Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 33/2020 (19.10.2020)

Un startup suedez care planifică o revoluție în transportul rutier cu vehicule de marfă fără șofer pentru transportul de mărfuri.

Einride, un producător suedez a pornit producția de camioane electrice fără șofer, a prezentat un vehicul nou pe care compania speră să-l introducă în transportul rutier în 2021. Fiind o parte a transportului electric autonom (AET), la fel ca prototipurile anterioare Einride, aceste vehicule sunt fără șofer, fără volan, fără pedale, fără parbriz și fără cabină. Einride aduce pe piață vehicule extraordinare, atrăgătoare, prototip și fără conducător auto încă din 2016. În 2017, compania a lansat vehiculul fără cabină T-Pod, care transportă în prezent bunuri pentru producătorul suedez de produse alimentare Oatly. Un an mai târziu, a fost introdus vehiculul T-Log, mai puternic decât predecesorul său, conceput pentru a muta busteni uriași de lemn. În prezent, Einride intră pe piață cu un vehicul de nouă generație pe care speră să îl pună în producție. Pentru ca acest lucru să se întâmple, camioanele electrice trebuie să fie supuse unor serii de teste și să obțină aprobările necesare.
Vehiculul AET, conceput pentru transportul fără șofer, al cărui prototip va apărea pe drum încă din 2021.
Noile vehicule autonome AET sunt proiectate în patru variante. Primele două, de tip AET 1 și AET 2, ating o viteză maximă de 30 km/h, cântăresc 26 de tone, au o sarcină utilă de 16 tone, iar autonomia bateriei este de 130-180 km. Variantele AET 3 și AET 4 oferă greutate și sarcină utilă similare, dar pot atinge viteze maxime mai mari - 45 km/h și respectiv 85 km/h. Fiecare tip este proiectat pentru utilizare pe terenuri și pe drumuri diferite. AET 1 este proiectat să ruleze într-o anumită zonă geografică, în timp ce AET 2 se poate deplasa dincolo de zona definită cu ajutorul unei telecomenzi. AET 3 este conceput pentru a conduce în zonele rurale și AET 4 pentru autostrăzi. Compania se bazează pe software/navigare fără conducător auto Nvidia, și susține că poate ajunge la nivelul 4, adică transport complet autonom în anumite condiții. Camioanele pot fi, de asemenea, controlate de la distanță de un operator aflat la câteva sute de kilometri distanță de vehicul, cu tehnologia Phantom Auto. Această tehnologie poate ajuta Einride să depășească obstacole precum conducerea pe teren denivelat. În ceea ce privește designul, toate vehiculele AET arată aproape identic cu prototipul Einride Pod (fost T-Pod): sunt elegante, albe, cu caracteristici ergonomice și, desigur, fără cabină. Einride spune că vehiculele sale moderne pot contribui la economii de până la 60% la costurile de transport și la reducerea emisiilor de CO^2^ cu 90%. Cu siguranță ar conta mult pentru mediu.

Zone îmbunătățite de detecție a mișcării pentru camerele IP.

O nouă metodă de configurare a zonei de mișcare a fost adăugată la seria ***Acusense***www.dipolnet.ro/6836* ** Camere IP (în prezent doar în a doua generație). Zonele de detectare cvadrilaterale au fost înlocuite cu cele poligonale (cvadrilatere minime, tenagone maxime). Aceasta permite o potrivire mai bună a zonelor de detectare a mișcării cu locurile în care este necesară această funcție.
Exemplu de marcare al zonei de detecție a mișcării
Aceste camere pot filtra detectarea mișcării distingând silueta unei persoane sau al unui vehicul. Acest lucru poate evita notificările false de alarmă, de ex. generate de animale sau de mișcarea copacilor.

Proiectarea sistemelor TV/SAT în clădiri multifamiliale.

DIPOL oferă MR-9xx și MV-9xx TERRA mustiswitches pentru clădiri multifamiliale, proiectate în conformitate cu cerințele sistemelor TV / SAT, asigurând recepția semnalului de la doi sateliți . Soluția oferită este destul de uzuală, printre altele pe piețele poloneze, britanice, germane și australiene. Multiswitch-urile avansate de la TERRA sunt încă o soluție foarte recunoscută pentru sistemele SMATV mari din Polonia încă din 2004. Calitatea construită, stabilitatea parametrilor și rata de service foarte scăzută fac din aceste multiswitch-uri un produs ales chiar și pentru cei mai pretențioși clienți. DIPOL vinde produse TERRA din 1996. Garanția produsului prelungită la 4 ani a fost oferită din martie 2013.
Mai jos, este prezentată o diagramă a unui sistem SMATV exemplar al unei clădiri multifamiliale. A fost salvat în diferite formate: dwg, pdf și stn (fișier din software-ul de proiectare a sistemului SatNet) și poate să fie ușor de personalizat.
Proiectul a fost realizat in programul SatNet
Proiectul realizat in programul SatNet poate fi salvat in format .pdf
Diagrama TV/SAT arată un exemplu de sistem multiswitch optic-cablu SMATV pentru doi sateliți. Semnalele TV prin satelit și terestre au fost furnizate prin intermediul cablurilor coaxiale către transmițătorul optic OT501W A9872. Apoi, cablarea fibrelor optice (1 fibră pe 1 transmițător optic) a înlocuit tipicul multiswitch cu 9 fire. Această soluție poate fi utilizată în clădiri mari, cu distanțele dintre scări mai mari de câteva zeci de metri sau atunci când multiswitch-urile și dispozitivele de abonat necesită protecție împotriva posibilelor supratensiuni cauzate de fulgere din apropierea antenei. Receptoarele optice OR501W A9877 efectuează conversia inversă a mediului. În spatele receptoarelor optice se află multiswitch-urile MV-932L R70832, de la care începe cablarea abonatului.
În bibliotecă Proiectarea instalațiilor RTV/SAT în clădiri multifamiliare în conformitate cu regulamentul MTBiGM veți găsi exemple de instalații tehnice RTV/SAT în clădiri multifamiliare în conformitate cu regulamentul MTBiGM.

Transmiterea semnalului HD-TVI/AHD prin fibră optică.

Standardele moderne CCTV permit transmiterea semnalului de la camere analogice 1080p la o distanță de până la 300m utilizând cablu coaxial de calitate. Pentru distanțe mai mari între cameră și un DVR, de ex. atunci când se monitorizează hale mari, fabrici, clădiri de birouri etc., această distanță se poate dovedi a fi insuficientă.
Cea mai bună soluție este să utilizați convertoare video și cabluri de fibră optică. În acest fel, distanța maximă de transmisie poate fi ușor mărită până la chiar și 20 de kilometri. Mai mult, tehnologia cu fibră optică va asigura izolarea electrică ideală între camere și DVR și va reduce sensibilitatea la interferențele de la liniile de alimentare, sistemele RF sau alte dispozitive.
Figura de mai jos prezintă o diagramă de conectare a video convertorului cu două canale Ultimode HDTVI-202 L2030. Video convertoarele Ultimode sunt dispozitive versatile ce permit transmiterea standardelor video utilizate în prezent: TVI, AHD, CVI și CVBS/PAL.

Locatarii de mesagerie prin intermediul sistemului de video interfon IP Hikvision.

Sistemul de video interfon IP Hikvision de gen. a 2-a poate fi configurat cu iVMS-4200 (v3), o aplicație funcțională pentru client concepută pentru gestionarea și supravegherea sistemelor de securitate Hikvision, cum ar fi DVR/NVR-urile, video intefoane, control acces, decodoare etc. Această aplicație vă permite, de asemenea, să trimiteți mesaje locatarilor selectați. Este deosebit de util în sistemele mai complexe, deoarece vă permite să transmiteți rapid informații importante tuturor utilizatorilor, cum ar fi notificări despre defecțiuni, activități de întreținere sau probleme legate de gestionare. Mesajele pot fi trimise după configurarea sistemului, adăugarea utilizatorilor autorizați și atribuirea acestora către stația interioară individuală. Pentru a face acest lucru, după lansarea aplicației iVMS-4200, accesați Control acces->Video interfon-> Notification, selectați tab Add și Send to selectare abonați. După finalizarea opțiunilor disponibile (subiectul mesajului, tipul, fotografia, conținutul) și confirmarea cu butonul Send, mesajul va fi afișat pe monitoarele abonaților indicați.
Imagine a ferestrei de transmisie a mesajelor către abonații sistemului de videointerfonie IP din aplicația iVMS-4200 (v3).

Noțiuni de bază privind adresarea IP - partea 4.

ediția anterioară a vorbit despre calculul rețelei și a adresei host. O altă adresă importantă este cea a gateway-ului. Gateway-ul este un dispozitiv de rețea care acționează ca un punct de ieșire dintr-o rețea spre altele. Gazda trimite toate pachetele direcționate către alte gazde din afara rețelei locale către gateway (către adresa IP a gateway-ului) ceea ce înseamnă că o gazdă fără adresa gateway-ului poate transmite pachete numai către computerele din aceeași rețea locală. Datorită utilizării pe scară largă a rețelelor TCP/IP, conceptul de gateway a devenit practic paralel cu un router.
Gateway-ul este creat la marginea rețelei pentru a gestiona traficul de date dintre rețeaua internă și cea externă. În general, pentru rețelele simple de acasă, gateway-ul acționează ca un dispozitiv de securizare pentru rețeaua locală în timp ce o conectează la rețelele publice.
Când setați o adresă IP pentru un gateway (din partea rețelei locale), prima adresă disponibilă în grupul de adrese de gazdă din rețeaua dată este de obicei utilizată.
Calculatoarele din rețeaua LAN (adresă rețea 192.168.1.0/24) folosesc gateway-ul 192.168.1.1 pentru a comunica cu internetul.
În următorul număr al newsletterului, vom discuta despre porturile de rețea.

Produse noi în oferta Dipol

Switch PoE TP-Link TL-SL1226P N299601 are 24 de porturi PoE 10/100 Mbps în conformitate cu standardele 802.3at/af. Porturile pot furniza un total de 250W putere. Acest lucru vă permite să alimentați mai multe puncte de acces, wireless sau camere IP. În plus, switch-ul este echipat cu 2 porturi RJ45 10/100/1000 Mbps și 2 porturi SFP combo gigabit.
Kit Videointerfon complet Hikvision DS-KIS602  (incl. 4 x PoE switch, microSD 16 GB)
Hikvision DS-KIS602 Kit video interfon G73205 format din modulul principal al stației de ușă/poartă DS-KD8003-IME1, carcasă montată la suprafață cu 1 modul DS-KD-ACW1, switch PoE cu 5 porturi (4 x PoE (802.3 af/at) și 1 x Uplink) complet cu o sursă de alimentare dedicată, monitor DS-KH6320-WTE1 de 7"și un card microSD de 16 GB. Este un set complet care poate fi instalat pentru a surprinde un obiect mic sau pentru a fi o bază pentru o viitoare extindere a echipamentelor.
Cameră IP 4 MP Hikvision DS-2CD1H43G0-IZ (4 MP, 2.8-12mm motozoom, 0,02 lx, IR max. 30m, H.265/H.264)
Cameră IP dome Hikvision DS-2CD1H43G0-IZ K02007 este dedicată utilizării în sisteme CCTV bazate pe NVR. Camera este echipată cu un senzor CMOS de 4 MP 1/3 ”și un iluminator IR cu o rază de acțiune de până la 30m asigurând vizibilitate adecvată în tehnologia EXIR 2.0 redusă. Are un obiectiv varifocal prin Motozoom de 2.8-12mm ce permite schimbarea unghiului de vizualizare de la distanță în intervalul 98-29°.

Merită citit:

Sistem de video interfon IP pentru 4 case Villa gen. 2.
Sistemul Hikvision prezentat mai jos a fost instalat într-o zonă de locuințe cu patru case unifamiliale, toate înconjurate de un gard comun, cu acces printr-o singură cale de acces. Sistemul se bazează pe stația de poartă/ușă cu patru butoane DS-KV8413-WME1 G73636 Hikvision și patru monitoare cu touch screen DS-KH6320-WTE1/EU G74001 de 7". Aceste componente sunt alimentate prin switch-ul Ultipower de 8xPoE N29982. sistemul este conectat la internet prin intermediul routerului TP-Link C6 N3255. Poarta este controlată cu ajutorul dispozitivului de poartă electrică Bira ES1-001 G74210 cu dispozitiv de prindere/zăvor din oțel cu o gamă de ajustare de 4mm alimentat cu 12 VAC sau VDC. Pentru interfon tensiunea de alimentare este asigurată de G74321. Yala electrică este controlată printr-un releu situat în stația de poartă...>>>mai multe
Prezentare a sistemelor de videointerfonie IP Hikvision