Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 20/2021 (17 Mai 2021)

Mai puține deșeuri electronice? Tranzistoare reciclabile.

Inginerii de la Universitatea American Duke au dezvoltat prima foaie electronică tipărită din lume care este complet reciclabilă. Cercetătorii au tipărit tranzistorul folosind cerneală pe bază de carbon. Noua generație de electronice reciclabile vor contribui la combaterea epidemiei globale în creștere a deșeurilor electronice.
Tranzistoarele pot fi imprimate cu ușurință pe hârtie sau pe alt suport flexibil, ecologic. Nanotuburile de carbon și cerneală din grafen sunt utilizate în semiconductori sau în conductori. Și, deși aceste materiale nu sunt noi în lumea electronicii printate, calea către reciclare a fost deschisă prin dezvoltarea cernelei dielectrice izolatoare pe bază de lemn numită nanoceluloză. Materialul este biodegradabil. Oamenii știu de multă vreme despre potențialele sale utilizări ca izolator în electronică, dar nimeni nu își dăduse seama anterior cum să-l folosească pentru imprimarea cernelurilor. Este unul din elementele cheie pentru a face funcționale aceste dispozitive complet reciclabile. Cercetătorii au dezvoltat o metodă de suspendare a cristalelor de nanoceluloză care au fost extrase din fibrele de lemn. Apoi, când sunt presărate cu puțină sare de masă, produc o cerneală care funcționează strălucit ca izolator în tranzistoarele tipărite. Folosind cele trei tipuri de cerneală dintr-o imprimantă cu aerosoli la temperatura camerei, echipa de cercetători a demonstrat că tranzistoarele lor din carbon au funcționat suficient de bine pentru a fi utilizate într-o mare varietate de aplicații, chiar și la șase luni după imprimare .
Comparativ cu un rezistor sau condensator, un tranzistor este o componentă relativ complexă a componentelor electronice din PC-uri. Profesorul Franklin explică faptul că apariția unui tranzistor imprimat multifuncțional complet reciclabil să facă primul pas către tehnologia comercială a dispozitivelor simple.
Pe măsură ce oamenii din întreaga lume aduc tot mai multe dispozitive electronice în viața de zi cu zi, grămada de dispozitive electronice aruncate nu mai funcționează, fie au fost aruncate în favoarea unui model mai nou fie s-au stricat. Organizația Națiunilor Unite estimează că mai puțin de un sfert din produsele electronice aruncate în fiecare an sunt reciclate. Iar problema va crește doar pe măsură ce lumea va trece la dispozitive 5G și Internet of Things (IoT) crește într-un ritm alert.

Repeater pentru semnal LTE.

Repeater-ul Signal GDW-505 A6777 este utilizat pentru amplificarea semnalului EGSM, GSM, DCS, WCDMA, și LTE pentru interior. Dispozitivul este ideal pentru locații, unde semnalul rețelei telefonului permite utilizarea telefoanelor mobile în afara clădirilor, dar este insuficientă pentru funcționarea acestuia în interior. Un exemplu poate fi un loc situat departe de emițător sau o clădire cu pereți groși, beciuri (cafenele) sau ferestre moderne cu geamuri acoperite cu compuși metalici.
Repeaterul funcționează în următoarele benzi:880-915, 925-960 MHz (EGSM + GSM), 1710-1785, 1805-1880 MHz (DCS), 1920-1980, 2110-2170 MHz (WCDMA) – și LTE în benzile 900 MHz, 1800 MHz și 2100 MHz. Repeaterul are toate certificatele necesare și, cel mai important, îndeplinește standardul ETSI 303 609 necesar pentru acest tip de echipament.
Cablu N-tata - N-tata (5m RF-5)Cablu N-tată - N-tată (10m RF-5)Antenă LTE TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10 Repeater semnal LTE Signal GDW-505 (EGSM, GSM, DCS, WCDMA, LTE)Antena GSM/3G: TRANS-DATA DW3-AAlimentator 12V/3A (pentru repeatere SIGNAL)
Instalarea repeaterului LTE pentru o casă de locuințe

Cum se activează vizualizarea la distanță a programului Hik-Connect pe computer?

Pentru vizionarea de la distanță a imaginilor pe un computer de la dispozitive conectate în cloud de Hik-Connect, este necesară instalarea software-ului CMS care acceptă această funcție, de ex. iVMS-4200.
Butonul iVMS-4200 pentru conectarea aplicației cu Hik-Connect
Pentru a adăuga un dispozitiv din cloud, pur și simplu conectați-vă la contul dvs. Dispozitivele conectate la cont vor fi adăugate automat la lista dispozitivelor gestionate de cloud, oferind următoarele funcții: vizualizare live (mai multe canale simultan), control PTZ, zoom digital, ascultare, redare arhivă și suport pentru notificări de alarmă (încălcare a zonei, trecerea liniei etc.).

Clasa de inflamabilitate a cablului - indicele emisiilor de gaze toxice în timpul unui incendiu.

Majoritatea materialelor utilizate pentru mantaua cablurilor sunt fabricate din polimeri combustibili (inflamabili sau ignifugi). Clorura de polyvinyl este cel mai popular material izolator electric. Fără aditivi speciali, este inflamabil și împiedică propagarea flăcării. În caz de incendiu, apar procese de degradare termică, care pot fi însoțite de răspândirea flăcării și emisia de produse de descompunere, inclusiv fum. Aproximativ 60% din masa clorurii de polyvinyl este clor, un gaz extrem de otrăvitor utilizat ca armă de război în primul război mondial. Clorul este un element chimic din grupa 17 a tabelului periodic (un halogen), care include și astatin, brom, fluor și iod. PVC-ul supraîncălzit (clorură de polivinil) se descompune eliberând clor (Cl) și clorură de hidrogen (HCI) care formează acid clorhidric atunci când este combinat cu apă. În timpul utilizării normale a sistemului, deoarece materialele menționate îmbătrânesc fără a depăși temperatura maximă de funcționare admisă, aceste procese au loc foarte încet. Când se depășește temperatura de descompunere de 200-300° C (în condiții de foc), piroliza clorurii de polyvinyl (descompunerea termică a unui compus chimic prin descompunerea moleculelor cu greutate moleculară mai mare în altele mai mici) se intensifică.
Următoarea diagramă arată emisia de gaze toxice și corozive, cum ar fi HCl, pentru cablurile fabricate cu manta din PVC și LSZH (LS0H) în timpul procesului de ardere.
Odată cu introducerea claselor europene comune de reacție la foc, proiectanții și arhitecții au la îndemână reglementări clare cu privire la utilizarea tipurilor adecvate de cabluri. Acolo unde este necesară o siguranță mai mare în caz de incendiu (clădiri rezidențiale înalte), se recomandă utilizarea cablurilor cu înveliș LSZH (LS0H) - cabluri cu clasa Dca sau mai înaltă. În astfel de instalații, parametrii de inflamabilitate al cablurilor din clasa Eca sunt insuficienți. În cazul căilor de evacuare, se folosesc cabluri cu clasa B2ca.
Mai multe despre alegerea cablurilor în funcție de clasa de reacție la foc pot fi găsite aici
Cablu coaxial TRISET PLUS (Dca, 75 ohmi, clasa A+, 1,13/4,8/6,8, atenuare 110 dB) 100m
Cablul coaxial TRISET PLUS E1016_100 de înaltă calitate este E1016_100 dedicat atât sistemelor CATV cât și sistemelor de satelit. Cablul este realizat cu manta LSZH (LS0H) - izolație fără halogeni, clasa Dca. Este utilizat în locurile ce necesită o siguranță mai mare în caz de incendiu (clădiri înalte, apartamente, clădiri comerciale). Poate fi utilizat pentru distribuția semnalelor DVB-T2, FM/DAB, DVB-S2 (de asemenea, în sistemele de satelit cu multiswitch).

Setarea limbii și al ceasului pe video-interfoanele IP/2-Wire Hikvision utilizând iVMS-4200.

În mod implicit, toate dispozitivele dedicate sistemelor de video interfon au limba engleză setată și fusul orar și ora ale producătorului (China). Pentru a modifica setările de limbă și oră pe o stație interioară sau exterioară a unui sistem de video interfon IP/2-Wire, după adăugarea acestora în aplicația iVMS-4200, accesați Device Management -> Remote Settings tab-ul dispozitivului respectiv (butonul principal din tab) și apoi după conectarea la dispozitive, efectuați configurarea după cum urmează.
Monitoare: DS-KH6320-WTEx, DS-KH8350-WTEx
  • Sistem -> Mentenanță​, selectați limba, ​de ex. Romania​ și ​Save ​(dispozitivul se va restarta),
  • Sistem -> Timp​, selectați zona, de ex. GMT+1 și click pe tab-ulSave. Setați sincronizarea cu server-ul NTP sau Sincronizare pentru sincronizare cu timpul setat pe PC.
Stații de poartă/ușă IP Villa: DS-KV8X13-WME1, DS-KV6113-WPE1
  • Configurare -> Sistem -> Setări Sistem -> Informați de bază , schimbare limbă în Română, confirmați cu Salvare (dispozitivul se va restarta),
  • Configurare -> Sistem -> Setări Sistem -> Setări Timp, selectați zona, de ex. GMT+1, selectați Sincronizare manuală timp -> Sincronizare cu timpul din PC și Salvare. De asemenea se poate sincroniza cu un server NTP.
Modul ușă/poartă (IP sau 2-Wire) și Villa (B): DS-KD8003-IMEx, DS-KV8X13-WME1(B)
  • Configurare -> Sistem -> Setări Sistem -> Informați de bază, schimbare limbă în română, confirmați cu Salvare (dispozitivul se va restarta),
  • Configurare -> Sistem -> Setări Sistem -> Setări Timp, selectați zona, de ex. GMT+1. Selectați Sincronizare manuală timp// și Sincronizare cu timpul din PC confirmare cu Salvare/// De asemenea se poate sincroniza cu un server NTP.
Exemplu de setare timp pentru stația ușă DS-KD8003-IME1

Cablu de fibră optică îngropat.

DACcablurile direct acces direct pot fi îngropate fără a utiliza copex de protecție suplimentar. În acest caz, acestea sunt expuse la factori externi: înghețarea și dezghețarea solului, mișcări cauzate de vibrații ciclice de ex. vehicule, infiltrarea apei de ploaie în pământ, etc. Cablurile DAC au învelișuri din polietilenă de înaltă densitate (HDPE). Le face rigide și extrem de rezistente la uzură mecanică (rezistență la strivire - 4000N). Două tije FRP cu diametrul de 0.9 mm protejează suplimentar cablul împotriva ruperii. Aceste cabluri au așa-numitul design Water Block (WB) care blochează fluxul intern de apă de-a lungul cablului.
Fibră optică de îngropat Fibertechnic DAC Z-XOTKtcdD 2J (2x9/125 G.657A1)
Cablu direct acces (DAC) L79202
Cablurile oferite de Dipol DAC în ciuda designului robust, sunt ușor de pregătit pentru sudură, singurul accesoriu necesar este strepper-ul Ideal L5922 pentru deschiderea sigură a tubului central. O pereche de clești este suficientă pentru a tăia învelișul exterior și o pereche de clești combinate pentru a rupe de-a lungul tijelor din FRP.
Citiți mai multe despre aceste tipuri de cabluri de fibră optică în bibliotecă Ghidul nostru de cabluri de fibră optică.

Produse noi în oferta Dipol

Unitate ventilare cu termostat FD001 R90002 poate fi folosit pentru răcirea echipamentelor din carcasa metalică CD001 TERRA R90001 cu șina DIN BD001 pentru headend-ul TERRA R90001. Panoul este format din trei ventilatoare și este echipat cu un termostat. Este alimentat cu sursa de 12 VDC inclusă.
Switch TP-Link PoE TL-SG3210XHP-M2 8 x 2.5Gbps N30223 este un switch avansat pentru gestionarea traficului de rețea. Cu acces ușor la funcțiile de configurare, controlul traficului în rețea devine mult mai simplu. Switch are 2 porturi SFP + 10 Gbps asigură lățime de bandă mare și capacități de switching. Este echipat cu 8 porturi de 2.5 Gbps cu funcție de alimentare PoE.
Switch 8 porturi TP-Link TL-SG108-M2 2.5 Gbps
PoE switch TP-Link TL-SG108-M2 N30212 este echipat cu 8 porturi de 2.5 Gbps, care vă permit să utilizați pe deplin potențialul unei rețele multi-gigabit. Dispozitivul oferă o capacitate de switching de 40 Gbps. Un produs dedicat rețelelor de casă și de birou.

Merită citit:

Cel mai eficient switch PoE pentru apartament.. Switch-ul PoE TP-Link TL-SG3210XHP-M2 N30223 este dedicat pentru rețelele pentru casă cu viteze de până la 2.5 Gbps (pentru cabluri cat 5e). Switch-urile TP-LINK sunt dispozitive avansate de gestionare a rețelei. Cu acces facil la funcțiile de configurare, controlul traficului în rețea devine mult mai simplu decât înainte...>>>mai multe
Exemplu de instalare a unei rețele de PC-uri

Transmisia semnalului de la o cameră IP în sistemele CATV