COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 23/2021 (7 Iunie 2021)
Energie prin WiFi.Dezvoltarea transmisiei digitale de date a dus la creșterea exponențială a surselor Wi-Fi. Frecvența de 2.4 GHz este utilizată pe scară largă, ceea ce i-a determinat pe cercetători să încerce să recupereze energia emisă. Echipa de cercetători de la Universitatea Națională din Singapore (NUS) și Universitatea Tohoi (TU) din Japonia a dezvoltat o tehnologie care utilizează STO-uri mici ( oscilatoare de cuplu rotativ) pentru a colecta și converti semnalele radio fără fir în energie pentru a alimenta dispozitive electronice mici. În experiment, cercetătorii au reușit să alimenteze un LED fără a utiliza baterii.
Descoperirea cercetării a fost realizată de o echipă condusă de profesorul Yang Hyunsoo (stânga).
Dr. Raghav Sharma (dreapta), primul autor al lucrării, deține un circuit integrat care conține aproximativ 50 de oscilatoare de cuplu de rotire.
STO-urile sunt o nouă clasă de dispozitive generatoare de microunde cu aplicații în sistemele de comunicații fără fir. Cu toate acestea, utilizarea lor este îngreunată de puterea de ieșire redusă și lățimea de bandă mare. Deși sincronizarea reciprocă a mai multor STO este o modalitate de a depăși această problemă, unele dintre caracteristicile lor, cum ar fi cuplarea magnetică cu rază scurtă de acțiune între mai multe STO, sunt motivul limitărilor de spațiu. Pe de altă parte, sincronizarea electrică cu rază lungă de acțiune utilizând oscilatoare de spin este limitată în răspunsurile de frecvență la doar câteva sute de MHz. Această soluție necesită, de asemenea, surse de curent dedicate pentru fiecare STO, ceea ce poate complica impedanța generală a cipului. Pentru a depăși limitele de spațiu și frecvență joasă, echipa de cercetare a dezvoltat o matrice în care opt STO sunt conectate în serie. Folosind tabloul, undele radio electromagnetice de 2.4 GHz folosite de Wi-Fi au fost transformate într-un semnal de tensiune directă, utilizat pentru a încărca un condensator și a alimenta un LED la 1.6 V. După ce a fost încărcat timp de 6 secunde, un condensator a reușit să aprindă același LED timp de un minut după ce alimentarea wireless a fost oprită. În studiul lor, cercetătorii au subliniat, de asemenea, importanța topologiei electrice în proiectarea sistemelor STO on-chip și au comparat designul seriei cu cel paralel. Ei au descoperit că aranjarea paralelă este mai potrivită pentru transmisia fără fir datorită stabilității mai bune a domeniului de timp, conservării spectrale a zgomotului și controlului nepotrivirii impedanței. Pe de altă parte, conexiunile în serie au un avantaj în ceea ce privește performanța de recoltare a energiei datorită efectului aditiv al tensiunii diodei cu STO.
În viitor, pentru a colecta mai multă energie, cercetătorii doresc să crească numărul de STO-uri din circuitul pe care l-au proiectat. Mai mult, intenționează să-și testeze recuperarea energiei pentru încărcarea fără fir a altor dispozitive și senzori electronici utili.
Cercetarea este la un pas către transformarea undelor radio de 2.4 GHz disponibile într-o sursă de energie verde, reducând necesitatea bateriilor pentru a alimenta electronica pe care o folosim în mod regulat. În acest fel, dispozitivele și senzorii electrici mici ar putea fi alimentați fără fir prin unde radio ca parte a Internetului obiectelor. Odată cu apariția caselor și orașelor inteligente, munca lor ar putea duce la aplicații eficiente din punct de vedere energetic în comunicații, PC-uri și sisteme.
Diverse interfețe multimedia pentru un sistem video.Extender-ul HDMI (VGA) la IP fac posibilă conectarea semnalului de înaltă definiție (HD) la un receptor (televizor, monitor) echipat cu conector HDMI (VGA) printr-o rețea de date ethernet. De asemenea, dispozitivele permit utilizatorului să transmită și semnalele IR (telecomandă) și/sau USB (mouse, tastatură), de ex. pentru controlul unui player STB sau NVR.
În sistemele în care sursa de semnal are o interfață diferită de cea a televizorului, se pot utiliza extendere IP Signal mixte pentru conectare.
Extender VGA over IP Signal (100m, multicast UDP)Receiver HDMI IP Signal (100m, UTP, multicast) - v4.0
Schema de instalare pentru conectarea unui computer (conector VGA) la televizor (conector HDMI)
În exemplul de mai sus, PC-ul a fost conectat prin cablu VGA la extenderul IP VGA Signal H3618. Protocolul HDbitT, permite recepția semnalul pe un alt tip de receiver (în cazul de mai sus la receiverul HDMI H3614R) cu o altă interfață. Astfel de sisteme sunt adesea întâlnite atunci când sursa semnalului este un DVR sau un computer mai vechi.
Avantajele utilizării fibrei optice în instalațiile CATV.Instalațiile de satelit sau de antenă DVB-T2 instalate pe acoperișurile clădirilor sunt expuse în special la supratensiuni cauzate de fulgere. În ciuda împământării corespunzătoare a tuturor componentelor sistemului, unele dispozitive suferă daune ireparabile. De subliniat faptul că nu numai dispozitivele incluse în instalație în sine sunt expuse la supratensiuni, ci și, în cazuri extreme, dispozitive de larg consum, precum receivere sau TV. Cablul cu fibră optică oferă o izolare excelentă de supratensiuni. Aceasta înseamnă că orice încărcare indusă în vecinătatea antenelor se va opri la transmițătorul optic instalat chiar în spatele lor - elementele rămase ale instalației sunt 100% protejate
Efectele supratensiunilor în sistemele de SAT pot fi foarte costisitoare.
Utilizarea fibrelor optice elimină această problema.
Putem instala în siguranță fibra optică împreună cu cabluri de cupru destinate transmiterii semnalelor TV sau de alimentare (rezistență 100% la interferențe electromagnetice). Diagrama de mai jos prezintă un exemplu de instalație fibră-cupru care permite transmiterea semnalelor de SAT/DVB-T2.
Transmitter optic TERRA OT501W (SAT/DVB-T, 6dBm)Splitter optic TOS 04D 4 ieşiri, conectori FC/PCReceiver optic TERRA OR501MW (QUAD + DVB-T2/CATV/FM)Multiswitch TERRA MV-932 (2xSAT+CATV, 32 ieşiri, amplificat, telealim., CLASS A)Receiver optic TERRA OR501W (QUATRO + DVB-T2/CATV/FM)LNB QUATRO Inverto BLACK Ultra 0.2dBAntena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitAntenă de satelit offset TELMOR 120 TT Standard (grafit)
Conceptul sistemului este de a transmite semnalul printr-o linie de fibră optică de la transmtter-ul optic la receiver sau un grup de receivere (divizarea semnalului cu separatoare optice) și apoi, după conversia semnalului, să fie distribuit prin multiswitch-uri și cabluri coaxiale la prizele TV/SAT din perete.
Pornirea redării live când conectați browserul la DVR-ul Hikvision. Previzualizărea live este dezactivată în mod implicit. Previzualizarea poate fi activată pentru toate camerele de fiecare dată din fereastra principală și se poate specifica tipul de stream redat. În configurația locală, după conectarea la DVR, este posibilă activarea redării automate live. De asemenea, puteți să specificați tipul de stream din care urmează să fie afișat în timpul redării automate (stream principal sau auxiliar). Această configurație se aplică browserului specific care rulează pe computer. Setările pot fi modificate după conectarea la DVR în Configurare -> Local Tab.
Vizualizarea ferestrei de configurare pentru redarea automată a imaginilor live după conectarea la DVR-ului printr-un browser web
OTDR vs. distanța măsurată. Măsurătorile unei fibre optice cu un OTDR oferă multe informații utile. De fapt, masoară timpul de revenire al impulsului generat și puterea semnalului reflectat. Alte informații, cum ar fi distanța și atenuarea, sunt valori calculate, nu măsurate.
Instalatorii doresc să afle cu exactitate locul evenimentului (splice, macrobending de fibră, conector) sau lungimea exactă a cablului. Una dintre problemele cheie aici este setarea corectă a valorii indicelui de refracție al fibrelor măsurate (parametrul IOR). Acest parametru este setat manual, iar valoarea acestuia trebuie furnizată de producătorul cablului (în special de producătorul fibrei optice din cablu). Acesta oferă informații despre viteza de transmisie a impulsului în fibră. În funcție de doparea fibrei această valoare se schimbă. Datorită faptului că informațiile despre distanța evenimentului sunt calculate direct din timpul de întoarcere al impulsului generat de OTDR, iar acesta, la rândul său, depinde de viteză - setarea greșită a acestui parametru va duce la valori greșite ale distanței.
Reflectometru OTDR GRANDWAY FHO3000-D26
Cu parametrii de măsurare setați corect, reflectometrul GRANDWAY FHO3000-D26 L5828 poate determina locația unui eveniment cu o precizie de aproape 1m.
De obicei, valoarea trecută pentru cablurile single-mode este de 1.471 (valoarea reală ar trebui citită din fișa de catalog). Cu cât distanța este mai mare cu atât este mai mare impactul negativ al indicelui de refracție setat greșit. Tabelul de mai jos arată dependența erorii de determinare a distanței pe conexiuni mai lungi de diferența dintre valorile setate și reale ale acestui parametru la 1.471 ca fiind o valoarea corectă.
IOR

Lungime fibră 

Eroare de măsurare a distanței
1.47210 km6.8 m
1.48110 km68 m
1.48130 km204 m
Valoarea 1.481 este tipică pentru fibrele multi-mode. Deci, se poate observa că neglijarea modificării acestui parametru pentru fibrele single-mode poate provoca erori semnificative pe distanțe mari, eliminând astfel capacitatea de a determina locațiile precise ale evenimentelor.
Rețineți, de asemenea, că, în practică, distanța afișată de ecranul OTDR nu va corespunde niciodată lungimii reale a cablului. Acest lucru se datorează faptului că fibrele din interiorul cablului sunt întotdeauna mai lungi decât învelișul său exterior (pentru a evita stresul). Mai mult, dacă fibrele sunt plasate în mai multe tuburi înfășurate în jurul unui miez, diferența dintre lungimea fibrei și lungimea cablului va crește și mai mult (există fibre libere în interiorul tubului răsucit, mai lung decât cablul). În cazuri extreme, diferența de lungime a fibrelor în raport cu lungimea cablului poate ajunge chiar la câteva procente.
Deoarece valorile IOR sunt date pentru fibre, nu pentru cablu, măsurarea foarte precisă este posibilă atunci când se determină așa-numita valoare efectivă a parametrului IOR pentru cablul dat. Pentru a-i calcula, măsurați câțiva zeci de metri de cablul folosind indicele de refracție standard, menționând lungimea măsurată și cea reală rezultată din marcajele de pe cablu. Comparați cele două valori, apoi reglați IOR la ​​același raport pentru a obține valoarea rms.
Produse noi în oferta Dipol
Switch industrial PoE ULTIPOWER 350mini. N299725 este un switch industrial care asigură o transmisie stabilă de rețea. Vă permite să faceți conexiuni la viteza de 10/100/1000 Mb/s. Are 5 porturi RJ45 care acceptă negocierea automată a vitezei conexiunii și funcții PoE. Switch-ul detectează automat PD (Power Device) conform standardului IEEE 802.3af/at și le alimentează. Acest lucru vă permite să extindeți acoperirea rețelei în locuri în care nu există acces la prize sau linii de alimentare și unde este nevoie să plasați AP-uri, camere IP, telefoane IP etc.
Transmitter optic mo418 4F31 TERRA 1x6 dBm FP 1310 nm R82526 este conceput pentru transmiterea semnalelor TV prin fibră optică. Dispozitivul convertește semnalul TV (cablu coaxial) în semnal optic. Puterea de ieșire optică de 6 dBm (4 mW) vă permite să distribuiți semnalul TC în mai multe puncte de distribuție, în funcție de sensibilitatea echipamentelor. În cazul legăturilor punct-la-punct, domeniul de transmisie poate ajunge până la 20 km.
Comutator PoE: TP-Link TL-SG3428X 24xGE 4xSFP + Omada SDN
Switch PoE TP-Link TL-SG3428X 24xGE 4xSFP+ Omada SDN N30112 este un dispozitiv avansat pentru gestionarea traficului de rețea. Dispune de 4 sloturi SFP+ 10 Gbps pentru capacități mari de transfer și de switching și 24 de porturi de 1 Gbps. Switch-ul poate fi gestionat de platforma Omada SDN.
Merită citit:
Cum se rezolvă problema căderii de tensiune pe un traseu lung de alimentareSursa de alimentare PSCU04344SEP M1833 este realizată pentru alimentarea dispozitivelor pe distanțe lungi de cablu. Pentru a elimina căderile de tensiune cauzate de curentul care trece printr-un conductor, sursa de alimentare furnizează tensiune continuă de aproximativ 30-35 V la ieșire. Camerele sunt echipate cu convertoare DCDC10H M1834 care furnizează o tensiune stabilă de 12 VDC cu un curent maxim de 0.8A. Sursa are 4 ieșiri independente, separate galvanic, protejate de siguranțe...>>>mai multe
Schema de montare a sursei de alimentare PSCU04344SEP
Videointerfoanele Hikvision - descriere modele și funcții
Prezentare generală a sistemelor de video interfon Hikvision
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.