Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 10/2021 (8 Martie 2021)

Va crește viteza internetul prin satelit Starlink.

Serviciul de acces la Internet de mare viteză prin satelitul SpaceX va dubla viteza în acest an, oferind o legătură cu o lățime de bandă de până la 300 Mbps cu o latență de 20 ms. Compania crește treptat numărul de sateliți și în prezent sunt peste o mie pe orbită. Acestea oferă acces la Internet în principal rezidenților din America de Nord și Marea Britanie. Elon Musk, fondatorul companiei, intenționează să acopere cea mai mare parte a suprafeței Pământului până la sfârșitul acestui an, iar acoperirea globală va fi oferită în 2022. Împreună cu dezvoltarea infrastructurii atât prin satelit cât și terestră, performanța conexiunii oferite se îmbunătățește.
Stație de comunicație la sol a sistemului Starlink
Sateliții sunt lansați în spațiu de rachete Falcon 9 reutilizabile, a căror prima parte poate ateriza de la sine și poate fi recuperate pentru o nouă lansare. Primul a fost lansat în 2019 de la baza Forțelor Aeriene de la Cape Canaveral din Florida, transportând 60 de sateliți Starlink pe orbita Pământului. Până în prezent, o serie de misiuni au fost finalizate cu succes, iar costul lansării unui satelit este redus semnificativ prin reutilizarea rachetelor.
Un singur satelit Starlink are mai multe antene de bandă largă și un panou solar pentru alimentarea echipamentelor, precum și un sistem de navigație în spațiu. Pentru manevrele orbitale, satelitul folosește un propulsor cu efect Krypton Hall.
Kit-ul de antenă satelit pentru conectarea la rețeaua de internet Starlink
Abonamentul la internet prin rețeaua de satelit Starlink este similar în întreaga lume și costă în jur de 100 USD. În plus, există o taxă pentru echipament de 700 USD livrare inclusă. Costul de achiziție și taxele sunt mult mai mari decât, de exemplu, pentru un abonament mobil, dar serviciul este dedicat zonelor în care nu există posibilitatea conectării unei legături stabile și rapide de la infrastructura de la sol. Prețurile pot scădea și mai mult, deoarece aceasta este încă faza inițială a proiectului.

Rețea de fibră optică pentru bloc - cablare și cutii de distribuție fibră.

Cea mai uzuală metodă de cablare pentru clădiri este topologia stea, în care cablurile de fibră optică sunt trase de la cutia de distribuție la fiecare apartament. Cu toate acestea, acest lucru necesită o cantitate mare de spațiu în cutie și poate provoca unele probleme la sudura fibrei principale (la un număr mare de cabluri). Prin urmare, o altă metodă este instalarea cutiilor de distribuție în cutiile instalate la fiecare etaj. Cablurile independente de fibră optică sunt trase de la cutiile de distribuție de perete la cutia de distribuție metalica de la fiecare etaj. Apoi fibrele merg direct către abonat și au ca terminație casete de sudură, de ex. ULTIMODE TB-02H L5302.
Cutiile de distribuție sunt adesea instalate într-un spațiu restrâns, deci ar trebui să fie de dimensiuni reduse, ușor de instalat și de întreținut. Aceste cerințe sunt îndeplinite de cutiile ULTIMODE L5404 care permit organizarea ușoară a până la 4 fibre optice.
Terminal box pentru fibră optică ULTIMODE TB-02H
Cutie distribuţie fibră optică ULTIMODE TB-04B (montaj pe perete)
Cutie distribuţie fibră optică metalică: ULTIMODE TB-48B (montabilă pe perete)
Cutie terminală pentru fibră optică
ULTIMODE TB-02H L5302
Cutie distribuție fibră optică
ULTIMODE TB-04B L5404
Cutie metalică pentru distribuția fibrei optice
ULTIMODE TB-48B L5448
În subsol, într-un cadru de distribuţie vor fi aduse toate fibrele optice. Este locul (nodul) care leagă reţeaua internă de infrastructura externă (reţeaua WAN). ULTIMODE TB-48B L5448 este un cadru de distribuţie ce poate fi folosit în acest scop.
Terminal box pentru fibră optică ULTIMODE TB-02HCutie distribuţie fibră optică ULTIMODE TB-04B (montaj pe perete)Cutie distribuţie fibră optică metalică: ULTIMODE TB-48B (montabilă pe perete)
Arhitectura instalării unei fibre FTTH intr-un bloc de locuințe

Amplificatoare CATV de apartament.

Unul din elementele cheie ale unei căi coaxiale în rețelele de cablu sunt amplificatoarele de bandă largă. Acestea sunt concepute în principal pentru a amplifica semnalul de frecvență înaltă RF, astfel încât să permită distribuirea sa ulterioară (compensarea pierderilor pe elementele pasive din rețea: cabluri, splittere, prize). Amplificatoarele de bandă largă sunt dispozitive care permit transmiterea semnalelor înainte (către abonat) și invers (de la abonat). Implementarea tehnologiei 5G pe banda de 700 MHz lansată, utilizată până acum de televiziunea digitală terestră DVB-T2, a dus la extinderea ofertei DIPOL cu noi modele de amplificatoare de casă cu filtru de semnal integrat LTE 700.
Amplificatoare TERRA pentru apartament
ProdusHS-004TMA-049THA-131THA-205R65
  R81004 R81049 R81131 
CodR81004R81049R81131R82307
Bandă frecvențe [MHz]88-230
470-694
88-108
174-230
470-694
88-6945-65
47-862
Nivel maxim ieșire [dBμV]121115122115
Câștig [dB]36-39/39-4430/343627/36
Canal returNUNUNUDA
Câștig canal retur [dB]---27/-4
Filtru LTE700DADADANU

Cum se elimină un dispozitiv din contul Hik-Connect.

Conectivitatea la sistemele de supraveghere prin rețelele P2P a devenit foarte populară datorită ușurinței de configurare și nu este necesară o adresă IP externă.
Dispozitivul poate fi ușor eliminat din cont cu ajutorul:
  • aplicației SADP (versiunea 3.0.2.4) – după selectarea dispozitivului din listă, dați click pe "Unbind"
Ștergerea unui dispozitiv Hik-Connect cu ajutorul SADP (Unbind)
  • aplicația Hik-Connect – când încercăm sa adăugăm un dispozitiv deja asociat unui alt cont
Ștergerea unui dispozitiv din aplicația Hik-Connect
Pentru funcționarea acestei metode sunt necesari următori pași:
  • dispozitivul și aplicația SADP sau smartphone-ul cu aplicația Hik-Connect trebuie să fie găsite în aceeași rețea locală,
  • utilizatorii trebuie să furnizeze parola de administrator și să copieze codul captcha.

Noul standard în rețelele Ethernet pentru casă: viteză de 2.5 Gbps.

Switch-ul TP-Link TL-SG105-M2 este echipat cu 5 porturi ce funcționează la o viteză de 2.5 Gbps și asigură un potențial pentru rețelele multi-gigabit. Dispozitivul oferă o capacitate totală de 25 Gbps. Produsul este conceput pentru a construi o rețea pentru casă sau birou pentru a asigura transferuri la viteze ridicate prin LAN.
Caracteristici distinctive:
  • 5 porturi la viteză 2.5 Gb/s,
  • viteza de până la 2.5 Gb/s nu necesită cablu Cat. 6, este suficient Cat.5
  • designul modern, fără ventilator, asigură funcționarea silențioasă a dispozitivului, prin urmare este potrivit atât pentru uz casnic, cât și pentru birou,
  • plug and play - instalare ușoară și nu este necesară asistență la montare,
  • carcasă metalică, durabilă și posibilitatea montării pe birou sau pe perete.
Switch:TP-Link TL-SG105-M2 5x2, 5G
Switch TP-Link TL-SG105-M2 5x2,5G N30211

Salvarea imaginilor de la camerele IP din seria I de NVR-uri Hikvision.

Seria I NVR Hikvision, de exemplu DS-7608NI-I2 K22083 are capacitatea de a face captură ale imaginilor camerei conform unui program sau declanșate de un eveniment de alarmă. Pentru captură, este necesară setarea intervalul de timp în intervalul 3 sec la 24 ore. Pentru declanșarea evenimentelor, puteți seta ora și frecvența pentru realizarea instantaneelor ​​post-eveniment. Imaginile vor fi realizate folosind al doilea flux. Acest tip de soluție poate fi utilizat, de exemplu, pentru a crea un istoric al progresului în construcție. Când este programat să înregistreze continuu în toate zilele, instantaneele vor fi realizate la intervalul specificat timp de 24 de ore pe zi. Este posibil să se definească până la 8 intervale de timp pentru fiecare zi a săptămânii și să se definească metoda de a face instantanee (continuu, detectarea mișcării, eveniment etc.) pentru fiecare interval.
Configurarea "Capture Schedule" în NVR-ul DS-7608NI-I2 K22083

Produse noi în oferta Dipol

===Atenuator RF de 20dB 5-2400 MHz cu DC pass R50120 este conceput pentru a atenua nivelul semnalului într-un sistem TV SAT în banda 5-2400 MHz. Este recomandat pentru sisteme multiswitch, sau în situațiile în care un nivel de semnal este prea mare la intrare și intermodulează cu semnalul util. Dispozitivul asigură un nivel de atenuare foarte stabil.
Amplificator de casă FM-VHFIII-UHF TERRA R81049 este dedicat sistemelor individuale de antenă și FM ce distribuie semnalul către mai multe prize, de ex. în vile. Este conceput în principal pentru a crește nivelul semnalului, astfel încât să permită recepția canalelor DVB-T2 pentru mai mulți abonați. Amplificatorul are 3 intrări separate: antenă FM (88-108 MHz), bandă VHF III (174-230 MHz) și bandă UHF (DVB-T2 470-694 MHz). Câștigul în benzile FM și VHF III este de 30 dB, în timp ce în banda UHF este de 34 dB.
Amplificator de casă TERRA MA-075T FM-VHFIII-UHF TERRA R81075 este dedicat sistemelor individuale de antenă și FM. Este conceput în principal pentru a crește nivelul semnalului, astfel încât să permită recepția posturilor prin receivere DVB-T2. Amplificatorul are 3 intrări: antenă FM (88-108 MHz), bandă VHF III (174-230 MHz) și bandă UHF (DVB-T2 470-694 MHz). Câștigul în benzile FM și VHF III este de 35 dB, în timp ce în banda UHF este de 47 dB.

Merită citit:

Integrarea funcțiilor inteligente ale camerelor IP cu o cameră PTZ prin NVR. Camerele IP Hikvision, chiar și modelele eco (cu excepția seriei EasyIP Lite), acceptă analiza inteligentă sub forma unei linii virtuale și a zonei de intruziune. Aceste funcții pot fi activate și configurate după conectarea la cameră, utilizând software-ul client iVMS-4200 sau de la DVR. Linia virtuală și zona de intruziune pot fi utilizate pentru a detecta oameni, vehicule sau alte obiecte. După trecerea liniei într-o direcție definită sau după intrarea în zona desemnată, utilizatorul poate fi notificat, poate începe înregistrarea, poate declanșa ieșirea de alarmă, trimite un e-mail etc. Aceste evenimente pot fi asociate și cu o cameră dome PTZ și se poate declanșa o presetare de urmărire (patrulare sau traseu)...>>>mai multe
Schema unui sistem de supraveghere IP ce utilizează o cameră PTZ și funcții inteligente pentru camerele bullet. După intrarea într-o zonă delimitată a unei camere fixe, camera dome este setată la o presetare definită care arată detaliile evenimentului.
Cablu coaxial (75 ohm, clasa A ++): TRISET B2CA 120dB 1.05 / 4.6 / 6.9 [500m]
Cablu coaxial pentru ieșirile de urgență