Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 30/2020 (28.09.2020)

Câte camere CCTV există în prezent în Londra?

Există acum aproximativ 25 de milioane de camere CCTV estimate să fie utilizate în întreaga lume, iar Londra este unul dintre cele mai monitorizate orașe din lume. Cifrele oficiale dezvăluie doar parțial câte camere supravegheazâ străzile din Londra. Marea Britanie are în vigoare unele dintre cele mai stricte legi privind confidențialitatea. Marea majoritate a camerelor CCTV sunt utilizate în companii private sau persoane fizice. Camerele private trebuie înregistrate la poliție numai atunci când nu sunt utilizate în scopuri interne, cum ar fi supravegherea proprietății private.
Potrivit estimărilor Asociației Britanice a Industriei de Securitate (BSIA), numărul camerelor din sectorul privat poate depăși numărul celor utilizate de instituțiile publice într-un raport de 70:1. Studiul BSIA a acoperit întreaga Marea Britanie, nu doar Londra, iar estimările sale maxime au sugerat că există o cameră CCTV pentru fiecare 14 persoane din țară.
Într-o zi obișnuită de lucru o persoana obișnuită care pleacă la serviciu, cu o oră de pauză la prânz în timp ce se plimba prin Londra, poate fi surprinsă de aproximativ 300 de camere CCTV.
Aceste cifre pot fi apoi corelate cu populația actuală a Londrei pentru a estima câte camere de supraveghere pot exista în capitală. Cea mai recentă estimare oficială a populației din Londra a Biroului de Statistică raportează că numărul aproximativ de persoane care locuiesc în oraș este de 8.787 milioane. Dacă ar exista o cameră la 14 persoane în Londra, acest lucru ar însemna că numărul camerelor CCTV utilizate în capitală ar fi 627.707.

Hik-ProConnect - serviciu cloud pentru instalatorii și integratorii sistemelor Hikvision.

Hik-ProConnect este o platformă modernă, bazată pe cloud, destinată instalatorilor și integratorilor de sisteme Hikvision. Este utilizat pentru gestionarea și supravegherea de la distanță a sistemelor de securitate conectate la serviciul Hik-Connect. CCTV, alarmă, interfon video, control acces și alte dispozitive IoT (de ex. sonerii wireless) sunt compatibile cu Hik-ProConnect.
Structura serviciului Hik-ProConnect
Funcționarea sistemelor este simplă, grație organizării dispozitivelor în structuri speciale legate de clienții finali, numite locații. Fiecare locație este alocată anumitor angajați care au acces la statusul dispozitivelor și primesc notificări atunci când sunt detectate anomalii. În cazul oricărei probleme, programul de instalare poate configura sistemul de la distanță și poate verifica imaginile camerei, atât cele live cât și cele înregistrate. Accesul la aceste funcții este limitat de către utilizatorul final, care trebuie să acorde permisiunile corespunzătoare (el poate decide care și pentru cât timp) utilizând aplicația client Hik-Connect.

Patru fire - doi sateliți.

Utilizarea a 4 convertoare în sistemele multiswitch pentru recepția a doi sateliți (HotBird 13.0E și Astra 19.2E) necesită instalarea a 8 cabluri coaxiale TRISET-113 . Cu utilizarea LNB-urilor Wide Band A98222, acest număr poate fi redus la patru. Spre deosebire de LNB-urile quatro standard, LNB-ul cu bandă largă are două ieșiri de semnal (polarizare H / V). Se bazează pe un singur oscilator local de 10,41 GHz, oferind performanțe excelente în întreaga gamă de frecvențe de 290 ... 2340 MHz.
LNB-ul Wideband funcționează cu multiswitch-ul dSCR SRM-581 (290...2340 MHz) TERRA R80581, cu 5 intrări: două perechi de intrări SAT IF (290 ... 2340 MHz; V1, H1, V2, H2) activând semnalul satelit care urmează să fie furnizat de la două LNB-uri Wide Band A98222 și o cale TV terestră activă (semnal DVB-T / Radio). Fiecare dintre cele 8 ieșiri poate funcționa ca o ieșire de tip dSCR Out (permițând semnalul Unicable să fie furnizat până la 16 receptoare după utilizarea separatoarelor de semnal) sau Legacy Out (ieșire standard, ca în multiswitch-urile standard utilizate pentru conectarea unui receptor de satelit).
Multiswitch singlecable dSCR Terra SRM-580 (class A, CATV activ, 4 x 32 receivere)
Multiswitch-ul SRM-581 R80581 este un dispozitiv care permite distribuția semnalelor DVB-S/S2 din doi sateliți, TV terestru DVB-T2 și radio FM/DAB+ pe un singur cablu coaxial bazat pe tehnica însumarii canalelor digitale. Multiswitch-ul SRM-581 R80581 suportă receptoare care funcționează în două moduri dinamice: SCR (Unicable I - 8 User Bands) și dSCR (Unicable II - 32 User Bands).
Antenă de satelit offset TELMOR 120 TT Standard (grafit)LNB Wide Band H/V: GT-SAT GT-WB1Amplificator multicanal PROFINO Revolution 6710 FM-DAB/VHF-2xUHF Johansson programabilAntena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitAntenă TV FIF DVB-T2 + radio DAB : DIPOL 7/5-12 (7 elemenți)Antenă radio FM 1RUZ PM B (O+V omnidirecţională)Splitter 4-căi TV/satelit Signal (10 dB, 5-2300 MHz)Multiswitch dSCR singlecable Terra SRM-581 (290...2340MHz, cascadabil, class A, cale CATV activă)Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)Rezistenta terminala (F, bloc DC 75 ohm)
Un exemplu de sistem TV/SAT care permite distribuția semnalelor digitale cu tehnologia dSCR/Unicable cu o cale activă DVB-T2/Radio. La fiecare dintre cele două ieșiri din multiswitch, pentru fiecare dintre cele 4 perechi, semnalul poate fi împărțit pentru până la 16 receptoare Unicable independente. Fiecare receptor de satelit din sistem are așa-numita bandă de utilizator alocată, cu o lățime similară cu cea a unui transponder de satelit. Frecvențele de ieșire sunt fixe și fiecare dintre ele este atribuită unui STB (banda utilizator sau UB). Receptorul alege ce frecvență de intrare (banda Ku) să aleagă și apoi să o convertească în user band. Această alegere se bazează pe comanda DiSEqC din set-top-box, definită în specificația EN50494 (împărțirea până la 8 semnale printr-un singur cablu) sau EN50607 (împărțirea până la 32 de semnale printr-un singur cablu).

Adresare IP - partea 1.

Schimbul de date între cel puțin două computere necesită crearea unei rețele de calculatoare dedicate. Dispozitivele comunică într-o rețea prin intermediul protocoalelor de comunicație adecvate utilizând medii de transmisie. În zilele noastre, nu numai computerele și serverele pot fi conectate la o rețea de calculatoare, ci și echipamente CCTV, alarme, componente inteligente pentru casă sau electrocasnice.
La configurarea interfețelor de rețea ale echipamentului respectiv, utilizatorul este solicitat introducă setările dedicate de rețea:
  • Adresa IP,
  • Subnet mask,
  • Gateway,
  • DNS,
  • Porturi (pentru servicii specifice).
Fiecare dispozitiv de rețea are propria adresă IP.
Un exemplu de setare al adresei IP pentru o cameră IP CCTV.
Adresa IP este numărul de identificare al gazdei utilizat pentru o comunicare corectă între dispozitive. Adresa IP este un număr atribuit unei interfețe de rețea, unui grup de interfețe (difuzare, adrese multicast) sau întregii rețele de calculatoare, utilizat pentru a identifica componentele rețelei și a fi unul dintre elementele care le permit să comunice.
Se pot distinge două versiuni de adrese IP:
  • IP versiunea 4 (IPv4) - adresa IP este un număr pe 32 de biți (de la 0 la 4294967295), scris în format endian mare (notație de date în care cel mai semnificativ octet este plasat pe primul loc). Adresa este scrisă cu 4 bytes separați, numiți octeți, deoarece aceștia au opt biți într-o formă binară. Acești opt biți oferă 256 de combinații, deci fiecare octet reprezintă un număr de la 0 la 255. Exemplu de adresă IPv4: 62.121.130.38
  • IP versiunea 6 (IPv6) - adresa IP este un număr de 128 biți nu în zecimal, ci în cod hexazecimal. Asta înseamnă că adresa IP constă din opt grupuri de cifre, patru cifre de la 0 la F în fiecare grup. Spre deosebire de versiunea anterioară a protocolului, gama de adrese, adică zona vizibilității sale, este limitată de prefixul corespunzător. Exemplu de adresă IPv6:2003:0db8:0000:0000:0000:0000:1428:57ac
Subnet mask va fi discutat în numărul următor al săptămânalului Dipol.

Actualizare de firmware pentru video interfonul modular Hikvision IP 2-Wire

Actualizarea de firmware pentru modulul principal al interfonului video IP și 2-Wire, precum și modulele de extensie sunt posibile folosind iVMS-4200(v3). Pentru a face acest lucru, după activarea și adăugarea modulului principal în aplicația client, accesați tab-ul Remote Configuration->System->System Maintenance. În secțiuneaRemote Upgrade, selectați tipul de modul de actualizat și încarcați fișierul firmware dedicat acestuia. Opțiunile sunt după cum urmează:
  • Fișier de actualizare al modulului principal,
  • Fișier de actualizare pentru modulul de display
  • Fișier de actualizare pentru celelalte module.
Fereastra de upgrade al modulului de videointerfon DS-KD8003-IME1/EU G73652 folosind programul iVMS-4200 (v3)
Modulul indicat va fi actualizat după ce selectați și confirmați fișierul firmware dorit.

Alegerea unei fibre optice rezistente la tracțiune

O serie de criterii pot determina alegerea unui cablu de fibră optică pentru o anumită instalație: diametrul exterior, ușurința de montare într-un copac, rezistența la radiații UV sau ușurința procesării înainte de sudare. Unul dintre criteriile cheie este și rezistența mecanică a cablului.
Există doi parametri principali care trebuie luați în considerare atunci când se compară diferite tipuri de cabluri: rezistența la tracțiune și rezistența la strivire (sau rezistența la impact). Prin compararea ambilor parametri, instalatorul poate estima ce cablu este mai puțin probabil să fie deteriorat în timpul instalării sau pe parcursul anilor de utilizare.
Rezistența la tracțiune este forța maximă de tragere care poate fi aplicată cablului, astfel încât fibrele din interior să nu se alungească cu mai mult de 0,06% până la 0,33% din valoarea inițială (în funcție de alegerea metodei de testare ). De obicei, un cablu poate fi supus unei astfel de forțe pentru o perioadă scurtă de timp, adică în timpul instalării (de aceea această forță este adesea numită forța maximă la instalare). Cablurile clasificate pentru o gamă de 800-1500 N pot fi considerate tipice, limita inferioară fiind rezervată pentru cablurile autoportante, iar cea superioară pentru cablurile tipice cu un tub central. Cablurile de 2000-3000 N pot fi considerate mai durabile. Acestea sunt sigure pentru a fi trase în conducte. Cabluri durabile sunt, de asemenea, disponibile cu o forță de tensiune maximă la instalare de 5 sau chiar 12 kN.
Când se analizează rezistența la tracțiune, este luată în considerare forța maximă de tragere pe termen lung care poate acționa asupra tipului de cablu dat. Valoarea acestui parametru este de obicei mult mai mică decât cea permisă în timpul instalării. În acest caz, alungirea maximă a fibrelor nu trebuie să depășească 0,2% din lungimea inițială. Există, de asemenea, standarde conform cărora, cu această forță, nici măcar o alungire minimă a fibrelor nu poate avea loc.
Rezistența la zdrobire (rezistența la impact) poate fi exprimată în Nm sau N, în funcție de metoda de testare utilizată de producător. Cablurile pot fi comparate direct cu condiția să fie testate în același mod. Cablurile mai puțin rezistente pot rezista la forță maxim de strivire de 300 N, în timp ce valoarea corespunzătoare pentru modelele mai rezistente va fi de 4000 N. Dacă se dă cuplul, cablurile puternice sunt cele de 20 Nm sau mai mult.
Specificațiile a două tipuri de fibră optică, comparate într-un tabel.
NumeA-DQ(ZN)B2YA-DQ(ZN)BH
CodL79508L76008 
Tip cablu
de exteriorUniversal
Forța maximă tragere (pe durata instalarii)3000 N 2000 N 
Forța maximă tragere (static)1000 N750 N
Rezistență la impact
 20 Nm15 Nm 
Cablurile universale DRAKA combină rezistența și pregătirea ușoară

Produse noi în oferta Dipol

Monitor pentru DVR auto ATE-TFT09-T3 (9 ", VGA, M12)+ M80092 este folosit pentru utilizarea în sistemele de monitorizare video a vehiculului. Kitul include un suport de montaj pentru instalarea în interiorul vehiculului.
HDD WD PURPLE WD100PURZ 10TB (3.5
Hard Disk Western Digital PURPLE WD100PURZ 10TB HDD (3,5”, SATA III 6Gbps 256MB) M89330 este conceput pentru utilizarea în sisteme de supraveghere video 24/24h. Oferă performanță și o capacitate mare, plus o fiabilitate de lungă durată. Unitatea este proiectată pentru o utilizare non-stop pe dispozitive de procesare audio/video, cum ar fi DVR-uri sau înregistrări CCTV bazate pe platforma PC-ului.
Cameră Dome Hikvision 4 în 1 DS-2CE16H8T-IT3F M75686 poate fi utilizată în sistemele de supraveghere video bazate pe diferite tipuri de DVR-uri. Utilizatorul poate selecta standardul video HD-TVI, HD-CVI, AHD sau CVBS (ANALOG) vechi. Alegerea standardului se face prin microswitch-ul amplasat pe cablul suplimentar. Camera furnizează imagini cu o rezoluție de 5 MP. Datorită sensibilității ridicate, a senzorului de imagine (0,003 lx) și a iluminatorului IR încorporat realizat în tehnologia EXIR 2.0 cu o rază de acțiune de până la 60 m, camera oferă o acoperire video de înaltă calitate chiar și în condiții de iluminare redusă.

Merită citit:

Alimentarea redundantă a dispozitivelor de la TERRA. Sistemele redundante de alimentare sunt utilizate pentru a asigura fiabilitatea în aplicațiile selectate. Acestea oferă o sursă de alimentare secundară, independentă, care este activată la defectarea celei primare ...>>>mai multe
Sursa de alimentare UP413 R82533 furnizează o tensiune de 12 VDC dedicată recepției și procesării semnalelor TV...>>>mai multe
Construction Products Regulation (CPR)<br /> noi standarde pentru cabluri