Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 13/2021 (29 Martie 2021)

Un alt zbor cu echipaj se apropie de Lună.

Pe 18 martie 2021, la Centrul Spațial Stennis al NASA a fost efectuat un test major al motoarelor RS-25, o parte a rachetei SLS. Testul a constat în pornirea tuturor motoarelor timp de 8 minute (8'19” mai precis). Testul a avut un succes și a reprezentat o etapă importantă pentru misiunea Artemis I, care va trimite nava spațială Orion fără pilot într-un zbor de testare în jurul Lunii, deschizând calea pentru viitoarele misiuni pilotate de Artemis. NASA intenționează să transporte sistemul de lansare spațială la centrul spațial John F. Kennedy din Florida.
Testul motoarelor pentru rachetele SLS
Interesant este faptul că Space Launch System (SLS) este o rachetă la care NASA lucrează de ani de zile cu Boeing. La începutul anului, a fost efectuat primul test al tuturor motoarelor RS-25, dar nu a reușit.
SLS este cea mai puternică rachetă pe care NASA a construit-o vreodată, motorul a costat peste 1.6 milioane de lire sterline și testat șapte secunde. Este singura rachetă care poate transporta astronauți și provizii pe Orion și Lună într-o singură misiune. Explorarea lunară în cadrul programului Artemis include pregătiri pentru trimiterea astronauților pe Marte de către NASA.
Ideea cheie a programului Artemis este de a readuce oamenii pe Lună și de a crea o bază acolo. Acesta va testa tehnologiile utilizate într-o misiune ulterioară pe Marte. Acesta va fi prima aterizare umană pe Lună din ultimii 50 de ani, de la misiunea Apollo 17 din decembrie 1972.

TRISET PLUS - cablu coaxial halogen-free (HF).

Din 1 Iulie 2017 in UE, toate cablurile pozate dintr-o clădire sunt considerate a fi produse de construcție și trebuie respectate reglementările din domeniu. Directiva CPR impune producătorilor să elaboreze și să pună la dispoziție Declarația de Performanță (DoP), precum și să marcheze produsele cu marca CE relevantă. EN50575 specifică cerințele pentru: performanța în condiții de incendiu, metode de testare și evaluare pentru cablurile de alimentare, control și telecomunicații utilizate în clădiri cu o clasă specifică de rezistență la foc. Odată cu introducerea claselor europene comune de reacție la foc, proiectanții și arhitecții au la îndemână reglementări clare cu privire la utilizarea tipurilor adecvate de cabluri. Pentru a atinge un nivel mai ridicat de siguranță la incendiu, producătorii de cabluri recomandă utilizarea cablurilor din clasa Dca în blocuri de locuințe. Metodele de încercare pentru cabluri și fire și reacția lor la foc sunt descrise în EN 50399:2011+A1:2016 (proprietăți la foc, metode de încercare). Clasa de incendiu a cablului trebuie identificată în conformitate cu directivele din EN50575.
Un nou tip de cablu coaxial în oferta DIPOL, TRISET PLUS E1016_500, recomandat pentru instalații TV/SAT în blocuri de locuințe. Cablul are o manta LSOH (izolație halogen-free) din clasa Dca-s2, d1, a1, care este clasificată ca ignifugă.
TRISET PLUS E1016_500 - clasa de reacție la foc conform CPR - Dca-s2,d1,a1
Alegerea recomandată a cablului pentru clasele de incendiu
în funcție de clasa de incendiu a clădirii:
Tip construcțieBlocuri cu până la 3 etajeClădiri
clădiri sau zone de incendiuieșire de urgență
clasa reacție la foc

standard

Eca

E1015 TRISET

greu inflamabil

Dca-s2, d1, a1

E1016 TRISET PLUS

neinflamabil

B2ca-s1a, d1, a1

E1020 TRISET B2CA

Cerințele pentru utilizarea cablurilor cu o clasă specifică de reacție la foc într-un anumit tip de clădire ar trebui să se bazeze pe o analiză de risc făcută de proiectantul instalației sau alte documente formale și legale. Fiecare stat membru poate introduce propriile cerințe pentru clădiri.
În Polonia, recomandările au fost prezentate de Asociația inginerilor electricieni. mai multe.

Metoda recomandată pentru măsurarere semnalului optic în sistemele TV/SAT.

Verificarea nivelului semnalului optic în diferite puncte ale unui sistem CATV cu fibră optică este esențială pentru a elimina o serie de probleme potențiale la instalarea sistemului. O caracteristică distinctivă a sistemelor care utilizează transmittere optice cu intrări DVB-S2 și DVB-C este că, acesta transmite semnalul pe două lungimi de undă pe fibra optică: 1310 nm și 1550 nm. Aceasta are un impact direct asupra modului în care măsurătorile sunt efectuate și interpretate de powermetrul optic, cum ar fi GRANDWAY FHP2B04 L5822.
Transmitter optic TERRA OT501W (SAT/DVB-T, 6dBm)
Transmitterul optic TERRA A9872 OT501W A9872 transmite semnal pe 6dBm la 1310 nm și 1550 nm.
Conectând powermetrul direct (de exemplu, printr-un patchcord scurt) la transmițătorul prezentat în imaginea de mai sus, valorile de aproape 9 dBm sunt obținute indiferent dacă lungimea de undă este setată la 1310 nm sau 1550 nm. Acest lucru se datorează faptului că cele mai multe powermetre sunt dotate cu detectoare de bandă largă și nu sunt echipate cu filtre suplimentare. În același timp, desigur, sunt calibrate în așa fel încât atunci când o anumită lungime de undă este selectată în opțiuni, indicația corectă este dată în măsura în care lumina acestei lungimi de undă ajunge la detector. O astfel de proiectare a dispozitivelor are consecințele sale:
  • în sistemele în care semnalul este generat la o singură lungime de undă (de exemplu, 1310 nm), prin schimbarea valori powermetrului pentru a măsura un alt semnal, cum ar fi 1550 nm, instalatorul va putea vedea o valoare pe ecran. Cu toate acestea, valoarea nu este corectă. Valoarea corectă va fi obținută numai atunci când powermetrul este setat la lungimea de undă de 1310 nm;
  • în sistemele în care sunt utilizate două lungimi de undă, setarea powermetrului pe una dintre benzi va arăta suma puterilor ambelor lungimi de undă, cele corecte și cele incorecte. Prin urmare, în exemplul de mai sus, sistemul cu un transmitter de 6 dBm, indiferent de lungimea de undă aleasă, va arăta 9 dBm pe ecran, semnalul este de 2x mai puternic (sau altfel, mai puternic cu 3 dB) decât valoarea așteptată.
Sistemele optice de televiziune TERRA au o caracteristică unică. Receiverele utilizate au diplexoare WDM ale căror conectori sunt situați în afara carcasei. Acest lucru permite instalatorului să măsoare în mod corespunzător nivelul semnalului optic la intrarea receptorului (trebuie luată în considerare și atenuarea diplexorului de 0.5 dB) pentru fiecare dintre cele două lungimi de undă: 1310 nm și 1550 nm.
Receiver optic TERRA OR501W (QUATRO + DVB-T2/CATV/FM)
Receiver optic OR501W TERRA A9877. Doi conectori diplexori situați în afara carcasei, permițând măsurarea semnalelor de 1310 nm și 1550 nm cu un powermetru de bandă largă.

Conectarea sistemului de supraveghere la casa de marcat.

La instalarea unui sistem de supraveghere în magazine echipate cu case de marcat, imprimante fiscale, scanere de coduri de bare și alte dispozitive (de ex. cântare), putem conecta sisteme, ceea ce permite întrgistrarea tranzacțiilor în sistemul de supraveghere și arhivarea datelor. Dispozitivul se conectează la DVR (model cu funcție POS) prin portul RS-232 sau IP. Imaginea de la camera va fi suprapusă cu datele de la sistemul POS sub formă de text, permițând controlul vizual, de exemplu, al mărfurilor vândute sau a caântarului.
Integrarea unui sistem CCTV cu case de marcat prin portul RS-232
Integrarea unui sistem CCTV cu case de marcat prin IP
Funcția POS este activată pe DVR-urile Hikvision TurboHD echipate cu interfață RS-232 și de NVR-urile din seria I. În afară de protocolul universal, acestea acceptă variantele EPSON și AVE. Datele POS sunt integrate în înregistrări astfel încât puteți să le căutați după cuvinte cheie (de exemplu, numele unui produs sau numărul codului de bare).

Conexiune wireless ieftină punct-la-punct.

O conexiune tipică punct-la-punct poate fi realizată prin conectarea unui AP la un dispozitiv în modul Client sau prin conectarea a două echipamente în mod Bridge. O astfel de conexiune permite transmiterea de date între două locații. Utilizarea modului AP, Client sau Bridge creează o „conexiune transparentă”.
Conexiune punct-la-punct
Un dispozitiv exemplar pentru crearea unei astfel de conexiuni este AP-ul extern TP-Link CPE605 N2351. Datorită câștigului mare al antenei de 23 dBi și puterea mare de ieșire de 23 dBm și sensibilitate mare a modulului radio, dispozitivul vă permite să stabiliți conexiuni wireless eficiente și stabile pe distanțe lungi. Carcasa este rezistentă la intemperii.
Access Point TP-LINK CPE605 (5GHz 802.11a/n, 150Mbps)
Access point TP-LINK CPE605 5 GHz 802.11a/n 150 Mbps N2351

Montarea unei camere pentru identificarea plăcuțelor de înmatriculare.

Pentru o eficiență maximă a recunoașterii plăcuței de înmatriculare, o cameră care acceptă această caracteristică, de exemplu: DS-2CD4A26FWD-IZS/P (2,8 - 12 mm) K17893 sau DS-2CD4A26FWD-IZS/P (8 - 32 mm) K17894 trebuie instalat în așa fel încât imaginea plăcuței de înmatriculare a unei mașini în mișcare să fie capturată corespunzător. Înainte de a alege locul de instalare, ar trebui să se țină seama de următoarele instrucțiuni: unghiul de vizualizare corect al părții din față a vehiculului, numărul de pixeli pe plăcuța de înmatriculare într-un cadru și distanța la care ar trebui montată camera în raport la locul de detectare. Următoarele sunt cerințele de bază de instalare care trebuie îndeplinite la montarea unei camere de identificare a plăcii Hikvision:
  • lățimea plăcuței de înmatriculare trebuie să acopere 130...300p din imagine (în mod optim 150 ... 250p),
  • înclinarea verticală a camerei nu trebuie să depășească 30°,
  • înclinarea orizontală a camerei din direcția mișcării vehiculului nu trebuie să depășească 30°.
  • înclinarea planului nu trebuie să depășească +/-5°,
//O schiță care ilustrează metoda de montare în plan vertical, unde: ///
X - înălțimea instalării camerei,
Y - distanța de la locul de instalare la locul de detectare de la sol;
Z - distanța reală dintre cameră și locul de detectare.

Produse noi în oferta Dipol

Set 4 pigtail-uri fibră SC/UPC singlemode ULTIMODE PG-51S1 (1m, G.657A1, turcoaz, negru, portocaliu, roz)
Set 4 pigtail-uri fibră SC/UPC singlemode ULTIMODE PG-51S1 (1m, G.657A1, turcoaz, negru, portocaliu, roz) Seturile de pigtailuri colorate Ultimode permit organizarea clară a traseelor ​​de fibră optică. Culorile pot fi utilizate pentru identificarea rapidă a fibrelor în cutii mari de distribuție (nu trebui să utilizați un localizator vizual pentru a identifica rapid fibra care necesită intervenție) sau pentru a identifica o anumită fibră (de exemplu, din camera 1, camera 2, etc.).
Patchcord 2 mm, 1m SC-LC ULTIMODE PC-511S1 singlemode G.657A1, roșu
Patchcord 2 mm, 1m SC-LC ULTIMODE PC-511S1 singlemode G.657A1, roșu Patchcord-ul SC simplex singlemode ULTIMODE PC-515S1 cu lungimea de 1 metru și diametrul de 2 mm ajută la conectarea echipamentelor optice (media convertoare, module SFP, etc.) între ele sau cu cutii terminale/ODFuri.
NVR 4K 16 canale Hikvision DS-7616NXI-I2/S (160 Mbps, 2xSATA, 4xAcuSense, VGA, HDMI, BNC, H.265)
NVR IP 4K Hikvision DS-7616NXI-I2/S K22156 este un NVR cu 16 canale, care înregistrează imagini de la camerele IP cu o rezoluție de până la 12 MP. Ieșire HDMI independentă (rezoluție 4K) și VGA (rezoluție 1080p) permit conectarea a două monitoare simultan. Fiecare ieșire poate fi configurată independent, diferite diviziuni și ferestre sunt posibile, iar imaginea de la orice cameră poate fi afișată separat. Are două porturi SATA ce permite conectarea a două HDD-uri cu o capacitate maximă de 8 TB fiecare.

Merită citit:

***Cum afectează temperatura funcționarea bateriei?
***www.dipolnet.ro/inf_dipo_2021_11.htm#04*** temperatura nominală de funcționare a bateriilor fără întreținere variază și, în funcție de model, este de obicei între 20 și 25° C. Funcționarea la alte temperaturi le afectează performanța.
Pe măsură ce temperatura scade, capacitatea celulelor scade, așa că în timpul iernii există, de exemplu, probleme cu pornirea motorului unei mașini...>>>mai multe
Bateriile de la firma Emu cu tehnologie AGM (Absorbent Glass Mat).
Elementele întunecate sunt plăci de plumb, în timp ce cele deschise la culoare sunt straturi de fibră de sticlă îmbibate în electroliți.
Cablu coaxial TRISET 75 ohmi (clasa A ++, B2CA,  120dB, 1.05 / 4.6 / 6.9) 500m
Cablu coaxial pentru ieșirile de urgență