Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 30/2021 (27 Septembrie 2021)

Nou, generator laser super rapid de numere aleatorii .

Oamenii de ştiinţa au creat un generator de numere aleatorii complet nou bazat pe emisia luminii. Conform standardelor, design-ul laserului este un eşec complet. În loc de a produce o rază clară şi stabila, laserul trimite o pată neclară de lumina, plina de puncte care licăre. Pentru echipa de oameni de ştiinţă, totuşi, directia neclară a laserului este cel mai mare avantaj al sau. Fluctuaţiile haotice de lumina laser pot fi traduse in 254 de trillioane de numere aleatorii pe secunda, de 100 de ori mai rapid decât orice alt generator de numere aleatorii prin laser. Aceste generatoare sunt unelte valoroase pentru ştiinţa computerelor. Sunt folosite pentru a crea parole pentru encriptarea datelor precum numere de card de credit şi a
transmite informaţii pe internet. Simularile pe calculator a unor sisteme complexe, precum climatul planetei noastre sau piaţa de acţiuni, necesită multe numere aleatori pentru a captura evenimentele care se întampla în viaţa reală.
Noul laser poate genera multiple secvente de numere aleatorii odata, similar cu aruncarea a mai multor zaruri odată. Generatoare de numere aleatorii rapide ajută în securizarea communicaţiilor online şi în simulării avansate pe calculator.
Laserele pot genera şiruri de numere aleatorii datorită unor fluctuaţii naturale în frecvenţa luminii în timp. Dar folosirea unui fascicul laser pentru a genera numere aleatorii este ca şi când ai arunca cu un singur zar. Pentru a genera mai multe şiruri de numere aleatorii dintr-un singur laser, Hui Cao de la Universitatea Yale şi colegii acesteia au venit cu un design nou. În laserul proiectat de echipa, lumina sare pe oglinzi plasate Într-o cavitate sub forma de clepsidra plasată Înaintea ieşirii luminii din dispozitiv. Această formă neobişnuită permite valurilor de lumină de frecvenţe diferite să ricoşeze şi să se suprapună. Drept rezultat, când laserul straluceste pe o suprafaţa, lumina acestuia conţine un model schimbator de puncte micute ce se luminează şi se sting la intervale aleatorii. Luminozitatea la orice punct în timp poate fi tradusă de un calculator într-o serie aleatoare de 0 şi 1. Cao şi colegii acesteia au ţintit laserul spre o cameră de viteză mare care măsoară intensitatea luminii la 254 de puncte prin fascicul la fiecare miliardime dintr-o secunda. Camera a urmărit lumina laser pentru doar cateva nanosecunde inainte de a işi avea memoria umplută, după care informaţia a fost trimisa la un calculator pentru a fii encodata în binar. Pentru a functiona în lumea reala, un astfel de generator de numere aleatorii ar trebui să fie echipat cu detectori de lumină care ar trimite măsuratori de luminozitate către un calculator în timp real.

Concursul se va termina în curând!

Doar până vineri, 01.10, iţi poţi trimite lucrarile la ***Concursul foto de vară
"Pasionaţi de antene"***www.dipolnet.ro/konkurs_2021.htm***.
Este a douazecia ediție a concursului în care vă aşteptăm fotografiile (sau videoclipurile), în care atracţia principală sunt antenele (în prim plan sau peisaj) în orice formă sau mărime. Caştigătorii vor primi premii atractive de la DJi, JBL, Seagate şi SanDisk. Sunteţi invitaţi să vă alăturați concursului, şi să cititi regulile concursului înainte de a trimite fotografiile.
Fotografii trimise pentru competiţie:
O privire în Moscova
Marcin Mioduszewski
În drum spre vârful Jaworzyna
Maciej G. Szling
Dimineața pe sârmă
Elżbieta Bąkowska
Headend TERRA într-una din pensiunile din Cracovia. Proprietarul unui hotel din Cracovia a decis să modernizeze instalația CATV. A dorit ca sistemul să furnizeze toate canalele CATV și să adauge canale free-to-air DVB-S2 din două poziții orbitale. Pentru acest scop s-au folosit o antenă satelit A9684 cu un sistem de două LNB-uri de bandă largă GT-WB1 A98222 care a fost instalată pe acoperișul clădirii. Semnalul de la antena de satelit este trimis la camera tehnică unde un set de transmodulatoare si amplificatoare de canal TERRA au fost instalate.
Fotografia de mai jos prezintă instalarea dispozitivelor TERRA într-un dulap RACK de 19".
Mai multe programe de televiziune prin satelit au fost adăugate grilei CATV. Modulele TDX-440 R81614 au fost utilizate pentru a converti semnalele satelit la standardul DVB-T2, transformând semnalul satelit DVB-S2 (QPSK/8PSK) într-un flux digital DVB-T COFDM. Acest flux a fost apoi însumat cu semnalul TV terestru utilizând amplificatoarele de canal at422 R82509 și at440 R82511. Amplificatorul at422 R82509 a permis amplificarea semnalului CATV, iar amplificatorul at440 R82511 a amplificat restul de trei multiplexuri în banda UHF. Transmodulatoarele TDX-440 R81614 sunt conectate la un singur cablu de la multiswitch-ul SRM-522 R80522 care permite recepționarea semnalelor de la orice transponder, de pe HotBird 13.0 E și Astra 19.2 E. Amplificatorul ma400 R82520 este utilizat pentru amplificarea suplimentară a semnalului: at422 R82509, at440 R82511, TDX-440 R81614.

Cum alegeți antena externă potrivită pentru repetorul GSM și unde să o amplasați

Tipul de antenă depinde atât de banda amplificată, cât și de distanța de la stația de bază. Este foarte important să nu utilizați o antenă cu un câștig prea mare, pentru a nu suprasolicita amplificatorul, ceea ce va împiedica funcționarea corectă și chiar va interfera cu funcționarea stațiilor de bază din apropiere. Ar trebui să se presupună că, cu cât câștigul antenei externe este mai mare, cu atât ar trebui asigurată o separare mai mare de antena internă.
  • Semnal GSM
    • Repetatoarele de semnal GSM-305 A6765, GSM-505 A6775 și GSM-1205 A6785 necesită o antenă al cărei model de radiație are un număr foarte mic de lobi laterali. Antena ideală este A741030 și antena panoului A741020.
  • Semnal GSM, DCS, 3G, LTE
    • Când amplificatorul GDW-505 A6777 este amplasat în oraș, ar trebui utilizată antena A741021, pentru instalații care nu sunt închise, la o distanță de stația de bază de peste 5 km, ar trebui utilizată antena A741031 (directivitate bună, câștig bun ).
Antenă LTE TRANS-DATA LTE KPV 7/10
Antenă LTE TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10
Antena TRANS-DATA LTE KPV 7/10 A741021
Antenă TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10
A741031

Ordinea fibrelor în cablul de fibră optică.

Când sertizați un cablu optic multi-fibră într-o casetă de distribuție, merită să acordați atenție sudării fibrelor în ordinea corectă. Există mai multe standarde care definesc această problemă și, deși reglementările în vigoare nu dictează aplicarea lor, păstrarea fibrelor în ordine evită probleme în cazul unei eventuale extinderi a rețelei.
La instalarea fibrelor optice se recomandă implementarea standardelor europene sau respectarea organizării proprietare a producătorilor de cablu sau a marilor operatori de telecomunicaţii. Tabelul de mai jos arată câteva sisteme folosite în ODFuri.
Trebuie menţionat că adoptarea unui anumit standard economiseşte timp şi bani în cazul expansiunii reţelei optice. La conectarea următoarelor linkuri instalatorul nu trebuie să mai verifice ordinea fibrelor în cablurile de distribuție sau să evite probleme de conexiune eronată (în special când racordurile sunt plasate în paneluri închise fără posibilitatea de a vedea ordinea a fibrelor).

Cum alimentați o cameră IP de 12V și un microfon dintr-un switch PoE?

Multe instalații au problema alimentării unei camere IP prin PoE de pe un cablu UTP și un alt dispozitiv care necesită curent continuu 12 VDC (de ex. Microfon extern sau iluminator cu infraroșu). Cu orice switch PoE (802.3af sau PASSIVE) și folosind o ieșire și stabilizatorul PoE Atte ASDC-12-124-HS M18953, se poate realiza o astfel de instalare. Dispozitivul transferă energie la ieșirea PoE și are o mufă de alimentare 2.1/5.5 cu o tensiune de 12 VDC. Eficiența maximă de curent la această ieșire este de 1A la 12V, în timp ce alimentați ambele dispozitive, amintiți-vă despre limita de putere disponibilă la ieșirea PoE din switch.

Videointerfon Hikvision în standard 2-Wire.

Deseori trebui să înlocuiți videointerfonul existent cu unul nou, cu posibilități mai mari. Acest tip de modernizare poate necesita înlocuirea cablurilor, de exemplu cu cabluri UTP în cazul sistemelor IP. Interfonul video Hikvision funcționează în standardul 2-Wire, care are aceeași funcționalitate ca interfonul video Hikvision IP de a doua generație. Construcția unui sistem mic constă în conectarea la distribuitorul G74823 DS-KAD706 printr-o magistrală cu 2 fire a monitoarelor (de exemplu, G74018 DS-KH6320-WTE2) și modulul stației de ușă principale (G73644 DS-KD8003-IME2). Bus-ul cu 2 fire vă permite să alimentați dispozitivele și să stabiliți comunicarea. După conectarea distribuitorului la rețeaua LAN, fiecare dispozitiv (monitor, stație ușă) este vizibil în rețea sub o adresă IP separată. Configurarea se face folosind aplicația iVMS-4200 (v3). Un astfel de sistem, pe lângă funcționalitatea de bază pentru care este conceput, adică apelul video, deschiderea yalei și controlul porții de la intrare, vă permite, de asemenea, să operați utilizând aplicația Hik-Connect pe smartphone. Datorită acestuia, puteți redirecționa un apel către telefon în timpul absenței locatarului și puteți deschide de la distanţa poarta.
Exemplu de diagramă de instalare folosind sistemul 2-Wire Hikvision

Produse noi în oferta Dipol

Suport de colț Marathon MN-40C pentru montarea camerei [galvanizat] M5140C vă permite să instalați camera pe colțul clădirii. Este realizat din tablă de oțel zincat cu grosimea de 3mm. Diametru găuri de montare Ø10.
Fibră optică universală Prysmian IC-ROUND 02J7A2 2E 9/125 B2ca ( G.652.D 9/125 um, LSZH, gel)
Cablu de fibră optică pentru interior Prysmian IC-ROUND 02J7A2 2E 9/125 B2ca (2 fibre G.657A2) L7002 este un cablu DROP utilizat în instalații de interior. Va funcționa bine atât în ​​clădiri rezidențiale, cât și în clădiri de birouri. Două fibre singlemode (standard G.657A2) sunt plasate într-un microtub. Fibrele de aramidă utilizate în construcția cablului sunt destinate protejării tubului central cu fibre optice împotriva deteriorării mecanice și a rozătoarelor.
Cameră dome 4 în 1 Hikvision DS-2CE56D8T-IT3F (1080p, 2,8 mm, 0,003 lx, IR până la 60m) HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS M75269 este proiectat pentru utilizare în monitorizare bazată pe înregistratoare HD-TVI. Generează o imagine de înaltă calitate cu o rezoluție de 1080p. Iluminatorul cu infraroșu cu o rază de acțiune de până la 60m, realizat folosind tehnologia Exir, asigură o iluminare uniformă a zonei. Camera aparține seriei Low Light. Se caracterizează printr-o fotosensibilitate de 0.003 lux. Vă permite să obțineți o imagine cu parametri foarte buni, chiar și în condiții de lumină slabă.

Merită citit:

Proiectarea sistemelor TV/SAT în clădiri cu mai multe familii. DIPOL oferă multiswitch-urile MR-9xx si MV-9xx TERRA pentru clădiri cu mai multe familii, proiectate în concordanţa cu cerinţele pentru sisteme TV/SAT, asigurând recepţie semnalului de la doi sateliti. Soluţia oferită este destul de populară, printre altele în pieţele Poloneze, Britanice, Germane si Australiene. Multiswitch-urile avansate TERRA au fost si sunt o solutie foarte recunoscută pentru sistemele SMATV în Polonia din 2004. Construcţia de calitate, stabilitatea parametrilor si rata de defectare foarte scăzută fac din multiswitch-uri un produs ales şi de cei mai exigenti clienți DIPOL vinde produse TERRA din 1996 Garanția produselor a fost extinsa pentru 4 ani...>>>Mai multe
Videointerfoanele Hikvision - descriere modele și funcții
Prezentare sistemelor de video interfon Hikvision