Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 12/2021 (22 Martie 2021)

Cablurile din polimer le vor înlocui pe cele din cupru

O echipă de cercetători de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts a prezentat un nou tip de cablu din polimer cu diametrul mai mic de 0.5 mm. Mai subțire și mai ușor decât variantele alternative din cupru, este capabil să transfere date la viteze similare cu cablurile de fibră optică, fiind în același timp compatibil cu chipseturile din siliciu. În testele efectuate, s-au atins viteze de transfer de date de până la 100 GBps. Transferul eficient al unei cantități mai mari de date prin cabluri de cupru devine din ce în ce mai dificil. Pentru dispozitivele USB cu viteză redusă de date, cum ar fi mouse-uri și tastaturi, cablurile sunt lungi, subțiri și ieftine ca și cost de fabricare. Cu standarde mai noi, care utilizează rate de transfer mai mari, vedem cablurile devenind mult mai groase, mai scumpe și, de obicei, scurte din cauza limitărilor tehnice. Cablurile de fibră optică sunt o alternativă, dar nu sunt compatibile cu cipurile de siliciu. Depășirea unor astfel de limitări, deși este teoretic posibilă, poate fi extrem de costisitoare, în special pentru aplicații cu dispozitive bogate în electronice, cum ar fi centre de date, nave spațiale și vehicule electrice.
Cercetătorii au dezvoltat un sistem de transfer de date care conectează un chipset de siliciu de înaltă frecvență la un cablu polimeric de 0.4 mm.
Cablul polimeric este o soluție care ia cel mai bun fir de cupru și fibre optice, eliminând în același timp dezavantajele acestora. În studiu, care a fost parțial finanțat de Intel, au fost utilizate semnale electromagnetice subterahertz. Oamenii de știință au proiectat chipset-uri de siliciu ieftine, capabile să fie asociate cu cabluri din polimer. Pentru experiment, chipset-urile au fost conectate cu o singură bandă polimerică de 30 cm lungime și 0.4 mm lățime. A fost capabil să transfere date pe trei canale la 105 GBps cu o eficiență mult mai mare decât este posibil pe cupru atunci când este asociat cu chipset-uri de siliciu.

Repeater LTE.

Repeaterul Signal GDW-505 A6777
este utilizat pentru amplificarea semnalelor EGSM, GSM, DCS, WCDMA, și LTE pentru interior. Dispozitivul este ideal pentru locurile în care semnalul este atât de slab încât este imposibil să efectuați apeluri sau să vă conectați la date mobile. Un exemplu poate fi un loc situat departe de emițător sau o clădire cu pereți groși, beciuri (cafenele) sau ferestre moderne cu geamuri acoperite cu fațade metalice.
Instalarea repeatorului Signal GDW-505 A6777:
 • alegeți un loc în afara clădirii unde semnalul telefonului este recepționat corect,
 • montați antena în exterior (A741031) astfel încât să fie orientată către turnul GSM,
 • alegeți o locație pentru instalarea repeterului undeva în interiorul clădirii și plasați antena interioară în partea centrală a clădirii/holului/camerei ce urmează să fie amplificată,
 • verificați dacă distanța dintre antenele exterioare și cele interioare este de cel puțin 10m,
 • instalați repetorul GDW-505 departe de sursele de căldură, asigurând o răcire adecvată a dispozitivului,
 • verificați corectitudinea conexiunilor de cablu între repeter și antene (prizele de antenă externe și interne sunt marcate corespunzător),
 • conectați sursa de alimentare la priza de 230V.
Diagrama de mai jos arată instalarea corectă a repetorului într-o vilă.

Instalări efectuate în locuri cu condiții dificile de recepție a semnalului DVB-T2.

În situația în care un singur receiver DVB-T2 conectat direct la antenă permite recepția corectă a unui semnal digital, știm că un astfel de semnal poate fi modulat pentru distribuția semnalului într-o rețea de apartamente.
Ca praguri suficiente pentru ca un receiver să recepționeze semnalul, putem lua: 26 dB pentru rata de eroare de modulație MER și 10E (-3) pentru rata de eroare de biți BER. Dacă rata de eroare la ieșirea antenei este mare, este posibil ca utilizarea modulatoarelor de canal sau a convertoarelor de frecvență să nu fie eficientă. Un amplificator de semnal DVB-T2 este apoi utilizat pentru a-și îmbunătăți calitatea. Procesul implică primirea unui semnal DVB-T2, demodularea într-un flux transport stream (.TP) și apoi re-modularea COFDM pe multiplexul selectat (funcția de convertor).

Transmodulatorul TTX-420 R81616 este utilizat pentru a modula, modifica frecvența și alți parametri ai semnalelor digitale DVB-T2. Dispozitivul permite recepția de canale free-to-air. Un panel TTX-420 R81616 primește întregul pachet de semnal de la două multiplexuri DVB-T2/C și creează două multiplexuri DVB-T2 adiacente cu o lățime de bandă maximă de 31,68 Mbit/s. În practică, acest lucru se traduce în 6 canale SD cu definiție standard sau 2-3 canale HD de înaltă definiție pentru fiecare dintre multiplexuri. Administratorul de sistem selectează canalele de interes din fluxul de satelit dat și apoi creează două multiplexuri DVB-T2. Este posibil să creați un multiplex DVB-T2 din două multiplexuri DVB-T2/C diferite.

Dispozitivul poate funcționa în două moduri:
 • mod transparentîn care fluxul de transport nu este supus niciunei modificări și este alimentat direct la modulatorul COFDM - fără filtrare PID,
 • modul multiplexor în care dispozitivul analizează fluxul de transport stream care apare la intrare: măsoară rata de biți, actualizează tabelele SI; filtrarea serviciului este posibilă.
Streamer IPTV TERRA sdi480 (8xDVB-S/S2 - IP, USB, FTA)

Versiunea Lightweight pentru iVMS-4200.

În mod implicit, software-ul CMS numit iVMS-4200 este utilizat pentru suportul dispozitivelor Hikvision. Acesta integrează multe dintre sistemele producătorului și are o funcționalitate extinsă.
Versiunea iVMS-4200 Lite cu mai funcții și cerințe reduse ale stației de lucru (utilizare minimă pentru CPU și RAM, start-up rapid). Este proiectat pentru sisteme mici în facilități precum apartamente sau magazine mici și birouri. Realizează funcții CMS de bază pentru sistemele CCTV (fără suport pentru alte sisteme):
 • ==imagine live cu până la 64 de camere cu configurarea vizionării și pornirea automată a ultimei vizionări,===
 • controlul camerelor PTZ,
 • redarea înregistrărilor de la maxim16 camere,
 • descărcarea înregistrărilor,
 • Suportă P2P Hik-Connect.
Rezumatul funcțiilor ce pot fi selectate de aplicația iVMS pentru versiunea standard și Lite:
CaracteristicăiVMS-4200iVMS-4200 Lite

Managementul contului

Suport pentru max. 50 de utilizatori și un super-utilizator  -

Gestiunea grupurilor

Suport pentru max. 256 grup -

Suport pentru max. 256 canale în fiecare grup

-
Stream Media ServerDA-
Server de stocareDA-
Camerele Fisheye și PanoVu pentru support DA-
Acces la înregistrări declanșate de evenimente, POS, VCA DA-

Opțiuniile de selecție a materialului

Nume fișier, dată / timp, markeriData / ora
Clip video
-DA
Panoul evenimentului de alarmă DA-
Modul E-map DA-

Statistici (număr persoane, LPR etc.) 

DA-

Funcții de control al accesului

DA-
Suport pentra video-wall DA-

Activarea prin „Batch” a dispozitivelor de rețea Hikvision și schimbarea adreselor IP cu SADP.

SADP (Search Active Device Protocol) este un software gratuit și ușor de utilizat conceput pentru a căuta în rețeaua locală Camere IP, DVR-uri și video interfoane Hikvision. Folosindu-l, puteți modifica parametrii de bază ai rețelei, puteți activa dispozitivele și puteți modifica sau reseta parolele. SADP este util atunci când construiți sisteme de video-interfon sau sisteme CCTV. Dispozitivele achiziționate recent trebuie activate prin atribuirea parolelor. În plus, adresele IP ale dispozitivelor sunt repetitive, astfel încât ar exista un conflict de adrese IP atunci când toate acestea au fost conectate la rețea în același timp. În timp ce în cazul câtorva dispozitive este posibil să le conectați unul câte unul, activați și schimbați adresa IP printr-un browser (dacă dispozitivul are server web încorporat), pentru dimensiuni mari, de ex. Sistemele CCTV cu 32 de camere IP, ar fi costisitoare și de durată. După conectarea tuturor dispozitivelor, SADP care rulează în rețeaua locală le va detecta ca inactive. Selectarea tuturor permite o activare rapidă a dispozitivelor prin atribuirea unei parole de administrator. Pentru DVR-uri, este de asemenea necesar să introduceți parola pentru activarea camerelor. După acceptare, va apărea o fereastră care confirmă activarea dispozitivelor.
Fereastra de activare și procesul de finalizare
La finalizarea acestui pas, puteți continua cu adresarea în lot a dispozitivelor. Pentru aceasta, selectați toate dispozitivele și completați parametrii de rețea, așa cum se arată în imaginea următoare. Dispozitivele vor fi adresate unul câte unul începând de la adresa IP care a fost introdusă. Când se introduce parola cu care au fost activate camerele, va apărea o fereastră cu informații despre modificări.
Vizualizarea ferestrei de modificare a adresei IP a lotului și a procesului finalizat

Fibră optică universală sau de exterior?

Pentru sistemele montate în exterior folosim fibră de exterior sau universală. Caracteristici importante ale celor două tipuri de fibră, astfel încât să se poată face alegerea corectă.
Fibră optică de exterior singlemode: DRAKA A-DQ(ZN)B2Y SM (8 fibre G.652D) [1m]
Fibră optică de exterior: DRAKA A-DQ(ZN)B2Y 8SM L79508
Fibra optică de exterior: DRAKA A-DQ (ZN) B2Y sunt o alegere bună pentru montarea în exterior. Aceste cabluri pot fi așezate fără tuburi suplimentare pe acoperișuri, fațade, în conducte tele-tehnice și chiar îngropate, deși utilizarea acestora este recomandată, indiferent de tipul de cablu. Cele mai semnificative caracteristici ale acestor fibre includ:
 • Rezistență la UV,
 • ușurință la montare - teaca asigură o alunecare bună,
 • forță maximă de tragere de 3000N, ceea ce înseamnă rezistență ridicată la tracțiune,
 • umplerea cu gel a tubului central oferă protecție împotriva propagării umezelii în interiorul cablului,
 • fibre de sticlă care întăresc cablul și asigură protecție de bază împotriva rozătoarelor.
Fibra universală: DRAKA U-DQ(ZN)BH cablurile universale de fibră pot fi utilizate atât în interior, cât și în exterior. Teaca LSZH halogen-free îndeplinește criteriile de inflamabilitate aplicabile. Prin urmare, atunci când instalați o astfel de cablare, nu este necesară schimbarea tipului de cablu după intrarea în instalație. În caz contrar, ar fi necesar să utilizați o cuplă și să sudați cele două tipuri de fibre.
Fibră optică universală Unitube singlemode DRAKA U-DQ(ZN)BH 4E (4xG.652.D, LSZH, gel hidrofob)
Fibră optică universală: DRAKA U-DQ(ZN)BH 4E L76004
Cablurile universale de fibră optică de la DRAKA au avantajele cablurilor de exterior. Acestea includ un tub central umplut cu gel și fibre de sticlă pentru armare și protecție de bază împotriva rozătoarelor. Cablurile universale DRAKA au o rezistență excelentă în comparație cu tipuri similare de cabluri de la alți producători. Forța maximă de tragere a instalării este de 2000N, ceea ce le face puțin mai rezistente decât cablurile tipice de exterior. Învelișul exterior este rezistent la radiațiile UV, dar pe termen lung cablurile cu înveliș din PE se comportă mai bine în acest sens. Din acest motiv, atunci când utilizați cablul universal în aer liber, se recomandă utilizarea conductelor de protecție din PVC sau similare.

Produse noi în oferta Dipol

Antenă omni TRANS-DATA LTE DZ6/8 (8 dbi, 698-2700 MHz)
Antenă TRANS-DATA LTE DZ6/8 A741008 este o antenă omnidirecțională externă pentru repeterul LTE A6777. Oferă un câștig de 6 dBi în banda de 698-960 MHz și 8 dBi în banda de 1710-2700 MHz, ceea ce îl face perfect pentru recepția semnalului LTE.
Set 4 pigtail-uri fibră LC singlemode ULTIMODE PG-55S1 (1m, G.657A1, roșu, verde, albastru, galben)
Set 4 pigtail-uri fibră LC singlemode ULTIMODE PG-55S1 (1m, G.657A1, roșu, verde, albastru, galben) L35511A permit organizarea clară a traseelor ​​de fibră optică. Culorile pot fi utilizate pentru identificarea rapidă a fibrelor în cutii mari de distribuție (nu trebui să utilizați un localizator vizual pentru a identifica rapid fibra care necesită intervenție) sau pentru a identifica o anumită fibră (de exemplu, din camera 1, camera 2 , etc.)
Patchcord SC-LC simplex ULTIMODE PC-515S1 singlemode G.657A1, (1m, verde, G.657A1, 2mm)
Patchcord SC-LC simplex singlemode PC-515S1 G.657A1 L32151G este o cablu de fibra optică singlemode cu o lungime de 1 metru, cu terminați SC și LC. Permite conectarea la un switch cu adaptoare SC la conectorii LC.

Merită citit:

Rețea de fibră optică pentru bloc - cablare și cutii de distribuție fibră. Cea mai uzuală metodă de cablare pentru clădiri este topologia stea, în care cablurile de fibră optică sunt trase de la cutia de distribuție la fiecare apartament. Cu toate acestea, acest lucru necesită o cantitate mare de spațiu în cutie și poate provoca unele probleme la sudura fibrei principale (la un număr mare de cabluri). Prin urmare, o altă metodă este instalarea cutiilor de distribuție în cutiile instalate la fiecare etaj. Cablurile independente de fibră optică sunt trase de la cutiile de distribuție de perete la cutia de distribuție metalica de la fiecare etaj. Apoi fibrele merg direct către abonat și au ca terminație casete de sudură, de ex. ULTIMODE TB-02H L5302...>>>mai multe
Videointerfoanele Hikvision - descriere modele și funcții
Prezentare generală a sistemelor de video interfon Hikvision