COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 11/2021 (15 Martie 2021)
Hikvision evidențiază 10 tendințe în industria securității pentru 2021. În ciuda crizei pentru multe industrii din 2020, transformarea continuă a soluțiilor în lumea securității nu s-a oprit și, în domenii cum ar fi percepția multi-tehnologiei, convergența sistemelor de securitate, inteligența artificială sau soluțiile cloud, s-a accelerat. Se poate spune că gama industriei de securitate se schimbă, de asemenea, de la păstrarea siguranței oamenilor și a resurselor la crearea de medii mai sigure și mai eficiente. Mai jos, prezentăm gândurile și ideile principalului producător de sisteme de securitate, Hikvision, cu privire la tendințele cheie care pot afecta industria securității pe termen scurt și lung.
Tehnologie video inteligentă pentru ajutorul pe timpul crizei pandemice. În fața pandemiei COVID-19, companiile fac din aceasta o prioritate să găsească modalități de a intra în siguranță în afaceri. Tehnologia video inteligentă a arătat un potențial mare și s-a dovedit a fi extrem de utilă pentru a menține angajații și clienții în siguranță la întoarcerea la serviciu. Camerele de securitate bazate pe AI monitorizează locațiile dens populate pentru a se asigura că angajații respectă politicile de siguranță epidemică, inclusiv distanțarea socială, purtarea măștilor și controlul debitului și asigură măsurători inițiale ale temperaturii. Sistemele de verificare fără contact, adică recunoașterea facială, recunoașterea amprentelor manuale, coduri NFC și QR, au fost introduse în multe companii și instituții. Datorită acestora, angajații pot evita contactul fizic direct cu echipamentele utilizate.
Percepția multidimensională. Salvarea imaginilor a fost mult timp principala și singura posibilitate de percepție a sistemelor de securitate video. Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea și aplicarea tehnologiei de detectare, calculul de marginale mai eficient și algoritmii inteligenți, dispozitivele și sistemele de securitate integrate care utilizează senzori multipli devin din ce în ce mai populare. În prezent, mai multe opțiuni de percepție, cum ar fi detectarea radarului, imagistica multispectrală, măsurarea umidității și temperaturii și detectarea presiunii gazului, sunt integrate în camerele și sistemele video. O astfel de integrare extinde percepția și aplicarea camerelor și a sistemelor video, permițând colectarea și utilizarea informațiilor multi-dimensionale. De exemplu, camerele cu tehnologie radar care utilizează unde centimetrice și milimetrice sunt o abordare promițătoare și pot extinde percepția dincolo de domeniul vizual pentru a include detectarea obiectelor și urmărirea mișcării până la 100m. Imaginea multispectrală este o altă abordare bună pentru camere pentru a percepe informații din spectrul luminii invizibile. De exemplu, detectarea inovatoare cu ultraviolete (UV) îmbunătățește percepția camerelor, chiar și pentru a surprinde fenomenul unui arc electric invizibil. Această tehnologie este aplicată cel mai mult în controlul siguranței rețelelor electrice vechi.
Vizibilitate - oricând, în orice condiții. Astăzi, tehnologia de imagine cu lumină scăzută care oferă imagini color în medii întunecate și pe timp de noapte devine o soluție de alegere în industria securității. Tot mai multe camere frontale sunt acum echipate cu tehnologie de imagine cu lumină scăzută pentru observarea și captarea 24/7 a imaginilor color. Cu toate acestea, în condiții extreme, precum ploi abundente, zăpadă, ceață sau fum, este preferată imagistica termică, unde camerele generează o imagine bazată pe radiația de căldură de la oameni și obiecte. Datorită imagisticii termice, înregistrările sunt mai precise, chiar și în întuneric.
Tehnologia 5G pentru securitatea video UHD și wireless. Tehnologia 5G ar putea aduce schimbări inovatoare în industria securității. Lățimea de bandă 5G mai mare și latența mai mică permit transmiterea regulată a imaginilor de înaltă calitate și, cu utilizarea pe scară largă a camerelor de înaltă definiție (UHD), acestea pot aduce noi posibilități în domeniul securității video. Mai mult, transmisia wireless 5G fiabilă va revoluționa piața actuală a securității video prin cablu. În rețelele 5G emergente, camerele wireless vor prolifera și vor fi conectate mai multe dispozitive de margine în locații îndepărtate. De asemenea, va facilita desfășurarea largă și rapidă a aplicațiilor AI pe dispozitive edge.
Avantajele combinării sistemelor de securitate.
Avantajele combinării mai multor sisteme de securitate, inclusiv video, control acces, alarme, prevenirea incendiilor și gestionarea crizelor într-o platformă unificată sunt multiple, iar eficiența și eficiența costurilor sunt evidente. De exemplu, atunci când o alarmă se declanșează, sistemul integrat o conectează automat la cea mai apropiată cameră, astfel încât întreaga situație să poată fi monitorizată cu ușurință din centrul de monitorizare. Acest lucru se traduce printr-o reducere semnificativă a timpului și a efortului și, mai presus de toate, a costurilor. Economiile în costurile cu forța de muncă, timpul de instalare, costurile separate de întreținere, plățile licențelor software etc. constituie un pachet atractiv pentru clienți. Mai mult, convergența face soluțiile de securitate scalabile. Infrastructura existentă va satisface și gestiona nevoile viitoare pe aceeași platformă centrală.
Transformarea digitală a întreprinderilor susținută de un sistem de supraveghere video. Soluțiile inteligente de supraveghere video de astăzi, bazate pe analize AI (inteligență artificială), sunt concepute pentru a îmbunătăți automatizarea și eficiența operațională în diverse sectoare, inclusiv trafic, retail, producție , construcții, educație și multe altele. Un exemplu pentru retailari pentru a înțelege mai bine traficul magazinelor lor și pentru a-și optimiza strategiile de tranzacționare cu soluții video inteligente. Datorită observării modificărilor, utilizatorii sistemului pot lua decizii mai informate care le afectează afacerea. Tendința transformării digitale a întreprinderilor creează oportunități extraordinare de creștere pentru companiile de securitate, permițându-le să își extindă portofoliul și să joace un rol important în viitorul lumii inteligente.
Soluții de securitate bazate pe cloud accelerate. Tendința „trecerea la cloud” în întreprinderile de toate dimensiunile s-a accelerat în industria de securitate în 2020. Atât întreprinderile mici, cât și întreprinderile mari profită din ce în ce mai mult de costuri servicii cloud eficiente care oferă o mai mare flexibilitate, implementare și gestionare mai ușoare. Sistemele de securitate bazate pe cloud care combină securitatea, stocarea, analiza și gestionarea sunt mai ușor de implementat, deoarece nu sunt necesare servere și software locale. Acest lucru face posibilă reducerea timpului și a costurilor de implementare, extinzând în același timp potențialul și reducând complexitatea sistemelor de securitate. Cu găzduirea în cloud și capacitatea de a repara și repara de la distanță, aceste soluții aduc beneficii clienților.
Calculul marginilor sporit cu ajutorul AI. Calculul de marginilor este din ce în ce mai uzual pentru camerele de securitate. Datorită algoritmilor mai inteligenți din camere, acestea au mai multe aplicații posibile. Recunoașterea automată a plăcuțelor de înmatriculare (ANPR), notificarea automată a evenimentelor, numărarea persoanelor, cartografierea termică, detectarea parcării defectuoase sau absența unei căști pe capul angajatului, precum și o serie de alte aplicații AI devin populare pe piața securității. Odată cu procesarea sporită de margine și algoritmi AI optimizați, camerele de securitate vor prelua sarcini mai inteligente în viitorul apropiat pentru a contribui la îmbunătățirea securității comunității locale și a performanței sistemelor de date.
Ecosisteme de aplicații cu AI. Pe măsură ce aplicațiile AI își deschid drumul în multe domenii noi, cerințele pieței pentru algoritmii AI devin din ce în ce mai diverse și există o cerere tot mai mare de personalizare. Am observat că tot mai mulți oameni din industrie cooperează între ei, datorită cărora se creează noi „ecosisteme” care pot satisface diverse nevoi ale pieței. Mulți furnizori de securitate permit dispozitivelor lor să utilizeze aplicații inteligente de la terți. Acest lucru se adaugă varietății de funcții inteligente și oferă beneficii companiilor care cooperează. Furnizarea de clienți cu platforme deschise bazate pe AI, unde își pot crea și preda proprii algoritmi, este o practică destul de obișnuită în alte industrii și se dezvoltă acum și în domeniul securității. Cu platformele ușor de utilizat bazate pe AI, utilizatorii își pot dezvolta foarte eficient proprii algoritmi folosind datele colectate și pentru a-și satisface nevoile specifice de afaceri în domeniul securității.
Accentul pus pe securitatea cibernetică și confidențialitatea datelor. Securitatea cibernetică și confidențialitatea datelor au provocat industria securității de când primul dispozitiv de securitate a fost conectat la Internet. Milioane de dispozitive și sisteme de securitate se alătură acum soluțiilor bazate pe cloud și o serie de tehnologii inovatoare precum IoT, big data, 5G și inteligență artificială. Protejarea dispozitivelor și sistemelor de securitate împotriva atacurilor cibernetice și asigurarea confidențialității datelor este acum mai importantă ca niciodată. Securitatea cibernetică va continua să fie o preocupare a industriei în fiecare etapă a procesării datelor, de la generare, transmisie și stocare până la utilizare și eliminare. „Zero Trust; conceptul a fost popular în domeniul securității cibernetice și poate fi o idee inspiratoare pentru companiile de securitate să aducă standardele de securitate cibernetică la un nivel mai înalt, urmând principiul „nu aveți încredere, verificați întotdeauna”. Va fi așa? Timpul va spune.
Cum dezizolăm în siguranță manșonul fibrei optice? Implementarea fibrei optice necesită utilizarea a unor instrumente adecvate. Utilizarea altor instrumente decât cele recomandate poate duce la riscul deteriorării fibrei, ceea ce poate împiedica finalizarea proiectului.
Dintre numeroasele activități de pregătire a cablului de fibră optică, cea mai dificilă este realizarea decupajelor în tuburi. Decupajele (ferestrele) sunt realizate pentru a extrage numărul necesar de fibre din tub fără a deranja celelalte, menținând în același timp continuitatea tubului. Operațiile de acest tip sunt adesea efectuate în cutii FTTH pe stâlpi într-o situație în care un cablu principal cu mai multe fibre este atârnat prin stâlpi, iar la un stâlp este necesară scoaterea uneia sau mai multor fibre (de exemplu, conectarea unui client nou sau separarea în două magistrale mai mici a unei magistrale principale).
Cum utilizăm instrumentul de curățat cabluri de fibră optică MSAT-5 L5925
(sursa: YouTube)
Dispozitivul de dezizolat Ripley MSAT-5 L5925 asigură tăierea în siguranță a tuburilor din fibră optică cu diametrul de 1.9 până la 3.0 mm. Poate fi utilizat cu succes pentru cablurile de fibră optică DRAKA cu maximum 16 fibre (cablurile cu 24 de fibre au un diametru mai mare).
Măsurarea semnalului satelit DVB-S/S2 cu tehnologia Wideband. Pentru a asigura recepția corectă a posturilor TV prin satelit, mulți oameni nu reușesc să configureze și să instaleze o antenă de satelit, și atunci sunt necesare serviciile unui instalator care este echipat cu un analizor profesional. De fapt, aceasta nu este o sarcină simplă pentru un utilizator, iar reglarea corectă a antenei are un impact cheie asupra calității recepției semnalului prin satelit. Dacă semnalul de satelit este furnizat pentru mai multe receivere, sunt utilizate multiswitchuri, la care ar trebui conectate cablurile de la un LNB quatro. Un astfel de sistem necesită conectarea a 4 cabluri. Ce se întâmplă dacă 4 cabluri nu pot fi instalate de la LNB la multiswitch? Cea mai recentă soluție bazată pe un LNB WideBand permite reducerea de la patru la două cabluri. LNB-urile utilizate în sistemele multiswitch care funcționează în tehnologia WideBand, spre deosebire de LNB-ul Quatro, au două ieșiri de semnal (polarizare H/V). Un sistem bazat pe un satelit necesită doar două cabluri de satelit de la LNB la multiswitch. Modelul GT-WB1 A98222 se bazează pe un singur oscilator local de 10.41 GHz, oferind performanțe excelente în întreaga gamă de frecvențe de 290...2340 MHz. GT-WB1 A98222 funcționează cu multiswitch-ul TERRA SRM522 R80522. Pentru a orienta antena cu precizie soluția ideală este utilizarea analizorului Signal WS-6980 R10837.
Fotografiile de mai sus arată măsurarea semnalului de satelit cu ajutorul analizorului Signal WS-6980. Măsurarea a fost făcută utilizând tehnologia Wideband pentru transponderul de 11508V (HOTBIRD 13E, DVB-S2, 8PSK, SR 27500, FEC 3/4). Pentru a face acest lucru, trebuie să schimbați tipul LNB din Universal (măsurare semnal Legacy, ieșire fullband) în Wideband selectați una dintre cele 10410 frecvențe disponibile (foto din stânga) din setările analizorului. În acest fel, s-a obținut semnalul la nivelul PWR = 78 dBµV și coeficientul MER = 13.4 dB (foto din dreapta). Astfel de valori permit recepția fără probleme a semnalului de satelit pe un receiver.
Cum afectează temperatura funcționarea bateriei? Temperatura nominală de funcționare a bateriilor fără întreținere variază și, în funcție de model, este de obicei între 20 și 25° C. Funcționarea la alte temperaturi le afectează performanța.
Pe măsură ce temperatura scade, capacitatea celulelor scade, așa că în timpul iernii există, de exemplu, probleme cu pornirea motorului unei mașini. Cu toate acestea, dacă bateria nu este descărcată complet, temperaturile scăzute sau chiar înghețul nu ar trebui să o deterioreze. Lucrul la temperaturi ridicate determină o reducere semnificativă a duratei lor de viață. Aceasta este redusă la jumătate pentru fiecare creștere susținută a temperaturii cu 8° C peste valoarea nominală. Aceasta înseamnă că, de exemplu, o baterie cu o temperatură nominală de 25°C utilizată la 33°C va păstra 50%, iar la 41° C doar 25% din durata de viață proiectată.
Bateriile de la firma Emu cu tehnologie AGM (Absorbent Glass Mat).
Elementele întunecate sunt plăci de plumb, în timp ce cele deschise la culoare sunt straturi de fibră de sticlă îmbibate în electroliți.
Pentru a atinge durata de viață maximă a unei baterii:
  • Instalați bateria departe de dispozitivele care sunt surse de căldură (de ex. Transformator, radiator),
  • Păstrați cel puțin 1.5 cm spațiu în jurul bateriei și utilizați dispozitive cu deschideri de ventilație în carcasă pentru a asigura circulația liberă a aerului,
  • Folosiți ventilatoare sau aer condiționat,
  • Utilizați un circuit de încărcare cu compensare a temperaturii pentru tensiunea de încărcare dacă temperatura de funcționare ar trebui să depășească 25° C.
Antena LTE omnidirecțională. Noua antenă TRANS-DATA LTE DZ6/8 A741008, cu o bandă mai largă în comparație cu modelul DZ6 A741006, a fost adăugată în oferta Dipol.
TRANS-DATA LTE DZ6/8 A741008 este o antenă externă omnidirecțională destinată repeterului LTE A6777. Oferă un câștig de 6 dBi în banda de 698-960 MHz și 8 dBi în banda de 1710-2700 MHz, ceea ce o face perfectă pentru primirea semnalului LTE. Noua antenă este concepută pentru instalarea mobilă: mașini, rulote sau vapoare și este utilizată pentru amplificarea semnalului LTE (LTE800, LTE900, LTE1800, LTE2100, LTE2600).
Caracteristici distinctive:
  • Montare în exterior,
  • Omnidirecțională,
  • Bandă largă 698-960 MHz, 1710-2700 MHz (LTE),
  • Câștig 6-8 dBi,
  • VSWR scăzut <2,
  • Ideal pentru un repetor LTE instalat într-o zonă aglomerată.
Antenă omni TRANS-DATA LTE DZ6/8 (8 dbi, 698-2700 MHz)
Antenă TRANS-DATA LTE DZ6/8 A741008
O nouă serie de NVR-uri AcuSense. O nouă serie de NVR-uri Acusense, oferă funcții îmbunătățite față de generația anterioară, noile serii sunt acum disponibile la DIPOL. Generația anterioară de NVR-uri cu denumirea ”4S”, de exemplu DS-7616NXI-I2/4S, permite protecția perimetrului cu opțiunea de filtrare umană/vehicul pe 4 canale pentru camerele care nu suportă AcuSense. Noua serie cu denumirea ”/S”, de ex. DS-7608NXI-I2/S, pe lângă protecția perimetrală pe 4 canale, are funcționalitatea de detectare și analiză a feței, care poate funcționa concomitent cu protecția perimetrală. Se pot crea până la 16 biblioteci de fețe în baza căruia se va efectua controlul. De asemenea, este posibilă încărcarea imaginilor din exterior pentru a suplimenta baza de date.
NVR 8 canale 4K Hikvision DS-7608NXI-I2/S (80 Mbps, 2xSATA, 4xAcuSense, detecție facială, VGA, HDMI, BNC, H.265)
NVR 4K Hikvision DS-7716NXI-I4/4S (16 canale, 256Mbps, 4xSATA, 4xAcuSense, VGA, HDMI, BNC, H.265/H.264)
NVR IP 4K Hikvision
DS-7608NXI-I2/S cu AcuSense
K22097
NVR IP 4K Hikvision
DS-7716NXI-I4/16P/S cu Acusense
K22169
Produse noi în oferta Dipol
Monitor IIyama ProLite X2283HS-B5 M3029 este un monitor de 22 inch cu matrice VA (Vertical Alignment) care garantează o reproducere perfectă a culorilor și unghiuri largi de vizualizare. Este echipat cu trei intrări de semnal: două digitale (HDMI și DisplayPort) și una analogică (VGA). Datorită compatibilității cu standardul VESA, dispozitivul poate fi agățat de perete. Monitorul este, de asemenea, echipat cu două difuzoare stereo (2 x 1 W).
Suport de perete reglabil Signal KMA20-220 pentru monitor de 23"- 42" Signal E93312 a fost proiectat pentru montarea unui monitor LED/LCD pe perete. Capacitatea sa maxima este de 25 kg. Suportul de perete permite reglarea ușoară a înclinării în intervalul de -12o la +3o și rotație orizontală de la -25o la 25o. Distanța monitorului față de perete este de 75 mm.
Set 4 pigtail-uri fibră LC singlemode ULTIMODE PG-55S1 (1m, G.657A1, roșu, verde, albastru, galben)
Set 4 pigtail-uri fibră SC singlemode ULTIMODE PG-55S1 (1m, G.657A1, roșu, verde, albastru, galben) Seturile de pigtail-uri colorate Ultimode permit organizarea clară a traseelor ​​de fibră optică. Culorile pot fi utilizate pentru identificarea rapidă a fibrelor în cutii mari de distribuție (nu trebui să utilizați un localizator vizual pentru a identifica rapid fibra care necesită intervenție) sau pentru a identifica o anumită fibră (de exemplu, din camera 1, camera 2 , etc.)
Merită citit:
***Funcția Virtual Host pentru NVR-urile Hikvision.
www.dipolnet.ro/inf_dipo_2021_09.htm#04>>>mai multe***www.dipolnet.ro/inf_dipo_2021_09.htm#04***
Sistem simplu de utilizare al camerelor CCTV prin tehnologia PoE
Repeatere FAQ - GSM, DCS, 3G
Repeater 4G pentru casă
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.