Nr. 36/2021 (8 Noiembrie 2021)
DVB DEMOS 2021.
A doua ediție a online a evenimentului DVB DEMOS a avut loc luna trecută. În cadrul acestui eveniment, membrii DVB au demonstrat online produse și servicii inovatoare bazate pe ultima generație de soluții DVB pentru Internet, de la DVB-I și DVB-DASH la ABR multicast și utilizarea tehnicilor native de rețea IP și 5G. Conferința a oferit dovezi ample că noile soluții DVB bazate pe IP sunt bine plasate pentru a marca o nouă eră în serviciul de livrare de televiziune. Cincisprezece companii membre DVB și-au prezentat cele mai recente produse și servicii bazate pe specificații DVB noi sau viitoare. Standardul DVB-I a stat la baza a mai mult de jumătate din prezentări. În mai multe cazuri, au fost prezentate pentru prima dată soluții bazate pe standardul DVB Native IP, a căror specificație urmează să fie lansată la sfârșitul acestui an.Prezentările au fost realizate, printre alții, de: TPV Technology, Kineton, Dolby și Huawei, care s-au axat pe exemple specifice de implementare a standardului DVB-I și informații despre cum poate fi utilizat pentru a susține întreaga gamă pe diferite dispozitive și contexte de vizualizare. Pentru prima dată, Qualcomm a demonstrat DVB-I ca parte a transmisiei terestre 5G bazate pe LTE. În prezentările ulterioare, mai mulți furnizori au arătat cum DVB Native IP va permite livrarea de conținut video OTT live prin satelit.
Rezumând evenimentul Emily Dubs de la DVB a explicat și a subliniat rolul special al DVB-I ca standard comun pentru mai multe servicii furnizate utilizatorilor prin orice tehnologie de backhaul.
Controlul releelor din stația videointerfonului IP gen. a 2-a
Stația videointerfon pentru poartă Generația a 2-a de videointerfon IP Vila (cu excepția DS-KV6113-WPE1(B) și DS-KV6103-PE1(B)), au încorporate 2 relee declanșate independent care permit de exemplu controlul porții de intrare. În mod implicit, cel de-al doilea releu al stației de ușă este oprit și trebuie activat folosind aplicația iVMS-4200 sau printr-un browser-ul web. Aceste ieșiri pot fi declanșate folosind o aplicație pentru smartphone numită Hik-Connect, o aplicație client pentru un computer iVMS-4200, stații interioare sau după scurtcircuitarea la masă (GND) a intrărilor AIN4 (declanșare releu DOOR2) și AIN3 (declanșare releu DOOR1). Aceste intrări sunt adesea folosite pentru instalarea unor butoane locale de deschidere, montate la o distanță sigură, astfel încât să nu poată fi accesate din afară. În cazul unei yale, acesta permite deschiderea acestuia fără a fi nevoie să folosiți o cheie, dacă nu este instalat niciun mâner mobil sau buton în interior. În cazul porții se poate deschide rapid făra a fi nevoie de telecomanda.Conectarea butoanelor de deschidere locală pentru stațiile de ușă Vila
DS-KV8113-WME1 (B), DS-KV8213-WME1 (B), DS-KV8413-WME1 (B)
DS-KV8113-WME1 (B), DS-KV8213-WME1 (B), DS-KV8413-WME1 (B)
Instalarea unui transmodulator pentru un cămin de bătrâni
Într-una din clădirile căminului din Cracovia s-a decis modernizarea instalației de antenă. După cum sa solicitat, instalația urma să ofere acces la toate canalele TV terestre DVB-T2 și selectarea canalelor prin satelit DVB-S2 gratuite de la un singur satelit. În acest scop, pe acoperișul clădirii a fost instalată o antenă satelit A9684 de 120 cm cu un LNB quatro A98257. Pentru a recepționa semnalul DVB-T2 a fost folosită antena Dipol 44/21-60 Tri Digit A2670. Semnalul de la ambele antene a fost tras pe cablu coaxial în camera serverului, unde a fost instalat un amplificator de canal și transmodulatorul TERRA tdx-480 R81621.La programele de televiziune digitală terestră DVB-T2 au fost adăugate aproximativ o duzină de programe TV prin satelit, aflate în mai multe sumatoare DVB-T2. În total, întreaga ofertă a cuprins aproximativ 35 de programe TV. Transmodulatorul TDX-480 R81621 a fost folosit pentru a converti semnalele satelitului la standardul DVB-T2, care convertește semnalul satelitului DVB-S2 (QPSK/8PSK) într-un flux digital DVB-T2 COFDM. Acest stream a fost apoi însumat cu canalele DVB-T2 folosind amplificatoarele at422 R82509 și at440 R82511. Iar amplificatorul at440 R82511 - cu celelalte 3 sumatoare în banda UHF. Un cablu de la multiswitch-ul SRM-522 R80522 a fost conectat la transmodulatorul TDX-480 R81621, astfel încât să puteți primi semnalul de la orice transponder satelit de la satelitul HotBird 13.0°E. Amplificatorul ma400 R82520 a fost folosit pentru a amplifica semnalul de la modulele: at422 R82509, at440 R82511, TDX-480 R81621. Nivelul de semnal corespunzător în instalație a fost asigurat de amplificatoarele HA-126 R82303 montate pe 5 etaje.
Măsurători OTDR pentru instalațiile de fibră optică
Reflectometrul este un dispozitiv avansat cel mai adesea conceput pentru a măsura reflectanța (abilitatea de a atenua semnalele reflectate) a conectorilor și pentru a determina atenuarea tuturor evenimentelor în rețeaua transmisă. O astfel de măsurare oferă o imagine completă a secțiunii măsurate a instalației de fibră optică. Permite instalatorului să verifice corectitudinea sudurilor realizate, conexiunile adaptorului sau absența deteriorării fibrei rezultată din refracția fibrei în timpul așezării sau rebobinării.Reflectometru Grandway FHO3000 L5828.
Dispozitivele de acest tip sunt de neînlocuit atunci când se caută cauzele defecțiunii fibrei optice, precum şi determinarea precisă a locului avariat.
Dispozitivele de acest tip sunt de neînlocuit atunci când se caută cauzele defecțiunii fibrei optice, precum şi determinarea precisă a locului avariat.
Reflectometrele se bazează pe media unei serii de măsurători și pe o analiză software a rezultatelor obținute. Valorile de atenuare sunt determinate de software. Mai important, însă, este faptul că măsurarea reflectometrică nu ține cont de valoriile de atenuare pentru ultimul eveniment al liniei măsurate. De obicei, acest eveniment este conectorul căii optice măsurate, care poate avea un impact semnificativ asupra atenuării totale. Această zonă poate fi eliminată prin utilizarea unui cablu de lansare, ceea ce înseamnă, totuși, că măsurarea va include influența acestei conexiuni suplimentare.
În ciuda faptului că reflectometrul este un dispozitiv avansat care oferă multe posibilități de diagnosticare, măsurătorile atenuării totale a căii optice trebuie efectuate folosind metoda de transmisie - adică cu utilizarea unui powermetru optic și a unei surse de lumină stabilă. În primul rând, este o metodă mai precisă (spre deosebire de măsurătorile reflectometrice, se măsoară atenuarea reală). În al doilea rând, sistemul poate fi calibrat prin eliminarea atenuării la începutul și la sfârșitul fibrei optice. Fiecare reflectometru este echipat cu un modul de powermetru. Deci nu este necesar să cumpărați ambele dispozitive.
O reflectogramă este un grafic care arată puterea semnalului optic pe întreaga lungime a liniei de fibre testate. Permite tehnicianului să determine ce evenimente au loc pe o anumită distanță optică și să măsoare parametrii de transmitere a acestora (cum ar fi atenuarea și reflectanța). Imaginea de mai sus ilustrează evenimentele tipice reprezentate de o reflectogramă:
- A - începutul liniei de fibre optice; un vârf de reflecție cauzat de conectorul de măsurare
- B - o curbă de cădere reprezentând atenuarea semnalului în fibra optică
- C - o sudură sau îndoire a fibrei
- D - un punct de conectare
- E - capătul liniei de fibre optice
Următoarea ediție a Ghidului va prezenta o analiză a unui caz specific de măsurare reflectometrică a unei rețele de fibră optică.
Cum se realizează o rețea sigură pentru monitorizarea CCTV?
Ca standard, o rețea IP nu ar trebui să includă dispozitive responsabile cu securitatea casei (monitorizare, interfon, stații de poartă etc.) și echipamente informatice de acasă. Separarea acestor dispozitive unul de celălalt este unul dintre factorii care contribuie la creșterea securității sistemului de securitate.Modul de a separa aceste rețele este de a crea rețele locale virtuale. Acest lucru necesită utilizarea unui switch cu management și crearea de VLAN-uri dedicate. În exemplul de mai jos, utilizatorul poate crea două rețele separate prin modificarea parametrilor switch-ului. Primul va include monitorizarea, iar al doilea va include o rețea de apartament. Funcționarea ambelor rețele este independentă.
Este foarte important în timpul configurării (și, în același timp, adesea trecut cu vederea) să atribuiți manual adrese IP dispozitivelor fără a le oferi un gateway implicit. Dispozitivele de securitate la domiciliu nu ar trebui să aibă acces direct la Internet. De asemenea, ar trebui să vă amintiți să dezactivați orice servicii bazate pe cloud (de exemplu, vizualizarea de la distanță). Administratorul ar trebui să permită accesul la rețeaua internă numai din exterior folosind un VPN (desigur, aceasta implică necesitatea de a avea o adresă IP externă).
Diagrama unei rețele IP extinse cu utilizarea VLAN
Signal LP59-46TSuportul TV LCD montat pe perete E93174 a fost proiectat pentru a permite prinderea unui televizor LED pe perete. Pe suport poate fi montat un TV cu o diagonală de pana la 70 inch. Mânerul permite reglarea ușoară (fără unelte) a înclinării suportului în intervalul -12 ... +3 grade. | ||
Cameră IP bullet Hikvision DS-2CD2T43G2-2I K03714 aparține seriei EasyIP 2.0 Plus. Aceasta suportă tehnologia AcuSense, care funcționează pe baza algoritmului Deep Learning. Datorită acestui fapt, pentru evenimentele de la detectarea mișcării și analiza VCA (trecerea liniei virtuale, detectarea intruziunilor), este disponibil un filtru care vă permite să clasificați obiecte de tip uman/vehicul și să filtrați toate celelalte evenimente care nu îndeplinesc criteriul asumat. (ploaia, animale, căderea frunzelor etc.). | ||
Cameră IP Dome Hikvision DS-2CD2346G2-ISU/SL K01341 aparţine celei de a doua generaţii de camere bazate pe tehnologia AcuSense, remarcabilă pentru filtrarea şi mai eficientă a alarmelor false. Camera este dedicată pentru folosinţa în sisteme CCTV bazate pe NVR-uri IP. Vine echipată cu un senzor CMOS de 4 Mp si 1/3" si iluminator IR de 30m pentru a asigura vizibilitate adecvată în condiţii de luminozitate scăzuta. | ||
Merită citit:
Tehnologie Full-color pentru o mai bună monitorizare a evenimentelor pe timp de noapte.
Cele mai multe evenimente deranjante au loc noaptea. Camerele tradiționale cu iluminatoare IR captează puține detalii ale imaginii în modul de noapte. Acestea pierd toate informațiile legate de culoare care pot fi cruciale în identificarea detaliilor evenimentelor. Noaptea, zona monitorizată ar trebui să fie iluminată cu lumină albă sau trebuie folosite camere cu funcția full-color...>>>mai mult
Cele mai multe evenimente deranjante au loc noaptea. Camerele tradiționale cu iluminatoare IR captează puține detalii ale imaginii în modul de noapte. Acestea pierd toate informațiile legate de culoare care pot fi cruciale în identificarea detaliilor evenimentelor. Noaptea, zona monitorizată ar trebui să fie iluminată cu lumină albă sau trebuie folosite camere cu funcția full-color...>>>mai mult