Nr. 15/2021 (12 Aprilie 2021)
5G va contribui la dezvoltarea televiziunii 8K în China.
Televiziunea chineză CCTV vrea să lanseze difuzarea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing în rezoluție 8K UHD pe mai multe canale datorită dezvoltării rețelelor 5G. CCTV a reușit deja să efectueze o transmisie de live de test, afișând imagini de 8K pe treizeci de televizoare plasate în locuri publice din nouă orașe chineze. Aceasta a fost prima astfel de difuzare realizată vreodată și a inclus filmările filmate la Teatrul Național din Beijing.China este un lider global în implementarea 5G. A construit peste 700.000 de stații de bază folosite de 180 de milioane de terminale. Shenzhen, cu 46.500 de stații de bază, a fost primul oraș care a implementat 5G la scară largă în august 2020. Shanghai este, de asemenea, în competiție pentru acoperirea rețelei, cu 8.000 de stații de bază 5G care urmează să fie implementate în 2021. Orașul dorește să sprijine construcția de fabrici inteligente și dezvoltarea platformelor de comerț electronic. Viteza medie de descărcare în rețeaua 5G este de așteptat să ajungă la 500 Mbps în oraș. În cadrul Mobile World Congress (MWC) din Shanghai 2021, a fost prezentată o demonstrație de streaming video UHD de 8K folosind o stație de bază 5G. O conferință specială 5G cu 39 de parteneri a fost creată la conferință pentru a prezenta capacitățile noii tehnologii, în special utilizarea acesteia la următoarele ediții ale Jocurilor Olimpice.
Integrarea unui video-interfonul IP cu un sistem de supraveghere.
Camerele de la interfon pot fi utilizate ca sursă video suplimentară pentru sistemele CCTV pentru a colecta informații mai precise despre persoanele care se apropie de poartă. Datorită rezoluției ridicate și distanței scurte până la intrare, astfel de camere sunt capabile să vadă fețele umane mai detaliat.O cameră de interfonie IP poate fi adăugată ca un canal suplimentar atât la un DVR analog, cât și la un NVR. Căutarea semnalului se bazează pe aceeași metodă ca și în cazul unei camere IP obișnuite. În plus, utilizatorii pot activa detectarea mișcării și pot seta alerte sau funcții de înregistrare video.
Schema unui sistem integrat de supraveghere video și analog. Semnalul camerei de la video-interfon este preluat pe un DVR.
///Imaginea de mai sus arată măsurarea semnalului DVB-C efectuată cu metrul Signal WS-6980 pe o rețea de CATV autohtonă. Măsurătorile au fost efectuate pe canalul 27 (frecvență: 522 MHz). Semnalul are PWR = 69 dBµV și MER = 34,9 dB. Astfel de valori permit recepția fără probleme pe orice televizor. În plus, analizorul WS-6980 R10837 are un tuner încorporat care permite vizionarea canalului DVB-C verificat.
Zone moarte de masurare efectuate de OTDR.
OTDR-ul este un instrument avansat de măsurare ce permite analiza detaliată a traseelor de fibră optică. Cu toate acestea, are unele limitări care fac imposibilă captarea anumitor evenimente pe reflectogramă. Tehnologia avansată în producția de componente din fibră optică (conectori, pigtail, adaptoare) și suduri care se realizează practic fără atenuare determină ca multe evenimente să nu fie vizibile pentru OTDR: sudurile, deoarece nu au atenuare și sunt tratate ca un punct în fibră și conectori, deoarece reflectanța lor (raportul dintre puterea semnalului care cade pe conector și cea reflectată de acesta) este atât de mare încât OTDR nu înregistrează reflexiile din conector. Acesta este în special cazul conectorilor de tip APC.În afară de cele de mai sus, principalul motiv pentru lipsa evenimentelor de pe reflectogramă sunt așa-numitele zone moarte. După cum sugerează și numele, acestea sunt secțiuni ale fibrei măsurate în care OTDR nu vede evenimentele ca urmare a faptului că este orbit de un impuls reflectat. Astfel de zone vor apărea în spatele conectorului: chiar în spatele OTDR, deoarece există un conector de măsurare la care este conectat un ștecher și în calea optică unde sunt utilizate adaptoarele. Sudurile mecanice sunt, de asemenea, reflexive, astfel încât zona din spatele sudurii va fi "moartă" și orice evenimente care se vor produce în spatele acesteia vor fi invizibile pentru OTDR.
Valoarea zonei moarte minime pentru un anumit dispozitiv poate fi gasită în datasheet sau manualul de utilizare. De exemplu, pentru L5828 OTDR este: 3 m (zona moartă pentru evenimente) și 8 m (zona moartă de atenuare). Definițiile ambelor tipuri de zone sunt prezentate mai jos. De menționat aici că valorile declarate sunt valori minime și depind în principal de lățimea impulsului de măsurare.
A - lățimea impulsului B - excitația receptorului C - saturația receptorului D - întoarcere | |
Zona moartă a evenimentului definește distanța minimă pentru care este posibilă măsurarea a două evenimente de reflectanță (de exemplu, doi conectori conectați). Conform definiției, punctul în care este posibil să se recunoască încă o dată un eveniment de reflectanță este considerat a fi în cazul în care nivelul semnalului este cu 1.5 dB sub nivelul maxim de reflexie.
Zona moartă de atenuare (ADZ)
Zonă moartă de atenuare definește distanța minimă pentru care este posibilă măsurarea unui eveniment de non-reflectanță care apare după un eveniment reflectant (de exemplu, o sudură precedată de un splice mecanic). Conform definiției, punctul în care este posibilă recunoasterea unui eveniment de non-reflectanță este luat ca locul în care nivelul semnalului retrodifuzat din spatele evenimentului crește cu 0.5 dB (în direcția evenimentului precedent).
Zona moartă a evenimentului (EDZ)
Zona moartă a evenimentului definește distanța minimă pentru care este posibilă măsurarea a două evenimente de reflectanță (de exemplu, doi conectori deconectați). Conform definiției, punctul în care este posibil să se recunoască încă o dată un eveniment de reflectanță este considerat a fi în cazul în care nivelul semnalului este cu 1.5 dB sub nivelul maxim de reflexie.
Trimiterea mesajelor către abonații sistemului de video-interfon Hikvision IP.
Aplicația iVMS-4200 vă permite să trimiteți mesaje către abonații selectați. Este util în sisteme mai complexe, deoarece vă permite să transmiteți rapid informații importante tuturor utilizatorilor (notificări despre defecțiuni, activități de întreținere sau probleme legate de management). Mesajele pot fi trimise după configurarea sistemului, crearea unei grupe, adăugarea utilizatorilor autorizați și atribuirea acestora către stația interioară individuală (completarea informațiilor despre rezidenți). Pentru a face acest lucru, după ce porniți aplicația iVMS-4200, accesați tab-ul:- Access Control->Video-Interfon->Notificări, select Add și în Send to selectați abonații
După finalizarea opțiunilor disponibile (subiectul mesajului, tipul, poză, conținut) confirmați cu butonul Send, mesajul va fi afișat pe monitoarele abonaților indicați.
Captură a ferestrei pentru trimiterea mesajelor către abonații selectați ai sistemului de video-interfon IP utilizând aplicația iVMS-4200 (v3)
Monitor IIyama ProLite X2483HSU-B3 M3030 este un monitor de 24 inch cu panel VA (Vertical Alignment) care garantează reproducerea perfectă a culorilor și unghiuri largi de vizualizare. Este echipat cu trei intrări de semnal, două digitale (HDMI și DisplayPort) și analog (VGA). Datorită compatibilității cu standardul VESA, dispozitivul poate fi prins de perete. Monitorul este, de asemenea, echipat cu două difuzoare stereo (2 x 2 W). | ||
DVR Hikvision iDS-7216HQHI-M2/S M75549 este un DVR cu 16 canale capabil să înregistreze material video (până la 2MP) redat în mai multe standarde: HD-TVI, HD-CVI, AHD, CVBS și IP. Rezoluția maximă de înregistrare este 2 MP @ 15 fps. Alte rezoluții suportate: 720p/VGA/WD1/4CIF/CIF la 25 fps.În plus, la primele patru canale se pot conecta camere de 3 Mpx la 15 fps. | ||
Switch TP-LINK cu management TL-SG3428 24xGE 4xSFP Omada SDN N29955 permite crearea de rețele PC. O serie de caracteristici garantează securitatea și stabilitatea funcționării. Opțiunile de gestionare disponibile includ interfață command-line (CLI), sesiuni Telnet, SNMP și gestionare prin browser web. | ||
Merită citit:
***TRISET PLUS - cablu coaxial halogen-free (HF).
clasa Dca în blocuri de locuințe. Metodele de încercare pentru cabluri și fire și reacția lor la foc sunt descrise în EN 50399:2011+A1:2016 (proprietăți la foc, metode de încercare). Clasa de incendiu a cablului trebuie identificată în conformitate cu directivele din EN50575...">www.dipolnet.ro/inf_dipo_2021_13.htm#02>>>mai multe***www.dipolnet.ro/inf_dipo_2021_13.htm#02***
clasa Dca în blocuri de locuințe. Metodele de încercare pentru cabluri și fire și reacția lor la foc sunt descrise în EN 50399:2011+A1:2016 (proprietăți la foc, metode de încercare). Clasa de incendiu a cablului trebuie identificată în conformitate cu directivele din EN50575...">www.dipolnet.ro/inf_dipo_2021_13.htm#02>>>mai multe***www.dipolnet.ro/inf_dipo_2021_13.htm#02***
TRISET PLUS E1016_500 - clasa de reacție la foc conform CPR - Dca-s2,d1,a1