Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 18/2021 (3 Mai 2021)

Cel mai puternic computer meteorologic va fi construit în Marea Britanie.

Microsoft și Met Office, agenția națională meteorologică din Marea Britanie, au început un efort de colaborare pentru a crea un computer dedicat prezicerii vremii, monitorizării și simulării schimbărilor climatice. Guvernul britanic a alocat o sumă gigant de 1.2 miliarde de lire sterline pentru acest proiect. Noul PC va fi unul dintre cele mai puternice computere din lume și va deveni un lider în aplicațiile meteorologice. Puterea sa de calcul este uimitoare, 60 de petaflops, ceea ce înseamnă că poate efectua 60 de trilioane (60*1015^) operațiuni pe secundă. O astfel de putere uriașă va fi extrasă din 1.5 milioane de nuclee de procesor AMD Epyc încorporate în 4 unități HPE Cray EX. Este esențial pentru simulări și calcule precise. O precizie mai mare va face posibilă prezicerea evenimentelor meteorologice severe, cum ar fi inundațiile, furtunile sau precipitațiile abundente, în avans și mult mai exacte, cu o precizie de până la un kilometru, iar pentru locațiile importante, cum ar fi aeroporturile, va fi de până la 300 de metri. Datele vor fi puse la dispoziția altor instituții și industrii, cum ar fi sistemul de alimentare, permițându-i să-și optimizeze performanțele prin avertizarea, de exemplu, pentru vijeliile puternice dintr-o anumită direcție.
Cray XC40, „vechiul” PC care rulează în Met Office are o putere de 14 petaflops. Calculatorul Cray XC40, numit Okeanos, cu puterea de 1 petaflop, este instalat și în Varșovia.
Noul PC va fi, de asemenea, utilizat pentru a urmări și analiza schimbările climatice. Cu un spațiu mare de stocare, de ordinul exabytes, pot fi colectate informații mai detaliate, iar mai multe date înseamnă o analiză mai precisă a modificărilor care se întâmplă de fapt. Computerul în sine nu va contribui la schimbările climatice nefavorabile - alimentarea sa în megawați se va baza pe energie regenerabilă.

Filtrarea semnalelor nedorite.

În statele membre ale UE se lucrează la curățarea spectrului radio și punerea la dispoziție a mai multor benzi pentru operatorii de telefonie mobilă (pentru servicii 5G), de asemenea ca parte a tranziției către difuzarea DVB-T2/HEVC. În prezent, banda TV de 700 MHz se eliberează treptat. Canalele TV din banda superioară (CH49 și CH50), sunt expuse riscului de interferență de la emițătoarele LTE. Imaginea de pe ecranul televizorului poate îngheța, pot apărea dungi colorate sau pătrate (cadru foto). Pentru a elimina interferența transmițătoarelor LTE din recepția DVB-T2, au fost dezvoltate filtre externe speciale.
Fotografia din stânga prezintă caracteristicile de atenuare ale filtrului TERRA TF001 R81009. Semnalele peste 694 MHz sunt atenuate. Fotografia din dreapta arată caracteristicile de atenuare ale filtrului TERRA TF007A R81010. Semnalele din banda 230-470 MHz și peste 694 MHz sunt atenuate.

Seria de yale electromagnetice Bira HARTTE pentru sisteme de video interfon.

DIPOL oferă o gamă largă de yale electrice Bira care pot fi utilizate în sisteme de video interfon sau sisteme de control acces. Yalele din seria XS sunt înguste și compacte și sunt astfel potrivite pentru instalarea în spații înguste și tocuri de ușă. Datorită designului lor simetric, acestea sunt perfecte pentru diferite tipuri de uși deschidere stânga sau dreapta. Yala poate fi reglată până la 3.5 mm. Forma radială ce depășește conturul blocării electrice necesită mai puțină găurire pentru o instalare mai rapidă și mai ușoară. Fiecare model are o funcționalitate diferită.
Yala îngustă Bira HARTTE Yală seria XS la 12v:
Yala electromagnetică încastrabilă: Bira HARTTE S12U (12V AC/DC)
Yala electromagnetică încastrabilă: Bira HARTTE S12U (12V AC/DC)
Yală electromagnetică BIRA HARTTE XS12UP serie XS 12V AC/DC (îngustă, memorie)
Yală electromagnetică BIRA HARTTE XS12UP serie XS 12V AC/DC (îngustă, memorie)
HARTTE XS12U
12 V AC/DC
G74228
HARTTE XS12UW
12 V AC/DC
cu un switch
G74229
HARTTE XS12UP
12 V AC/DC
cu memoria alimentări
G74230
HARTTE XS12R
12 VDC
reversibilă
G74232

Marcarea fibrei optice conform directivei DIN/VDE0888.

Marcarea și interpretarea marcajelor fibrei optice reprezintă o provocare atât pentru instalatori, cât și pentru cei implicați în comercializarea acesteia. Dificultatea are legătură cu complexitatea codării prin cablu (de obicei compusă din mai multe litere), lipsa cunoștințelor cu privire la interpretarea codurilor specifice, precum și prezența simultană a două practici de codificare diferite, adică standardul european DIN/VDE împreună cu un alt standard local. În Polonia, de exemplu, se utilizează standardele principalului producător de cabluri, Telefonika.
Fibră optică de exterior singlemode: DRAKA A-DQ(ZN)B2Y SM (8 fibre G.652D) [1m]
Marcarea fibrei L79508 pentru standardul european A-DQ(ZN)B2Y8E analiză:
fibră de exterior, umplut cu gel, rezistent la apă (datorită poziționării fibrelor), armătură nemetalică, din fibră de sticlă sau aramidă, rezistentă împotriva atacurilor rozătoarelor, manta din PE, 8 fibre single-mode
Standardul impune, de asemenea, ca denumirea să includă două informații suplimentare: diametrul miezului și al învelișului, precum și standardul fibrei. Pentru acest cablu valorile ar fi 9/125 OS2. Cu toate acestea, producătorii ignoră adesea aceste cerinţe.
Tabelul următor prezintă posibilele variante de marcare
/conform standardului de marcare european - DIN/VDE 0888:
MarcareMarcaje conform standardului european de denumire - standard DIN/VDE 0888
A

A/I sau U - cablu universal

A - de exterior
I - de interior

D

D - tub cu gel

V - tub buffer strâns

K - miez cu fante
W - tuburi răsucite umplute cu gel

QQ - rezistent la apă (poziționarea fibrelor sau materiale pline cu apă)
F - rezistent la apă (compus de umplere a miezului)
(ZN)armătură centrală nemetalică
BB - armătură din fibră de sticlă sau aramidă împotriva atacurilor rozătoarelor
SR - armătură metalică împotriva atacurilor rozătoarelor
H

H - manta halogen-free

2Y - manta PE      

Y - manta PVC        

24Numărul de fibre sau numărul de tuburi x numărul de fibre din tub
G

G - fibră gradient multi-mode      

E - fibră single-mode    

9/125Diametrul miezului / diametrul învelișului
OS2Categorie/standard fibră
Cum trimitem imagini de la o cameră pe un server FTP?+++ Camerele IP și DVR-urile Hikvision vă permit să salvați capturi pe un server la distanță. Imaginile pot fi capturate la intervale de timp specifice (de exemplu, la fiecare 5 secunde), ceea ce face posibilă utilizarea acestora pentru a crea site-uri web simple cu vizualizări ale camerei sau pentru a vizualiza progresul lucrărilor de construcție. Realizarea capturilor poate fi inițiată și de un eveniment de alarmă, de ex. detectarea miscarii.
Informațiile necesare pentru configurarea salvării pe server FTP includ:
 • Adresa IP și numărul portului pentru serverul FTP care furnizează serviciul,
 • numele de utilizator și parola,
 • detalii director,
și configurarea setărilor de înregistrare în funcție de eveniment și de alarma.

Cel mai eficient switch PoE pentru apartament.

Switch-ul PoE TP-Link TL-SG3210XHP-M2 N30223 este dedicat pentru rețelele pentru casă cu viteze de până la 2.5 Gbps (pentru cabluri cat 5e). Switch-urile TP-LINK sunt dispozitive avansate de gestionare a rețelei. Cu acces facil la funcțiile de configurare, controlul traficului în rețea devine mult mai simplu decât înainte.
În cazul modelului menționat, toate porturile sunt conforme cu standardele PoE 802.3af/at, deci pot fi utilizate de ex. pentru alimentarea camerelor IP. Funcționarea fiabilă a rețelei este, de asemenea, susținută de protocolul principal, QoS și caracteristici avansate de securitate a transmisiei.
Exemplu de instalare a unei rețele de PC-uri
Caracteristici cheie:
 • conectivitate rapidă de 10 Gbps: 2 sloturi SFP+ oferă capacități mari de transfer și de comutare,
 • 8 porturi de 2.5 Gbit/s,
 • 8 porturi PoE+ compatibile cu 802.3at/af și un total de putere de 240 wați,
 • Capacitate Omada SDN: platforma oferă acces la configurația de gestionare a cloud-ului central nesupravegheat și la monitorizarea inteligentă,
 • management centralizat: managementul este extrem de convenabil datorită accesului din cloud și aplicației Omada ușor de utilizat,
 • rutare statică: vă permite să direcționați traficul de rețea pentru utilizarea eficientă a resurselor de rețea,
 • strategii puternice de securitate: IP-MAC-Port Binding, ACL, Port Security, DoS Defend, Storm control, DHCP Snooping, 802.1X, Radius Authentication,
 • Optimizarea aplicațiilor vocale și video: L2/L3/L4 QoS și IGMP snooping,
 • management: Web, CLI (Consola Port, Telnet, SSH), SNMP, RMON și Dual Image oferă posibilități excelente de gestionare
Switch PoE: TP-Link TL-SG3210XHP-M2 8 x 2.5 Gbps (8 x PoE) 2x SFP+, 240 W 802.3af/at N30223

Produse noi în oferta Dipol

Panoul ventilator cu termostat FD001 R90002 este utilizat pentru răcirea dispozitivelor din carcasa metalică CD001 TERRA R90001. Panoul este format din trei ventilatoare cu termostat. Este alimentat de adaptorul de alimentare inclus de 12 VDC.
Receiver video extender HDMI+IR over IP Signal HD (UTP, 100m)
Receiver-ul SignalHD+ H3606R este receiver-ul setului de extender HDMI la IP+IR 1x5e permite utilizatorului să conecteze semnale de înaltă definiție (HD) la receiver pentru televizor/monitor echipat cu mufă HDMI, prin cablu CAT5e/6. De asemenea, dispozitivul permite utilizatorului să transmită semnalul telecomenzii, de ex. pentru a controla un DVD player.
Switch 16 porturi gigabit Tp-Llink Smart TL-SG2218 2xSFP 1000Mbps
Switch TP-LINK Smart TL-SG2218 16xGE 2xSFP SDN N29954 este un switch avansat pentru gestionarea traficului de rețea. Opțiunile de gestionare disponibile includ interfața liniei de comandă (CLI) și gestionarea prin browser web. Funcțiile avansate care asigură traficul de rețea, inclusiv VLAN 802.1Q acceptă VLAN 802.1Q, securitatea porturilor și Storm Control pentru o protecție eficientă a rețelei locale. Switch-ul a fost integrat cu platforma Omada SDN.

Merită citit:

Instalarea unui headend de la TERRA.. Dispozitivele pentru sistemele LAN, multimedia și CCTV sunt realizate în așa fel încât instalarea lor să arate profesional din punct de vedere estetic, iar dispozitivele să fie protejate împotriva deteriorării mecanice accidentale. Carcasa metalică CD001 este special concepută pentru șina DIN BD001 montată pe panoul din spate este proiectată pentru montarea echipamentelor. Cuplarea șinei cu placa garantează montarea fixă a până la 8 dispozitive pe șina DIN. Panoul de ventilație permite o răcire adecvată. Este format din trei ventilatoare și este echipat cu un termostat. Alimentarea este asigurată cu ajutorul sursei de 12 VDC inclusă în set...>>>mai multe
Exemplu de montare a headend-ului TERRA pe o carcasă CD001 cu șină DIN BD001 R90001.
Cablu coaxial TRISET 75 ohmi (clasa A ++, B2CA, 120dB, 1.05 / 4.6 / 6.9) 500m
Cablu coaxial pentru ieșirile de urgență