Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 41/2020 (14 decembrie 2020)

Inteligența artificială Google continuă să depășească barierele.

DeepMind, un program de inteligență artificială (AI) deținut de Google, a făcut un progres în rezolvarea uneia dintre cele mai mari provocări din biologie, pentru a determina forma 3D a unei proteine din secvența sa de aminoacizi. Algoritmul AlphaFold s-a clasat la competiția CASP din acest an (Evaluarea critică a predicției structurii). Este un concurs semestrial pentru a dezvolta cel mai bun sistem pentru determinarea structurilor 3D al proteinelor. Algoritmul Google a fost înaintea altor sute de echipe, prin determinarea corectă a tuturor structurilor concurenței. Abilitatea de a prezice cu precizie structurile proteice din secvențele lor de aminoacizi ar fi extrem de benefică pentru științele vieții și medicina. Ar accelera foarte mult eforturile depuse pentru a înțelege structura celulară și ar permite dezvoltarea mai rapidă și mai avansată a medicamentelor.
Proteinele sunt elementele de bază ale vieții responsabile de ceea ce se întâmplă în interiorul celulelor. Modul în care funcționează o proteină și ceea ce face ea depinde de forma sa tridimensională - „structura este o funcție” este o axiomă a biologiei moleculare. Proteinele construiesc organite celulare. Proteinele fibrilare fac parte din țesutul conjunctiv. Proteinele globulare sunt în primul rând componente ale fluidelor corpului. Enzimele celulare care controlează evoluția reacțiilor metabolice sunt proteine. Există, de asemenea, hormoni cu structură proteică. Proteinele îndeplinesc, de asemenea, funcții de transport, creând transportoare și canale ionice în membranele celulare. Avem și proteine ​​imune - imunoglobuline (anticorpi).
Structura proteinei 3D
Performanța AlphaFold este, de asemenea, un punct important pentru DeepMind. Scopul pe termen lung al companiei este de a crea programe capabile să realizeze inteligența umană. Confruntarea cu provocări științifice uriașe, cum ar fi prezicerea structurii proteinelor, este una dintre aplicațiile cheie pe care le poate avea inteligența artificială.
Andrei Lupas, biolog evoluționist la Institutul Max Planck pentru Biologia Dezvoltării din Tübingen, Germania, care a evaluat rezultatele diferitelor echipe din competiția CASP, spune că programul de determinare a structurilor proteinelor este o descoperire majoră în medicină și bioinginerie. Algoritmul AlphaFold l-a ajutat deja să găsească structura proteinei la care el și echipa sa au lucrat într-un laborator timp de un deceniu. Prin urmare, programul poate accelera semnificativ activitatea oamenilor de știință din laboratoarele din întreaga lume.
Demis Hassabis, cofondator și CEO al DeepMind, spune că compania intenționează să facă din AlphaFold un instrument util și accesibil pentru oamenii de știință, ajutând, printre altele, la dezvoltarea rapidă a noilor medicamente.

Cum reglăm calitatea imaginii din browser pentru camerele Hikvision.

DVR-urile Hikvision și camerele IP generează mai multe fluxuri de date cu specificații diferite. Atunci când este controlat corespunzător, fluxul de rețea poate fi asociat cu capacitatea legăturii utilizate de sistem și cu performanțele DVR-ului. Dispozitivele generează de obicei două fluxuri primare: unul cu un nivel superior (primar) și unul cu o calitate inferioară (secundar). Cel secundar este de obicei folosit pentru previzualizarea tip grilă pe DVR și atunci când este conectat prin telefoanele mobile. Datorită limitării lățimii de bandă a rețelei disponibile, este adesea necesară previzualizarea imaginii prin browser prin fluxul secundar.
Lista camerelor care afișează imagini din diferite fluxuri (într-o fereastră a browserului).
Imaginile de la camerele 1...4 sunt furnizate prin fluxuri principale, celelalte provin din fluxuri auxiliare.
Pentru a schimba fluxul de la o singură cameră, utilizatorul trebuie să selecteze camera deplasând cursorul pe numele acesteia. După aceea, va fi posibil să alegeți celălalt tip de flux. Toate fluxurile pot fi schimbate într-un singur mod, făcând clic pe pictograma tipului de flux din zona imaginii. Aceste setări nu sunt salvate definitiv. Pentru a seta permanent fluxul necesar, utilizatorul ar trebui să aleagă tipul fluxului în meniul de configurare sau setări locale.

Adăugarea camerelor la video-interfonul IP Hikvision.

O cameră încorporată în video-interfon nu poate fi îndreptată spre punctul dorit, iar câmpul său vizual poate fi ascuns de apelant. O soluție la acest lucru poate fi utilizarea camerelor din sistemul de supraveghere existent și adăugarea acestora la monitorul video-interfonul. Integrarea este posibilă prin:
 • adăugarea camerelor IP Hikvision la un monitor al video interfonului,
 • adăugarea unei camere IP utilizând protocolul ONVIF (monitoare de gen. a 2-a cu firmware versiunea v2.1.2),
 • adăugarea oricărei camere (HIKVISION, ONVIF) prin DVR HD-TVI/IP.
Puteți adăuga și previzualiza imaginea de la maxim 16 camere. Adăugarea camerelor este posibilă direct de pe monitor sau folosind aplicația client iVMS-4200. Pentru a face acest lucru, accesați setările la distanță, apoi: Remote settings->Intercom->IP camera details.
Un exemplu de conexiune directă a camerei IP Hikvision prin protocolului ONVIF selectat din monitorul G74001 DS-KH6320-WTE1/EU

Headend compact TERRA S3C32WB.

Headend S3C32WB R81635 cu 32 de canale este un dispozitiv ce permite distribuirea canalelor decodate FTA și BISS codate. S3C32WB R81635 este echipat cu 32 de transmodulatoare, fiecare din acesta recepționând semnalul de pe întregul transponder de satelit (mult mai multe canale TV), apoi creează respectiv 32 de multiplexuri DVB-C, permițând recepția a 32 de multiplexuri digitale pe televizoarele echipate cu un DVB-C. Canalele primite de la un anumit transponder pot fi sortate după cum doriți. Singura condiție este ca lățimea de bandă maximă la ieșirea modulatorului să nu fie depășită.
Antenă de satelit FAMAVAL TRX-EL 110LNB Wide Band H/V: GT-SAT GT-WB1Multiswitch dSCR Terra SRM-522 (290...2340MHz, class A, CATV pasiv)Headend Terra S3C32WB 32xDVB-S/S2 - 32xDVB-C (QAM)Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)
Headend-ul S3C32WB DVB-S/S2 - DVB-C R81635 poate utiliza seria de multi-switchuri dCSR pentru a recepționa semnal DVB-S/S2 din 8 sateliți diferiți și le poate modula în maxim 32 de multiplexuri DVB-C.
Cele mai importante caracteristici ale headend-ului S3C32WB R81635:
 • transmodularea semnalelor DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) în semnale DVB-C (QAM),
 • recepția canalelor FTA de la max. 8 sateliți,
 • suport pentru decriptare BISS (nu sunt necesare carduri inteligente de la operator, programul este decodat cu o cheie introdusă în headend),
 • built-in remultiplexer - crearea multiplexurilor DVB-C pentru orice conținut,
 • orice canal de ieșire poate fi configurat în intervalul 48-858 MHz,
 • sursă de alimentare redundantă pentru a comuta instantaneu între sursele de alimentare,
 • posibilitatea de a reda fișiere .TS din memoria USB,
 • LED-uri intuitive pentru semnalizarea funcționării dispozitivului,
 • Dimensiune compactă,
 • Consum redus de curent.

Sudura fibrei optice - testare cu VFL.

Aparatul de sudură Signal Fire Ai-9 are un fisual fault locator (VFL) încorporat. Acest dispozitiv generează lumină vizibilă (roșie) cu o lungime de undă de 650 nm pentru verificarea preliminară a unei suduri. După scoaterea pigtail-ului din pachet, utilizatorul conectează conectorul la mufa VFL din aparat, în timp ce capătul liber al fibrei este sudat la fibra cablului. După sudură, aparatul genereză lumină vizibilă cu ajutorul butonului „650” din partea din față a aparatului. Persoana de la celălalt capăt al firului verifică dacă lumina ajunge la celălalt capăt al fibrei optice.
Interesant este că sudura cu Signal Fire se poate face chiar și atunci când lumina vizibilă este deja propagată prin fibră. Sudarea cu VFL activat depinde de mecanica mașinii de sudat, precum și de software. Unii sudori refuză să lucreze în astfel de condiții. Această caracteristică poate fi utilă atunci când lumina vizibilă este introdusă folosind un splitter optic pe o parte a conexiunii (folosind un VFL dedicat, pentru a evita comutarea sursei de lumină și a fi în permanență în contact cu persoana de îmbinare) și sudura se efectuează pe cealaltă parte.
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-9 / powermetru + sursă laser încorporate (cu trusă de unelte )
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-9 / powermetru + sursă laser încorporate (cu trusă de unelte )
Signal Fire Ai-9 L5875 splicer are un modul VFL încorporat. Prin urmare, este posibilă conectarea pigtail-ului de splice direct la modul, apoi sudarea și verificarea ei.

Cel mai mic switch PoE cu management.

Switch-urile TP-LINK sunt dispozitive avansate de gestionare a rețelei. Cu acces ușor la funcțiile de configurare, controlul traficului în rețea devine mult mai simplu decât înainte. Opțiunile de management disponibile includ interfața liniei de comandă (CLI) și gestionarea prin browser web. Switch-urile gigabit cu management asigură o stabilitate și o eficiență foarte ridicata a operațiunilor - caracteristicile de bază cerute de administratorii de rețea. Funcționarea fiabilă a rețelei este, de asemenea, susținută de protocolul spanning tree, QoS și caracteristici robuste de securitate a transmisiei.
Switch-ul PoE TP-Link TL-SG2008P N29963 PoE cu opt porturi gigabit, dintre care patru acceptă standardul 802.3at/af, ce permit alimentarea dispozitivelor conectate.
Caracteristici distinctive:
 • 4 porturi PoE + compatibilitate cu 802.3at/af cu o putere maximă a dispozitivelor conectate de 62W,
 • Funcții avansate de securizare a traficului de rețea, inclusiv VLAN 802.1Q, Port Security și Storm Control pentru gestionarea eficientă a unei rețele locale,
 • Operație integrată cu platforma Omada SDN,
 • Posibilitatea de a optimiza transmisiile de voce și video datorită funcțiilor QoS (L2/L3/L4),
 • IGMP snooping,
 • Administrat printr-un browser web și linie de comandă,
 • Suportul SNMP și RMON permit gestionarea dispozitivelor.
Switch Smart PoE TP-Link TL-SG2008P 8xGE(4xPoE) 802.3af/at 62W 62W

Produse noi în oferta Dipol

Switch Smart PoE TP-Link TL-SG2428P N29969 are 24 de porturi PoE 10/100/1000 Mbps conforme cu standarfdul 802.3at/af, ce poate furniza o putere de până la 250W, ceea ce permite furnizarea de energie pentru AP și/sau camere IP. Mai mult, switchul este echipat cu 4 porturi SFP gigabit. Dispozitivul oferă o eficiență ridicată a transferului de date, funcții avansate de securitate și QoS, funcționalități extinse de gestionare a traficului din second-layer.
Carcasă ploaie DS-KABV8113-RS/Surface G74381 este o carcasă de ploaie dedicată montării pe interfonul DS-KV8X13-WME1 IP Villa gen. a 2-a stație ușă/poartă. Protejează stația de exterior împotriva condițiilor meteorologice, cum ar fi ploaia sau zăpada.Switch Smart PoE TP-Link TL-SG2008P N29963 sunt dispozitive avansate pentru gestionarea traficului din rețea. Cu acces ușor la funcțiile de configurare, controlul traficului în rețea devine mult mai simplă decât înainte. Opțiunile de gestionare disponibile includ interfața liniei de comandă (CLI) și gestionarea prin browser web. Switch-ul gigabit gestionează și oferă o stabilitate și o eficiență ridicată a operațiunilor - caracteristicile de bază cerute de administratorii de rețea.

Merită citit:

Supravegherea unei clădiri de locuințe bazat pe camere IP Hikvision.Următoarea imagine prezintă conceptul unui sistem de monitorizare video care acoperă o clădire, bazat pe un NVR Hikvision și camere IP din seria EasyIP 3.0. Camerele cu o rezoluție de 6 MP și 2.8 mm distanță focală au fost utilizate pentru montarea sistemul de supraveghere. Cu o rezoluție ridicată a camerelor și un unghi larg de 99°, zona mare poate fi monitorizată cu o calitate bună a imaginii. Camerele acceptă tehnologia Dark Fighter (Ultra-low-light), care oferă o reproducere mai bună a culorilor în condiții de lumină slabă, comparativ cu cele fără această funcție. Modelele de camere bullet DS-2CD2065FWD-I K17596 au fost utilizate pentru supravegherea în exterior, în timp ce pentru interior camerele dome DS-2CD2165FWD-I K17306...
>>>mai mult
Diagrama instalării camerelor CCTV IP Hikvision intr-un apartament
Repeatere FAQ - GSM, DCS, 3G
Repeater pentru amplificarea semnalului 4G