Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 37/2021 (15 Noiembrie 2021)

Japonia a legalizat „mașina zburătoare.”

SkyDrive, o companie startup japoneză care lucrează la construirea unei "mașini zburătoare", a anunțat că vehiculul său a primit o certificare de siguranță. Certificatul a fost acordat de Ministerul Infrastructurii al Transporturilor și Turismului Japonez. Documentul confirmă că proiectarea și construcția din punct de vedere al performanței și durabilității îndeplinesc cerințele necesare de siguranță și protecție a mediului.
Compania și-a dezvăluit pentru prima dată prototipul în 2018. Cea mai recentă versiune a mașinii zburătoare SkyDrive se numește SD-03. Utilizează opt elici și atinge o viteză maximă de 30 mph (48 km/h) pentru călătorii de până la 10 minute. SkyDrive intenționează să lanseze serviciul de taxi zburător SD-03 în zona Golfului Osaka din Japonia încă din 2025.
De menționat că modelul SkyDrive, spre deosebire de alte soluții noi, nu are o cabină închisă, ceea ce îl face mai degrabă o „motocicletă zburătoare”, decât, așa cum sugerează toate materialele promoționale și informative, „o mașină”. Acest lucru are un impact negativ asupra siguranței, deși nu a afectat acordarea certificatului relevant de către autorități, care spun că transportul Japonez va căpăta o nouă formă în anul 2025.

Redirecționarea apelurilor de la video-interfonul IP Villa Hikvision către telefonul mobil.

Stațiile video IP Villa Hikvision „1-abonat” pot fi adăugate direct în cloud-ul Hikvision și apelurile redirecționate către un smartphone cu aplicația Hik-Connect instalată fără a fi nevoie de un monitor intern suplimentar (în alte cazuri, este necesară instalarea unui monitor). Pentru a utiliza această opțiune, trebuie să conectați stația de poartă la Internet prin cablu sau folosind interfața Wi-Fi, să vă creați un cont pe site-ul www.hik-connect.com, și să instalați aplicația Hik-Connect adăugați dispozitivul la cont. După ce sistemul a fost configurat, apăsarea butonului de apel de pe stația va stabili o conexiune pe telefon cu aplicația instalată. După ce îl primiți, veți putea comunica bi-direcțional și veți putea deschide yala electrică sau ușa de la intrare.
Router TP-Link Archer C6 AC1200 (gigabit, dual band), (4x10/100/1000 Mbps)Switch PoE ULTIPOWER PRO0064afat (65W, 6xRJ45 incl. 4xPoE 802.3af/at, PoE Auto Check)Yala electromagnetică încastrabilă: Bira HARTTE S12UP (simetrica,12V AC/DC)Protecție ploaie Hikvision DS-KABV8113-RS/Surface (pentru videointerfon DS-KV6113-PE1 și DS-KV6113-WPE1)Videointerfon IP Hikvision DS-KV8113-WME1 Villa Gen.2 (1 abonat, RFID, WiFi, montaj aparent)Alimentator 12V/2A - ZI-2000 (pentru camere supraveghere şi LED)
În diagrama de mai sus, stația de poartă a fost conectată la router folosind un switch PoE care permite și alimentarea acestuia. Yala electrică este controlată cu ajutorul unei surse suplimentare de 12VDC, prin primul releu încorporat în stația de poartă. Al doilea releu este conectat pentru a controla poarta. Utilizatorul poate vizualiza oricând imaginea de la stația de ușă prin aplicație, chiar dacă nimeni nu sună, și poate să activeze releele dacă este necesar.

Utilizarea unui modulator HDMI - DVB-C cu ieșire HDMI.

Conversia semnalul digital HDMI într-un semnal RF de înaltă frecvență, ceea ce înseamnă introducerea semnalului de la diferite surse de semnal, cum ar fi: PC-uri, playere video sau camere de supraveghere într-un semnal DVB-C, necesită utilizarea unui modulator. Acest dispozitiv, echipat cu una sau mai multe intrări A/V (RCA, HDMI etc. - în funcție de tipul său) și o ieșire RF (cunoscută ca și ieșire de „antenă”), vă permite să vizionați videoclipul și să ascultați la sunetul de pe canalul selectat pe toate televizoarele conectate în rețeaua DVB-C. Din punctul de vedere al receptorului, programul adăugat este văzut ca un canal CATV.
Modulatorul MHD002P R86104 este un dispozitiv multifuncțional care modulează semnalul de intrare la rezoluție Full HD (1920x1080-30p) prin conectorul HDMI în semnal DVB-C. Modelul MHD002P R86104, pe lângă intrarea HDMI, este echipat și cu o ieșire HDMI suplimentară care vă permite să legați modulatorul la sursa de semnal conectată.
Modulator HDMI la DVB-T Terra MHD002P (compatibil HDCP, ieșire HDMI)Antenă profesională DVB-T2 VHF și UHF (H/V): DIPOL 28/5-12/21-48Tap TV 1 cale FAC-1-6 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-6 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-6 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-10 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-10 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-10 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)
Exemplu de utilizare a modulatorului digital MHD002P Terra R86104. Semnalul sursă (Blu-Ray) este modulat și poate fi vizionat pe orice televizor din rețea. Este disponibilă și o ieșire HDMI pentru televizorul din locație.

Configurare avansată a detecției mișcării.

Camerele IP Hikvision (cu excepția unor dispozitive de design) pot defini 8 zone independente de detecție a mișcării, unde fiecare zonă poate avea sensibilitate diferită și poate detecta obiecte de diferite dimensiuni. Acest lucru vă permite să eliminați problemele care pot fi cauzate de elementele în mișcare (de exemplu, frunze sau crengi suflate de vânt) - reduceți sensibilitatea în această zonă. În plus, parametrii de detectare din fiecare zonă pot fi diferiți pentru modurile de zi și noapte. O cameră în modul nocturn generează adesea zgomot, care poate fi tratat de algoritmii de analiză ca mișcare. Prin urmare, se recomandă reducerea sensibilității detectării mișcării în modul de noapte.
Setările menționate sunt disponibile după selectarea opțiunii de configurare avansată a detecției mișcării.
Panou de configurare avansată al detecției mișcării

Ce access point 802.11ax recomandăm.

Access point-ul TP-LINK EAP610 N25690 este o soluție flexibilă bussines, ușor de instalat, configurabil (cu management) și sigur pentru rețelele wireless. Montarea dispozitivului pe perete sau tavan este foarte simplă. Configurarea și gestionarea WLAN au fost simplificate datorită software-ului de management central și gestionării prin intermediul unui browser web (nu necesită controller). Gestionarea automată a lățimii de bandă și autentificarea prin intermediul paginii web fac din EAP610 un produs ideal pentru medii solicitante, cum ar fi campusuri, hoteluri, centre comerciale și birouri. Dispozitivul funcționează în benzile de 2.4 GHz și 5 GHz, în standardul 802.11ax (WiFi 6).
Switch POE TP-Link TL-SG2008P Smart 8xGE(4xPoE) 802.3af/at 62WController EAP TP-Link Omada Cloud Controller OC200
Caracteristici distinctive:
 • Software-ul de management vă permite să gestionați centralizat rețeaua wireless
 • Suportă PoE 802.3at până la 100m
 • Ușurință de montare pe perete sau tavan
 • Autentificare folosind pagina de bun venit
 • Multi-SSID vă permite să creați subrețele pentru diferiți utilizatori
 • Securitatea de calitate business vă protejează rețeaua WiFi de atacuri cibernetice
 • Smooth roaming
 • Portul Gigabit Ethernet vă permite să utilizați aplicații solicitante sau să transferați fișiere multimedia
 • Viteza maximă de transmisie de 574 + 1201 Mb/s (1775 Mb/s în total) în paralel pe cele două benzi de 2.4 și 5 GHz.
 • Standard Wifi 6 - 802.11ax
AP wireless TP-LINK EAP110-Outdoor (802.11n/300Mbps, PoE)
Punkt dostępowy TP-LINK EAP610 N25690

Măsurători reflectometrice - studiu de caz.

Reflectometrul este un dispozitiv care poate oferi o mulțime de informații despre fibra optică măsurată. Acest tip de măsurare este, de asemenea, cea mai bună metodă pentru a găsi cauzele și locația defecțiunii fibrei optice. Un exemplu de reflectogramă este prezentat mai jos. Măsurarea a fost efectuată într-o rețea reală destinată distribuției semnalului CATV.
Un exemplu de reflectogramă. Masurarea făcută cu un reflectometru Grandway FHO3000 L5828.<br>Puteți descărca fișierul pdf https://www.dipolnet.ro/down/temp/wykres_otdr.pdf">aici.

În acest exemplu, avem cu un traseu de fibră optică care include:
 • 150 de metri (de fapt 150m și 2 x 1.5m de conexiune - în total 153m) de la începutul fibrei (valoarea de 161 de metri pentru primul eveniment se datorează existenței unei zone moarte) - distanța este calculată corect începând cu metrul al 8-lea),
 • evenimentele pe distanța de 161 de metri, care au fost marcate de reflectometru ca o sudură cu o atenuare de 0.26 dB. De fapt, este o conexiune a traseului de început cu traseul măsurat. Această îmbinare este cu o mufă SC/APC cu o reflectanţă foarte scăzută și tipică pentru conexiune, ea fiind înregistrată ca sudură. Adesea în astfel de situații, pentru a „îmbunătăți” reflectograma, persoanele care efectuează măsurarea murdăresc joncțiunea în mod deliberat, astfel încât aceasta să prezinte un caracter de reflectanță (lumină reflectată) și să devină vizibilă pe grafic,
 • 172 de metri de fibră optică (secțiune de la 161m la 333m) la un conector rapid cu o atenuare de 0.14 dB și reflectanță de 48.36 dB (aici evenimentul include și o sudură),
 • 30 de metri de patchcord (secțiunea de la 333m la 363m) pentru un conector rapid cu o atenuare de 0.32 dB și reflectanță de 47.85 dB (aici evenimentul include și o sudură),
 • 41 de metri de fibră optică, capătul ei este sfârşitul traseului de fibră optică care trebuie măsurată.
Toate rezultatele colectate în timpul măsurătorii prezentate sunt în limitele general acceptate. De exemplu, pierderea tipică de reflexie pentru conectorii de tip SC utilizați în instalație este de 40 dB. Măsurătorile obţinute oscilează în jurul valorii de 48 dB. La rândul său, atenuarea tipică a conectorilor este de 0.3 dB. Măsurătoarea a obținut valori de 0.14 dB și 0.32 dB. Măsurătoarea nu a arătat nicio îndoire fizică a fibrei. Datorită faptului că sudurile realizate în această legătură se află direct în fața sau imediat după îmbinare, nu este posibilă măsurarea atenuării acestora - atenuarea lor este inclusă în cea a sudurii menționată mai sus.
Cantitatea de informații furnizată de această metodă este cel mai mare avantaj al acesteia. Pentru a le interpreta corect, trebuie să aveți cunoștințe și experiență adecvate pentru a pregăti măsurarea (setarea opțiunilor necesare în dispozitiv în funcție de tipul și lungimea traseului măsurat), precum și analizarea rezultate obţinute. Din păcate, aparatele de măsurare automate nu funcționează niciodată în acest fel.

Produse noi în oferta Dipol

Suport TV LCD Signal LP59-46T E93174 pentru perete a fost realizat pentru a vă permite să montați un televizor (LCD/LED) pe perete. Capacitatea maximă de încărcare a suportului este de 70 kg. Reglare ușoară (fără unelte) a înclinării suportului în -12...+3 grade.
DVR HD-TVI cu 4 canale Hikvision iDS-7204HQHI-M1/S(C) M75542 este un DVR creat pentru înregistrarea video de la camere de înaltă rezoluție (până la 2 MP). Are 4 canale universale care vă permit să înregistrați în sistemele HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS și IP. Rezoluția maximă fiind de 2 MP la 15 fps. Alte rezoluții acceptate: 720p/VGA/WD1/4CIF la 25 fps. În plus, o cameră de 3 MP cu 15 fps poate fi conectată la primul canal al DVR-ului.
Cameră IP bullet Hikvision DS-2CD1047G0-L K03028 este o cameră IP Hikvision de buget redus din seria ColorVu Lite. Datorită tehnologiei ColorVu, camera poate înregistra color 24/7, păstrând în același timp detaliile importante pentru identificare. În condiții extreme, un iluminator cu lumină albă cu o rază de acțiune de până la 30m poate porni automat și ilumina zona pentru a asigura o imagine color de bună calitate. Camera este echipată cu un senzor CMOS Progressive Scan de 1/2,7" cu o rezoluție de 4 Mp. Obiectivul cu o distanță focală de 2.8 mm permite vizualizarea la un unghi de 102°.

Merită citit:

Controlul releelor din stația videointerfonului ​​IP gen. a 2-a. Stația videointerfon pentru poartă Generația a 2-a de videointerfon IP Vila (cu excepția DS-KV6113-WPE1(B) și DS-KV6103-PE1(B)), au încorporate 2 relee declanșate independent care permit de exemplu controlul porții de intrare....>>>mai mult
Podłączenie przycisków lokalnego otwierania do stacji bramowych Villa
DS-KV8113-WME1(B), DS-KV8213-WME1(B), DS-KV8413-WME1(B)
Videointerfoanele Hikvision - descriere modele și funcții
Podział systemów wideodomofonowych Hikvision