Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 31/2021 (4 Octombrie 2021)

Proiectul Taara - Internet de mare viteza transmis prin laser.

Compania X deţinuta de Google au anunţat că implementarea unui sistem prototip de comunicaţii laser a fost terminat cu succes. Proiectul Taara consista în crearea unei reţele de internet stabile între doua oraşe la 5 km distanţă folosind un laser. Testul sistemului din Africa a durat 20 de zile unde 700 TB de informaţii au fost tranmise la viteze de 20 Gb/s cu 99.9% disponibilitate. Reţeaua creată va fi folosita comercial, deoarece crearea unei conexiuni prin cablu este foarte costisitoare în acea locaţie. Problema este râul Congo a cărui curent rapid şi adancimea mare fac imposibil instalarea unui cablu, in timp ce ruta alternativa este mai lunga de 400 de km
Sistemul instalat de comunicatii prin laser. Laserul trebuie pozitionat in asa fel incat sa ajungă la receiver-ul cu diametrul de 5 cm
Tehnologia de transmisie a datelor foarte fiabilă a fost dezvoltată ca parte a proiectului Loon, care avea ca scop crearea unei rețele folosind baloane la aproximativ 100 km distanță. Din motive economice, proiectul a fost suspendat, dar tehnica de comunicații optice în spațiu liber (FSOC) folosită a fost utilizată pentru a furniza o conexiune wireless în bandă largă în Africa. La fel ca fibra optică, dar fără cabluri, Taara folosește lumina pentru a transmite informații la viteze foarte mari prin aer într-un fascicul foarte îngust, invizibil. Funcționează cel mai bine la distanțe scurte și în locații specifice. Problemele cu care se confruntă transmisia apar din cauza interferențelor dintre transmițător si receiver. Cel mai deranjant lucru este ceața si ploaia, iar transmisiile pot fi interferate de păsări sau alte animale ce pot ajunge la echipament.
Traficul global pe internet este aşteptat să creasca cu 24% anual. Cablurile de fibră optică pot face față la această creştere a cerinței, dar implementarea unei rețele de fibră optică vine des cu probleme logistice. Planificarea şi săparea șanţurilor pentru a trage traseele de cablu poate dura mult şi poate fi costisitoare, iar terenul dificil poate impune probleme fizice ce fac implementarea aproape imposibila. Ca şi fibra optică dar făra fir, comunicarea optică wireless foloseste lumina pentru a transmite informaţie intre două puncte la viteze mari. Legatura este de necomparat la preț de construcție şi mentenanţă faţă de infrastructura prin fir.

Antenă externă pentru LTE.

În multe cazuri, când stația de bază este la distanță față de dispozitivul mobil, există probleme cu puterea semnalului. Pentru a-l îmbunătăți, cel mai adesea este necesar să conectați o antenă externă la modem. Cu toate acestea, există cazuri în care utilizarea unei antene externe nu este legată de necesitatea îmbunătățirii semnalului LTE, ci, de exemplu, îmbunatățirea transmisiei de date între stația de bază și modem. De reținut faptul că antena LTE ar trebui să fie de bandă largă - este asociată cu introducerea de noi benzi LTE și agregarea lor.
Înainte de a alege o antenă externă, verificați ce parametri are semnalul de rețea LTE receționat de modem. Pentru aceasta, accesați network diagnostics din software-ul routerului sau al modemului, apoi comparați parametrii cu valorile prezentate mai jos.
  • RSRP (dBm) - (putere de recepție a semnalului de referință) - o măsură a puterii semnalului
    • mai mare de -79 dBm - puterea semnalului foarte bună
    • de la -80 dBm la -90 dBm - putere bună a semnalului
    • de la -91 dBm la -100 dBm - putere slabă a semnalului. Utilizați o antenă externă sau modificați locația modemului
    • mai puțin de -100 dBm - puterea semnalului foarte slabă. Utilizați o antenă externă .
  • RSRQ (dB) - (Quality Signal Received Quality) - măsură a calității semnalului
    • mai mult de -9 dB - foarte bun
    • de la -10 dB la -15 dB - bun
    • de la -16 dB la -20 dB - slab. Utilizați o antenă externă sau modificați locația modemului.
    • mai puțin de -20 dB - foarte slab. Utilizați o antenă externă.
  • SINR (dB) - (Signal to Interference plus Noise Ratio) - o măsură a calității semnalului util în raport cu zgomotul
    • mai mult de 21 dB - foarte bun
    • de la 13dB la 20 dB - bun
    • de la 0dB la 12 dB - slab. Utilizați o antenă externă.
    • mai puțin de 0 dB - foarte slab. Utilizați o antenă externă.
  • RSSI - (Received Signal Strength Indicator) - indicator al puterii semnalului recepționat, inclusiv interferențe; activitate de transfer de date mai mare - RSSI mai mare
    • mai mare de -73 dBm - foarte bun
    • de la -75 dBm la -85 dBm - bun
    • de la -87 dBm la -93 dBm - slab. Utilizați o antenă externă sau modificați locația modemului.
    • mai puțin de -95 dBm - foarte slab.Utilizați o antenă externă.
Antenă 4G/LTE TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO (cu 10 m de cablu și conector SMA)
Antenă LTE/4G MIMO TRANS-DATA KPZ 6/8
Antenă router 4G LTE ALP (800-3000MHz, 2x5m cu SMA) A7054_5
Antenă 4G/LTE TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO (cu 10 m de cablu și conector SMA) A741024
Antenă LTE/4G MIMO TRANS-DATA KPZ 6/8 A741022

Măsurarea semnalului satelit DVB-S2 folosind tehnologia Wideband.

Pentru a asigura recepţia semnalului satelit, mulţi oameni, folosesc serviciile instalatorilor echipați cu un analizor profesional. De fapt, această sarcină nu este simplă pentru un utilizator neexperimentat, iar ajustarea optimă a antenei are un impact cheie asupra calitaţii semnalului recepţionat. Dacă semnalul satelit este furnizat către mai multe receivere, se folosesc multiswitch-uri, legate la un LNB quattro trebuie. Astfel de sistem necesită patru cabluri. Dar daca cele patru cabluri nu pot fi trase de la LNB la multiswitch? Cea mai nouă soluţie este bazată pe un LNB wideband ce permite reducerea de la patru la două cabluri. LNB-urile folosite în sisteme multiswitch, au două ieşiri de semnal (polarizare H/V). Un sistem bazat pe un singur satelit necesită doar două cabluri de satelit de la LNB la multiswitch. LNB-ul Wide Band 290...2340 MHz H/V: A98222 GT-WB1 funcţionează cu multiswitch-ul dSCR Terra SRM-522 R80522. Dar cum aliniem precis antena în acest caz? O soluţie ideala este să folosim analizorul ST-5150 R10842 capabil să măsoare semnalul Wideband.
Analizor TV DVB-T/T2/C și satelit DVB-S/S2 ST-5150 cu tuner incorporat
Analizor TV DVB-T2/C și satelit DVB-S2 ST-5150 cu tuner încorporat.
Videoclipul de mai sus ne arată cum setăm LNB-uri Unicable si Wideband folosind analizorul ST-5150

Protecţie 100% la supratensiune.

Camera serverului include multe computere și alte dispozitive de rețea. Ele sunt adesea un element semnificativ. Cu toate acestea, pentru utilizatori, cel mai important lucru sunt datele pe care le conțin. În caz de distrugere, acestea nu pot fi recuperate. De aceea se folosesc sisteme de back-up automat. Cu toate acestea, vechea regulă spune că cel mai bine este să vă protejați datele sursă folosind echipamente de protecție la supratensiune.
În multe cazuri, specialiștii care instalează rețele de calculatoare folosesc o soluție bazată pe un un kit de media convertoare în loc de măsuri de securitate dedicate.Fibra optică este un mediu de transmisie cu lățime de bandă mare, dar este și un izolator ideal. În plus, dispozitivele cu fibră optică sunt mult mai ieftine decât dispozitivele de securitate pregătite pentru o rețea bazată pe cabluri UTP.
Un exemplu de securizare a dispozitivelor de rețea cu utilizarea
media convertoarelor de fibră optică
Atunci când alegeți un media convertor ca protecție la supratensiune, cea mai bună soluție este utilizarea dispozitivelor multimode (preț mai mic), compatibile cu cablurile OM3. De exemplu: două media convertoare ULTIMODE M-023G L10025 conectate cu un patch de fibră optică OM3 L3311.

Cum rezolvăm problema accesului de la distanță la serviciul Hik-Connect de pe PC?

Pentru a vizualiza de la distanță imaginea de pe dispozitivele conectate la cloud-ul Hik-Connect pe un computer, este necesară instalarea unui software CMS care acceptă această funcție, de exemplu.iVMS-4200.
Locația butonului pentru conectarea la Hik-Connect în iVMS-4200
Pentru a adăuga suport pentru dispozitive din cloud, conectați-vă la contul dvs. Dispozitivele conectate la cont vor fi adăugate automat la listă și veți putea accesa funcții acceptate de cloud, inclusiv: vizualizare live (mai multe canale în același timp), control PTZ, zoom digital, redarea înregistrărilor arhivate și gestionarea notificărilor de alarmă (încălcarea zonei, trecerea liniei etc.).
Se poate întâmpla ca butonul în cauză să nu fie vizibil în program. Acest lucru se întâmplă atunci când .Net Framework nu este pe sistem sau computerul nu a fost repornit după instalarea acestuia.

Tehnologia AcuSense pentru camerele IP Hikvision.

Noile soluții de camere IP Hikvision utilizează tehnologia AcuSense, bazată pe algoritmi Deep Learning. Dar ce înseamnă asta cu adevărat pentru utilizator? În soluțiile tradiționale, evenimentele de la detectarea mișcării sau analiza VCA (de exemplu, treceri de linie virtuale sau detectarea intruziunii) s-au bazat pe detectarea modificărilor pixelilor. Este o soluție care, sub influența factorilor externi nedoriti, cum ar fi ploaia, mișcarea copacilor etc., ar putea genera un număr semnificativ de alarme false. În consecință, au apărut înregistrări pe DVR, ceea ce nu însemna neapărat detectarea unui eveniment interesant, iar utilizatorul poate primi un număr foarte mare de alarme false, deseori utilizatorii renunța la notificări.
AcuSense introduce o nouă calitate în monitorizare. La configurarea evenimentelor, este disponibil un filtru „persoană/vehicul”, unde după ce este selectat, se verifică mai întâi dacă obiectul este o persoană sau un vehicul și apoi se efectuează notificarea. În timpul configurării sistemului, programul de instalare poate activa sau nu filtrul (apoi camera funcționează ca soluțiile anterioare, detectând toate obiectele). A doua generație a tehnologiei AcuSense este disponibilă, de exemplu, în seria de camere EasyIP 4.0 cu denumirea DS-2CD2XX6G2 (AcuSense) și DS-2CDXX7G2 (AcuSense + ColorVu) și în seria EasyIP 2.0 Plus cu denumirea DS-2CD2XX3G2 (AcuSense).
Un exemplu de activare a unui filtru de tip persoană/vehicul în camera K03195 DS-2CD2087G2-L (AcuSense + ColorVu) pentru evenimente precum detectarea mișcării și detectarea intruziunilor

Produse noi în oferta Dipol

Filtru LTE signal 700 R49601 este un filtru folosit in sisteme SMATV pentru a filtra semnalele nedorite în banda de 700 Mhz (frecvenţele 694 - 862 Mhz) inclusiv serviciile de date prin rețeaua LTE. Este recomandat în special pentru sisteme ce folosesc amplificatoare broadband ce acopera banda UHF (până în 862 Mhz).
Cameră compact IP Dome Hikvision DS-2CD2346G2-ISU/SL K01341 aparţine celei de a doua generaţii de camere bazate pe tehnologia AcuSense, remarcabil pentru filtrarea şi mai eficientă a alarmelor false. Dispozitivul este dedicat pentru folosinţa în sisteme CCTV bazate pe NVR-uri IP. Camera este echipata cu un senzor CMOS de 4 Mp si 1/3" si iluminator IR de 30m pentru a asigura vizibilitate adecvata în condiţii de luminozitate scăzuta.
Cameră bullet 4 în 1 Hikvision DS-2CE16D8T-IT3F M75626 poate fi folosită în sisteme de supraveghere video bazate pe DVR-uri HD-TVI. Generează imagini de calitate în rezolutia 1080p. Iluminatorul infraroşu ce foloseşte tehnologia Exir asigură iluminare până în 60m.

Merită citit:

Diverse interfețe multimedia pentru un sistem video. Extender-ul HDMI (VGA) la IP fac posibilă conectarea semnalului de înaltă definiție (HD) la un receptor (televizor, monitor) echipat cu conector HDMI (VGA) printr-o rețea de date ethernet. De asemenea, dispozitivele permit utilizatorului să transmită și semnalele IR (telecomandă) și/sau USB (mouse, tastatură), de ex. pentru controlul unui player STB sau NVR....>>>mai multe
Schema de instalare pentru conectarea unui computer (conector VGA) la televizor (conector HDMI)
Construction Products Regulation (CPR)<br /> noi standarde pentru cabluri
Cablurile TRISET - pe măsura cerintelor