Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 38/2021 (22 Noiembrie 2021)

Un implant care transformă gândurile în litere.

Oamenii de știință de la Laboratorul de Translație pentru Proteze Neuronale de la Universitatea Stanford au creat o interfață funcțională creier-calculator care poate transforma semnalele creierului în litere. Oferă posibilitatea comunicării text electronice în timp real. Dispozitivul urmărește activitatea electrică a creierului în timp ce pacientul desenează mental o literă și o poate folosi pentru a spune ce literă este. Electrozii implantați în lobul frontal înregistrează activitatea creierului responsabil cu planificarea și executarea mișcărilor. Informațiile de la electrozi sunt transferate pe un computer care analizează forma semnelor „imaginare” și selectează simbolul potrivit dintr-un set specific. Interpretarea formelor se realizează folosind algoritmi de inteligență artificială care trebuie să prezică mișcările intenționate ale degetelor și mâinilor - și pe baza acestora semnul la care se gândește pacientul.
Oamenii de știință au testat dispozitivul pe un pacient care a fost paralizat de la gât în ​​jos în urma unui accident. Și-a păstrat capacitatea de a vorbi, dar a căutat o modalitate de a fi activ în lumea informațiilor electronice. Studiile au arătat că creierul își păstrează capacitatea de a controla mișcările precise, cum ar fi scrierea caracterelor, chiar dacă corpul și-a pierdut această capacitate. De asemenea, s-a constatat că mișcările complexe de tastare (viteze și forme variate) pot fi interpretate mai ușor și mai rapid prin algoritmi de inteligență artificială decât mișcările mai simple, cum ar fi deplasarea cursorului în linie dreaptă. În teste, bărbatul a reușit să „scrie” cu 90 de caractere pe minut, iar algoritmul a citit caracterele cu o precizie de aproape 94%.
Sistemele care funcționează astăzi generează semne bazate pe mișcarea globului ocular sau, ca în cazul sistemului ACAT (Assistive Context Aware Toolkit) dezvoltat de Intel pentru profesorul Stephen Hawking, bazat pe mișcarea feței. Dezvoltarea lor limitează însă viteza de funcționare - vă permit să generați doar câteva cuvinte pe minut. Invazivă, dar care dă rezultate mai bune, este utilizarea sistemelor care pot analiza semnalele creierului. Ele sunt implementate sub forma unei conexiuni între sondele plasate în creier și un computer ce constituie o interfață specifică BCI (Brain-Computer Interface). În această abordare, ideea de a converti scrisorile inventate în echivalentele lor digitale este de pionierat. Soluțiile competiției încearcă să folosească controlul tastaturii virtuale sau decodarea cuvintelor întregi. Cu toate acestea, ele sunt mai lente și mai puțin precise.

Hikvision Disk Calculator - calcularea spațiului de stocare a înregistrărilor pe hard disk-ul DVR-ului.

Prin utilizarea programului Disk Calculator v4.0.0.3 de la Hikvision, putem defini cât timp vor fi stocate înregistrările de la camere pe hard disk-ul DVR-ului, în funcție de capacitatea selectată. De asemenea, puteți defini capacitatea hard disk-ului în funcție de timpul de stocare necesar pentru înregistrări.
Utilizarea programului este foarte simplă și intuitivă. În câmpul „Număr Canal”, introduceți numărul de camere conectate la DVR. Selectați camera (IPC) ca tip de dispozitiv. În câmpul „Rezoluție”, selectați rezoluția camerelor. Putem alege rezoluții de la QCIF (176 x 144) la 12 MPix (4000 x 3000). În câmpul „Frame Rate”, specificați numărul de cadre pe secundă (1/16 - 50). În câmpul „Codificare”, selectați metoda de compresie utilizată (DVR-ul și camera trebuie să accepte metoda selectată). Calculatorul vă permite să convertiți capacitatea discului folosind trei metode de compresie: H.264, H.264+ și H.265.
Calculul timpului de păstrare a datelor pentru compresia H.264 (mod de înregistrare 24/24)
Calculul timpului de păstrare a datelor pentru compresia H.265 (mod de înregistrare 24/24)
H.265 comprimă imaginea de două ori mai mult decât H.264, păstrând în același timp aceeași calitate. Datorită metodei de compresie mai bune, rata de biți recomandată va fi mult mai mică, iar înregistrările de pe DVR cu aceeași capacitate de disc vor fi stocate de două ori mai mult. Pentru 8 camere cu o rezoluție de 2 Mp, cu înregistrare 24/24, pentru compresie H.264, un disc de 4 TB este suficient pentru 11 zile, iar cu compresie H.265 pentru 22 de zile.

Cablu clasa A+ - TRISET PLUS.

Cablul este unul dintre cele mai importante elemente ale instalatiilor TV. În procesul de transmitere a semnalului, este necesar ca izolația de semnalele interferente de la instalațiile curente sau alte cabluri TV-SAT care rulează în paralel (diafonie). Un cablu coaxial bun ar trebui să aibă o atenuare scăzută și un factor de ecranare ridicat. Acest parametru este testat în intervalul 30-3000 MHz și este de obicei de la 45 la peste 120 dB. Cablul TRISET PLUS E1016 este recomandat pentru instalații RTV/SAT cu eficienta mare de ecranare.
TRISET PLUS E1016 îndeplinește cerințele de ecranare a clasei A+ în întregul interval de frecvență 30-3000 MHz. De asemenea, îndeplinește în mare măsură cerințele pentru cablurile din clasa A++. Cablul TRISET PLUS E1016 este recomandat pentru a fi utilizat în instalațiile în care sunt multe cabluri în paralel pe o distanță lungă sau unde sunt cabluri de alimentare.

Care este diferența dintre bateriile AGM și cele cu gel?

Bateriile fără întreținere sunt recomandate pentru instalațiile de joasă tensiune. Datorită unui design special, acestea sunt complet etanșe și nu există riscul de scurgere a substanțelor periculoase, ceea ce vă permite să le așezați în orice poziție. Bateriile AGM (Absorbe Glass Mat) sau cu gel sunt disponibile.
Baterie Emu realizată în tehnologie AGM.
Elementele negre sunt celule de plumb, în timp ce cele ușoare sunt straturi de fibră de sticlă îmbibate în electrolit.
În bateriile AGM (Absorbed Glass Mat), întregul electrolit este prins (absorbit) în separatoare de fibră de sticlă foarte poroase între plăcile de plumb. Se caracterizează prin rezistență internă scăzută, ceea ce înseamnă o tensiune mai mare la borne și un timp de lucru mai lung, mai ales când sunt descărcate cu un curent mare. Acest lucru le face mai potrivite pentru funcționare tampon - sunt utilizate în UPS-uri. La rândul lor, bateriile cu gel au un electrolit sub formă de gel. Sunt rezistente la descărcarea profundă și sunt folosite ca sursă de energie pentru dispozitive mobile precum stivuitoare sau scaune cu rotile și în bateriile solare.

Cablu F/UTP cu șufă de oțel.

Cablul NETSET F/UTP, cat.5e E1519 este un cablu torsadat de cea mai înaltă calitate, conceput pentru instalații profesionale în condiții de exterior. Ecranarea din folie de aluminiu ajută la reducerea nivelului de zgomot și interferențe din mediul extern. Învelișul exterior este realizată din polietilenă (PE) rezistentă la radiațiile UV și umiditate. Cablul este utilizat pentru instalații în exterior.
Caracteristici distinctive ale ale cablului NETSET BOX F/UTP, categoria 5e:
  • Învelișul cablului este realizat din (PE) polietilena neagra, diametru exterior Ø 6.4 mm,
  • diametrul cablului de susținere 1.2 mm,
  • materiale de cea mai buna calitate, ușor de instalat, garanție de 15 ani,
  • parametri care depășesc semnificativ cerințele categoriei 5e,
  • controlul calității înainte de producție al materiilor prime și controlul calității post-producție al produsului finit,
  • conductoare solide din cupru cu diametrul de Ø0.5 mm (conform cu AWG 24),
  • izolație a conductorului din polietilenă omogenă, izolatoare vopsită PE, diametrul miezului: Ø 1 mm, culorile izolației miezului: alb-verde/verde, alb-portocaliu/portocaliu, alb-maro/maro, alb-albastru/albastru,
  • folie de poliester,
  • ecranare din aluminiu.
FTP cu şufă NETSET F/UTP 5e [1m] (PE, de exterior)
Przewód NETSET F/UTP 5e zewnętrzny PE , ekranowany, linka nośna E1519

Atenuatori optici - unde și cum se utilizează.

Atenuatoarele optice sunt elemente pasive al fibrei optice realizate pentru a reduce nivelul semnalului și a-l ajusta la nivelul de sensibilitate al receiverului. Din motive practice, atenuatoarele nu sunt utilizate în instalațiile cu fibre optice multimode - acestea nu sunt instalații cu transmittere de mare putere și utilizarea atenuatoarelor în instalație este inutilă.
Atenuator optic ULTIMODE T-15 (SC, 5 dB)
Tłumik SC, 5dB
L4515
Atenuator optic FC 010 FC/PC, 10 dB
Tłumik FC, 10 dB
L4522
Verificați nivelul de putere optică pentru a determina dacă este necesar un atenuator în cazul dvs. Pentru aceasta va trebui să cunoașteți puterea transmitter-ului și sensibilitatea receiver-ului, precum și atenuarea fibrei optice dintre ele. Teoretic, înainte de a începe instalarea, putem determina valorile așteptate de atenuare. Regulile și exemplele de calcule sunt afișate în bibliotecă Nivelul semnalului de fibră optică. Cu toate acestea, atenuarea efectivă a căii optice poate fi măsurată numai după conexiunea cablurilor într-un sistem real, folosind o sursă de lumină stabilă și un power metru profesional.
Dacă utilizarea unui atenuator se dovedește a fi justificată, acesta ar trebui să fie întotdeauna montat lângă receiver. Primul motiv este comoditatea - mai bine măsurăm și ajustăm atenuarea la nivelul dorit. În al doilea rând, fenomenul de reflectare apare atunci când fibra optică este conectată la atenuator. O parte sau tot semnalul astfel reflectat va fi atenuat pe lungimea cablului înainte ca acesta să revină la transmitter.

Produse noi în oferta Dipol

Suport TV LCD Signal LP59-46T E93174, înclinat, a fost proiectat pentru a vă permite să agățați un televizor LCD/LED pe un perete. Capacitatea maximă de încărcare a suportului este de 70 kg. suportul permite reglarea ușoară (fără unelte) a înclinării panoului în -12...+3 grade.
Dulap ECO RACK 19" 12U 450 mm, suspendat, gri R912021WL conceput pentru montarea dispozitivelor in carcasa standard de 19".
Este soluția perfectă pentru instalarea headend-urilor atât în ​​varianta profesională, cât și în cea neprofesională. În cabinet de asemenea de pot monta dispozitive care nu sunt în standardul 19", cum ar fi multiswitch-uri, amplificatoare RTV-SAT, modulatoare, DVR-uri și rafturi.
Access point-ul wireless TP-Link 802.11ax AX1800, PoE N25690 este o soluție flexibilă, ușor de instalat și gestionat, sigură pentru rețelele wireless. Montarea dispozitivului pe perete sau tavan este extrem de simplă. Configurarea și gestionarea WLAN au fost simplificate datorită software-ului central de management. Datorită gestionării automate a benzilor radio și autentificării prin intermediul paginii de acces, EAP610 HD este soluția perfectă pentru medii solicitante precum campusuri, hoteluri, centre comerciale și birouri. Dispozitivul funcționează în benzile de 2.4 GHz și 5 GHz în standardul 802.11ax (WiFi 6).

Merită citit:

Redirecționarea apelurilor de la video-interfonul IP Villa Hikvision către telefonul mobil Stațiile video IP Villa Hikvision „1-abonat” pot fi adăugate direct în cloud-ul Hikvision și apelurile redirecționate către un smartphone cu aplicația Hik-Connect instalată fără a fi nevoie de un monitor intern suplimentar (în alte cazuri, este necesară instalarea unui monitor). Pentru a utiliza această opțiune, trebuie să conectați stația de poartă la Internet prin cablu sau folosind interfața Wi-Fi, să vă creați un cont pe site-ul www.hik-connect.com, și să instalați aplicația Hik-Connect adăugați dispozitivul la cont. După ce sistemul a fost configurat, apăsarea butonului de apel de pe stația ușoară va stabili o conexiune pe telefon cu aplicația instalată. După ce îl primiți, veți putea comunica bi-direcțional și veți putea deschide yala electrică sau ușa de la intrare...>>>mai mult
System wideodomofonowy w oparciu o stację bramową IP Villa DS-KV8113-WME1(B)
Kable teletechniczne o wysokiej odporności na ogień