Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr 28/2021 (13.09.2021)

Televiziunea terestră digitală pe reţeaua 5G.

Consorţiul DVB implicat în dezvoltarea standardelor de difuzare video digitale digital television broadcasting (DVB) a aprobat publicarea a DVB-Bluebook C100 ce conţine cerinţele comerciale pentru standardul DVB-I. Acest standard utilizeaza accesul la internet si tehnici de streaming pentru a livra servicii de televiziune pe reţele broadband. documentaţia emisă conţine 70 de cerinţe tehnice si elemente cheie legate de transimisia televiziunii pe rețele 5G. Printre cerintele impuse, se vor gasi informati despre transmisia 5G, Media streaming 5G şi broadcast 5G bazat pe LTE ceea ce ar permite reţelelor LTE sa fie folosite pentru transmisia serviciilor TV. Pe lângă cerinţele tehnice, documentul C100 se va adresa explicit asupra variatelor aspecte legate de cooperare, problemă cheie pentru un serviciu DVB pe reţea 5G. Furnizorii de servicii broadcast şi operatorii 5G trebuie să coopereze pentru a utiliza profitabil funcţionalitatea DVB si TV 5G pentru distribuţia serviciilor DVB-I.
Există numeroase avantaje în favoarea reţelelor 5G pentru transmiterea televiziunii terestre DVB-T2. În primul rând toate frecvenţele des folosite pentru televiziunea terestra (470-694 Mhz) pot fi folosite de telefonia mobilă pentru a mării cu mult aria de acoperire folosind mai puţin acoperirea de emiţator. Un alt beneficiu ar fi posibilatea de a viziona televiziune pe telefonul mobil si într-un fel unindul cu lumea internetului prin conţinut divers şi interactiv. Totuşi trebuie să ne amintim faptul că internetul - chiar şi cel mobil - oferă mai multe avataje în termeni de lungime de unda faţă de metodele obişnuite de broadcast. Înseamna o calitate sporită a programelor de broadcast. Standardul DVB-I folosind 5G este aşteptat să fie complet aprobat în al treilea sfert al anului 2022.

Montarea unui televizor pe perete.

Televizoarele din ziua de azi au ecrane de o diagonala din ce în ce mai mare, şi în acelaşi timp devin mai subţiri şi mai elegante. Nu mai sunt doar un echipament de utilitate dar şi o piesa de decor interior. Nu este surprinzator faptul că mulţi utilizatori prefera să le monteze pe un perete în loc de a le pune pe o piesă de mobilă dedicată. Aceasta soluţie are multe avantaje şi nu este greu de montat.
Alegerea unui suport de montare pe perete se rezumă la cele trei caracteristici principale: capacitatea de încarcare, mărimea şi standardul de montare. Cel mai important criteriu este capacitatea de incărcare a suportului de perete, deoarece afectează direct siguranţa televizorului şi a persoanelor din apropierea acestuia.
Exemplu de montare a unui televizor cu diagonala de 40" folosind suportul TV LPA16-444A. Succesorul acestuia este noul model cu design similar LPA16-444AX 32" -55".
Tabelul de mai jos afişează gama de suporţi Signal. Fiecare suport prezentat poate fi ajustat orizontal. Totuşi din cauza construcţiei şi soluţiilor de design este posibil ca ajustarea să nu fie permanentă. Soluţiile mai ieftine vor înclina televizorul la stânga sau la dreapta. Pentru cei ce doresc să îşi poziţioneze televizorul după nevoi, de exemplu dacă este vizionat din spatele mesei sau de pe canapea, recomandăm suporţii LPA16-444AX E93164 si LPA19-442 E93168. Structura rigidă, bucşele şi uşurinţa de mişcare vor satisface şi cei mai exigenti clienţi.
 E93524E93163E93164
Produs PLB-CE946-02LLPA36-443ALPA16-444AXLPA19-442
CodE93524E93163E93164E93168
Mărime televizor37'' - 70''32'' - 55''32'' - 55''32'' - 55''
Capacitate de încărcare50 kg50 kg30 kg30 kg
Montură VESAmax. 600 x 400max. 400 x 400max. 400 x 400max. 400 x 400

Viteze de transfer mari pentru internetul de acasă.

Switch-ul TP-Link TL-SG105-M2 N30211 vine cu 5 porturi cu viteze de până la 2.5 Gb/s pentru a utiliza la maxim rețeaua multi-gigabit. Dispozitivul are o capacitate de switching de până la 25 Gb/s. Produsul este proiectat pentru rețele în casă sau în birouri pentru a furniza rate de transfer mari îm rețeaua LAN.
Caracteristici distinctive:
  • cinci porturi de 2.5 Gb/s,
  • vitezele de până la 2.5 Gbps nu necesită cabluri Cat. 6 (Categoria 5e este suficientă)
  • Designul modern fără ventilator asigură funcționarea silențioasă a dispozitivului, prin urmare este foarte potrivit atât pentru uz casnic, cât și pentru birou,
  • plug and play - instalarea este ușoară și nu necesită ajutor de specialitate,
  • carcasă metalică, durabilă poate fi montată pe o masă sau pe un perete.
Switch 5 porturi 2.5 Gigabit TP-Link TL-SG105-M2
Switch 5 porturi 2.5 Gigabit TP-Link TL-SG105-M2

Sisteme optice TV/satelit - măsurători de semnal pe cabluri de fibră optică.

Verificarea nivelului de semnal optic la diferite puncte într-un sistem TV pe fibra optica este esenţial pentru a elimina un număr de potenţiale probleme la pornirea sistemului. O caracteristică distinctivă a sistemelor ce folosesc transmiteri optici DVB-S2 si DVB-C este utilizarea a două lungimi de undă in legătură de fibră: 1310 nm si 1550 nm. Acestea au un impact direct asupra felului în care măsurările sunt efectuate si interpretate de către aparate de masură precum GRANDWAY FHP2B04 L5822.
Transmitter optic TERRA OT501W (SAT/DVB-T, 6dBm)
Transmitterul optic TERRA A9872 OT501W emite semnal de 6 dBm la 1310 de nm si 1550 de nm.
Conectarea directa a powermetrului (de exemplu printr-un patch scurt de cablu) la transmitter-ul din poza de mai sus, arată citiri de aproape de 9 dBm pe ecran chiar dacă powermetrul este setat la 1310 nm sau 1550 nm. Acest lucru se întampla deoarece powermetrele sunt echipate cu detectori de bandă largă fără filtre suplimentare. Desigur, în acelasi timp, sunt calibrate în aşa fel încat atunci când o lungime de unda este selectată în opţiuni, indicaţia corectă este dată pe cât de mult lumina lungimii de undă ajunge la detector. Astfel are următoarele consecinţe:
  • în instalațiile în care semnalul este generat pe o lungime de undă (de exemplu, 1310 nm), prin setarea power-metrului la o altă fereastră de transmisie, de exemplu, 1550 nm, instalatorul va observa rezultatul măsurătorilor pe ecran. Cu toate acestea, valoarea este erronată. Măsurarea corectă se obține numai atunci când aparatul este setat să măsoare 1310 nm;
  • în instalațiile în care sunt utilizate două lungimi de undă, prin setarea power-metrului pentru a măsura una dintre ele, de fapt, le măsurăm pe amândouă, iar rezultatul este suma ambelor măsurători - corecte și incorecte. Prin urmare, în exemplul unei instalații cu un transmițător de 6 dBm pe ecran, indiferent de lungimea de undă selectată, vom avea 9 dBm - un semnal de două ori mai puternic (sau cu 3 dB mai puternic) decât se așteptă.
Sitemele TV optice TERRA au o caracteristică unică, receiverele folosite în ele au diplexoare WDM ale căror conectoare sunt situate în afara carcasei. Acest lucru permite instalatorului să măsoare corect nivelul de semnal optic la intrarea receiverului (doar 0.5 dB de atenuare ai diplexerului trebuie luati in considerare) pentru ambele lungimi de undă: 1310 nm si 1550 nm
Receiver optic TERRA OR501W (QUATRO + DVB-T2/CATV/FM)
Receiver-ul optic TERRA OR501W (QUATRO + DVB-T2/CATV/FM). are doi conectori de diplexer în afara carcasei, permiţând să se măsoare semnale de 1310 nm si 1550 nm cu un măsurator broadband.

Actualizare firmware pentru stația video modulară de poartă de la Hikvision IP 2-wire folosind iVMS-4200.

Actualizare firmware în modulul principal al interfonului video IP 2-Wire și module suplimentare conectate la acesta sunt posibile cu utilizarea iVMS- 4200 (v3). Pentru a face acest lucru, după activarea și adăugarea modulului principal în aplicația client, accesați fila Setări. la distanță-> Sistem-> Întreținere sistem. În secțiuneaActualizare la distanță, selectați tipul de modul de actualizat și indicați fișierul firmware dedicat acestuia. Sunt disponibile următoarele opțiuni:
  • fişier de actualizare pentru controller (modulul principal),
  • fişier de actualizare pentru modulul de display,
  • fişier de actualizare pentru alt modul (toate modulele)
Fereastra de actualizare pentru modulul principal de Videointerfon IP DS-KD8003-IME1 G73652
folosind iVMS-4200 (v3) folosind software-ul

SMD (Smart Motion Detection).

Detectarea mişcării obişnuită este bazată pe schimbările de intensitate a luminii care ajung la un pixel (sau grupuri mai mari de pixeli) ai senzorului. Orice astfel de schimbare al nivelul luminii porneste detectia, aşa că sistemul prinde mişcarile unor obiecte irelevante securităţii. Este sensibil de exemplu, la frunze mişcate de vânt, insecte zburătoare, păsarii, umbre sau evenimente meteorologice.
Noul sistem de detecţie SMD poate analiza evenimente în termeni de detectie umana sau de vehicul. Mulţumita acestui lucru, notificările de alarmă sunt filtrate şi alarmele care nu sunt necesare sunt blocate. Într-un sistem cu un NVR compatibil, înregistrarile pot fi filtrate în termeni de detecţie umana sau de vehicul. SDM+ este o versiune imbunataţită a detecţiei de mişcare ce foloseşte algoritmi deep learning. Eficacitatea filtrării de evenimente este de peste 90%. Functia SMD este inclusa în camerele IP
WizSense
WizMind si DVR
Wizsense.

Produse noi în oferta Dipol

Switch-ul cu management TP-Link TLsx3008f N30121 cu 8xSFP şi Omada SDN Este un dispozitiv avansat pentru gestionarea traficul de rețea. Este echipat cu 8 porturi SFP+ pentru a fibre optice de 1 sau 10 gb/s.
Cablu U/UTP Cat5e NETSET Cupru integral, rezistenţă la foc Cca s1a,d1,a1 rolă 500m
+++Cablu Cat.5e E1415 NETSET U/UTP cat5e Cca-s1a-d1-a1 /500m/++ depăşeşte cu mult cerintele pentru un cablu torsadat Cat.5e. Învelişul exterior de clasa Cca permite să contruieşti reţele structurate în concordanţa cu reglementările de incendiu în vigoare.
Cablu cat6 E1615 NETSET U/UTP cat6 B2ca-s1a-d1-a1 /500m/ depăşeşte cu mult cerinţele pentru un cablu torsadat Cat6. Invelişul exterior de clasa B2ca permite să contruieşti reţele structurate in concordanţă cu regulaţiile curente de incendiu.

Merită citit:

Sistem multiswitch într-un complex cu mai multe familii. Sistemele bazate pe multiswitchuri sunt sisteme profesionale de calitate și de asemenea cel mai bun mod de a transmite semnal terestru (FM/DAB, DVB-T2) și semnal (DVB-S2) către mai mulți abonați. Clientul final este cel ce decide ce programe va viziona prin achiziționarea unui receiver potrivit sau prin semnarea unui contract individual cu un furnizor de CATV. Produsele TERRA, dedicate către sistemele SMATV, sunt nu numai de cea mai bună calitate dar vin și cu o garanție extinsă de patru ani. Sistemele TV realizate cu aceste echipamente garantează recepția optimă pentru mult timp... >>>mai multe
Repeatere FAQ - GSM, DCS, 3G
Amplifica semnalul 4G in casa ta