Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 38/2020 (23 Noiembrie 2020)

Fibră optică realizată la o presiune ridicată.

Folosind simulări pe computer, oamenii de știință de la Universitatea din Hokkaido și Pennsylvania State University au demonstrat că transmiterea datelor prin fibră optică poate fi îmbunătățită semnificativ prin utilizarea fibrelor de sticlă din siliciu realizate la o presiune ridicată. Conform simulărilor, fibrele realizate prin această metodă au o pierdere de semnal cu până la 50% mai mică, ceea ce mărește semnificativ distanța de transmisie fără a fi necesară amplificarea semnalului.
Producția sticlei din siliciu, cel mai important material în producția fibrei optice, s-a blocat în ultimii ani datorită modelelor de calcul divergente la nivel atomic. Cercetătorii au folosit mai multe metode de calcul pentru a prezice ce se va întâmpla cu structura atomică a sticlei de siliciu sub influența temperaturii și presiunii ridicate. Au descoperit spații mari și goale între atomii de siliciu care se formează atunci când sticla este încălzită și apoi răcită (cunoscută sub numele de întărire la presiune scăzută). Când acest proces are loc la o presiune de 4 gigapascali (GPa), majoritatea spațiilor mari dispar și structura sticlei devin mult mai uniforme.
Spațiile lipsă din structura sticlei de siliciu (galbene) ce sunt responsabile pentru împrăștierea și degradarea semnalelor de lumină devin mult mai mici atunci când sticla este fabricată la presiune mai mare. Sticla suferă o transformare fizică și inelele mai mici ale atomilor sunt eliminate sau „tăiate”, permițând inelelor mai mari să fie unite între ele. Acest lucru ajută la reducerea dimensiunii care afectează dispersarea luminii și reduce pierderile de semnal cu peste de 50%.
Fibrele optice din sticlă de siliciu au revoluționat serviciile de comunicații de bandă largă pe distanțe lungi în întreaga lume. Materialul este rezistent, flexibil și eficient în transmisia prin fibră optică cu un cost redus. Cu toate acestea, fenomenul de disipare a luminii ce apare în fibra optică reduce lungimea căii de transmisie. Prin utilizarea noilor tehnologii, oamenii de știință încearcă să reducă împrăștierea luminii (fenomenul de împrăștiere Rayleigh) și astfel să accelereze transmiterea datelor și să se apropie de comunicația cuantică. Oamenii de știință bănuiesc, că se pot obține îmbunătățiri chiar mai mari prin creșterea timpului de răcire la presiune mai mare. Procesul poate fi testat și pentru alte tipuri de sticlă anorganică cu structuri similare. Cercetătorii au admis, totuși că este foarte dificil să se fabrice fibre de sticlă la presiuni atât de mari la scară industrială.

Serviciul Hik-Connect în video-interfoanele Hikvision IP Villa gen. a 2-a cu 1 abonat.

După actualizarea firmware-ului la versiunea 2.1.5 Build 200904, serviciul Hik-Connect a fost adăugat la stațiile de poartă/ușă IP Villa gen a 2-a (DS-KV6113-PE1, DS- KV8113-WME1 G73632), permițând operarea dispozitivului prin cloud fără a fi nevoie instalarea unui monitor, așa cum se făcea anterior. Firmware-ul este, de asemenea, compatibil cu stațiile de ușă/poartă cu 2 și 4 butoane, dar serviciul nu este disponibil pentru acestea. Aplicația acceptă, printre altele, să răspundă la apeluri, să comunice audio-video și să deschidă o yală sau o poartă de intrare prin releele încorporate. După actualizarea dispozitivelor la această versiune de firmware, nu va mai fi posibil să le partajați între diferite conturi.
Vizualizarea ferestrei de activare a serviciului Hik-Connect în stația de ușă/poartă DS-KV8113-WME1

Signal Fire - sudură FO pentru oricine.

DIPOL vinde aparate de sudură fibră optică Signal Fire de 3 ani. Nu doar interesul noilor clienți individuali demonstrează calitatea și performanța produsului, ci și companiile de instalare care, datorită cererii mari de rețele de fibră optică, cumpără mai multe dispozitive ale acestui brand. Rata minimă de eșec și performanța bună de transmisie a îmbinărilor fac din modelele disponibile în prezent AI-8C L5870 și AI-9 L5875 o alegere excelentă pentru companiile care operează în zona sistemelor de dezvoltare CCTV, LAN sau FTTH.
Sistemele pentru dezvoltatori sunt una dintre cele mai populare domenii de aplicare al aparatelor de sudură Signal Fire. Aceasta implică, de obicei, realizarea a 4 suduri la fiecare apartament (2 în cutia de joncțiuni, 2 în camera tehnică). Pentru o clădire de dimensiuni medii cu 50 de apartamente, numărul total de suduri poate depăși 200.
Prin mâna angajaților de la DIPOL au trecut câteva splicere Signal Fire care au făcut peste zece mii de suduri. DIPOL oferă o garanție de 4 ani pentru aparatele de la Signal Fire distribuitor oficial. Centrul de service autorizat din Cracovia are personal calificat și un stoc de piese de schimb pentru toate modelele.

Utilizarea mufelor MASTER de tip F în sisteme CATV

Conectorii de tip F sunt de obicei folosiți pentru realizarea conexiunilor în sistemele bazate pe cabluri coaxiale de 75Ω. Acestea sunt disponibile în variante drepte sau angulare și se pot utiliza în instalațiile CATV, sau în sisteme CCTV. Designul și calitatea lor au un impact direct asupra fiabilității, stabilității și performanței conexiunilor fără pierderi pe traseu. Conectorii de compresie de la MASTER sunt de cea mai bună calitate asigură funcționarea pe termen lung și fiabilă chiar și în cele mai grele condiții.
Designul profesional și calitatea superioară le fac ușor de instalat; filetul precis elimină problemele cu înșurubarea conectorilor pe prize, ceea ce se poate întâmpla cu alte mufe. Metoda de compresie a instalării pe cabluri asigură rezistență mecanică ridicată, etanșeitate și stabilitate în timp. Conectorii drepți trebuie comprimați cu cleştele de compresie universal E80075, iar conectorii unghiulari cu cu cleştele E80078.
Mufe FCodClește compresieCod CabluNume cablu
E80322E80322

E80075

M5995CAMSET/YAR
E80345E80345E1220RG-6 Tri-Shield
E80332E80332

E1230
E1231

RG-6
E80342E80342 

E1015
E1017
E1019

TRISET-113
E80348E80348

E80078

E80078

E1015
E1017
E1019
TRISET-113
E80350E80350E1015
E1017
E1019
TRISET-113
///Mufe F de la MASTER//
Cleștele de compresie MASTER all-in-one E80075 este recomandat în special pentru compresia rapidă și precisă a unui număr mare de conectori de compresie F, IEC sau BNC.
++Criptarea accesului la echipamentele Hikvision.+++ Când vă conectați la un dispozitiv CCTV printr-un browser web, este posibil să vedeți datele transmise (de exemplu, autentificare, parolă) de către un alt dispozitiv din reteua locala. Acesta atac este numit “man-in-the-middle”. Acesta poate fi prevenit prin securizarea comunicării prin protocolul HTTPS. Completează HTTP standard cu funcții care sporesc securitatea grație protocolului SSL/TLS.
Protocolul HTTPS poate fi activat în secțiunea setări avansate de rețea. Utilizatorul poate crea un certificat self-signed sau poate instala un certificat semnat de o autoritate acreditată.
Conexiunile HTTPS trebuie activate în setările de rețea. Portul implicit de comunicații este 443. Certificatul semnat poate fi generat pe echipament, sau utilizatorul poate instala un certificat semnat de o autoritate de certificare (CA). Dacă folosim un certificat self-signed gratuit, browserul va comunica conexiunea printr-un site web de încredere. La rândul său, un certificat semnat de organizațiile de certificare se platește.

Switch PoE la preț scăzut de la TP-Link.

Switch-ul PoE TL-SF1006P N29929 este un dispozitiv dedicat supravegherii prin IP, acceptă Power over Ethernet (PoE + 802.3af/la). Switch-ul detectează automat dispozitivele PD conforme cu standardul IEEE 802.3af sau IEEE 802.3at și le fur. De asemenea, au o funcție prioritară pentru a proteja sistemul atunci când este supraîncărcat. Consumul de energie al dispozitivelor PoE de alimentate este de până la 67W. Dispozitivele conectate la porturi cu o prioritate mai mare sunt alimentate mai întâi.
Caracteristici distinctive:
  • 4 porturi PoE, transfer de date și alimentarea pe același port
  • Nu este necesară instalarea sau configurarea,
  • Alimentare PoE de până la 30 W pentru fiecare port PoE
  • Alimentare PoE de până la 67 W pentru toate porturile PoE
  • Suportă dispozitive PoE (PD), ce funcționează în standardul IEEE802.3af/at
  • LED-uri ce informează despre starea și viteza conexiunii, activitatea și alimentarea switch-ului.
Switch PoE TP-Link TL-SF1006P 6xFE(4xPoE) 802.3af/at 67W N29929

Produse noi în oferta Dipol

Doză montare DS-1280ZJ-DM18 M5717B este proiectată pentru camerele HIKVISION din seria DS-2CD21xx. Un spațiu suficient în interior vă permite să ascundeți cu ușurință conexiunile prin cablu.

Suport de perete DS-1272ZJ-110 M5135B este conceput pentru camerele HIKVISION. Fabricat din aliaj de aluminiu, vă permite să montați camera dome pe perete și să ascundeți conexiunile prin cablu. Compatibilă cu camerele IP din seria DS-2CD21xx.
Cutie de joncțiune fibră optică: GPJ09-9401 rotundă, 36 splice-uri. 2 intrări, 2 ieșiri. L56036 poate asigura 12, 24 sau 36 de suduri optice. Este potrivit pentru diverse aplicații de instalare. Dimensiunile compacte și numărul mare de suduri sunt avantajele acestui. Cutia are 2 porturi de intrare și 2 porturi de ieșire izolate cu cauciuc autovulcanizant. Clasa de etanșeitate IP68. Este ideală pentru montajul pe perete.

Merită citit:

Hard disk-uri SkyHawk în sisteme de supraveghere Hikvision. SkyHawk Health Management (SHM) este sistemul de monitorizare ce poate fi accesat din meniul DVR-ului. Acesta monitorizează parametrii hard-ului și condițiile de funcționare (cum ar fi temperatura, umiditatea, vibrațiile) și poate recomanda o acțiune specifică (de exemplu, o reducere a temperaturii sau a numărului de HDD-uri) dacă identifică un risc pentru deteriorarea lui...>>>mai mult
Vizualizarea ferestrei SkyHawk Health Management, disponibilă în meniul DVR-ului
Prezentare a video-interfoanelor Hikvision