Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 19/2021 (10 Mai 2021)

Noua viziune a monitorizării video de la Amazon.


Compania americană de tehnologie Amazon's Ring a dezvăluit recent o cameră care zboară prin incăpere și o monitorizează, ea se activează atunci când senzorii detectează o potențială intruziune în casă. Camera asemănătoare unei drone, numită Always Home Cam, este creată pentru supravegherea casei și se activează numai atunci când proprietarii sunt plecați. Camera funcționează în interior și poate circula pe un etaj al unei clădiri. Dacă este detectată o intruziune, proprietarul primește o notificare pe smartphone-ul său și poate vizualiza camera în direct. În același timp, Amazon se asigură de respectarea intimității proprietarilor iar sistemul de securitate trimite rapoarte numai atunci când camera este în mișcare. Dacă este în repaus în stația de andocare, sistemul este blocat fizic. În plus, drona camerei este suficient de puternică pentru a fi auzită când este activă. Prețul estimat pentru această soluție este de 250 USD și pentru început,va fi disponibilă doar în SUA .
Camera de securitate ce supraveghează casa dvs, asemeni unei drone.
„The Always Home Cam este un dispozitiv avansat care pentru mulți consumatori va părea o invenție dintr-un film science fiction” - a comentat Ben Wood de la consultanța CCS Insight. El a adăugat că se aștepta ca această cameră să provoace un interes imens în rândul pasionaților de „case inteligente”. Cu toate acestea, va declanșa, de asemenea, o discuție uriașă despre confidențialitate și rolul tehnologiei futuriste din casă. Amazon folosește drone pentru a-și consolida rețeaua de livrare de ani de zile. În trecut, brevetele companiei au sugerat că dronele ar putea, de asemenea, să ofere servicii de supraveghere. Viitoarele produse ale Ring ar putea include drone care se deplasează prin casă în locurile vizate de suspecți. Nu sună un pic ... înfiorător „dronă pe post de paznic”?

Sistem TV/Sat/Radio.

Sistemele bazate pe multiswitch sunt profesionale și este cel mai practic mod de a distribui semnale TV, (FM/DAB și DVB-T2) și satelit (DVB-S/S2) către mai mulți abonați. Utilizatorul final este cel care decide ce programe să urmărească achiziționând receiver-ul de satelit adecvat sau semnând un contract individual cu unul dintre furnizorii de platforme digitale. Produsele TERRA, dedicate utilizării sistemelor TV, sunt în principal echipamente de primă clasă acoperite de o garanție de patru ani. Sistemele TV bazate pe aceste componente garantează o recepție excelentă a semnalului pentru un timp îndelungat.
Sistem cu utilizarea unui multiswitch într-un bloc de locuințe din Skawina lângă Cracovia bazat pe produse de la TERRA.
Pe acoperișul unei clădirii a fost montat un catarg de antenă, iar de acesta o antenă satelit de 120 cm, asigurând recepția de la doi sateliți: Hotbird 13°E și Astra 19.2°E. Pentru recepția terestră DVB-T2 în bandă UHF, se utilizează antena Dipol Tri-Digit A2670 iar pentru radio FM, antena Dipol A0221.
Sistemul TV utilizează amplificatorul SA-91L R70901 pentru multiswitch-ul cu 9 intrări din seria MV-9xx. Amplificatorul este echipat cu opt intrări de satelit și o intrare CATV/DVB-T2 sau Radio, permițând amplificarea și egalizarea semnalelor de intrare ale sistemului. Semnalele sunt apoi distribuite prin intermediul splitterului SD-904 R70523 către două multiswitch-uri MV-924L R70874.
Funcțiile cheie ale amplificatorului SA-91L R70901 includ:
  • amplificarea și reglarea semnalelor RF pentru intrările Quad ale LNB-urilor,
  • amplificarea și reglarea semnalelor CATV și radio,
  • atenuarea semnalelor LTE,
  • compensarea caracteristicilor de atenuare a cablului coaxial,
  • alimentarea altor componente ale sistemului, cum ar fi LNB-uri, preamplificatoare DVB-T2, multiswitch-uri sau alte elemente telealimentate,
  • eliminarea interferențelor externe datorită carcasei turnate sub presiune (nivel de protecție clasa A).

Videointerfon pentru casă cu Hikvision din gen. a 2-a.

O diagramă a sistemului de video-interfon Hikvision IP pentru o casă este prezentată mai jos. Sistemul se bazează pe modulul principal al stației de poartă/ușă DS-KD8003-IME1/EU G73652 cu o cameră încorporată de 2 MP, un buton de apel și 2 relee pentru a controla yala și poarta de la intrare. Două monitoare DS-KH8350-WTE1/EU G74003 de 7”cu afișaj IPS sunt instalate în apartament. Switch-ul Ultipower N29980 cu 4 porturi PoE care acceptă 802.3af este utilizat pentru alimentarea stației de la poartă/ușă și a monitoarelor. Sistemul este conectat la Internet prin intermediul routerului TP-Link Archer C7 AC1750 N3262. Poarta este controlată cu ajutorul yalei electrice Bira ES1-001 G74210 cu dispozitiv de prindere/zăvor din oțel cu reglare maximă de 4 mm, legată la sursa de alimentare de 12VDC sau AC, în acest caz la sursa de alimentare 12VDC M1820.
Yala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă) Videointerfon IP DS-KD8003-IME1 (modular)Doză aparentă DS-KD-ACW1 Hikvision 1 modulMonitor videointerfon IP Hikvision DS-KH8350-WTE1 (7Alimentator 12V/2A - ZI-2000 (pentru camere supraveghere şi LED)Switch PoE ULTIPOWER 0054af (5xRJ45, 4xPoE 802.3af)Monitor videointerfon IP Hikvision DS-KH8350-WTE1 (7Router wireless gigabit dual-band: TP-Link Archer C7 AC1750 (2.4&5 GHz)
Sistem de video-interfon IP pentru casă.
La apăsarea butonului, ambele monitoare din casă încep să sune în paralel. După ce s-a răspuns la apelul rezidentului, se stabilește o comunicație audio-video bidirecțională, iar rezidentul poate elibera deschide poartă/ușă. În absența rezidenților din apartament, apelul poate fi redirecționat către un smartphone, iar utilizatorul acestuia poate deschide poarta de la distanță. Memoria încorporată de 256 MB în fiecare dintre monitoare permite înregistrarea fotografiilor, mesajelor, precum și lăsarea informațiilor în absența rezidenților. Aplicația Hik-Connect este dedicată pentru smartphone. Pentru configurarea și operarea cu un PC, este disponibilă aplicația client iVMS-4200.

Fluidizarea stream-urilor video de la camere IP Hikvision.

Tehnicile de captură video sunt în continuă evoluție, rezultând înregistrări cu rezoluție mai mare, mai multe cadre pe secundă (fps), dinamic range mai larg și mai detaliat. Acest lucru este însoțit de obicei de o creștere a cantității de date generate de cameră. Ratele de biți mai mari pot cauza probleme la vizionarea stream-ului video într-o rețea cu lățime de bandă prea mică.
Fluiditatea stream-ului este o caracteristică care asigură vizualizarea nesacadată a imaginii furnizată de cameră, indiferent de lățimea de bandă a rețelei. Când lățimea de bandă a rețelei este prea mică, rata de biți a fluxului și rezoluția sunt modificate pentru a vizualiza imaginea fără probleme și fără distorsiuni. Mecanismul de procesare de auto-corectare gestionează întârzierile cauzate de pierderea pachetului de date sau erorile de transmisie. Funcția este disponibilă pentru camerele Hikvision din seria a 5-a.

Instalarea și protejarea splice-urilor mecanice.

Atunci când decidem să utilizăm splice-uri mecanice pentru fibra optică, să nu uităm că casetele standard de sudură, precum și locurile pentru montarea sudurilor în cutiile de fibră optică și cutiile de distribuție de regulă, nu sunt adaptate dimensional la asamblarea sudurilor mecanice. Prea puțin spațiu înseamnă că instalatorul decide să „prindă” sudurile cu bandă izolatoare sau, mai rău, cu pistolul de silicon, sau lasă sudurile libere, ceea ce duce adesea la mizerie în casetă sau cutia de distribuție.
Sudura mecanică nu exclude utilizarea soluțiilor concepute pentru sudura propriu zisă (casete, cutii etc.). Cu toate acestea, este important să cumpărați accesoriile corespunzătorare. DIPOL oferă două produse de protecție ce pot fi utilizate în funcție de numărul de splice-uri necesare:
Suport pentru spliceuri / racorduri / jonctiuni mecanice : USM-6 (compatibil ULTIMODE FAST-MS1)
Carcasă de protecţie splice mecanic ULTIMODE FAST-MS1 (set 5 buc)
Suport de fixare pentru 6 splice-uri macanice USM-6 L5556
Protecție pentru un singur splice mecanic FAST-MS1 L5559 (5 bucați set)

Facebook Wi-Fi.

Cu Facebook Wi-Fi, clienții dvs. se pot conecta la rețeaua WiFi cu contul lor de Facebook. Pentru a obține acces gratuit la rețea, clienții trebuie să se înregistreze într-o anumită locație (adică să-și marcheze prezența la o anumită companie pe Facebook), astfel încât să fie vizibilă pentru prietenii lor. Fiecare client, la conectare, este redirecționat automat către pagina de Facebook a acelei companii.
Conectare la rețeaua WiFi utilizând serviciul WiFi Facebook
Cu acest serviciu, clienții nu trebuie să ceară o parolă pentru a accesa rețeaua și afacerea câștigă unele avantaje de marketing. Pentru a crea o rețea WiFi cu această opțiune (metodă de autorizare) ar trebui să existe AP-uri compatibile cu serviciul WiFi Facebook. În cazul DIPOL, găsim un AP din seria TP-Link Omada SDN.
Access point TP-LINK EAP225 (dual-band, 802.3ac, PoE 802.3af)
Acces point wireless EAP225, AC1350, 2.4/5GHz, PoE 802.3af N2567

Produse noi în oferta Dipol

Ancoră fibră optică I-37.PAT 3.6kN 4-8 mm E857537 permite fixarea unei fibre optice pe un stâlp. Corpul ancorei este realizat din plastic rezistent la UV. Prinderea este făcută pentru cabluri rotunde cu un diametru de 3 - 7 mm. Forţa minimă de rupere este de 3.6kN.
Filtru de rejecție TERRA LTE 700 TF007A (montare catarg) R81010 este utilizat pentru a filtra semnalele nedorite în benzile 240-470 MHz și 694-862 MHz destinate serviciilor de transmisi de date mobile. Este recomandat în special pentru sistemele care utilizează amplificatoare de bandă largă care acoperă întreaga bandă UHF (până la 862 MHz). În astfel de sisteme, interferența cauzată de semnale nedorite poate împiedica în mod eficient recepția televiziunii digitale terestre DVB-T2.
+++Cutie metalică CD001 cu șină DIN BD001 pentru montarea headend-ului TERRA pe panoul din spate. Este proiectată pentru dispozitivele de montare, în special echipamente TERRA. Combinația șinei și a panourilor metalice garantează o montare rigidă a 8 echipamente pe o șină DIN.

Merită citit:

Funcția Virtual Host pentru NVR-urile Hikvision. Cel mai ușor mod de a conecta camere IP la sistemul de supraveghere este prin utilizarea standardului PoE. Simplifică instalarea (un cablu pentru alimentare și transmisie de date). Camera este alimentată de la un switch PoE, care poate fi independent sau încorporat în NVR. Un switch PoE sau un NVR cu PoE este cel mai potrivit pentru sistemele simple de supraveghere. Camerele sunt dispozitive Plug and Play (NVR-ul activează camerele), iar majoritatea parametrilor sunt setați prin el. Camerele funcționează într-o rețea internă, izolată și nu pot fi accesate direct...>>>mai multe
Sistem simplu de utilizare al camerelor CCTV prin tehnologia PoE
Signal Fire AI-8/AI-8C/AI-9 - cum să începi sudura fibrei optice