Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 32/2021 (11 Octombrie 2021)

Sofia Digital va crea Registrul Central de Servicii pentru DVB-I.

Organizația DVB, Sofia Digital va crea un registru central de servicii (CSR) pentru standardul DVB-I. În viitor, întregul standard va funcționa în jurul acestui registru și orice dispozitiv compatibil cu specificația DVB-I va beneficia de accesul la serviciile disponibile acolo.
Cu toate acestea, crearea registrului va începe cu o revizuire a conceptelor adoptate în standardul DVB-I. În a doua fază, serviciile vor fi implementate gratuit pentru a testa standardul pe un grup mai larg de utilizatori.
Standardul DVB-I va complementa metodele tradiționale de acces la serviciile de televiziune (televiziune terestră și prin satelit, așa-numita „televiziune liniară”) cu conținut și servicii furnizate prin rețele de bandă largă, permițând integrarea simultană a conținutului din ambele surse. Rețelele 5G sunt destinate cel mai frecvent în contextul DVB-I, dar serviciile pot fi furnizate și prin cablu, de ex. de fibră optică.
Exemplu a listei de canale DVB-I
Există zeci de mii de canale TV diferite disponibile în întreaga lume, cu multe servicii adaptate pentru difuzarea regională. Cum să organizați și să accesați acest număr imens de canale TV diferite? Răspunsul este CSR, care combină toate listele de servicii disponibile (liste de canale TV disponibile și metodele lor de transmisie) într-un singur catalog și permite accesul rapid și eficient la aceste liste. Folosind o gamă largă de criterii de căutare diferite, cum ar fi naționalitatea, limba, genul, programele pentru copii, performanța (rezoluție 4K, interval dinamic ridicat etc.) și popularitate, CSR face posibilă parcurgerea diverselor liste create de companiile TV, companiile de difuzare și autoritățile naționale de reglementare.
Dezvoltarea CSR este o provocare imensă care include crearea de servere web de înaltă disponibilitate, actualizări rapide și fiabile de conținut și sisteme pentru gestionarea listelor de canale și a permisiunilor utilizatorilor. Telespectatorii obișnuiți vor vedea o gamă mai bună și mai largă de programe pe TV, împreună cu noi oportunități de a accesa conținut de interes. Planul și implementarea standardului DVB-I și CSR vor fi demonstrate la IBC Show din Amsterdam în decembrie 2021 și DVB World în martie 2022.

Instalarea unui sistem multiswitch acasă.

multiswitch-urile Signal permit crearea sistemelor TV/SAT în locuințe cu o singura familie, apartamente mici și birouri. Multiswitch-urile sunt proiectate pentru montarea în interior. Sunt dedicate pentru sisteme cu topologie de tip stea. În astfel de sisteme, toate prizele sunt conectate prin cabluri conectate la unul sau mai multe multiswitch-uri. Există izolare foarte bună între ieșiri (interferențe foarte mici între benzi și polarizări) și egalizare pentru semnal ce poate compensa atenuarea inegală dată de lungimea cablului. Multiswitch-urile pot tele-alimenta cu 12 VDC antena terestră. Atunci când un amplificator urmează să fie alimentat prin cablul de semnal, switch-ul trebuie setat pe "12V ON".
Exemplu de sistem multiswitch într-o locuința folosind multiswitch-ul MRP-508 R68508 de la Signal
Gama de multiswitch-uri MRP de la Signal este formată din patru produse. Trei dintre ele sunt dedicate recepției semnalelor de la un satelit și diferă prin numarul de ieșiri: 4, 8, 12 iar unul este dedicat recepției semnalelor de la doi sateliti. Acest lucru este detaliat în tabelul de mai joș.
     
ModelMRP-504MRP-508MRP-912MRP-908
CodR68504R68508R68512R68908
I/O 5/4 5/85/12 9/8
Nivel maxim de intrare [dBμV]105
Nivel maxim de ieșire [dBμV]100
Switch On/Off pentru 12 VDCDa
Indicatie de scurtcircuitDa

Sistem de monitorizare al unei vile bazat pe camerele IP Hikvision cu AcuSense.

Diagrama de mai jos arata un sistem de monitorizare pentru o vilă bazat pe camerele DS-2CD2046G2-I K03141 ce folosesc tehnologia AcuSense, de la seria EasyIP 4.0. Aceste camere sunt capabile să detecteze ființele umane/vehiculele și pot filtra toate alarmele false. Acesta mărește eficacitatea intregului sistem de supraveghere în comparație cu camerele standard. Camerele sunt echipate cu senzori de 4 MP și o distanța focală fixă ce asigură un unghi de 103°. Acest model folosește LED-uri infrarosii create cu tehnologia EXIR, ce permite chiar și iluminarea zonei monitorizate noaptea. DVR-ul cu 8 porturi DS-7608NI-K2 K22074 este folosit pentru a înregistra evenimentele. Camerele sunt alimentate de catre switch-ul Ultimode N29982. DVR-ul folosește HDD-ul Western Digital Purple M89305 cu o capacitate de 4 TB. Imaginile sunt afișate de DVR pe monitorul DS-D5024FC de 23.6" M30236 de la Hikvision.
Sistem de monitorizare a vilei bazat pe camere ce folosesc tehnologia AcuSense

Adaptor pentru media convertor.

Adaptorul pentru media convertorul ULTIMODE L5215 este un sistem integrat pentru montarea si alimentarea a 14 media convertoare intr-un rack de 19". Este echipat cu un alimentator dublu si un sistem independent de răcire. Această soluție asigură operare continuă a media convertoarelor.
Sursele de alimentare redundante reprezintă o soluție fiabilă pentru aplicațiile care necesită o funcționare continuă. Fiecare dintre sursele de alimentare poate fi înlocuită fără a întrerupe funcționarea media convertoarelor. Orice defecțiune a sursei de alimentare este indicată de LED-ul aflat pe panou și de o alarmă sonoră. Fiecare slot este echipat cu conector de alimentare individual, astfel încât orice media convertor poate fi schimbat fără a întrerupe funcționarea sistemului.
Instalarea media convertoare durează câteva minute. Doar înșurubați plăcuța pentru a fixa media convertorul și apoi îl așezați în adaptor. Adaptorul este compatibil cu toate media convertoarele ULTIMODE.

1 - Convertor media ULTIMODE cu element de montare
2 - Adaptor rack ULTIMODE L5215 (gol)
3 - Adaptorul cu un număr de 8 media convertoare ULTIMODE

Cabluri torsadate - marcarea.

Cablurile torsadate sunt folosite pentru transmiterea informatiei prin legaturi de telecomunicatii si retele de Internet. În ziua de azi sunt cel mai des folosite in telefonia fixă si în rețelele de Ethernet. Cablurile sunt formate dintr-unul sau mai multe perechi de cabluri torsadate. Torsadarea este folosita pentru a elemina interferențele electromagnetice si interferența dintre cabluri, asa numita diafonie.
Metoda de descriere a cablurilor torsadate este dată de catre ISO/IEC 11801:2002. Din informația dată, descrierile cablurilor trebuie să urmeze sintaxa xx/yyTP unde yy indica o singura pereche de conductori din cablu, în timp ce simbolul xx se referă la întregul cablu.
Simbolurile xx si yy pot fi:
 • U - Unshielded-Neecranat
 • F - Foiled-Ecranat cu folie
 • S - Shielded-Ecranat cu tresă
 • SF - Shielded and foiled-Ecranat cu folie si tresă
 • U/UTP - Neecranat
 • F/UTP - Ecranat
 • U/FTP - Fiecare pereche este ecranată separat
 • F/FTP - Cablu ecranat cu folie cu elemente echilibrate ecranate cu folie
 • SF/UTP - Cablu ecranat cu tresă si folie cu elemente neecranate
 • S/FTP - Cablu ecranat cu tresă cu elementi balansati ecranați cu folie
 • SF/FTP - Cablu ecranat cu tresă si folie cu elemente balansate ecranate cu folie
Cablu U/UTP 24AWG NETSET BOX Cat5e de interior [305m]
Unul dintre cele mai populare cabluri torsadate pentru uz interior.
Cablu NETSET U/UTP 5e E1408_305.

Produse noi în oferta Dipol

Fibră optică de interior Prysmian IC-ROUND 02J7A2 2E 9/125 B2ca (2x singlemode G.657A2)
Fibră optică universală Prysmian IC-ROUND 02J7A2 2E 9/125 B2ca ( G.652.D 9/125 um, LSZH, gel) L7002_1000 este un cablu de fibră optică folosit în sisteme de interior. Este potrivit pentru cladiri rezidentiale și birouri. Două fibre singlemode (standardul G.657A2) sunt plasate într-un microtub. Cablul și tubul central este protejat de o fibră de aramidă pentru protecție împotriva daunelor mecanice și a rozătoarelor. Învelisul exterior este făcut din material LSZH cu clasa de reacție la foc: B2ca-s1a, d1, a1.
Cablu U/UTP Cat5e NETSET Cupru integral, rezistenţă la foc Cca s1a,d1,a1 rolă 500m
Cablu UTP NETSET cat. 5e Cca s1a,d1,500mE1415_500 depașește cerințele pentru un cablu de rețea din categoria 5e. Învelișul exterior este de clasa Cca. Datorită acestui criteriu acest cablu este ideal pentru utilizarea în cladiri mici și locații cu cerințe ridicate în caz de incendiu.
Suport Marathon MK-61B pentru montarea camerelor pe catarguri / stâlpi cu diametrul de 30 până la 105 mm [negru]
Suport Marathon MK-61B pentru montarea camerelor pe catarg/stâlpi cu diametrul de 30 până la 105 mm [negru] Suportul M5173B este folosit pentru montarea camerelor pe un catarg sau stâlp de iluminare cu diametru maxim de 105 mm. Suportul este creat din oțel galvanizat de 3mm. Permite montarea a două camere pe ambele fețe ale suportului. Datorită găurilor universale este compatibil cu majoritatea camerelor de supraveghere.

Merită citit:

Cum alimentați o cameră IP de 12V și un microfon dintr-un switch PoE? Multe instalații au problema alimentării unei camere IP prin PoE de pe un cablu UTP și un alt dispozitiv care necesită curent continuu 12 VDC (de ex. Microfon extern sau iluminator cu infraroșu)...>>>mai mult
Signal Fire AI-8/AI-8C/AI-9 - Cum incepem sudarea fibrei?