Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 1/2021 (4 ianuarie 2021)

Misiunea sondei spațiale a avut durata inițială de 2 ani, dar asta a fost acum 25 de ani!

SOHO (Solar and Heliospheric Observatory) este o sondă spațială, ce a fost creată în cooperare cu NASA și ESA. A fost lansat pe orbită pe 2 decembrie 1995. SOHO avea inițial trei obiective principale. Primul a fost să studieze dinamica interioară și structura Soarelui. Apoi, a fost să se determine de ce atmosfera exterioară a Soarelui este mult mai fierbinte decât suprafața sa. În cele din urmă, a fost studierea detaliată a vântului solar.
La începutul lunii decembrie 2020, sonda a sărbătorit 25 de ani. Cu această ocazie, agențiile spațiale NASA și ESA (Agenția Spațială Europeană) au pregătit o surpriză sub forma unui videoclip interesant. NASA și ESA au produs un videoclip rezumat al celor 25 de ani urmărind steaua. De menționat faptul că la acea vreme Soarele a realizat două cicluri solare complete, fiecare durând 11 ani.
În 25 de ani, observatorul SOHO al ESA/NASA a capturat mii de rachete, ejecții de masă coronală, pete solare și găuri coronale care ies continuu din soare.
În zilele noastre, Soarele este investigat de două sonde moderne. Prima este Parker Solar Probe, iar cealaltă este Solar Orbiter. Interesant este că SOHO este cel mai de succes descoperitor de comete din istoria astronomiei. Datorită sondei, au fost găsite peste 4.000 de comete! Succesul SOHO este o dovadă a talentului oamenilor care au construit sonda și instrumentele sale din anii 1990, când lumea era complet diferită.

De ce se folosește stream-ul MJPEG pentru camere?

Stream-ul video în format MJPEG a fost adesea folosit în sistemele de supraveghere instalate acum mulți ani. A fost înlocuit datorită unei performanțe mai mici decât cea a codecului H.264 competitiv. Cu toate acestea, sistemele de automatizare a casei sau sistemele de alarmă deseori, în special cele vechi, acceptă doar codificarea MJPEG. Pentru a face posibilă o conexiune a camerei IP, trebuie setați parametrii de compresie ai fluxului de imagine corespunzător. În cazul camerelor IP Hikvision, acest lucru este posibil doar pentru fluxul auxiliar, adică pentru cel cu rezoluție mică.
Parametrii necesari pentru rularea codări MJPEG
(flux auxiliar, limitarea și codificarea rezoluției)
Accesul la un astfel de flux este asigurat prin portul HTTP, iar sintaxa acestuia fără autentificare este:
https://[adresa IP a camerei]:[port HTTP]/Streaming/channels/102/httpPreview
Exemplu: https://192.168.0.64:80/Streaming/channels/102/httpPreview

Pentru acces cu autentificare:
https://[utilizator]:[hasło]@[adresa IP a camerei]:[port HTTP]/Streaming/channels/102/ httpPreview
Exemplu:
https://admin:12345@192.168.0.64:80/Streaming/channels/102/httpPreview

Adăugarea de tag-uri la stația de ușă IP Villa gen. a2-a printr-un browser web.

A doua generație IP Villa stațiile de ușă au un server web intern ce permite conectarea directă și configurarea acestuia printr-un browser web. Acestea sunt, de asemenea, prevăzute cu un cititor de etichete Mifare (13.56 MHz) pentru a controla primul releu (de exemplu, deschiderea porții). În plus față de un card master și software iVMS-4200, una dintre modalitățile de a adăugarea tag-urilor la stația de ușă este de a iniția procesul de adăugare după conectarea prin browser. Accesați Configurare -> Interfon -> Control acces și control elevator După ce apăsați butonulAsociați cardul, apropiați tag-ul de cititorul din fața ușii. Adăugarea corectă al fiecărui tag va fi indicată de un semnal sonor. Adăugarea este completă după apăsarea butonului ///Asocierea cardului finalizată//.
Procesul asocierii tag-urilor pentru controlul porții

Amplificarea semnalului DVB-T2.

Principala problemă în transmisia programelor digitale terestre DVB-T2 este recepția multiplexurilor cu diferențe mari de nivel. În timp ce în sistemele mici (cu 5-20 prize) o astfel de diferență, deși nu este recomandată, nu este de obicei o problemă, în cele mai mari, în care diferența de nivel la intrare este crescută prin schimbarea atenuării cablurilor împreună cu frecvența, poate provoca pierderea semnalului într-o parte a sistemului. Acest efect poate fi eliminat folosind amplificatoare de canal. Rolul unui amplificator este de a amplifica selectiv unul sau, în cazul recepționării de programe digitale, a mai multor canale de televiziune. Aceasta înseamnă că canalul dorit este amplificat la nivelul dorit, iar celelalte sunt atenuate.
Amplificator digital dublu cu AGC Terra at420 (UHF)
Amplificatorul TERRA at440 R82511
Selectivitatea amplificatoarelor:
40 dB 2 MHz de la limita canalului
Caracteristici distinctive:
  • filtrarea și amplificarea selectivă a multiplexurilor DVB-T2 selectate,
  • sistemul automat de control al câștigului permite egalizarea semnalului până la 82 dBμV, indiferent de nivelul acestuia la intrarea dispozitivului (menținând în același timp minimul necesar pentru o calitate corectă a semnalului),
  • pregătirea semnalului pentru procesarea ulterioară în elementele de rețea,
  • reacție la schimbări și tulburări de propagare.

Metodă sigură de extragere a fibrelor optice.

Dintre tipurile de cabluri de fibră optică, un grup mare este cel cu design cu un singur tub sau cu mai multe tuburi. Un exemplu de cablu cu un singur tub este DRAKA U-DQ(ZN)BH. Instalatorii cer adesea unelte pentru pregătirea acestui tip de cablu.
Stripperul rotativ L5922 IDEAL 45-163 este un instrument pentru tăierea tuburilor rotunde şi îndepărtarea mantalei cablului de fibră optică cu un diametru de la 3 la 6.4 mm. Unealta este echipată cu trei lame. Toate lamele sunt reglabile pentru a controla adâncimea optimă de tăiere și pentru a evita deteriorarea structurii interne a cablului. Două lame sunt utilizate pentru tăierea transversală și una pentru crestarea longitudinală a izolației. În plus, kitul include o lamă de înlocuire.
Stripper fibră optică IDEAL 45-163 (3-5.5mm)
Stripper-ul rotativ Ideal L5922 este unul dintre instrumentele de bază necesare pentru decuparea fibre optice
În plus față de crestarea tuburilor, stripper-ul L5922 poate fi utilizat pentru tăierea învelișului exterior, învelișului altor tipuri de cabluri optice, atât transversal (dacă vrem să scoatem de ex. 30-50 cm din înveliș), cât și longitudinal (util pentru cabluri neechipate cu cordon de rupere pentru eliminarea mantalei). Toate lamele sunt reglabile pentru a controla adâncimea optimă de tăiere și pentru a evita deteriorarea structurii interne a cablului.

O nouă versiune a extenderelor HDMI v4.0.

Video extenderul HDMI over IP H3614 Signal-HD este folosit pentru a înlocui un cablu HDMI pentru a lega o sursă de semnal HD la un televizor/monitor/proiector printr-un cablu UTP CAT5e/6. Setul include sender şi receiver. Convertorul H3614 vândut de DIPOL are în prezent versiunea hardware v4.
Notă! Versiunea 4.0 nu este compatibilă cu versiunile 3.0 și 2.0.
Video extender HDMI IP Signal (100m, UTP, multicast) - v4.0
Extender Signal HDMI la IP (multicast) v4.0 H3614
Streamul HD IP de la transmiţător poare fi introdus într-un switch ethernet pentru distribuţia către mai multe receptoare HD IP. Lăţimea de bandă ocupată de o astfel de transmisie este de aprox. 15 Mbps. Semnalul de ieşire poate fi decodat doar cu un receptor H3615 - recepţia nu se poate face cu un PC sau seturi H3604 respectiv receivere H3605. Distanța maximă până la care funcționează extenderul este de 100m prin cablu UTP minim categoria 5e.
Schema de utilizare a extenderului IP (conexiune punct-la-multipunct)

Produse noi în oferta Dipol

Cutie de distribuție GF-KSW-8A FTTH L56412, poate fi utilizată în sistemele de fibră optică FTTH. Se poate echipa cu până la 12 suduri și acceptă până la 9 ieșiri prin cablul abonat. Rama de distribuție are 2 presetupe pentru cabluri. În plus, există spațiu pentru montarea unui casete de sudură 1/4 sau 1/8.
Cutie de distribuție ABS GXF6-15N5S L54036 este utilizată pentru terminațiile cablurilor de fibră optică cu un total de 36 de fibre. Cutia este ideală ca soluție rentabilă pentru sistemele de fibră optică din clădirile de locuințe cu maxim 18 apartamente (presupunând 2 fibre per 1 apartament). Deschiderile din rama de distribuție sunt potrivite pentru adaptoarele SC simplex sau LC duplex. Cutia este echipată cu 3 tăvi de splice-uri cu o capacitate maximă de 12 fibre fiecare.
Cameră IP Hikvision DS-2CD2A25G0/P-IZS (2MP, 2.8–12mm Motozoom, 0.003 lx, IR max. 40m, WDR(140dB), IK10, LPR, IP67, DeepinView)
Camera DeepinView Hikvision DS-2CD2A25G0/P-IZS K05906 este o cameră IP profesională Hikvision din seria DeepinView dedicată identificării plăcuțelor de înmatriculare LPR (License Plate Recognition) și protecției parametrice sub forma unei linii virtuale și a unei zone de efracție. Este o cameră de nouă generație, în care funcția de recunoaștere a plăcuței de înmatriculare este susținută de algoritmul AI (inteligență artificială).

Merită citit:

Sistem CCTV prin fibră optică - topologie serială.Una dintre întrebările cele mai frecvente adresate de instalatori este cea cu privire la posibilitatea conectării mai multor puncte ale camerei (poli) cu un singur cablu de fibră optică. Este posibil, dar ar trebui să fie alegerea unor instalatori mai experimentați, echipați cu instrumentele adecvate...
>>>mai mult
Schema de sudură pentru cablu cu 12 fibre și cinci stâlpi - în total 38 de suduri.
Fiabilitate și modernitate