Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr 24/2021 (June 14, 2021)

QUIC va înlocui TCP? - un nou protocol de rețea de la Google.

Protocolul de comunicare QUIC (Quick UDP Internet Connections) dezvoltat de Google, conceput pentru a accelera schimbul de date între dispozitive de pe Internet, a fost aprobat și publicat oficial de organizația internațională IETF (Internet Engineering Task Force) care se ocupă cu stabilirea standardelor tehnice și organizaționale pe internet. Publicarea de către IETF este primul pas către utilizarea pe scară largă a protocolului, pe care se bazează Google. Se spune chiar că va înlocui protocolul TCP extrem de popular dezvoltat acum aproape 50 de ani.
QUIC se bazează pe protocolul UDP, care ar trebui să reducă timpul necesar pentru stabilirea comunicării. Noul protocol este mai bun din toate punctele de vedere și este un hibrid între protocoale UDP și TCP. Un avantaj incontestabil este eliminarea efectului blocării unui întreg set de pachete atunci când doar unul dintre ele este întârziat (problema TCP de bază). Există, de asemenea, o soluție de transmitere de date nerecunoscută atunci când un utilizator a comunicat anterior cu un server.
După cum se știe, întregul Internet se bazează pe comunicarea dintre clienții și serverele de Internet. Se face prin trimiterea de cereri și primirea de răspunsuri utilizând protocolul HTTP. HTTP/3 este o versiune revoluționară a protocolului de transfer hipertext care utilizează UDP, care este o abatere de la HTTP tradițional. QUIC s-a dovedit a fi perfect compatibil cu protocolul HTTP/3, care este, fără îndoială, o bază pentru utilizarea pe scară largă a noului protocol astăzi.

Concurs foto de vară!

Săptămâna viitoare începem ediția aniversară a concursului nostru. Anul acesta, pe lângă fotografii, acceptăm și videoclipuri! Am pregătit premii extrem de atractive, cum ar fi drone DJi Mini 2 și boxe JBL Bluetooth. Puteți afla mai multe despre concurs precum și regulile acestuia aici.
Premii atractive - două drone DJI Mini

Cum se măsoară calitatea imaginilor de la o cameră?

O măsură frecvent utilizată a calității imaginii camerei este măsurarea densității pixelilor - densitatea mai mare se traduce printr-o calitate a ridicată a imagini. Calitatea imaginii camerei poate fi măsurată în pixeli pe obiect (de exemplu, o persoană sau o față) sau în pixeli pe metru de înălțime a cadrului observat (px/m). Criteriile operaționale de bază în monitorizarea vizuală a observării țintei sunt: ​​detectarea, recunoașterea și identificarea.
Cerințe privind densitatea pixelilor pentru diferite ținte umane:
TargetPixeli pentru față
Pixeli pe metru
Detecție425
Recunoaștere20125
Identificare (condiții ideale)40250
Identificare (condiții dificile)80500
Pentru a verifica cu ușurință densitatea pixelilor, puteți utiliza contorul de pixeli, care este afișat în previzualizarea imaginii live de pe dispozitivele Hikvision. Afișează lățimea și înălțimea zonei selectate în pixeli. Poate fi folosit, de exemplu, pentru a verifica numărul de pixeli de pe plăcuțele de înmatriculare sau de pe fața unei persoane care apare.
Cum calculăm pixelii? - zona selectată este marcată cu verde. Măsurarea este afișată în chenarul roșu.

Conversia semnalului DVB-T2/HEVC pentru standardul DVB-T2/H.264.

În2022, Polonia intenționează să schimbe sistemul de difuzare a televiziunii terestre de la standardul DVB-T la DVB-T2. Aparent, nu toate televizoarele sunt potrivite pentru a funcționa cu noul sistem. Va trebui să le înlocuim pentru a ne putea uita la televizor? Se estimează că aproximativ 80% din televizoarele vândute în ultimii ani acceptă standardul DVB-T2/HEVC. Dacă aveți dubii, verificați manualul utilizatorului sau pe site-ul producătorului dacă televizorul dvs. este compatibil cu cel mai recent standard. Ce se întâmplă dacă avem un număr mai mare de televizoare în sistem (în special în hoteluri și pensiuni) și nu acceptă cel mai recent standard DVB-T2/HEVC sau acceptă DVB-T2, dar nu pot suporta H.265? Diagrama de mai jos prezintă un exemplu de sistem care permite conversia semnalului DVB-T2/HEVC la standardul DVB-T/H.264.
OUT2776N6-WAY SPLITTER5-1000MHz OUTOUTINOUTOUTOUTUP413STATUS0,3 A max12 V230 V~50 hZ65 W maxConsoleSFP1SFP210/100/1000MbpsLink/ActJetStream L2 Lite Managed SwitchLink/ActLinkActPowerT2500G-10TSSystem1000Mbps123456781000 MbpsEncoder 3xHDMI la IP TERRA mhi430R81607Switch TP-LINK TL-SG3210 (8 porturi gigabit + 2xSFP 1000Mbps, management) N29959Encoder 3xHDMI la IP TERRA mhi430R81607Sursă de alimentare TERRA UP413 (12V/4.5A, pentru module Terra)R82533Splitter CATV 6 căi - Signal R-6 (9 dB, 5-1000 MHz)R60106R81611
Semnalul de la antena TV terestră Dipol 28/5-12/21-60 DVB-T/T2 A2810 a fost împărțit de splitter-ul R-6 Signal R60106 la 6 decodoare DVB-T2/HEVC. Apoi, fiecare dintre ieșirile HDMI ale decodorului au fost conectate la decoder-ului TERRA R81607 mhi430. Un modul mhi430 R81607 permite conversia de la 3 surse HDMI la trei fluxuri IP (programe TV), codificate în standardul H.264 cu adrese individuale de multicast. În acest scop, au fost utilizate 2 decodere TERRA mhi430 R81607. Fiecare dintre ieșirile decoderului mhi430 R81607 a fost introdusă în switch-ul TP-LINK N29959, care acceptă funcția IGMP Snooping necesară în versiunea V3 necesară pentru o funcționare corectă. Pentru a înlocui standardul IP cu DVB-T/H264, a fost utilizat transmodulatorul mix440 R81611, care creează patru multiplexuri DVB-T adiacente (4 MUX-uri DVB-T, fiecare cu o lățime de bandă maximă de 31,66 Mbit/s).

Benzi de oțel și sistemul de prindere - cum se montează un cadru de distribuție pe un stâlp?

Deoarece am avut o serie de întrebări despre modul de utilizare a instrumentului E8581, Dipol a pregătit un videoclip care discută această problemă în contextul montării un cadru de distribuție din fibră optică pe un stâlp împreună cu un cadru pentru cabluri. Următoarele accesorii sunt utilizate în videoclip:
  • Instrumentul pentru fixare bandă E8581,
  • Banda de oțel E88825,
  • Clips-uri pentru banda E88814,
  • Cadru pentru cabluri E88820,
  • Distanțier pentru rezervă cablu E88819,
  • Adaptor de montare pentru cutia de joncțiuni: E88823,
  • Cutie joncțiuni L5608,
  • Cablu de fibră optică L7512.
În acest videoclip vedem cum să utilizăm instrumentul de prindere cu bandă de oțel
Dacă aveți întrebări sau nelămuriri suplimentare, vă rugăm să ne contactați la techniczny@dipol.com.pl. Consultați și canalul nostru Youtube cu o bibliotecă video extinsă.

Diferite moduri de a adăuga tag-uri la stațiile de exterior Hikvision IP

Tag-urile pot fi adăugate în funcție de model, în mai multe moduri, cum ar fi prin intermediul unui browser web, iVMS-4200 sau un card master atașat la stația de ușă. Stațiile de ușă IP Villa au un cititor de etichete standard Mifare încorporat. Un cititor de etichete care acceptă standardul Mifare (13.56 MHz) sau UNIQUE (125 kHz) poate fi conectat la o stație de ușă modulară DS-KD8003-IMEx (de exemplu, G73644).
1. Adăugare după conectare prin browserul de internet (numai pentru stațiile de ușă Villa DS-KV8X13-WME1, DS-KV6113-WME1).
După ce v-ați conectat la stația de ușă printr-un browser web, accesați:
  • DS-KV8X13-WME1 i DS-KV6113-WME1 - Configurare -> Interfon -> Control Acces și Control Ascensor
După ce apăsați butonul Emiteți cardul, apropiați tag-ul de cititorul din stația de ușă. Adăugarea corectă a fiecărui tag va fi indicată de un singur sunet. Adăugarea este finalizată după apăsarea butonului Emitere card finalizată.
Procesul de pornire și finalizare pentru adăugare tag/card pentru stația de ușă
2. Utilizarea iVMS-4200 inițializând citirea cardului sau introducând un număr de tag.
Prin adăugarea de tag-uri utilizând aplicația iVMS-4200, tag-urile pot fi atribuite unui utilizator (maxim 5 pentru utilizator) și le pot gestiona în mod controlat în viitor. După crearea unei organizații și adăugarea unui utilizator, accesați setările specifice ale utilizatorului și în tab-ul Acreditare -> Card adăugați un card apăsând „+”. Va apărea o fereastră în care puteți introduce manual numărul tag-ului (dacă este cunoscut) sau, după indicarea unei stații de înregistrare (stație de poartă specifică), puteți începe citirea tag-urilor aplicate. Pentru a face acest lucru, accesați tab-ul Setări , selectați opțiunea Card Reader și selectați stația de ușă utilizată pentru a citi tag-urile din lista disponibilă. După salvarea setărilor și revenirea la fereastra anterioară, apăsați butonul Citire și apropiați tag-ul de cititor. Cardul va fi citit în aplicația iVMS-4200. Apoi reveniți la fereastra principală a programului și accesați tab-ul Control acces-> Autorizare-> Grup acces, creați un grup și atribuiți permisiuni și apoi, după selectarea grupului salvați toate modificările la ușa stației.
Fereastra de selecție a stației de înregistrare tag-uri
Fereastra pentru inițializarea citirii sau introducerea manuală a numărului tag-ului
Notă! Dacă opțiunea Importă în grup nu este bifată când adăugați o stație în aplicația iVMS-4200, este posibil să nu fie disponibilă în acreditare->card->Setări->Card Readertab. O soluție la această problemă este să adăugați din nou stația de ușă cu bifa, sau să importați Acces Point pentru stația de ușă în Gestionare dispozitive -> Grup tab.
3. Utilizarea cardului principal atașat la stația de ușă (numai cititoarele Mifare).
Pentru a adăuga tag-uri folosind cardul principal, începeți procesul de încărcare prin apropierea cardului pe cititorul stației de ușă. Apoi, rând pe rând, apropie tag-urile noi sau cartelele pentru chei. În cele din urmă, aplicați din nou cardul master pentru a finaliza procesul de înregistrare.

Yagi-Uda în teorie.

Yagi-Uda, cunoscut și sub numele de Yagi, este unul dintre cele mai populare tipuri de antene. În ciuda unui design relativ simplu, are un câștig mare, de obicei peste 10 dBi. Astfel de antene pot funcționa în benzile HF la UHF (3 MHz la 3 GHz), dar adesea într-o lățime de bandă limitată în jurul frecvenței centrale a antenei Yagi. Antena Yagi a fost dezvoltată de Shintaro Uda în 1926 în Japonia. Rezultatele lucrării au fost publicate în japoneză. Designul în limba engleză a fost prezentat pentru prima dată de prof. Univ. Yagi, care a călătorit în Statele Unite contribuind semnificativ la răspândirea antenei dezvoltate.
Geometria de bază a antenei Yagi-Uda este prezentată în diagrama de mai jos. Antena are numai un singur element activ, în mod normal un dipol in semiundă (lambda/ 2) sau dipol închis. Înseamnând că numai acest element (W) al structurii va fi activ (conectat la un generator de semnal sau receptor). Restul de elemenți sunt parazitici (radiatori pasivi) și ajută la direcționarea energiei și astfel la conturarea fasciculului într-o direcție anume. Dipolul este aproape întotdeauna al doilea element de la coadă (partea din stânga diagramei), cu o lungime potrivită pentru a rezona în frecvența de funcționare (în prezența elementelor pasive lungimea optimă a dipolului este uneva între 0.45 și 0.48 a lungimii de undă).
Geometria antenelor Yagy-Uda
Elementul situat în spatele elementului (W) (figura de mai sus) este reflectorul (R). Lungimea sa este puțin mai mare decât a elementului. De obicei se folosește un reflector, deoarece creșterea numărului acestora nu îmbunătățește semnificativ parametrii antenei. Reflectorul scade nivelul relativ al lobului din spate al modelului de radiație al antenei, reducând astfel cantitatea de energie radiată în direcția opusă crescând în același timp câștigul antenei. Lungimea crescută a reflectorului față de elementul vibrator (W) oferă două avantaje. În primul rând, elementul mai lung oferă o reflecție mai eficientă a undelor, crescând câștigul antenei. Mai mult, dacă reflectorul este mai lung decât vibratorul aflat în rezonanță, impedanța reflectorului este inductivă (tensiunea de-a lungul reflectorului precede curentul în fază). Fenomenul opus apare pentru directori (D) (elemente pasive plasate în dreapta vibratorului) care sunt mai scurte decât vibratorul. Impedanța lor este capacitivă (curentul precede tensiunea). Această distribuție a impedanței elementelor asigură progresia fazei de-a lungul axei antenei, ceea ce determină radierea antenei axiale.
Antenă router 4G LTE ALP (800-3000MHz, 2x10m cu SMA)
Antenă Yagi-Uda ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 A7054_10
pentru recepția LTE, funcționează în intervalul 800-3000 MHz
în polarizare verticală și orizontală

Produse noi în oferta Dipol

Ancoră fibră optică I-37.PAT 3.6kN 3-7mm E857537 este proiectată pentru suspendarea cablurilor de fibră optică. Corpul este fabricat din plastic protejat UV. Clema este proiectată pentru cabluri rotunde cu un diametru cuprins între 3 și 7 mm. Forța minimă de rupere de 3.6 kN.
Splitter / sumator bidirecțional SAT / TV: 4202S-DAP (5-2400MHz, trecere DC bidirecțională)
+++Splitter/sumator bidirecțional SAT/TV: 4202S-DAP (5-2400MHz, trecere DC bidirecțională), funcționează ca un splitter de satelit cu 2 căi. Este echipat cu conectori F și carcasă din aluminiu turnat. Are o trecere DC bidirecțională (până la 30 V/1A) între IN și fiecare conector OUT.
Cameră IP dome DS-2CD1H23G0-IZ K02004 este dedicată utilizari în sisteme CCTV bazate pe NVR-uri. Camera este echipată cu un senzor CMOS de 2 MP 1/2.7"și un iluminator IR cu o rază de acțiune de până la 30m, asigurând vizibilitate adecvată în tehnologia EXIR 2.0. Are un obiectiv varifocal de 2.8-12 mm tip Motozoom, ce permite schimbarea unghiului de vizualizare la distanță în intervalul 108.5 - 33°.

Merită citit:

Mufe F de la MASTER pentru sistemele TV/SAT. Conectorii de tip F sunt utilizați pentru realizarea conexiunilor în sistemele de cabluri coaxiale cu impedanța de 75 ohmi. Sunt disponibile în variante drepte și angulare. Acestea sunt utilizate în sistemele de televiziune terestră, prin satelit și prin cablu, precum și în sistemele CCTV. Fiabilitatea conexiunii, nivelul de atenuare și potrivirea impedanței în calea semnalului depind de designul și calitatea conectorilor. Calitate superioară MASTER conectorii prin compresie garantează funcționarea pe termen lung chiar și în condiții meteo nefavorabile...>>>mai multe
Principiul compresiei pentru mufele MASTER
Signal Fire AI-8/AI-8C/AI-9 - cum începem sudura fibrei?