Nr. 9/2021 (1 Martie 2021)
Plasarea unei sonde spațiale pe suprafața Planetei Roșii este o provocare. Există dovezi în acest sens că reprezintă un procent mare de eșecuri, cum ar fi încercarea nereușită de aterizare a landerului european Schiaparelli în 2016. Un punct interesant este întârzierea transmiterii radio datorită distanței dintre Pământ și Marte. Toate mesajele despre progresul aterizării roverului Perseverence au ajuns pe Pământ 11 minute și 22 de secunde mai târziu.
Primul pas a fost aterizarea rover-ului Perseverence pe Marte cu ajutorul elicopterului atașat de capsula. După atingerea atmosferei (la o viteză de aproximativ 19500 km/h) și traversarea stratului său superior, a fost asigurat de o parașută, în mod interesant, timpul de lansare a fost determinat de sistemul care a analizat altitudinea și distanța curentă de la locul de aterizare. După 20 de secunde, scutul termic inferior a fost detașat, astfel încât radarul să poată determina altitudinea exactă și să permită sondei să stabilească și să navigheze către un loc de aterizare sigur. Apoi, cu un minut înainte de aterizare, hayonul și parașutele au fost desprinse, iar jeturile de propulsare al rachetelor au fost lansate pentru a controla coborârea landerului. În cele din urmă, roverul a fost coborât în siguranță pe frânghii de nailon de către skycrane. Experții sunt convinși că următoarele luni vor aduce date inovatoare pentru explorarea Marte.
Mai multe detalii despre rover și elicopter pot fi găsite în unul dintre numerele anterioare ale Săptămânalului Dipol
++++Cablarea într-o cameră de telecomunicații.++ Fotografiile de mai jos prezintă un exemplu de cabinet RACK unde sunt trase cablurile rețelei de internet și cablu TV pentru un bloc de 70 de apartamente. Cablarea și măsurătorile au fost finalizate de Alarm House din Kielce.
Utilizarea unui dulap RACK pentru conexiunile cablurilor (coaxial, UTP sau fibre optice) este foarte uzuală și practică. Dulapurile RACK de 42U permit intrarea și ieșirea unui număr mare de cabluri într-un mod elegant și practic. În exemplul prezentat, au fost utilizate următoarele echipamente de la DIPOL:
Partea de fibră optică a sistemului a fost verificată cu Grandway FHO3000-D26 L5828 OTDR. Acest echipament are un interval dinamic adecvat (puteți citi mai multe despre acest parametru într-unul din numerele anterioare ale În săptămânalul) pentru măsurarea fibrei din rețea. Datorită traseelor scurte de cablu, trebuie să folosiți un cablu de lansare, de ex. L58415, pentru a asigura măsurarea corectă.
Televiziunea digital terestră - filtru pentru interferențe LTE.
Tehnologia 5G este cea mai nouă pe piața telecomunicațiilor. Cu toate acestea, pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesară infrastructura adecvată și alocarea benzilor RF. În majoritatea țărilor UE, se lucrează pentru organizarea spectrului radio și punerea la dispoziție a benzilor planificate pentru serviciile de telecomunicații. În acest scop, țările UE vor trebui să elibereze banda de 700 MHz și să reorganizeze multiplexurile terestre DVB-T2 (reînnoirea frecvenței) pentru nevoile operatorilor de telefonie mobilă (servicii 5G), precum trecerea la DVB-T2/HEVC. Sistemele de televiziune terestră folosite în anii precedenți sunt complet imune la interferențele transmițătoarelor LTE. Cele mai frecvente canale TV cu numerele 49 și 50 sunt cele mai predispuse la interferențe. Imaginea de pe ecranul televizorului poate îngheța, pot apărea dungi colorate și pătrate (imagine încadrată). Pentru a exclude interferența transmițătoarelor LTE la recepția DVB-T2, au fost dezvoltate și brevetate filtre speciale interne și externe.Filtru de rejecție LTE TERRA TF001 (prindere catarg) R81009
Filtru de rejecție LTE TERRA TF005 R81007
Problema interferenței cauzate de rețelele LTE poate afecta utilizatorii televiziunii terestre - inclusiv cei care recepționează programe pe canale mai joase decât cele menționate mai sus. Semnalele puternice de la emițătoarele locale LTE pot suprasolicita amplificatoarele de antenă, blocând recepția emisiunilor DVB-T2. Pentru o bună utilizare se recomandă utilizarea filtrelor de rejecție, eliminând toate semnalele nedorite la intrarea antenei din TV.
Funcția Virtual Host pentru NVR-urile Hikvision.
Cel mai ușor mod de a conecta camere IP la sistemul de supraveghere este prin utilizarea standardului PoE. Simplifică instalarea (un cablu pentru alimentare și transmisie de date). Camera este alimentată de la un switch PoE, care poate fi independent sau încorporat în NVR. Un switch PoE sau un NVR cu PoE este cel mai potrivit pentru sistemele simple de supraveghere. Camerele sunt dispozitive Plug and Play (NVR-ul activează camerele), iar majoritatea parametrilor sunt setați prin el. Camerele funcționează într-o rețea internă, izolată și nu pot fi accesate direct.Sistem simplu de utilizare al camerelor CCTV prin tehnologia PoE
Dacă este necesar accesul la camere, de ex. pentru a configura funcții avansate care nu sunt acceptate de NVR, puteți activa o funcția Virtual Host. Poate fi activat de la distanță prin intermediul unui browser sau prin iVMS-4200, în Tab-ul „Altele” din setări avansate rețea. NVR-ul efectuează apoi rutare între cameră și alte dispozitive. Conexiunea dispozitivului de rețea și cameră se face pe un port special 6500x unde x este numărul canalului.
Lista camerelor. Link-ul din ultima coloană vă permite să vă conectați la
camerele video IP și sunt vizibile după activarea funcției Virtual Host.
camerele video IP și sunt vizibile după activarea funcției Virtual Host.
Costul efectiv al unui sistem de supraveghere IP.
Diagrama de mai jos prezintă un sistem de supraveghere al unei vile bazat pe camere Hikvision DS-2CD1023G0-I K17661 cu compresie H.265 EasyIP Lite. Camerele sunt echipate cu senzori de imagine la o rezoluție de 2 MP și o distanță focală fixă, asigurând un unghi larg de vizualizare (103°). Acest model folosește LED-uri cu infraroșu în tehnologia EXIR 2.0, ceea ce permite iluminarea uniformă a zonei pe timp de noapte. Pentru înregistrare s-a folosit un NVR DS-7604NI-K1/4P K22045 cu switch PoE de 4 porturi integrat. După conectarea camerelor IP Hikvision, acestea vor fi adăugate automat la software-ul NVR. Ca stocare s-a folosit un HDD WD Purple M89285 cu o capacitate de 3 TB. Datorită folosirii compresiei H.265 în NVR și camere, pentru înregistrarea continuă și rata de reîmprospătare de 25 fps, înregistrările de la 4 camere vor fi păstrate timp o lună. Pentru a accesa sistemul din rețeaua locală și externă, NVR-ul a fost conectat la routerul TP-Link C6 N3255. Accesul extern al dispozitivelor Hikvision se poate face cu aplicația Hik-Connect, nu necesită cunoștințe avansate de rețea. Pentru urmărirea înregistrărilor se utilizează monitorul Hikvision de 21.5" M2922.Diagrama de montare al unui sistem de supraveghere IP instalat intr-o vilă.
WiFi 6 pentru business.
Acces Pointul TP-LINK EAP620 HD N25691 oferă o soluție de rețea wireless flexibilă, ușor de instalat, gestionat și sigură. Poate fi montat cu ușurință pe perete sau pe tavan. Configurarea și gestionarea WLAN sunt simplificate prin intermediul unui software centralizat. EAP620 HD oferă portal captiv și gestionare automată a RF, făcându-l ideal pentru medii de afaceri cu densitate ridicată și exigente, cum ar fi campusuri, hoteluri, centre comerciale, birouri. Dispozitivul funcționează pe benzile de 2.4 GHz și 5 GHz în standardul 802.11ax (WiFi 6).- Software-ul de management vă permite să gestionați central rețeaua wireless.
- Suportă PoE 802.3at până la 100m.
- Montare ușoară pe perete sau tavan.
- Autentificare Portal Captiv. Multi-SSID vă permite să creați subrețele pentru diferiți utilizatori.
- Clasa securității Enterprise vă protejează rețeaua WiFi de atacuri cibernetice.
- Smooth Roaming .
- Port Gigabit Ethernet pentru aplicații solicitante sau transfer de fișiere multimedia.
- Rata maximă de transmisie 574+1201 Mbps (total 1775) pe două benzi în paralel: 2.4 și 5 GHz.
- Standard WiFi 6 pe 802.11ax.
Acces point wireless TP-Link EAP620 HD 802.11ax AX1800, PoE N25691
Pigtail uF/gn. SMA E83276 este conceput pentru aconecta o antenă externă la un modem GPRS/UMTS/LTE. | ||
Modul CAM multi-stream PowerCam A9952 permite decodarea simultană a mai multor programe. Este compatibil cu Irdeto, CryptoWorks, Conax, Betacrypt, Viaccess, Seca, KeyFly. Modulul poate fi utilizat cu receivere echipate cu o interfață DVB-CI (TV, tuner sau headend). | ||
ATENȚIE! „Camere CCTV în funcțiune" placă din PVC dur M9903 este fabricată din PVC dur de 1 mm grosime, cu dimensiuni 420 x 297 mm (dimensiunea A3). Are opt găuri de montare Ø6 mm găurite în jurul marginilor. | ||
Merită citit:
Măsurarea semnalului DVB-S/S2 - sistem multiswitch Wide Band. Utilizarea LNB-urilor quatro în instalațiile multiswitch pentru recepția programelor de la doi sateliți (HotBird 13.0E și Astra 19.2E) necesită 8 cabluri coaxiale RG-6. Utilizarea LNB-urilor de bandă largă A98222 reduce acest număr la patru. Spre deosebire de LNB-urile standard quatro, LNB-ul de bandă largă are două ieșiri de semnal (polarizare H/V). Se bazează pe un singur oscilator local de 10,41 GHz, oferind performanțe excelente în întreaga gamă de frecvențe de 290...2340 MHz...>>>mai multe
Fotografia de mai sus arată măsurarea semnalului satelit la ieșirea multiswitch-ului dSCR1 SRM-522 R80522