Nr. 3/2021 (18 ianuarie 2021)
Camere de supraveghere mai inteligente.
Sistemele de inteligență artificială (AI) de astăzi combină camere (senzori) și dispozitive de calcul, cum ar fi unitățile de procesare grafică (GPU-uri). Într-o astfel de configurație, sistemele AI analizează imaginea numai după ce informațiile vizuale sunt înregistrate și trimise de senzori către procesoare. Cu toate acestea, multe dintre detaliile surprinse de camere, cum ar fi frunzele din fundalul unei mașini care trec, sunt irelevante. Acestea împachetează sistemele cu date inutile economisind în același timp energia și timpul necesar procesării informațiilor. Pentru ca sistemele inteligente de monitorizare să perceapă lumea în mod eficient, este necesară o schimbare a abordării. Inspirația poate fi luată, de exemplu, din modul în care ochii umani și creierul lucrează împreună, astfel încât o persoană să poată vedea și analiza lucrurile pe care le consideră importante.Arhitectura hardware SCAMP-5d conține o matrice de procesoare de 256 x 256 PPA pixeli, fiecare cu un senzor de lumină, registre de memorie locale și alte elemente funcționale
În timpul studiului, cercetătorii de la Bristol și Manchester au prezentat o rețea neuronală convoluțională (CNN) în sistemul de viziune computerizată SCAMP-5D și au demonstrat modul în care percepția și învățarea pot fi combinate pentru a crea noi camere pentru sistemele AI. Rețeaua neuronală a reușit să clasifice gesturile mâinilor la 8.200 fps. Această rețea convoluțională CNN (un tip de algoritm de inteligență artificială) dezvoltată de echipă este capabilă să recunoască imagini fără să le înregistreze sau să le transmită către sistemele de procesare.
Lucrarea a fost posibilă datorită arhitecturii SCAMP dezvoltată de Piotr Dudek, profesor la Universitatea din Manchester, și echipa sa. SCAMP este un sistem procesor-cameră pe care echipa îl descrie ca Pixel Processor Array (PPA). PPA are un procesor încorporat în fiecare pixel, astfel încât să poată comunica între ei pentru a prelucra date în paralel. Este o soluție ideală pentru CNN și algoritmi de viziune. Astfel de camere creează nu numai noi oportunități de învățare automată, ci se caracterizează și prin configurare rapidă. Sunt ideale pentru platforme rapide, extrem de agile, ce pot învăța din mers.
Program necesar la configurarea sistemul de video-interfon IP Hikvision 2-Wire, gen a 2-a
Pentru a configura un astfel de video-interfon, este necesar un software suplimentar iVMS-4200 v3 (dispozitivele, cu excepția stațiilor de ușă Villa de a doua generație, nu au un server web încorporat). După conectarea unei stații de ușă și al unui monitor, se activează folosind aplicația SADP sau iVMS-4200, atribuind parola de administrator, la fel ca în cazul camerelor IP sau DVR-urilor. După activarea dispozitivelor și setarea adreselor IP, adăugați-le la aplicația iVMS-4200. Numai după adăugarea corectă va fi posibilă accesarea „remote settings” pentru fiecare dispozitiv și configurarea sa completă.Vizualizarea ferestrei iVMS-4200 (v3.4.0.10) după adăugarea stației de ușă și a două stații interioare. Configurarea sistemelor de gen. a 2-a este posibilă începând cu versiunea v3.
Tipuri de splice-uri optice - ce să alegem?
Atunci când decideți să cumpărați un aparat de sudură optică, este absolut necesar să verificați sarcinile pe care le va îndeplini. Acest lucru, printre altele, se aplică numărului mediu de suduri efectuate într-un ciclu lunar sau anual, numărului de suduri în timpul unei instalații și, în cele din urmă, tipului de sistem unde va fi instalat (în interiorul clădirilor, metropolitane, rețele LAN închise, CCTV, etc.).În funcție de răspunsurile la întrebările de mai sus, clientul poate alege un model, mai avansat sau nu, de aparat de sudat fibra optică. Unul din cele mai importante procese efectuate în timpul unei suduri este poziționarea fibrei înainte de procesul de sudare. În funcție de acest criteriu, aparatele de sudat fibră optică, pot fi împărțite în trei grupe:
- Dispozitive de poziționare a mantalei din fibră - cea mai economică opțiune. Splicer-ul aliniază învelișurile de fibră, al căror diametru conform standardului este de 125 μm. De regulă, această metodă de poziționare are ca rezultat o sudură cu atenuare mai mare în comparație cu alte soluții, ca în cazul fibrelor de calitate slabă, în care miezul nu este centrat în raport cu învelișul, o aliniere ideală a învelișului nu garantează o bună poziționare a nucleului. În practică, însă, fibrele vândute astăzi sunt de înaltă calitate și, în marea majoritate a cazurilor, calitatea conexiunilor realizate prin alinierea învelișului nu diferă de rezultatele altor metode.
- Alinierea dispozitivelor pe baza nucleului geometric - această metodă este utilizată de majoritatea sudurilor și de mulți producători și vânzători și este considerată greșit ca poziționare în funcție de nucleu. Miezul geometric este determinat prin trecerea luminii vizibile prin fibre. Cu cât este mai adânc în fibră, cu atât va fi mai mică intensitatea luminoasă. Splicerul determină miezul fibrei utilizând analiza imaginii, cu o sensibilitate dată. Această metodă va funcționa în mod evident pentru fibre de calitate, doar atunci miezul geometric va fi același cu cel real. Pentru fibrele cu miez real poziționat excentric, performanța de sudură poate fi inferioară soluției de sudură bazată pe manta.
- Dispozitive de poziționare bazate pe nucleul real - cea mai profesională și cea mai scumpă soluție. Aparatele de sudură ce utilizează această metodă pot recunoaște automat tipul fibrei ce trebuie sudată și le aliniază în raport cu nucleul lor real. Astfel de suduri se caracterizează prin cea mai mică atenuare. Dispozitivele bazate pe această metodă sunt mult mai scumpe decât cele care utilizează celelalte soluții.
Aparatele de sudură Signal Fire AI-9 L5875 și AI-8C L5870 oferă două metode de sudură: la manșon și la miezul geometric. Poate fi utilizat cu succes în toate tipurile de sisteme cu fibră optică. În acest moment, din cauza progresului tehnologic în creștere și a unui număr limitat de producători mondiali de fibre, diferențele dintre sudurile cu alinierea geometrică și reală a miezului sunt estompate. Fibrele cu miezuri poziționate diferit sunt extrem de rare și, dacă apar, nu au un efect semnificativ numai asupra articulației.
Pot fi utilizate hard disk-urile „obișnuite” într-un sistem de monitorizare CCTV?
Un hard disk este unul dintre elementele cheie ale sistemului CCTV. Performanțele sale sunt esențiale pentru fiabilitatea și calitatea înregistrării imaginii camerei. Hard disk-urile utilizate în scopuri de monitorizare funcționează în medii diferite de cele utilizate în PC-uri. Datele sunt stocate aici în mod continuu și reprezintă peste 90% din încărcarea pe disc. Necesitatea de a gestiona simultan mai multe fluxuri de date generate de camere individuale este, de asemenea, o provocare. Nu numai că unitățile desktop sunt mai puțin fiabile în mediile de supraveghere video, dar nu oferă nici performanțele necesare mai multor camere.Hard disk-uri pentru PC:
- sunt concepute pentru a citi și scrie blocuri de date mici și pentru a gestiona transferuri aleatorii de până la 60 TB/an,
- au un timp de lucru limitat la 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână,
- nu sunt concepute pentru a gestiona mai multe camere,
- nu au senzori de mișcare de rotație sau funcția RAID, care sunt necesare în sistemele cu discuri multiple,
- nu au funcții de gestionare a energiei și nu pot funcționa în condiții de căldură ridicată.
Spre deosebire de unitățile PC, HDD-urile Seagate SkyHawk sunt optimizate pentru a funcționa cu sistemele CCTV.
- proiectat să funcționeze 24/7/365,
- transfer de fișiere 550 TB/an,
- 90% din timp este utilizat pentru scrierea datelor și restul de 10% pentru redarea și controlul datelor
- salvarea imaginilor de la mai multe camere fără a pierde frame-uri,
- asigură fiabilitate, rezistență la vibrații și performanță ridicată în sistemele cu mai multe unități,
- sunt echipate cu funcții avansate de gestionare a energiei,
- Software-ul integrat de management al hardului SkyHawk protejează în mod activ stocarea sistemului folosind algoritmi de prevenire, intervenție și recuperare a datelor.
Modem LTE extern.
Kit-ul MikroTik LHG 4G RBLHGR & R11e-4G N24118 este un dispozitiv CPE complet Echipament pentru premise pentru clienți) echipat cu un modem LTE. Este conceput pentru clienți individuali pentru recepția semnalului LTE în benzile 450, 800, 1800, 2500, 2600, 3500, 3700 MHz. Este echipat cu o antenă cu un câștig de 21 dBi. Configurarea se face printr-un browser web (sunt necesare cunoștințe de bază despre rețelele IP). Oferă o alternativă la kit-ul standard format dintr-un modem (instalat în interiorul clădirii) și antenă externă conectată la acesta.Dispozitivul se bazează firmware-ul MikrotikOS nivel 3. Are un port Ethernet, modem categoria LTE 4 (viteză de descărcare de până la 150 Mbps și încărcare de 50 Mbps).
Kit access point MikroTik LHG 4G RBLHGR&R11e-4G, 150Mbps, 1x RJ45 100Mbps, 1x SIM N24118
Instalarea unui multiswitch dSCR/unicable într-un sistem TV/SAT.
În prezent, există o mulțime de modele de receptoare de satelit disponibile. Aproape toate acceptă sistemul SCR/Unicable conform EN50494 și/sau EN50607 folosind tehnologia folosiri unui singur cablu. Cel mai mare avantaj al acestei soluții este posibilitatea de a construi sisteme ramificate, ca în cazul televiziunii terestre. Nu este necesară topologia stelară. Asta înseamnă că sistemul de televiziune terestru poate fi adaptat cu ușurință la recepția și distribuția semnalelor de satelit (ținând seama de limitarea numărului de utilizatori conectați la un multiswitch).Diagrama de mai sus prezintă un sistem de multiswitch hibrid. Un sistem TV/SAT standard cu un nou tip de Multiswitch-uri dSCR/unicabile SRQ-540 TERRA cu AGC R80540 și SRM-543 TERRA cu AGC R80543 permite împărțirea semnalului TV/SAT prin splitter. Multiswitch-urile tipice au 4, 8, 12, 16, 24 și 32 de ieșiri. În acest caz, semnalul de la ieșirea de la un multiswitch nu poate fi împărțit cu un splitter obișnuit de satelit***www.dipolnet.ro/R851,search-4344*** (banda de operare: 5-2400 MHz ) datorită comunicării bidirecționale între dispozitive (receptor-multiswitch). Serviciul multi-room necesită, de asemenea, conectarea unor cabluri separate la fiecare decodor. O soluție la această problemă este utilizarea multiswitch-urilor dSCR/Unicable.
Protecție de ploaie DS-KABV6113-RS pentru stația de poartă Hikvision G74379 protejează stația împotriva condițiilor meteorologice, cum ar fi ploaia sau zăpada. | ||
Stația ușă/poartă IP Villa gen a 2-a DS-KV6113-WPE1 G73624 . Designul elegant și dimensiunile reduse vă permit să montați stația pe un stâlp îngust. Camera color integrată, cu o rezoluție de 2 MP, cu unghi larg de vizionare (129°H/75°V) și un iluminator IR cu o rază de acțiune de 3m, asigură o supraveghere adecvată a zonei. | ||
Camera Hikvision DS-2CE11D0T-PIRL M75401 Poate fi utilizată în sistemele video de supraveghere bazate pe HD-TVI ale DVR-urilor. Generează o imagine de înaltă calitate cu o rezoluție 1080p. Datorită sensibilității senzorului de imagine 0.01 lx și a iluminatorului IR încorporat cu o rază de până la 20m folosind tehnologia EXIR 2.0, camera oferă o acoperire video de înaltă calitate chiar și în condiții de lumină redusă. | ||
Merită citit:
Sistem de supraveghere IP Hikvision pentru parcări. DS-9664NI-I8 K22364 este un NVR Hikvision pe 64 de canale dedicat construcțiilor mari. Cu 8 porturi SATA poate suporta până la 8 hard disk-uri cu o capacitate totală de până la 80 TB. Este echipat cu două ieșiri HDMI și două VGA, astfel încât dispozitivul să poată fi conectat direct la un monitor de computer sau la un televizor...
>>>mai multe
>>>mai multe
În 2019, DVR-ul K22364 a fost utilizat pentru a construi un sistem extins de supraveghere în clădire și pentru parcarea centrului de examinare auto.