Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 16/2021 (19 Aprilie 2021)

Supravegherea cu AI va monitoriza persoanele în vârstă.

După ani de discuții și dezbateri, Australia începe primul test de utilizare a camerelor de supraveghere în casele de îngrijire a batrânilor. Acest sistem este conceput pentru a ajuta personalul să reacționeze rapid la situații care amenință sănătatea sau viața rezidenților, precum și pentru a preveni maltratarea pacienților de către personalul medical. Camerele au fost instalate într-o casă de îngrijire a persoanelor vârstnice de la Mount Pleasant District Hospital din Adelaide Hills și Northgate House din Adelaide. În scopul programului, camerele CCTV sunt configurate pentru a detecta zgomotul și mișcările excesive, alertând astfel operatorul de supraveghere cu privire la o situație alarmantă. Perioada de încercare de 12 luni are drept scop creșterea siguranței și îngrijirii locuitorilor instalațiilor, asigurând o mai mare vizibilitate a evenimentelor adverse și permițând personalului să reacționeze rapid în situație. Tehnologia folosește inteligența artificială pentru a identifica căderile, apelurile de urgență sau mișcările neobișnuite. Aceasta trimite o alertă operatorului într-un centru de monitorizare independent, care apoi notifică imediat personalul. Este necesar acordul familiilor și al rezidenților pentru a plasa camere în unitate.
Lansarea programului a fost amânată de mai multe ori din cauza dezbaterilor publice și a protestelor apărătorilor drepturilor la viață privată. Cele 12 luni viitoare vor arăta dacă introducerea supravegherii video în aceste zone ale vieții private este benefică sau dacă se va dovedi prea invazivă pentru demnitatea umană și pur și simplu lipsită de etică.

Un headend modern - și soluție end-to-end pentru hoteluri.

Atunci când decidem cumpărarea unui sistem TV, proprietarul unui hotel s-a confruntat cu alegerea unui headend adecvat. Un headend convențional distribuie semnale TV prin cablu coaxial. Headend-urile care convertesc programele din satelit de la semnal DVB-S/S2 la DVB-C sunt cele mai populare soluții utilizate în mai multe hoteluri. Canalele prin satelit pot fi o completare a canalelor CATV sau pot fi singura parte din pachetul oferit. Nu este nevoie să utilizați mai multe receptoare (de ex. receivere prin satelit) pentru televizoare, ceea ce face această soluție deosebit de atractivă pentru hoteluri, pensiuni, apartamente și spitale.
Unul dintre hotelurile din Zlotoryja a fost echipat cu un headend compact TERRA S2C16 R81620 și TTQ-440 R81622. De asemenea, pentru a introduce semnale de la o sursă HDMI externă la sistemul TV, a fost utilizat modulatorul digital MHD003P R86105. Un avantaj incontestabil al sistemului TERRA este configurarea simplă și intuitivă bazată pe web și configurarea de la distanță de oriunde din lume.
S2C16 R81620 are 16 transmodulatoare, fiecare dintre acestea primind semnalul de pe întregul transponder de satelit (mai multe programe), apoi creează respectiv 16 multiplexuri DVB-C, permițând recepția de programe pe televizoarele echipate cu DVB-C. Canalele primite de la un anumit transponder pot fi filtrate după cum doriți. Cu toate acestea, lățimea maximă de bandă la ieșirea modulatorului nu poate fi depășită. În practică, înseamnă că, cu un dispozitiv mic, putem furniza până la 100 de programe televizoarelor. În plus, prin intrarea „RF in”, este posibilă injectarea semnalelor TV terestre digitale (DVB-T2) în sistem. Trebuie remarcat faptul că televizoarele care urmează să primească întregul pachet trebuie să fie echipate cu ambele receptoare DVB-C și DVB-T2. Când televizoarele nu pot crea o listă comună de canale atât pentru sursele DVB-C, cât și pentru cele DVB-T2, trebuie utilizat transmodulatorul TTQ-440 R81622, care primește semnale de la patru multiplexuri DVB-T2 și apoi creează respectiv 4 adiacente Multiplexuri DVB-C, permițând recepționarea canalelor terestre sub formă de semnal DVB-C.
În sistemul propus, s-a luat decizia de a utiliza standardul DVB-C. Transmodulatorul TTQ-440 R81622 convertește semnalul DVB-T2 în standardul DVB-C, iar modulatorul MHD003P R86105 cu ieșire DVB-C „permite” să transmită către sistem semnalul de la sursa HDMI - de ex. o reclamă promoțională sau un meniu de restaurant.

Atenuarea unei suduri optice realizate cu splicerul Signal Fire.

Pentru mulți instalatori, valoarea atenuării sudurii este problema cheie la alegerea unui aparat de sudură. Piața splicerelor este largă și opiniile care pot fi găsite pe internet despre un anumit model de splicer pot fi extrem de variate. În plus față de o serie de probleme de performanță, calitatea sudurilor pe care le face un anumit aparat ar trebui să fie factorul principal pentru a determina dacă aparatul este bun. Calitatea sudurii este determinată de durabilitatea și atenuarea acesteia.
Inginerii Departamentului Tehnic DIPOL din Polonia au efectuat un test de atenuare a sudurilor realizate cu splicer-ul Signal Fire. A fost folosită așa-numita metodă de transmisie cu măsurare de referință. Pentru test, au fost folosite cutii speciale care conțin aproximativ 120m de fibră optică standard G.652D, terminate cu conectori SC/APC pe o parte. Celălalt capăt al fibrei rămâne liber - poate fi desfăcut în mod repetat, sudat și tăiat. În plus, cutiile sunt echipate cu o casetă de sudură.
Bancul de testare împreună cu cutiile de sudură dedicate și splicerul Signal Fire
.
Testele au arătat o atenuare medie a sudurii pentru o lungime de undă de 1550 nm, de la 0.04 la 0.05 dB. Standardul general acceptat este de a permite suduri cu o atenuare care nu depășește 0.1 dB. Cu toate acestea, există standarde din fabrică și standarde europene care permit atenuarea cu 0.15 dB sau chiar 0.3 dB. Pentru lungimea de undă de 1310 nm, indicațiile au fost mai mici și au variat de la 0.00 dB - 0.03 dB.
Mai multe fotografii ale măsurătorii și o descriere detaliată și rezultatele procedurii de testare sunt disponibile aici.

Schimbarea manuală a tipului de semnal pentru DVR-urile Hikvision TurboHD.

DVR-urile TurboHD Hikvision suportă semnal de la camerele HD-TVI, AHD, HD-CVI și CVBS. Acestea sunt „plug and play”, ceea ce înseamnă că la conectarea unei camere, care furnizează semnal într-unul dintre aceste standarde, setează automat tipul de semnal în DVR. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca, după conectarea camerei, semnalul să fie detectat incorect și imaginea să fie distorsionată (adesea alb-negru). Soluția la această problemă este setarea manuală a tipului de semnal. Acest lucru se poate face în meniul local al DVR-ului. Din meniul principal, accesați camera -> tab-ul cameră analogică și, în fereastra nouă, mergeți în colțul din dreapta jos. Când cursorul dispare, faceți dublu clic cu butonul stâng al mouse-ului pentru a afișa un meniu ascuns. Semnalul de intrare poate fi setat manual aici.
Fereastra meniului pentru selectarea manuală a tipului de semnal de intrare

Sistem de video-interfon pentru apartamentele de bloc.

O diagramă a sistemului de video-interfon IP Hikvision pentru un bloc de apartamente cu 10 etaje (40 de apartamente) este prezentată mai jos. Două seturi identice de stații ușă/poartă sunt instalate la intrarea în bloc care includ: modul principal cu cameră (DS-KD8003-IME1/EU G73652), cititor de carduri Mifare (DS-KD-M G73662), tastatură pentru a controla primul releu din stație (deschiderea) uși de la poartă și apelarea locatarilor (DS-KD-KP G73668), și un modul de afișare care indică starea stației de ușă și permite alegerea abonatului din listă (DS-KD-DIS G73670). Modulele stației de poartă sunt montate în două rame aparente (DS-KD-ACW2 G74354) cu shield-uri împotriva ploii (DS-KABD8003-RS2 G74373). Poarta de la intrare este controlată de stația de la poartă (al doilea releu este încorporat în modulul principal). Modulele de la intrarea în bloc sunt închise în două rame încastrate (DS-KD-ACF2 G74343). Monitoarele DS-KH6320-WTE1/EU G74001 sunt instalate în apartamente. Întreaga rețea este formată din două switch-uri cu 24 de porturi TP-Link T1500-28PCT N29962.
Monitor IP Hikvision DS-KH6320-WTE1 (7'', videointerfon IP gen.2)Monitor IP Hikvision DS-KH6320-WTE1 (7'', videointerfon IP gen.2)Alimentator 12V/5A - ZI-5000 (pentru camere supraveghere şi LED)Yala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă) Modul afișaj Hikvision DS-KD-DIS (3.5Modul Hikvision DS-KD-KP cu tastatură pentru videointerfon IP Modul Hikvision DS-KD-M cititor de carduri Mifare (videointerfon gen.2)Videointerfon IP DS-KD8003-IME1 (modular)Yala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă) Modul afișaj Hikvision DS-KD-DIS (3.5Modul Hikvision DS-KD-KP cu tastatură pentru videointerfon IP Modul Hikvision DS-KD-M cititor de carduri Mifare (videointerfon gen.2)Videointerfon IP DS-KD8003-IME1 (modular)Protecție ploaie Hikvision DS-KABD8003-RS2 pentru carcase cu 2 module de videointerfoane 2-Wire Gen.2Switch cu management POE TP-LINK T1500-28PCT(TL-SL2428P) 24xFE (PoE 802.3at/af) 4xGbE 2xSFPSwitch cu management POE TP-LINK T1500-28PCT(TL-SL2428P) 24xFE (PoE 802.3at/af) 4xGbE 2xSFP
Schema unui video-interfon pentru un bloc de apartamente
Această configurație a sistemului este foarte flexibilă. Orice locatar poate fi apelat de la ușa de la intrare. După primirea apelului, locatarul aude și vede persoana aflată la intrare și poate deschide oricând yala sau poarta. Monitoarele acceptă o funcție de interfon care acceptă apeluri interne între apartamente individuale. Mai mult, fiecare monitor acceptă internetul prin Wi-Fi pentru recepția și efectuarea apelurilor de la distanță și, dacă este necesar, deschiderea yalei.

Platforma Omada SDN de la TP-Link - gestionarea centrală a echipamentelor din rețea.

Platforma de configurare și control a infrastructurii de rețea (SDN) Omada integrează dispozitive de rețea precum AP-uri, switch-uri sau gateway-uri de rețea. Omada SDN asigură o gestionarea întregii rețele, la nivelul de cloud. Sistemul vă permite să creați o rețea scalabilă, controlată complet de un singur sistem. Acest lucru are ca rezultat conexiuni prin cablu și fără fir care sunt esențiale în spitale, educație, comerț, birouri și multe alte industrii.
Prezentarea oficială a platformei Omada SDN de la TP-Link
Echipamente compatibile cu Omada SDN:

Produse noi în oferta Dipol

Range extender TP-Link RE305 802.11b/g/n/ac AC1200N29471 este conceput pentru mărirea semnalului rețelei wireless existente pentru a acoperii zonele fără semnal. Dispozitivul permite transmisia wireless în standard AC cu viteze de până la 1200 Mbps. Portul Ethernet RJ-45 vă permite să utilizați dispozitivul ca adaptor WiFi, pentru a conecta un computer sau televizor cu un adaptor LAN la rețeaua dvs. fără fir.
Sursa de alimentare a antenei TV ZS500 cu separator SDC3 D0019 permite alimentarea preamplificatoarelor de antenă pe cablu coaxial. Separatorul protejează tunerul televizorului de tensiunea continuă furnizată de sursa de alimentare.
Switch 8 porturi TP-Link TL-SG108-M2 2.5 Gbps
Switch PoE TP-Link TL-SG108-M2 8 x 2.5 Gbps N30212 este echipat cu 8 porturi de 2.5 Gbps, care vă permit să utilizați pe deplin potențialul unei rețele multi-gigabit. Dispozitivul oferă o capacitate de comutare de 40 Gbps. Un produs conceput pentru casă sau birou.

Merită citit:

Integrarea unui video-interfon IP cu un sistem de supraveghere. Camerele de la interfon pot fi utilizate ca sursă video suplimentară pentru sistemele CCTV pentru a colecta informații mai precise despre persoanele care se apropie de poartă. Datorită rezoluției ridicate și distanței scurte până la intrare, astfel de camere sunt capabile să vadă fețele umane mai detaliat...>>>mai multe
Schema unui sistem integrat de supraveghere video și analog. Semnalul camerei de la video-interfon este preluat pe un DVR.
Construction Products Regulation (CPR)<br /> noi standarde pentru cabluri
Cabluri TRISET - adaptate cerințelor