Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 14/2021 (5 Aprilie 2021)

Clasamentul țărilor cu cea mai bună rețea de internet, Danemarca în poziția de lider.

Raportul publicat recent al Regatului Unit privind accesul la rețeaua de internet în 2021 clasifică Danemarca drept cea mai conectată țară din lume. De asemenea, Liechtenstein și SUA sunt pe podium. Polonia ocupă locul 22 în clasament. Potrivit britanicilor, viteza medie de descărcare în Polonia este de 24 Mbps și este asociată cu un cost de 18 USD. Câștigătorul clasamentului, Danemarca, se mândrește cu o conexiune la o viteză medie de 99 Mbps și un cost de 55 USD, iar țara cu cel mai rapid Internet este Liechtenstein - 187 Mbps la un cost de 88 USD. Clasamentul nu evaluează doar viteza, ci evidențiază 10 criterii importante:
 • acces la internet mobil și broadband,
 • viteze medii de download și upload,
 • costul datelor mobile,
 • disponibilitatea relativă a pachetelor de date,
 • acoperire,
 • disponibilitatea rețelelor WiFi prin hotspot gratuite,
 • numărul de servicii și site-uri web scrise și disponibile în limba națională.
Este de remarcat faptul că Danemarca se remarcă în ceea ce privește dezvoltarea și promovarea tehnologiilor moderne de comunicare. Țara a introdus reglementări juridice optime care susțin disponibilitatea și acoperirea rețelei, precum și acces exemplar la guvernare electronică și educație. Danemarca a fost, de asemenea, recunoscută de Forumul Economic Mondial (WEF) - a atins cel mai înalt nivel al „Networked Readiness Index” (NRI).
Europa de Vest domină în ceea ce privește viteza rețelei - ocupă locul 8 din cele 10 locuri fruntașe. Pe partea opusă, există țările africane care utilizează date mobile din cauza infrastructurii slabe și China, cu o viteză medie de numai 0,17 Mbps. Țările cu rețele ce utilizează fibră optică pot oferi Internet la prețuri competitive. Aici cel mai bun exemplu este România, care s-a dezvoltat foarte puternic în ultimii ani. Polonia este, de asemenea, foarte bine clasată (locul 9), se remarcă și în ceea ce privește costul pentru 1 GB de date mobile (locul 8 ocupă India pentru cel mai ieftin Internet).
Infrastructura puternică și accesul la internet fiabil sunt factori cheie în conturarea economiilor digitale moderne și competitive. Pandemia de coronavirus accelerează doar această tendință. Pentru a nu rămâne în urmă, este necesar să construim și să luăm măsuri pentru a promova accesul la rețelele de mare viteză.

Controlul camerelor PTZ cu ajutorul tastaturii USB.

Pentru camerele PTZ, este posibil controlul de la distanță, poziția camerei sau zoom-ul optic. Aceasta înseamnă că operatorul poate orienta camera în orice punct și poate mări zoom-ul. Controlul este posibil direct din DVR sau de la distanță printr-un browser sau aplicații client, atât pentru un computer, cât și pentru telefon. Dacă operatorul trebuie să mute poziția camerei frecvent, cel mai convenabil mod este să-l controleze folosind o tastatură de control.
Cameră PTZ Hikvision DS-2AE4225TI-D (1080p, 4.8–120mm, 0.005 lx, IR max. 100m, HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS)Tastatura Hikvision: DS-1003KI (pentru controlul unui DVR/NVR)DVR 4 canale Hikvision DS-7204HUHI-K1 (5Mpix@12FPS, H.265, HDMI, VGA) TURBO HD 3.0 EN
Cea mai simplă tastatură, DS-1005KI M77921, se conectează la DVR prin interfața USB. Primul pas în configurare este pornirea modului tastatură USB de pe panou (se aprind două LED-uri). După conectarea la DVR, este posibil controlul camerelor. Doar selectați numărul camerei pe care doriți să o controlați din tastatura numerică și apăsați butonul din stânga al joystick-ului - aceasta activează controlul PTZ. Camera poate fi controlată prin deplasarea joystick-ului în aceeași direcție și rotirea butonului pentru a mări sau micșora.
Panoul poate fi, de asemenea, conectat la un computer unde controlul camerelor este realizat de software-ul clientului. În acest caz, activați modul tastatură operator - se va aprinde un LED de control.

Cablarea unui apartament - siguranţa la foc contează.

Majoritatea materialelor utilizate pentru mantaua cablurilor sunt din polimeri combustibili (inflamabili sau ignifugi). Clorura de polivinil este cel mai popular material izolator electric. Fără aditivi speciali, este inflamabil și provoacă propagarea focului. În caz de incendiu, apar procese de degradare termică, care pot fi însoțite de răspândirea flăcării și emisia de produse de descompunere, inclusiv fum.
Comparația emisiilor de fum dens în cablurile cu manta LSZH (LS0H) și PVC. Graficul arată transmisia luminii (%) în timp (min) a emisiei dense de fum.
Cablurile, precum și alte produse utilizate în industria construcțiilor sunt supuse evaluării în ceea ce privește reacția lor la foc. Se estimează că de la 60% la 80% din toate decesele provocate de incendiu sunt cauzate de otrăvire, sufocare sau incapacitatea de a evacua rapid locul periculos. Este necesar ca materialele utilizate la echiparea unei clădiri, inclusiv cablurile electrice și cele de telecomunicații, să nu emită fum opac, coroziv sau toxic în condiții de incendiu.
Cerințele pentru utilizarea cablurilor cu o clasă specifică de reacție la foc într-un anumit tip de clădire ar trebui să se bazeze pe o analiză de risc făcută de proiectantul instalației sau alte documente naționale formale și legale. Cablul coaxial adecvat pentru sistemele CATV publice este TRISET PLUS E1016_500. Are manta LSZH (LS0H) fără halogeni și clasă CPR Dca-s2,d1,a1. Clasa de reacție la foc a cablurilor și a altor conductori instalați în căile de evacuare nu trebuie să fie mai mică de B2ca-s1b,d1,a1. În acest scop trebuie utilizat cablul TRISET B2CA E1020_500.
Cablu coaxial TRISET PLUS (Dca, 75 ohmi, clasa A+, 1,13/4,8/6,8, atenuare 110 dB) 500m
Cablu TRSISET PLUS E1016_500 cu manta LSZH (LS0H) - izolație halogen-free (HF) - o soluție ideală pentru clădiri de locuințe sau birouri

Configurarea unui videointerfon IP Hikvision în modul Doorphone.

Puteți adăuga încă o poartă la videointerfon activând modul Doorphone. De exemplu, dacă o ușă este instalată la intrarea într-o zonă de locuințe, aceasta poate fi utilizată pentru a apela orice locație conectată la ea și orice utilizator poate vedea imaginea camerei din ușă. Dacă doriți să aveți o poartă suplimentară la proprietatea dvs., o puteți adăuga la monitor în modul Doorphone. De la această stație puteți apela doar monitorul la care a fost adăugat și numai acest utilizator poate vedea imaginea furnizată de aceasta. Stația de ușă trebuie adăugată la monitor așa cum se arată mai jos:
 • Intrați în Remote Settings->Network->Group Network Settings, under Intercom IP Address adăugați adresa IP de la ușă
Procesul de adăugare ușă în modul Doorphone la monitorul DS-KH6320-WTE1/EU cu versiunea de firmware 2.1.10 build 201207 (protocol 2.0)
Protecție ploaie Hikvision DS-KABD8003-RS2 pentru carcase cu 2 module de videointerfoane 2-Wire Gen.2Modul Hikvision DS-KD-KP cu tastatură pentru videointerfon IP Videointerfon IP DS-KD8003-IME1 (modular)Doză aparentă DS-KD-ACW2 Hikvision 2 moduleSwitch PoE ULTIPOWER PRO00208afat (120W, 2x1Gbps, 8xPoE 802.3af/at, PoE Auto Check)Monitor IP Hikvision DS-KH6320-WTE1 (7'', videointerfon IP gen.2)Videointerfon IP Hikvision DS-KV8113-WME1 Villa Gen.2 (1 abonat, RFID, WiFi, montaj aparent)Protecție ploaie Hikvision DS-KABV8113-RS/Surface (pentru videointerfon DS-KV6113-PE1 și DS-KV6113-WPE1)Suport yală OK-S1SG (scurt, reversibil, pentru Bira Hartte S)Alimentator 12V/2A - ZI-2000 (pentru camere supraveghere şi LED)Yala electromagnetică încastrabilă: Bira HARTTE S12U (12V AC/DC)Monitor IP Hikvision DS-KH6320-WTE1 (7'', videointerfon IP gen.2)Videointerfon IP Hikvision DS-KV8113-WME1 Villa Gen.2 (1 abonat, RFID, WiFi, montaj aparent)Protecție ploaie Hikvision DS-KABV8113-RS/Surface (pentru videointerfon DS-KV6113-PE1 și DS-KV6113-WPE1)Monitor IP Hikvision DS-KH6320-WTE1 (7'', videointerfon IP gen.2)Videointerfon IP Hikvision DS-KV8113-WME1 Villa Gen.2 (1 abonat, RFID, WiFi, montaj aparent)Protecție ploaie Hikvision DS-KABV8113-RS/Surface (pentru videointerfon DS-KV6113-PE1 și DS-KV6113-WPE1)
Exemplu de instalare ușă în modul Doorphone. Un anumit utilizator poate vedea masterul
și stația de ușă secundară atribuită la locație.

Transmisia semnalului HD-TVI/AHD prin fibră optică.

Standardele moderne CCTV permit transmiterea semnalului de la camere analogice 1080p la o distanță de până la 300 m folosind cablu coaxial de calitate. Pentru distanțe mai mari între cameră și un DVR, de ex. atunci când se monitorizează hale mari, fabrici, clădiri de birouri etc., este posibil ca această distanță să nu fie suficientă.
Cea mai bună soluție este să utilizați video-convertoare și cabluri de fibră optică. În acest fel, distanța maximă de transmisie poate fi ușor mărită până la chiar și 20 de kilometri. Mai mult, tehnologia cu fibră optică va asigura izolarea electrică ideală între camere și DVR și va reduce sensibilitatea la interferențe de la liniile de alimentare, sistemele RF sau alte dispozitive.
Figura de mai jos prezintă o diagramă de conectare a video convertorului pe două canale Ultimode HDTVI-202 L2030. video convertoare Ultimode sunt dispozitive versatile, adică permit transmiterea tuturor standardelor video utilizate în prezent: TVI, AHD, CVI și CVBS/PAL.
Camera Hikvision DS-2CE16D8T-IT3ZE (compact, 1080p, 2.8-12mm motozoom, 0.005 lx, PoC, IR 40m) HD-TVI TURBO HD 4.0Video convertor fibră HDTVI-202 ULTIMODE (2 canale, SM, 20 km, HD-TVI și PAL)Video convertor fibră HDTVI-202 ULTIMODE (2 canale, SM, 20 km, HD-TVI și PAL)Fibră optică universală Unitube singlemode DRAKA U-DQ(ZN)BH 4E (4xG.652.D, LSZH, gel hidrofob)DVR 4 canale Hikvision DS-7204HUHI-K1 (5Mpix@12FPS, H.265, HDMI, VGA) TURBO HD 3.0 EN
Aplicarea tipică a unui video-convertor pe fibră optică ULTIMODE L2030

Switch cu management pentru întreprinderi mici.

Switch-urile TP-TL-SG3428 sunt dispozitive avansate de gestionare a rețelei. Cu acces ușor la funcțiile de configurare, controlul traficului în rețea devine mult mai simplu decât înainte. Opțiunile de gestionare disponibile includ interfață de linie de comandă (CLI), sesiuni Telnet, SNMP și gestionare prin browser web. Switch-urile gigabit asigură stabilitate și performanță foarte ridicate. Funcționarea fiabilă a rețelei este, de asemenea, susținută de protocolul arbore, QoS și caracteristici robuste de securitate a transmisiei.
Caracteristici distinctive:
 • Posibilitatea de a utiliza platforma Omada SDN oferă acces la configurarea de întreținere a managementului din cloud-ul central și al monitorizării inteligente,
 • Management centralizat datorită accesului în cloud și aplicației Omada ușor de utilizat,
 • Rutare statică pentru a direcționa traficul de rețea pentru utilizarea eficientă a resurselor de rețea,
 • Strategii de securitate puternice: legarea porturilor IP-MAC, ACL, securitatea porturilor, apărarea DoS, Storm control, Snooping DHCP, 802.1X, autentificarea pe rază,
 • Optimizare aplicație voce și video: L2/L3/L4 QoS și IGMP snooping,
 • Web, CLI (Console Port, Telnet, SSH), SNMP, RMON și Dual Image oferă posibilități excelente de gestionare.
Switch TP-Link cu management TL-SG3428 24xGE 4xSFP N29955

Produse noi în oferta Dipol

Receiver Signal HDMI la IP cu IR v4.0 H3606R este un receiver ce se conectează impreună cu setul H3606. Receiverele se pot conecta și prin switch IP. Extender-ul Signal HD HDMI la IP vă permite să conectați un semnal de înaltă definiție (HD) la un receiver (TV, monitor) echipat cu un conector HDMI printr-un cablu UTP cat.5e sau cat.6. Dispozitivul vă permite, de asemenea, să trimiteți un semnal de telecomandă, de ex. pentru a controla un DVD player.
Switch 16 porturi gigabit Tp-Llink Smart TL-SG2218 2xSFP 1000Mbps
Switch TP-LINK Smart TL-SG2218 16xGE 2xSFP N29954 sunt echipamente de reţea foarte versatile având la dispoziţie un set extins de instrumente pentru gestiunea reţelei. Accesul facil la diverse funcţii de configurare permite un control mult mai simplu şi rapid al traficului din reţea. Posibilităţile de gestiune includ: interfaţă tip linie de comandă (CLI), sesiuni telnet, SNMP, management prin intermediul browser-ului web.
Patchcord SC-LC simplex singlemode ULTIMODE PC-515S1 (1m, 2mm, G.657A1, albastru)
Patchcord SC-LC simplex singlemode ULTIMODE PC-515S1 (1m, 2mm, G.657A1, albastru) Patchcord-ul SC simplex singlemode ULTIMODE PC-515S1 cu lungimea de 1 metru ajută la conectarea echipamentelor optice (media convertoare, module SFP, etc.) între ele sau cu cutii terminale/ODFuri.

Merită citit:

Repeater LTE. Repeaterul Signal GDW-505 este utilizat pentru amplificarea semnalelor EGSM, GSM, DCS, WCDMA, și LTE pentru interior. Dispozitivul este ideal pentru locurile în care semnalul este atât de slab încât este imposibil să efectuați apeluri sau să vă conectați la date mobile. Un exemplu poate fi un loc situat departe de emițător sau o clădire cu pereți groși, beciuri (cafenele) sau ferestre moderne cu geamuri acoperite cu fațade metalice...>>>mai multe
Instalarea dispozitivului într-o vilă
Hik-Pro Connect - noua platformă pentru instalatori și integratori