Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 34/2020 (26.10.2020)

Bolometre de grafen pentru procesoare cuantice.

Fizicienii de la Universitatea Aalto și Centrul de Cercetare Tehnică VTT din Finlanda au dezvoltat un nou detector pentru măsurarea cuantelor de energie cu viteză și precizie fără precedent. Detectorul la care lucrează în prezent echipa de oameni de știință este un bolometru care măsoară energia radiației primite, oferind feedback cu privire la cât de mult încălzește detectorul.
Măsurarea energiei qubitilor se află în centrul computerelor cuantice. Majoritatea computerelor cuantice înregistrează acum starea energetică a unui qubit măsurând tensiunea indusă de qubit. Cu toate acestea, există mai multe probleme cu măsurătorile de tensiune. În primul rând, măsurarea tensiunii necesită circuite extinse de amplificare, care pot limita scalabilitatea unui computer cuantic. În al doilea rând, acest circuit folosește prea multă energie. În al treilea rând, măsurătorile de tensiune conțin zgomot cuantic care introduce erori în citirea qubitului. Informaticii cuantici speră să poată depăși toate aceste probleme folosind bolometre pentru a măsura energia qubitului. Echipa profesorului Möttönen a dezvoltat un bolometru suficient de rapid și extrem de sensibil, ideal pentru acest tip de sarcină.
Schimbarea aliajului de aur și paladiu în grafen a dus la o accelerare de 100 de ori a activității detectorului, menținând în același timp un nivel de zgomot scăzut.
Primul detector dezvoltat de o echipă de oameni de știință din Finlanda a fost un bolometru bazat pe un aliaj de aur-paladiu cu un nivel de zgomot redus. Cu toate acestea, s-a dovedit a fi prea lent pentru a măsura qubit-urile în computerele cuantice. Descoperirea a avut loc atunci când detectorul pe bază de aliaj de aur-paladiu a fost înlocuit cu cel din grafen. Grafenul are o capacitate termică foarte mică, ceea ce face posibilă detectarea rapidă a modificărilor foarte mici ale energiei sale. Viteza de detectare a diferențelor de energie face grafenul ideal pentru măsurarea qubiților și a altor sisteme cuantice experimentale. Prin schimbarea aliajului de aur și paladiu în grafen, echipa a construit un bolometru care poate face măsurători cu mult sub o microsecundă, la fel de rapid ca tehnologia utilizată în prezent pentru măsurarea qubiților. Trecerea la grafen a crescut viteza detectorului cu un factor de 100, în timp ce nivelul de zgomot a rămas același.

Camere HD-TVI într-un sistem TV.

Conversia semnalului A/V de la PC, playere sau camere CCTV etc., în semnal RF de înaltă frecvență utilizat în sistemele de televiziune terestre necesită utilizarea unui modulator. Un astfel de dispozitiv are una sau mai multe intrări A/V (RCA, HDMI, etc., în funcție de tip) și o ieșire RF (cunoscută sub numele de ieșire antenă) și vă permite să vedeți acest video împreună cu sunetul ei pe un canal selectat pe toate televizoarele legate în rețeaua CATV. Pentru receptor, programul adăugat la sistem este doar un alt canal de televiziune terestru.
Modulatoarele RF pot fi împărțite în mai multe categorii. Criteriul principal este tipul de semnal al ieșirii RF. Analog, care ies ușor, ușor din uz, și cel digital DVB-T2 și DVB-C. Alte subdiviziuni se pot baza pe tipul și numărul de intrări sau de canale, gama de frecvențe de ieșire, suport pentru protocolul HDCP etc.
Cameră dome 4 în 1 Hikvision DS-2CE56D0T-IT3F (1080p, 3.6 mm, 0.01 lx, IR 40m) HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBSDVR 8 canale Hikvision DS-7208HQHI-K2 (1080p@15fps, H.265, HDMI, VGA) TURBO HD 4.0 Antenă profesională DVB-T2 pentru FIF şi UIF (O/V): Dipol 15/5-12/21-60Transmodulator Terra-MI520P IP (80Mbps) la DVB-C (2xMux, DVB-T/C/J.83B/ISDB-T)Splitter CATV 8 căi - Signal R-8 (10,5 dB, 5-1000 MHz)Camera 2MP Hikvision DS-2CE16D8T-ITE (bullet, 2.8 mm, PoC, 0.005 lx, IR 20m)
Schema de montare al modulatorului IP-2xDVB-C MI520P R81609.
Fluxul de la camere este convertit la standardul DVB-C și apoi furnizat în rețeaua CATV.
Imaginea video de la fiecare cameră este afișată ca un program separat pe un televizor.+++
///

Reglarea greșită a cleverului cauzează tăierea incorectă a fibrelor optice.

Pregătirea corectă a fibrelor optice este baza pentru o sudura corectă a fibrei. Nici cel mai bun și mai scump splicer de fibre optice nu va putea suda corect fibrele murdare sau tăiate greșit. Din acest motiv, grija pentru curățenia instrumentelor din fibră optică este extrem de importantă. Un cleaver de fibră optică bun, curat și bine reglat garantează tăierea corectă și precisă a fibrei.
Înainte de a continua cu reglarea înălțimii cleverului, este bine să aflați dacă lama din aparat este setată prea sus sau prea jos. Desigur, se poate întâmpla ca instalatorul să nu poată determina acest lucru în timpul evaluării inițiale. O bună practică atunci este să coborâți în mod deliberat sau să ridicați lama în poziții extreme. După ce ați atins una dintre pozițiile extreme, coborâți/ridicați treptat lama pentru a seta poziția optimă. Efectul fiecărei modificări de înălțime trebuie verificat pe afișajul splicer-ului. Este important să faceți acest lucru pentru ambele fibre. De asemenea, se poate întâmpla ca fibra să arate bine pe o parte și pe cealaltă nu. De asemenea, este important să strângeți toate șuruburile de stabilizare după schimbarea înălțimii.
Mai multe sfaturi despre cum să poziționați corect lama pot fi găsite în articolul Tăierea fibrei optice fără secrete - reglarea lamei.
Un exemplu de tăiere proastă rezultată dintr-o poziție prea înaltă a lamei - lama este mult prea sus.Suprafața secțiunii fibrei nu este plană. O caracteristică a fibrelor tăiate cu o lamă prea înaltă este o deteriorare clară a centrului fibrei vizibile.
Un exemplu de tăiere proastă rezultată dintr-o poziție prea joasă a lamei - lama este mult prea jos.
Terminalul fibrei este zimțat. O caracteristică a fibrelor despicate cu o lamă prea mare este deteriorarea miezului fibrei.

Modul hol (coridor) pentru camerele Hikvision.

Majoritatea camerelor Hikvision au funcția modul coridor, care este util în special pentru observarea scenelor caracterizate de o înălțime mare în raport cu lățimea. Datorită acestuia, este posibil să observați scene înalte cu o cameră montată la mică distanță de zona de interes. De exemplu, dacă imaginea camerei este afișată în format 16:9, aceasta va fi afișată în format 9:16 când modul coridor este activat. Dacă utilizați această funcționalitate, rotiți camera cu 90° din poziția sa normală atunci când instalați camera.
Imagine de la camera Hikvision
înainte de pornirea modului coridor
Imagine de la camera Hikvision
după pornirea modului coridor

Noțiuni de bază despre adresarea IP - partea 5.

ediția anterioară sa discutat detaliile despre gateway. Un alt parametru important este portul de rețea. Portul de rețea este un termen legat de protocolul TCP/IP. Acestea sunt folosite pe Internet pentru a face distincția dintre diverse servicii și conexiuni. Porturile de protocol sunt marcate cu numere întregi cuprinse între 1 și 65535. Unele porturi (de la 1 la 1023) sunt rezervate pentru servicii standard, de ex .:
 • 53 - DNS
 • 20 - FTP - data transfer
 • 21 - FTP - sending commands
 • 67 - DHCP - server
 • 68 - DHCP - client
 • 79 - Finger
 • 70 - Gopher
 • 80 - HTTP
 • 443 - HTTPS (HTTP to SSL)
 • 143 - IMAP
 • 220 - IMAP3
 • 3306 - MySQL
 • 119 - NNTP
 • 110 - POP3
 • 995 - POP3S (POP3 to SSL)
 • 25 - SMTP
 • 22 - SSH
 • 23 - Telnet
 • 69 - TFTP
Cu numărul portului, este posibil să se identifice nu numai procesele, ci și serviciile binecunoscute care rulează pe sisteme îndepărtate, deci poate fi considerat un identificator de serviciu. De exemplu, dacă o gazdă este și un server web, trebuie să deschidă portul 80 atunci când resursele web trebuie să fie partajate cu o altă gazdă.
DNS-ul va fi discutat în detaliu în următorul număr al Săptămânalului Dipol.
Netstat - afișează conexiunile active de rețea TCP și porturile pe care computerul le accesează

Harta de trafic dintr-un magazin.

Hărțile de căldură reprezintă o vizualizare a analizei imaginii camerei, care arată mișcarea clienților. Acestea arată parametrii cheie din punctul de vedere al vânzătorului, adică locul unde clienții petrec mai mult timp la anumite rafturi. Aceste informații pot fi folosite pentru a organiza mai bine spațiul magazinului și pentru a aranja mărfurile pe rafturi.
Vizualizarea este disponibilă sub formă de statistici spațiale reflectate de culorile aplicate planului magazinului. Culoarea roșie din imagine indică locurile în care clienții au stat cel mai mult, culoarea albastră indică locurile în care traficul clienților a fost mai slab.
O hartă a nivelului de temperatură în magazin
Această funcție este perfectă pentru supermarketuri sau magazine mici. Funcția de temperatură al magazinului este afișată pe hartă cu ajutorul camerei fisheye line 6 și seria iDS de la Hikvsion.

Produse noi în oferta Dipol

Antenă router 4G LTE ALP (800-3000MHz, 2x20m cu SMA)
Antena ATK-LOG LOG ALP LTE MIMO 2x20m cu mufă SMA A7054_20 este proiectată pentru utilizare în sistemele GSM/DCS/UMTS/HSDPA/LTE care operează în intervalul 800-3000 MHz. Ea rezolvă în mod eficient problemele date de semnal slab, care apar adesea în cazul routerelor cu antene încorporate. Ambele cabluri de 20 metri sunt terminate cu mufe SMA ce poate fi conectate direct la router.
HDD WD PURPLE WD100PURZ 10TB (3.5
Hard Disk Western Digital PURPLE WD100PURZ 10TB (3.5”, SATA III 6Gbps 256MB) M89330 este conceput pentru utilizarea în sistemele de supraveghere video 24/7. Oferă performanțe ideale, capacitate mare și fiabilitate de lungă durată. Unitățile sunt proiectate pentru o utilizare non-stop pe dispozitive de procesare audio/video, cum ar fi DVR-uri sau în sistemele CCTV bazate pe platforma PC.
Monitor auto ATE-TFT09-T3 (9", VGA, M12) M80092 pentru utilizare în sistemele de supraveghere video a vehiculului. Kitul include un suport de montare pentru instalarea în interiorul vehiculului.

Merită citit:

Sisteme CATV/SAT folosind conexiuni prin fibra optică și cablu coaxial. Proiectantul are trei cerințe principale. În primul rând, instalarea trebuie să acopere 5 zone care fac parte dintr-un complex. Instalarea presupune distribuirea semnalul DVB-T2 de la un emițător local și 15 programe prin satelit sub forma unui semnal digital DVB-T2 într-un hotel...>>>mai multe
Diagramă a sistemului de antena TV (optic/cupru) care distribuie programele către cele cinci clădiri ale complexului hotelier.
Fiabilitate și modernitate