Nr. 17/2021 (26 Aprilie 2021)
Alimentare wireless.
Este greu de imaginat străzi fără stâlpi electrici. Cu toate acestea, dacă guvernul din Noua Zeelandă încheie un parteneriat cu firma Emrod, aceasta va deschide oportunități de a începe testarea furnizării de energie wireless. Electricitatea fără fir sună a film SF, dar tehnologia este deja dezvoltată și pregătită de utilizare. Programul pilot implică Powerco, al doilea cel mai mare distribuitor de energie electrică din Noua Zeelandă, care va începe testarea tehnologiei dezvoltată de Emrod la sfârșitul acestui an.Companiile intenționează să implementeze prototipuri de componente de infrastructură fără fir pentru a acoperi distanța de 130 feet. Cu toate acestea, Emrod declară pe site-ul lor că capacitățile sistemului sunt mult mai mari și că energia electrică poate fi transmisă până la câțiva kilometri distanță. Pentru a face acest lucru posibil, Emrod folosește antene numite „rectene” care transmit microunde de energie electrică de la un punct la altul. „Am dezvoltat tehnologia de transmitere a energiei fără fir pe distanțe mari”, - spune fondatorul Emrod, Greg Kushnir. "Tehnologia în sine există de multă vreme. Sună futurist, dar procesul de dezvoltare a acesteia se întoarce la zilele Tesla."
--Transmisie de energie wireless---
Emrod poate menține un fascicul de electricitate strâns și concentrat cu ajutorul a două tehnologii. Primul este legat de transmisie: elementele radio mici și undele individuale formează un fascicul colimat, ceea ce înseamnă că razele sunt aliniate în paralel și nu se vor propaga în alte direcții. Cealaltă este utilizarea metamaterialelor modificate care interacționează eficient cu undele radio.
Scopul noii tehnologii este de a furniza energie electrică direct clienților care locuiesc în zone non-urbane greu accesibile, pentru care construcția infrastructurii convenționale de energie ar fi imposibilă sau foarte ineficientă din punctul de vedere al costurilor. Una dintre provocările cu care se confruntă în prezent autoritățile din Noua Zeelandă este de a convinge populația că această metodă de alimentare cu energie este sigură pentru sănătatea și viața umană.
Instalarea unui headend de la TERRA.
Dispozitivele pentru sistemele LAN, multimedia și CCTV sunt realizate în așa fel încât instalarea lor să arate profesional din punct de vedere estetic, iar dispozitivele să fie protejate împotriva deteriorării mecanice accidentale. Carcasa metalică CD001 este special concepută pentru șina DIN BD001 montată pe panoul din spate este proiectată pentru montarea echipamentelor TERRA. Cuplarea șinei cu placa garantează montarea fixă a până la 8 dispozitive pe șina DIN. Panoul de ventilație permite o răcire adecvată. Este format din trei ventilatoare și este echipat cu un termostat. Alimentarea este asigurată cu ajutorul sursei de 12 VDC inclusă în set.Headend-ul include:
- Două module TDX-420C cu slot dublu CI R81619 - un panou TDX-420C R81619 primește întregul pachet de semnale de la două transpondere de satelit și creează două multiplexuri DVB-T2 adiacente. În practică, acest lucru se traduce în 6 canale SD cu rezoluție standard sau 2-3 canale Full HD pentru fiecare dintre cele două multiplexuri DVB-T2.,
- Două module TDX-480 R81621 - un panou TDX-480 R81621 primește întregul pachet de semnale de la opt transpondere prin satelit și creează două grupuri independente de 4 multiplexuri DVB-T2 (orice conținut al programului). În practică, acest lucru se traduce în 6 canale SD cu definiție standard sau 2-3 canale Full HD de înaltă definiție pentru fiecare dintre cele opt multiplexuri DVB-T2.,
- Două surse de alimentare UP413 R82533 - dispunerea a două dispozitive permite alimentarea redundantă a dispozitivelor TERRA. Când se utilizează două unități, defectarea unuia nu va afecta funcționarea întregului sistem: sursa de alimentare va fi comutată automat la cealaltă sursă de alimentare.
Resetarea parolei cu adresa de e-mail pentru dispozitivele Hikvision.
Cel mai ușor mod de a reseta o parolă uitată este să trimiteți un cod de verificare la o adresă de e-mail. Acest lucru poate fi setat la configurarea hardware inițială în expertul post-activare sau în meniul de gestionare a utilizatorilor. Configurarea funcției și procesul de recuperare a parolei sunt gestionate din meniul local sau de la distanță printr-un browser sau un software client.Dacă ați uitat parola, faceți clic pe „parola uitată” din fereastra de logare și, în fereastra următoare, selectați verificarea prin e-mail iar apoi se va genera un cod QR, care ar trebui scanat de un smartphone în aplicația Hik-Connect (alegeți funcția „Resetare parolă dispozitiv” din meniul principal). Aceasta va trimite un cod de resetare a parolei la adresa de e-mail specificată (ar trebui să dureze maxim 5 minute). Dispozitivul nu trebuie să fie conectat la Internet - mesajul este trimis de aplicația client.
Alternativ, în loc să utilizați Hik-Connect, puteți trimite codul QR la adresa de e-mail pwr_recovery@hikvision.com.
Procedurile existente de resetare a parolei rămân active:
- Generați un fișier sau o cheie de resetare a parolei - este necesar contactul producătorului,
- Generați un fișier GUID special care conține date de autentificare criptate pentru contul de administrator. Dacă uitați datele de conectare, acest fișier vă permite să resetați parola pe cont propriu (fără a contacta producătorul, ca și cu resetarea parolei SADP). Fișierul GUID poate fi stocat pe computerul dvs. sau pe un stick de memorie.
- Oferirea de răspunsuri adecvate la întrebările de securitate. Când configurați această setare de securitate, selectați 3 întrebări din lista afișată și introduceți răspunsurile. Răspunsurile corecte în timpul conectării la dispozitiv vă vor permite să resetați parola.
Alegerea corectă a antenei pentru LTE.
Serviciile de acces la internet wireless furnizate de operatorii de rețele mobile sunt o metodă de acces din ce în ce mai populară aleasă de abonați. Popularitatea în creștere se datorează scăderii prețurilor și vitezei tot mai mari de transmisie pentru serviciile oferite. Un succes absolut aici este tehnologia LTE care permite obținerea lățimilor de bandă similare cu cele oferite de furnizorii de servicii de internet locali. Mai jos este prezentată o listă cu cele mai frecvente întrebări despre selecția antenei LTE:
- De ce să folosim o antenă externă?
O antenă externă trebuie utilizată atunci când nivelul semnalului de pe telefonul mobil sau modem arată un nivel scăzut (mai puțin de -85 dBm, (mai puțin de 3 bare pe o scală de 5 )). Astfel de informații pot fi găsite în toate telefoanele de tip smartphone. Un alt motiv pentru utilizarea unei antene externe este atunci când nivelul semnalului nu este stabil sau fluctuează - de exemplu, din cauza reflecțiilor periodice sau a condițiilor meteorologice mai proaste.
- Cum alegem o antenă externă?
- Contactați furnizorul telefoniei mobile:
- Identificați rețeaua de date mobile (GPRS, EDGE, CDMA, 3G, HSPA+, LTE, 5G) și frecvența pe care acesta funcționeză (850, 900, 1800, 2100, 2400, 2600, MHz),
- Determinați locația celui mai apropiat turn de transmisie,
- Verificați ce conector are modemul (de obicei este SMA, CRC9 (adaptor E83201), TS5 (adaptor E83206)).
- Pentru alegerea unei antene externe:
- Diferă antenele de la un provider la altul?
Antena este un echipament ce transformă undele electromagnetice în semnale electrice şi invers. În cazul în care operatorul oferă servicii în banda în care este acordată antena, atunci antena va îmbunătăţi semnalul. În cazul în care mai mulţi operatori furnizează servicii în aceeaşi bandă, atunci aceeaşi antenă poate fi folosită pentru a îmbunătăţi semnalul pentru toţi acei operatori.
- Ce cablu și ce conectori sunt folosiți pentru conexiunile la antene?
Antenele utilizate pentru îmbunătățirea semnalului unui operator mobil au o impedanță de 50 ohmi, deci fiecare parte a căii radio trebuie să aibă această valoare a impedanței (cablul coaxial TV nu este permis deoarece are o impedanță de 75 ohmi). Cablul exemplar folosit pentru extinderea cablului antenei este Tri-LAN 240 E1171.
Antena este de obicei echipată cu mufă SMA la care este conectată mufa antenei dedicate unui anumit modem.

Instalarea antenei externe LTE A741022
Sistem de supraveghere video IP folosind camera bispectrală
Cameră bispectrală este o soluție care combină avantajele supravegherii video tradiționale, permițând identificarea persoanelor în timpul zilei sau noaptea folosind iluminare suplimentară și imaginea termică. O cameră video termică nu are nevoie de iluminare suplimentară pentru a funcționa corect. Orice obiect cu o temperatură peste zero absolut (0 K = -273.15°C) emite raze infraroșii. O cameră cu imagine termice vă permite să vedeți distribuția temperaturii pe suprafața acestui corp și astfel să detectați oamenii și animalele fără iluminare suplimentară noaptea și în condiții meteorologice dificile. Prin conectarea camerei bispectrale la DVR, imaginea de la senzorul de lumină vizibilă și imaginea termică pot fi adăugate la două canale separate. Mai mult, imaginile pot fi integrate (suprapuse) pentru a obține o imagine termică de o calitate mai bună. Camera suportă, de asemenea, analiza imaginii VCA care poate fi utilizată pentru a implementa protecția perimetrului. Mai jos, este prezentat un exemplu de sistem de supraveghere cu utilizarea camerei bispectrale.Sistem de supraveghere video cu utilizarea camerei bispectrale
Modul single mode SFP+ Ultimode 10 Gbps 20 km BiDi (WDM)
Viteza de 10 Gbit/s a devenit standard în conexiunile de rețea chiar și pentru operatorii mai mici. Modulele SFP+ Ultimode L1430 și L1432 vă permit să configurați o astfel de legătură folosind o singură fibră single mode. Modulele funcționează la lungimi de undă de 1270 nm și 1330 nm, adică a doua fereastră de transmisie, cea mai sigură din punct de vedere al problemelor de instalare (suduri slabe, îndoiri de fibră etc.).
Cameră dome 4 în 1 DS-2CE56D0T-IT3F M75233 poate fi utilizată în sistemele de supraveghere video bazate pe diferite tipuri de DVR-uri. Utilizatorul poate selecta standardul video necesar dintre HD-TVI, HD-CVI, AHD sau CVBS (ANALOG). Standardul video selectat se poate schimba din switch-ul de pe cablul suplimentar. Camera suportă o rezoluție de 1080p. Datorită sensibilității senzorului de imagine 0.01 lx și a iluminatorului IR încorporat cu o distanță maximă de 40m, camera oferă o acoperire video de înaltă calitate chiar și în condiții de iluminare redusă. | ||
DVR 16 canale Hikvision iDS-7216HQHI-M2/S M75546 este un DVR creat pentru sistemele de supraveghere suportă camere de până la 2 MP. Are canale universale ce vă permit să înregistrați video în standardele HD-TVI AHD, HD-CVI, CVBS și IP. Rezoluția maximă de înregistrare este de 2 Mp la 15 fps. Alte rezoluții acceptate: 720p/VGA/WD1/4CIF sunt înregistrate la 25 fps. În plus, camerele de 3 Mp pot fi conectate la primele două canale atunci când înregistrați 15 fps. | ||
Cameră dome IP Hikvision DS-2CD1H23G0-IZ K02004 este dedicată utilizării în sisteme CCTV bazate pe NVR-uri. Camera este echipată cu un senzor CMOS de 2 MP 1/2.7” și un iluminator IR cu o distanță maximă de 30m asigurând vizibilitate pe timp de noapte cu tehnologia EXIR 2.0. Are un obiectiv Motozoom de 2.8-12 mm, care permite schimbarea unghiului de vizualizare la distanță în intervalul 108.5 - 33°. | ||
Merită citit:
Integrarea unui video-interfonul IP cu un sistem de supraveghere. Camerele de la interfon pot fi utilizate ca sursă video suplimentară pentru sistemele CCTV pentru a colecta informații mai precise despre persoanele care se apropie de poartă. Datorită rezoluției ridicate și distanței scurte până la intrare, astfel de camere sunt capabile să vadă fețele umane mai detaliat...>>>mai multe
Schema unui sistem integrat de supraveghere video și analog. Semnalul camerei de la video-interfon este preluat pe un DVR.