Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 36/2020 (9 noiembrie 2020)

Senzori biomedici imprimați.

Un grup internațional de oameni de știință din SUA și China au dezvoltat o nouă modalitate simplă de a plasa circuite electronice direct pe piele și de a le utiliza pentru a construi senzori de înaltă precizie pentru aplicații medicale. Electronica este aplicată într-un mod care complet sigur pentru piele și vă permite să monitorizați indicatori de sănătate, cum ar fi temperatura, nivelul de oxigen din sânge, ritmul cardiac și tensiunea arterială. Mai mult, cercetătorii au arătat că biosenzorii pot fi conectați fără fir la dispozitivul de monitorizare (pot fi accesate dintr-un smartphone cu software-ul adecvat sau din browser-ul de Internet) și verifică rezultatele în mod continuu.
Circuitele electronice imprimate pe piele permit conectarea în siguranță a biosenzorilor.
Până în prezent, nu a existat nicio metodă bună pentru aplicarea straturilor electronice pe piele. Principalele probleme au fost rezistența scăzută, rigiditatea sau temperatura ridicată la aplicare. Oamenii de știință au reușit să realizeze o acoperire specială care, pe de o parte, să adere corespunzător pe piele și, pe de altă parte, permite conectarea circuitelor electronice (prin sinterizare) la temperatura camerei. În mod surprinzător, acoperirea este realizată din materiale ușor accesibile și deseori utilizate în viața de zi cu zi. Se compune din pastă de alcool polivinilic, principalul ingredient al măștilor de peeling facial și carbonat de calciu, care este principalul material al cojilor de ouă. Senzorii rămân bine pe piele câteva zile și sunt ușor de îndepărtat prin încălzirea circuitelor, de ex. cu un uscător de păr sau într-o baie fierbinte pentru a se dezlipi.
Senzorii biomedici au potențial în prevenirea diagnosticului. Fenomenele biologice care apar în mod natural în organism sau simptomele bolilor pot fi interpretate ca efecte fizice sau chimice ce pot fi parametrizate. Corpul generează numeroase semnale, precum impulsuri electrice, schimbări de formă sau culoare, ce pot fi preluate de senzori. Examinarea nu este invazivă, cel mai adesea prin măsurare continuă la domiciliul pacientului. În prezent se lucrează la un set de senzori care pot monitoriza simptomele legate de infecția cu Covid-19.

Semnal satelit DVB-S/S2 într-un sistem hotelier.

Stații Headend pentru distribuția programe prin satelit după conversia digitală în DVB-T2, COFDM este în continuare cea mai populară soluție utilizată în multe hoteluri. Canalele prin satelit pot completa oferta de programe de televiziune terestră sau pot fi singura sursă de ofertă de programare dintr-o instalație. Unul dintre cei mai apreciați transmodulatori de către TERRA este modelul TDX-480 R81621. Dispozitivul permite distribuirea și gestionarea ofertei TV prin satelit în propria instalație TV. Modulul TDX-480 R81621 este utilizat pentru a converti semnalul DVB-S / S2 (8PSK / QPSK) în semnalul DVB-T (COFDM). Dispozitivul permite recepția de canale în aer liber. Un panou TDX-480 primește întregul pachet de semnal de la opt transpondere de satelit și creează două grupuri independente de 4 multiplexuri învecinate DVB-T cu un randament maxim de 31,66 Mbit/s, conform standardului. În cazul canalelor amestecate, poate fi utilizat modelul TDX-420C R81619. Dispozitivele acceptă sistemul SCR/Unicable, conform cu standardele EN50494 și / sau EN50607. Aceasta înseamnă că semnalul satelit poate fi alimentat direct de la multiswitch-ul SRM-521 R80521 pentru a primi programe prin satelit din întreaga bandă Ku (interval de frecvență de la 11.70 la 12.75 GHz).
DIPOL oferă următoarele modele de transmodulatoare DVB-S/S2 (8PSK, QPSK):
 TDX-440 TDX-420  TDX-420CTDQ-420C  TDX-480
  R81614 R81618R81619 R81638 R81639 
Cod R81614 R81618R81619  R81639R81621
Intrare Standard DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
Numărul de transpondere82228
Ieșire Standard   DVB-T
COFDM
DVB-T
COFDM
DVB-T
COFDM 
 DVB-C
QAM
DVB-T
COFDM  
Număr de MUX-uri42228
Suport pentru dSCREN50494 și/sau EN50607
Bitrate Max.[Mbps] 4x31.662x31.662x31.662x538x31.66
Interfață CI nunu2x2xnu
Gama largă de transmodulatoare TERRA prezintă un interes pentru hoteluri, pensiuni, apartamente și spitale, deoarece nu sunt necesare receivere adiționale (SAT) pentru televizoare.

Noțiuni de bază ale adresării IP - partea 7: Serviciul DynDNS.

ediția anterioară s-a discutat detaliile serverului DNS. Această secțiune introduce utilizarea serviciului DynDNS. Pentru a rula un server, de ex. cu un site web sau pentru vizualizarea camerelor CCTV, pentru a fi disponibil de oriunde pe Internet și dacă nu aveți o adresă IP fixă, dar o primiți (adresă publică), mod dinamic de la un server DHCP, trebuie să utilizați DDNS (Dynamic Domain Name System).
Clienții conectați la internet de multe ori nu au o adresă IP publică permanentă, aceasta se schimbă la un anumit timp. În acest caz, utilizatorul nu se poate conecta direct de la distanță la această locație.
Aici, serviciul DDNS vine în ajutor, care, ca și DNS, are o bază de date cu intrări ale domeniului și relațiile de adresă numerică, dar poate fi actualizat în orice moment de către proprietarul domeniului (un serviciu sau o aplicație dedicată instalat pe PC notifică serverul DDNS despre schimbarea adresei). Datorită acestui fapt, serverul poate fi accesat sub un singur nume fix, indiferent de adresa IP pe care o are în prezent. Din acest motiv, puteți comunica cu serverul numai folosind adresa de domeniu tradusă de serverul DDNS (cu excepția cazului în care cunoaștem adresa numerică curentă a serverului, dar nu vom ști cât timp va fi valabilă).
Iată o diagramă a unei comunicări cu un singur ciclu între client și server, fără un IP fix
adresat prin DDNS. Se va repeta la următoarea modificare a adresei.
1. IP-ul tău este: 83.17.30.134
2. Schimbare IP în: dipol.no-ip.org deci 83.17.30.134
3. Care este adresa IP pentru dipol.no-ip.org?
4. dipol.no-ip.org este acum 83.17.30.134
5. Bună, 83.17.30.134, trimite-mi site-ul
6. Aici este site-ul
Rețineți că procesul durează puțin timp, după ce serverul DHCP modifică adresa IP, înainte ca programul sau routerul să detecteze acest lucru și aproximativ un minut pentru ca informațiile de actualizare să fie trimise la serverul DDNS, înainte ca serverul să scrie datele către serverul DNS. Trebuie să aveți în vedere faptul că serverul poate fi indisponibil timp de câteva minute până când adresa IP se modifică.

Care este diferența dintre bateriile AGM și bateriile cu gel?

Bateriile fără întreținere sunt recomandate pentru sistemele de joasă tensiune. Datorită designului lor special, acestea sunt complet etanșe și nu prezintă riscul scurgerii de substanțe periculoase, ceea ce le permite să fie așezate în orice poziție. Bateriile sunt fabricate prin tehnologia AGM (Absorbed Glass Mat) sau cu gel.
Baterie fabricată de Emu bazată prin tehnologia AGM.
Elementele întunecate sunt plăci de plumb, iar cele transparente sunt din fibră de sticlă îmbibate în electrolit.
În bateriile AGM (Absorbed Glass Mat), întregul electrolit este prins (absorbit) în separatoare de fibre de sticlă cu porozitate ridicată între plăcile de plumb. Acestea sunt caracterizate de o rezistență internă scăzută, ceea ce înseamnă o tensiune mai mare la terminale și un timp de lucru mai mare, mai ales atunci când sunt descărcate cu curent mare. Acest lucru le face să fie cele mai potrivite pentru operarea cu tampon, utilizate mai des în echipamente UPS. La rândul lor, bateriile cu gel au un electrolit sub formă de gel. Sunt rezistente la descărcări profunde și sunt utilizate ca sursă de energie pentru dispozitive mobile, cum ar fi stivuitoare sau scaune cu rotile sau sisteme fotovoltaice.

Activarea celui de-al doilea releu în modulul principal al interfonului video Hikvision IP din gen. a 2-a.

Modulul principal G73652 DS-KD8003-IME1/EU este echipat cu două relee, dintre care unul poate fi utilizat pentru a controla yala electrică a porții, iar celălalt pentru a controla poarta de intrare sau bariera de la un imobil. În mod implicit, al doilea releu este dezactivat și nu este vizibil pe monitoarele interioare sau aplicațiile client Hik-Connect sau iVMS-4200. Pentru a-l activa, în iVMS-4200 (v.3) intrați în -> Interfon -> Modul I/O și selectați „Electric strike” ieșirea pentru „DOOR2”. După aceea, a doua ieșire va fi activată și va fi vizibilă în fereastra de vizualizare live a monitoarelor conectate și al aplicațiilor de client.
Yala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă) Suport yală OKU-031 (scurt, reversibil, pentru Bira EL1, ES1, ELP)Doză îngropată DS-KD-ACF1 Hikvision 1 modul Videointerfon IP DS-KD8003-IME1 (modular)Router TP-Link Archer C6 AC1200 (gigabit, dual band), (4x10/100/1000 Mbps)Switch PoE ULTIPOWER PRO0064afat (65W, 6xRJ45 incl. 4xPoE 802.3af/at, PoE Auto Check)Alimentator 12V/5A - ZI-5000 (pentru camere supraveghere şi LED)Monitor IP Hikvision DS-KH6320-WTE1 (7'', videointerfon IP gen.2)
Un exemplu de control al porții și al intrării folosind un video interfon
IP Hikvision din gen. a 2-a.
În imaginea de mai sus, monitorul (DS-KH6320-WTE1/EU (G74001)) și modulul stației de ușă principale (DS-KD8003-IME1/EU (G73652)) sunt conectate la un switch PoE ULTIPOWER (N299781), ce asigură alimentarea și comunicarea între echipamente. Utilizarea unui router (N3255) permite accesul din rețele externe, precum și o conexiune wireless în rețeaua locală. Yala electrică a ușii (G74210) este declanșată de unitatea de alimentare cu 12 VDC (M1825) printr-un releu încorporat în modulul stației de ușă. Al doilea releu controlează poarta de la intrare.

Instrumentele nu sunt întotdeauna necesare.

O companie a construit o clădire nouă. O parte din personal urma să fie transferată la acesta, dar, din păcate, în etapa de construcție a sistemului de cabluri prin conductele îngropate, nu au fost trase conductori de fibră optică. Proiectantul a asigurat doar conexiunile prin cabluri de cupru. Nu au vrut să angajeze o companie externă care să execute această comandă. Tot ce era necesar era o fibră optică terminată cu conectori pentru dispozitivele existente.
Patchcord fibră optică (la comandă)
Patch cord realizat la comandă - L7370.
Protecție opțională a conectorilor pentru transport și instalare
Solutia a fost comanda unui patchcord de fibra optica de la DIPOL. Echipa tehnică a proprietarului, familiarizată cu instalația și traseele de cablare, a măsurat lungimea necesară a cablului, a deschis intrările în clădiri și în conducte. Un cablu universal sigle-mode terminat cu doi conectori LC la ambele părți a fost selectat după evaluarea nevoilor instalației. În plus, cablul a fost plasat din fabrică într-un tub de protecție. Conectorii au fost protejați împotriva murdăriei cu un capac special.
Conectorii patchcord-urilor la comandă sunt montaţi profesional în fabrică cu ajutorul unor echipamente de ultimă oră. Cablurile de fibră optică executate la comandă vin însoțite de certificate ce conţin măsurători ale atenuării acestora. Folosind patchcord-uri FO, timpul și costurile implementării rețelei de date sunt reduse semnificativ.

Produse noi în oferta Dipol

Cameră IP dome Hikvision DS-2CD2386G2-IU K00337 aparține celei de-a doua generații de camere bazate pe tehnologia AcuSense, remarcabilă prin filtrarea și mai eficientă a alarmelor false. Dispozitivul este dedicat pentru utilizare în sistemele CCTV bazate pe DVR-uri/NVR-uri. Camera este echipată cu un senzor CMOS de 8 Mpix 1/1.8" și un iluminator IR cu o rază de acțiune de până la 30m pentru a asigura o vizibilitate adecvată în condiții de lumină slabă.
Camera IP Hikvision DS-2CD2386G2-IU K00337 aparține celei de-a doua generații de camere bazate pe tehnologia AcuSense și este echipată cu un senzor CMOS 1/2.7” de 4 MP și un iluminator IR cu o gamă până la 60m pentru a asigura o vizibilitate adecvată în condiții de lumină slabă.
Camera Hikvision DS-2CD2443G0-IW K17181 este dedicată utilizării în sistemele de supraveghere IP. Acest model se bazează pe un senzor de 4 MP și oferă o imagine superioară cu o fidelitate ridicată a reproducerii culorilor și zgomot redus în absența iluminării. După încărcarea firmware-ului special (disponibil în fișiere descărcabile), camera acceptă compresia audio RTMP (Real-time Streaming Protocol) și AAC (Advanced Audio Coding). Datorită acestui fapt, stream-ul de date poate fi transmis direct de la cameră către site-ul YouTube, unde clientul are un cont activ pentru streaming live.

Merită citit:

Harta termică dintr-un magazin.
Hărțile de căldură reprezintă o vizualizare a analizei imaginii camerei, care arată mișcarea clienților. Acestea arată parametrii cheie din punctul de vedere al vânzătorului, adică locul unde clienții petrec mai mult timp la anumite rafturi. Aceste informații pot fi folosite pentru a organiza mai bine spațiul magazinului și pentru a aranja mărfurile pe rafturi...>>>mai multe
Hartă a nivelului de temperatură în magazin
Construction Products Regulation (CPR)<br /> noi standarde pentru cabluri
Cablurile TRISET - adaptate noilor cerințe