Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 39/2020 (30 noiembrie 2020)

Pandemia poate avea și beneficii.

Conform observațiilor de la sol și din spațiu, a existat o reducere semnificativă a unor poluanți atmosferici de la izbucnirea pandemiei COVID-19. Oamenii de știință au dorit să știe în ce măsură o astfel de scădere ar putea fi atribuită activității umane reduse și au intenționat să determine cantitatea teoretică de poluanți dacă 2020 nu va aduce astfel de modificări.
Comparând datele actuale cu rezultatele simulării, oamenii de știință ai NASA au descoperit că, începând din februarie, restricțiile pandemice au redus nivelul global de dioxid de azot cu aproape 20%. Rezultatele au fost prezentate la o conferință internațională privind calculul, rețelele și analiza de înaltă performanță. Dioxidul de azot este un poluant atmosferic rezultat în principal din arderea combustibililor fosili folosiți de industrie și transport.
Schimbările meteorologice ciclice și circulația aerului modifică concentrațiile locale de poluanți din atmosfera Pământului. Prin urmare, o comparație a concentrațiilor de dioxid de azot în 2020 a fost făcută cu datele din 2019 și 2018, luând în considerare schimbările naturale.
Nivelul de poluare al aerului pentru anul 2020
Pandemia COVID-19 a început la Wuhan, provincia Hubei, China Centrală. A fost, de asemenea, prima zonă cu emisii de dioxid de azot reduse cu 60% din valorile simulate. Modificări similare s-au găsit în: 60% Milano, 45% New York. Cercetarea continuă, iar datele modelului GEOS utilizate în acest studiu sunt disponibile aici.

Multiswitch-uri de la TERRA.

Sistemele bazate pe multiswitch sunt echipamente profesionale și este cel mai util mod de a recepționa semnal Radio-TV (FM/DAB și DVB-T2) și satelit SAT (DVB-S/S2) și distribui către mai mulți abonați. Utilizatorul final este cel care decide ce programe să urmărească achiziționând receptorul satelit adecvat sau semnând un contract individual cu unul dintre provideri de satelit.
TERRA produsele dedicate utilizării sistemelor SMATV sunt în primul rând echipamente de primă clasă acoperite de o garanție de patru ani. Sistemele TV bazate pe aceste componente garantează o recepție adecvată a semnalului pentru mult timp. Caracteristicile distinctive ale sistemului multiswitch TERRA includ în primul rând:
 • hardware ce permite construirea instalației orice număr de prize
 • carcase turnate sub presiune asigurând eficiență ridicată a ecranării și rezistență la interferențe
 • izolare ridicată între intrări și între ieșiri - multiswitch-uri din categorii inferioare cu izolare insuficientă sunt cele mai comune defecte în sistemele SMATV
 • Switch-uri în locul potențiometrelor asigură ajustarea foarte precisă a nivelului de câștig/semnal și compensarea atenuării cablului - aceasta asigură stabilitatea pe termen lung a acestor parametri, indiferent de schimbările de temperatură la locul de instalare
 • compensarea atenuării cablului și grupuri de ieșiri cu niveluri de semnal diferite permit egalizarea nivelurilor de semnal pe întregul sistem, indiferent de nivelul semnalului din prizele abonaților
 • Separatoarele cu mai multe căi într-o carcasă compactă economisesc spațiu în cutiile de instalare și necesită mai puține cabluri în comparație cu soluțiile competitive
 • alimentare din receiver sisteme de comutare a abonaților în multiswitch-uri care asigură o durată mai mare de viață a multiswitch-urilor și un consum redus de energie
 • software gratuit
 • SatNet pentru proiectarea instalațiilor
 • fișiere gratuitepdf/dwg pentru cei care proiectează instalații în AutoCad
Un avantaj evident al multiswitchurilor MR-9XX sunt niveluri diferite de semnal la ieșiri. Acest lucru garantează un nivel de semnal similar în prizele abonaților situate la diferite distanțe dispozitiv. În plus, este prevăzută corectarea atenuării cablului coaxial. Semnalele cu frecvențe mai mari au niveluri mai ridicate, astfel încât atenuarea cablului să fie compensată corespunzător.
Switch-urile din multiswitch în locul potențiometrelor permit reglarea foarte precisă a nivelului semnalului și corectarea atenuării cablului. Această soluție asigură, de asemenea, stabilitatea pe termen lung a parametrilor setați, indiferent de schimbările de temperatură la locul de instalare. Întregul sistem este îmbunătățit în continuare prin mufele de compresie MASTER și Sistem de montaj Rack Board.

Yală electromagnetică îngustă din seria Bira HARTTE.

O nouă serie de yale electrice îmbunătățite HARTTE XS Bira a fost adăugată la oferta DIPOL. Yalele electrice din seria XS sunt înguste și compacte astfel încât sunt potrivite pentru instalarea în secțiuni înguste și rame de ușă. Datorită designului lor simetric, sunt perfecte pentru diferite tipuri de uși din stânga sau din dreapta. Poate fi ajustată până la 3,5 mm. Datorită formei radiale, depășește conturul blocării electrice și necesită mai puțină găurire pentru o instalare mai rapidă și mai ușoară. Fiecare model are diferite funcționalități.
Yală electromagnetică îngustă Bira HARTTE din seria XS 12V
Yala electromagnetică încastrabilă: Bira HARTTE S12U (12V AC/DC)
Yala electromagnetică încastrabilă: Bira HARTTE S12U (12V AC/DC)
HARTTE XS12U
12V AC/DC
G74228
HARTTE XS12UW
12V AC/DC
cu un switch
G74229
HARTTE XS12UP
12V AC/DC
cu memoria alimentării
G74230
HARTTE XS12R
12V DC
reversibilă
G74232

Detecția mișcării în sistemele de supraveghere v2.0 de la Hikvision.

Cea mai importantă sarcină a unui sistem de detecție al mișcării este de a detecta intrarea unei persoane sau a unui vehicul în zona monitorizată. Fiecare detectare a mișcării poate genera un eveniment de alarmă (de exemplu, notificarea către utilizator, pază sau operator) și poate începe înregistrarea video. Detecția tradițională a mișcării s-a bazat pe modificări ale intensității luminii care atingeau un pixel (sau grupuri mai mari de pixeli) ale senzorului. Fiecare schimbare de lumină a declanșat detectarea, astfel încât sistemul a prins și mișcarea obiectelor care nu sunt importante din punct de vedere al securității. Era sensibil la, de exemplu, frunzele mișcate de vânt, insectele zburătoare, păsările, umbrele sau precipitațiile. Noul sistem de detectare a mișcării 2.0 poate analiza evenimentele de detecție în ceea ce privește detectarea omului sau a vehiculului. Datorită acestui fapt, notificările de alarmă sunt filtrate și alarmele inutile sunt blocate. Detectarea mișcării 2.0 este disponibilă pentru camerele IP de la Acusense gen a 2-a (denumirea G2). Într-un sistem cu DVR, înregistrările pot fi filtrate în ceea ce privește detectarea omului sau a vehiculului.
Bara de progres a redării unui DVR ce acceptă camere din gen a 2-a (iVMS-4200) folosind funcția Acusense. Înregistrarea continuă este marcată cu albastru, activarea funcției de detectare a persoanelor adaugă zone de detecție (portocaliu). Rozul marchează detectarea mișcării înregistrate.

Transfer de 10 Gbps pe o singură fibră optică.

Furnizorii de internet care își construiesc rețelele pe o zonă mai mare sau se bazează parțial pe infrastructura operatorilor mai mari sunt interesați de utilizarea optimă a fibrelor optice. Aici, modulele SFP, folosind o fibră pentru transmisie, sunt de ajutor.
Module single-mode SFP+ Ultimode 10 Gbps 20km BiDi (WDM)
Modul SFP+ Ultimode 10Gbit/s BiDi (single-mode, 1270nm/1330nm, 20 km)
Modul SFP+ Ultimode 10Gbit/s BiDi (single-mode, 1330nm/1270nm, 20 km)
1270 / 1330 nm
L1430
1330 / 1270 nm
L1432
Viteza de 10 Gbps a devenit un standard backbone chiar și pentru operatorii mai mici. Modulele SFP+ Ultimode L1430 și L1432 fac posibilă configurarea unei astfel de conexiuni utilizând o singură fibră single-mode. Modulele funcționează la lungimi de undă de 1270 nm și 1330 nm, adică a doua fereastră de transmisie, cea mai sigură din punct de vedere al problemelor de instalare (suduri slabe sau îndoiri de fibră).

Alimentarea PoE pe cablul de internet.

Switch-ul PoE ULTIPOWER 352SFP N299707 are funcția Alimentare Dispozitiv (PD) ce permite alimentarea prin conectarea la un alt switch PoE. Această funcție este utilă atunci când un singur cablu UTP este conectat la locul de instalare al switch-ului (de ex. camere, dacă sunt instalate în același loc sau pe stâlp).
Switch industrial PoE ULTIPOWER 352SFP 802.3af/at (4xPoE GE, 1xGE (PD), 2xSFP 1000M, Extended, VLAN, PoE Auto-Check, funcție PD)
Exemplu de instalare a switch-ului PoE cu funcția PD
În plus, switch-ull este echipat cu funcții precum:
 • Funcție de extindere pentru alimentarea dispozitivelor conectate prin cabluri UTP de până la 250m lungime,
 • Funcția PoE Auto Check efectuează automat o repornire curentă a dispozitivului conectat în cazul suspendării acestuia. (NOTĂ! Când actualizați software-ul dispozitivelor conectate, dezactivați această funcție).

Produse noi în oferta Dipol

Cutie distribuție FTTH GP62DW-1 (1-in/2-out, 16 splice, 8 cuple SC)
Cutie distribuție FTTH GP62DW-1 max. 16 îmbinări, 8 adaptoare SC Cutia de distribuție L54016 permite organizarea ușoară a cablurilor de fibră optică (până la 12 fibre, în funcție de cuplele instalate.) În cutia de distribuție se pot monta adaptoare SC simplex sau LC duplex. Caseta de sudură se poate echipa cu până la 12 splice-uri.
Cutie distribuție FTTH GP62DW-1 (1-in/2-out, 24 splice, 12 cuple SC)
Cutie distribuție FTTH GP62DW-1 (1-in/2-out, 24 splice, 12 cuple SC) Cutia de distribuție L54024 permite organizarea ușoară a cablurilor de fibră optică (până la 24 fibre, în funcție de cuplele instalate.) În cutia de distribuție se pot monta adaptoare SC simplex sau LC duplex. Caseta de sudură se poate echipa cu până la 24 splice-uri.
Antenă satelit 90 cm TRX-EL 90 FAMAVAL grafit
Antena satelit din oțel 90 TRX-FAMAVAL 90 LH [gri închis] A9655 (dimensiuni 90,5 cm 83,4 cm) oferă o recepție excelentă a semnalului. Antena oțel de înaltă calitate este rezistentă la coroziune.

Merită citit:

Acces criptat la dispozitivele Hikvision. Când vă conectați la un dispozitiv CCTV printr-un browser web, este posibil să vedeți datele transmise (de exemplu, autentificare, parolă) de către un alt dispozitiv din reteua locala. Acesta atac este numit “man-in-the-middle”. Acesta poate fi prevenit prin securizarea comunicării prin protocolul HTTPS. Completează HTTP standard cu funcții care sporesc securitatea grație protocolului SSL/TLS... >>>mai multe.
Protocolul HTTPS poate fi activat în secțiunea setări avansate de rețea. Utilizatorul poate crea un certificat self-signed sau poate instala un certificat semnat de o autoritate acreditată de certificare.
Repeatere FAQ - GSM, DCS, 3G
Repeter 4G pentru casă