Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 42/2020 (21 decembrie 2020)

Ceas inteligent și brățară alimentată de mișcarea corpului uman.

Oamenii de știință de la Universitatea chineză din Hong Kong au dezvoltat un generator electromagnetic compact care folosește mișcarea corpului uman pentru alimentarea ceasurilor inteligente. Ceasurile și brățările inteligente sunt cel mai simplu mod de a monitoriza în mod constant sănătatea cuiva. Cu toate acestea, o durată de viață limitată a bateriei reduce confortul utilizării dispozitivului. Oamenii de știință încearcă de mult timp să dezvolte un generator electromagnetic. Din păcate, intensitatea fizică insuficientă în timpul activităților de rutină duce la o eficiență energetică relativ scăzută. O soluție la acest inconvenient este un generator electromagnetic care integrează un mecanism de captare a mișcării coaxială, un convertor de frecvență magnetic și o unitate generatoare de energie. A dus la o creștere de patru ori a energiei de intrare și la o creștere de zece ori a densității puterii.
Testele arată că dispozitivul poate ajunge la o putere maximă de 1.74 mW și o densitate a puterii de 346.61 μW/cm3 la o frecvență de excitație de 0.65 Hz. În comparație cu lucrările anterioare, receptorul de energie propus arată o îmbunătățire extraordinară atât a puterii de ieșire, cât și a densității puterii.

Analiza inteligentă a imaginii (VCA) din DVR-uri TurboHD.

Sistemele de supraveghere TurboHD Hikvision pot gestiona două tipuri de evenimente inteligente (VCA): traversarea unei linii virtuale (împreună cu detecția mișcării) și detectarea unei mișcări într-o zonă de intrare sau rămânerea în ea pentru un timp specificat. Acestea pot fi rulate pe canale analogice selectate, iar disponibilitatea și numărul acestora depind de modelul specific.
Numărul de canale VCA depind de modelul DVR-ului:
SeriaHQHIHUHI
730024
720022
710000
Dacă numărul de canale VCA este prea mic, se poate activa un mod extins pentru suportul VCA (Enhanced VCA). Numărul de canale în acest mod este determinat de model (n - fiind numărul de intrări video):
SeriaHQHIHUHI
73004n
72004n
710000
În modul VCA îmbunătățit, mai multă putere de procesare al CPU este alocată gestionării evenimentelor inteligente la costul:
 • rezoluția semnalului de intrare este redusă la 3 MP,
 • rezoluția semnalului de ieșire este redusă la 1080p,
 • ieșirea CVBS este dezactivată,
 • funcția Enhanced IP este dezactivată.

Activarea celui de-al doilea releu din gen. a 2-a de stația de ușă/poartă IP Villa.

Stațiile IP Villa DS-KV8X13WME1 sunt echipate cu 2 relee, dintre care unul poate să fie utilizat pentru a controla yala electrică a ușii, iar celălalt pentru a controla poarta de la intrare sau bariera de la o zonă de locuințe. În mod implicit, al doilea releu este dezactivat și nu este vizibil în sistem. Poate fi activat când vă conectați la stația de ușă/poartă printr-un browser web sau utilizând aplicația iVMS-4200 (v3). Pentru a face acest lucru, după ce v-ați conectat la stația de ușă, accesați Configurare-> Interfon -> Intrare și ieșire tab, iar în Ieșire, selectați Ieșire 2 și, pentru fila corespunzătoare Intrare, selectați tipul de reacție Blocare electrică. După aceea, a doua ieșire va fi activată și va deveni vizibilă în fereastra de vizualizare live a monitoarelor conectate și a aplicațiilor pentru clienți.
Activarea celui de-al doilea releu din gen. a 2-a IP pentru ușă/poartă Villa DS-KV8X13-ME1.

Cablu coaxial TRISET B2CA fără halogen (HF).

De la 1 iulie 2017 în UE, toate cablurile de instalate în clădiri sunt considerate a fi produse pentru construcții supuse reglementărilor ale UE. Directiva CPR impune producătorilor să elaboreze și să pună la dispoziție Declarația de performanță (DoP), precum și să marcheze produsele acoperite de marca CE relevantă. EN50575 specifică cerințele pentru: performanța în condiții de incendiu, metode de testare și evaluare pentru cablurile de alimentare, control și telecomunicații utilizate în clădiri cu o clasă specifică de rezistență la foc. Odată cu introducerea claselor europene comune de reacție la foc, proiectanții și arhitecții au la îndemână reglementări clare cu privire la utilizarea tipurilor adecvate de cabluri. Pentru a atinge niveluri sporite de siguranță la incendiu, reglementările recomandă utilizarea cablurilor B2CA în clădiri speciale care trebuie să îndeplinească cerințe de siguranță foarte stricte (de exemplu, în spitale, creșe, clădiri înalte, clădiri de birouri și cămine de bătrâni).
DIPOL oferă cablul coaxial TRISET B2CA E1020_500 care îndeplinește standardele impuse de lege pentru clasa de rezistență la foc. Cablul are o manta LSOH (izolatie fără halogeni). În caz de incendiu, cablul nu răspândește focul, emisia de fum este foarte redusă și gazele eliberate nu sunt corozive.
Cablu coaxial (75 ohm, clasa A ++): TRISET B2CA 120dB 1.05 / 4.6 / 6.9 [500m]
Cablul TRISET B2CA cu manta LSOH are un conductor interior de cupru cu diametrul de 1.05 mm și triplu ecran (folie Al/PET/SY (prima) legată la dielectric cu o tresă 82% acoperire + folie Al/PET (a doua) lipită de manta.
Caracteristici distinctive:
 • respectă cerințele din clasa A++
 • clasa de reacție la foc în conformitate cu CPR - B2ca-s1a,d1,a1
 • Miez de cupru de 1.05 mm
 • atenuare scăzută
 • eficiență ridicată a screening-ului
 • 82% acoperire tresă
 • 5 ani garanție
 • cablu în manta LSOH

Sistem CCTV prin fibră optică - topologie serială.

Una dintre întrebările cele mai frecvente adresate de instalatori este cea cu privire la posibilitatea conectării mai multor puncte ale camerei (poli) cu un singur cablu de fibră optică. Este posibil, dar ar trebui să fie alegerea unor instalatori mai experimentați, echipați cu instrumentele adecvate.
The cable that is run through the points has to have an adequate number of fibers - at least 2 fibers for each point. For example, 5 poles will need at least 10 fibers, so the application of a 12J cable (with12 fibers), or, for redundancy, a 16J or 24J cable. However, an excessive redundancy is not recommended as it will cause unnecessary effort.
Una dintre opțiuni pentru a rula un cablu de mai multe fibre prin punctele camerelor este tăierea acestuia pe stâlp, separarea a două fibre pentru conectarea la dispozitivul de transmisie și sudarea fibrelor ce vor merge la următorul stâlp. Toate acestea ne conduc la următoarele concluzii:
 • cu cât este mai mare numărul de fibre redundante, cu atât este nevoie de mai multă muncă, deoarece instalatorul trebui să sudeze toate fibrele,
 • pe primul stâlp, instalatorul trebuie să sudeze toate fibrele,
 • pe ultimul stâlp, instalatorul trebuie să sudeze doar fibrele care se leagă la punct.
Schema de sudură pentru cablu cu 12 fibre și cinci stâlpi - în total 38 de suduri.
Abordarea tăierii fibrelor pentru sudura lor se poate dovedi inutilă, dar mulți instalatori aleg splice-urile rapide, și profesioniști aleg această abordare deoarece este independentă de construcția cablului. Cablul este pur și simplu tăiat și fibrele sunt sudate; nu ne interesează ranforsarea cablului, diametrul tubului central și dacă acesta nu este prezent. Mai mult, această abordare permite utilizarea cutiilor pentru joncţiuni disponibile pe piață.
Cablu de fibră optică cu fereastră tăiată cu ajutorul uneltei MSAT L5925
Instalatorii care optează să nu taie și să despice fibrele pot alege o metodă care necesită puțină experiență. Cu unealta MSAT-5 L5925, este posibil să faceți o incizie în tubul de fibră optică și apoi să scoateți fibrele selectate pentru un anumit punct de cameră și să le sudaţi cu pigtail. Celelalte fibre rămân intacte. Rețineți însă că este posibil ca această metodă să nu funcționeze cu toate modelele de fibră optică. Aflați mai multe în Biblioteca noastră.

Instalarea unui AP în doza din perete.

AP-ulEAP230-Wall oferă un punct de acces flexibil și ușor - pentru a instala, soluția de rețea wireless de clasă profesională. Poate fi montată cu ușurință pe un perete. Configurarea și gestionarea WLAN sunt simplificate prin intermediul unui software de management centralizat. EAP230-Wall oferă portal captiv și gestionare automată a RF, făcându-l ideal pentru campusuri, hoteluri, centre comerciale, birouri.
Caracteristici distinctive:
 • Software pentru gestionarea centrală a rețelei wireless
 • Suport PoE până la 100m (802.3af)
 • Ușor de montat pe perete sau tavan
 • Port Ethernet Gigabit
 • Autentificare cu portal captiv
 • Multi-SSID pentru a separa clienții wireless
 • Măsuri de securitate Wi-Fi de clasă Enterprise pentru a proteja rețeaua de atacuri
Acces point wireless
TP-Link TL-EAP230-WALL, 802.11ac AC1200, PoE 802.3af N25661

Produse noi în oferta Dipol

Access point wireless EAP265 HD N2563 oferă o soluție de rețea fără fir de clasă superioară flexibilă, ușor de instalat, cu management, și sigură. Poate fi montat cu ușurință pe perete sau pe tavan. Viteza maximă de transfer: 450+1300 Mbps în paralel la benzile de 2.4 şi 5 GHz.
Patchcord 0.5m SC-SC ULTIMODE PC-511S singlemode G.652D
===Patch-cord single-mode ULTIMODE PC-511S L321105 este un patchcord-ul SC simplex singlemode L321105 cu lungimea de 0.5 metri ajută la conectarea echipamentelor optice (media convertoare, module SFP, etc.) între ele sau cu cutii terminale/ODFuri. Conectorii SC sunt momentan cei mai populari pentru conexiunile de fibră optică pentru că sunt foarte uşor de conectat/deconectat. Forma lor dreptunghiulară permite amplasarea multor conectori pe o suprafaţă mică.
Switch PoE Smart TP-Link TL-SG2008P N29963 este un dispozitiv avansat pentru gestionarea traficului de rețea. Cu acces ușor la funcțiile de configurare, controlul traficului din rețea devine mult mai simplu decât înainte. Opțiunile de gestionare disponibile includ interfața liniei de comandă (CLI) și gestionarea prin browser web.

Merită citit:

Headend compact TERRA S3C32WB. Headend TERRA R81635 cu 32 de canale este un dispozitiv ce permite distribuirea canalelor decodate FTA și BISS codate. S3C32WB R81635 este echipat cu 32 de transmodulatoare, fiecare din acesta recepționând semnalul de pe întregul transponder de satelit (mult mai multe canale TV), apoi creează respectiv 32 de multiplexuri DVB-C, permițând recepția a 32 de multiplexuri digitale pe televizoarele echipate cu un DVB-C. Canalele primite de la un anumit transponder pot fi sortate după cum doriți. Singura condiție este ca lățimea de bandă maximă la ieșirea modulatorului să nu fie depășită...
>>>mai multe
Headend-ul S3C32WB DVB-S/S2 - DVB-C R81635 poate utiliza seria de multi-switchuri dCSR pentru a recepționa semnal DVB-S/S2 din 8 sateliți diferiți și le poate modula în maxim 32 de multiplexuri DVB-C.
Construction Products Regulation (CPR)<br /> noi standarde pentru cabluri
Cabluri TRISET - adaptate cerințelor