Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 40/2021 (6 Decembrie 2021)

DVB publică specificațile pentru 8K UHD.

DVB a aprobat specificația pentru compatibilitatea cu UHD 8K. Noile cerințe tehnice, ce extind suportul existent pentru codecul HEVC, reprezintă primul pas dintr-o serie de completări cheie planificate pentru specificația de codificare video DVB. O astfel de soluție va permite standardului DVB să ofere furnizarea de servicii de televiziune de ultimă generație prin intermediul transmisiei.
HEVC (High Efficiency Video Coding), cunoscut și sub numele de H.265, este un standard care oferă o compresie a datelor cu 25% până la 50% mai bună, la același nivel de calitate video în comparație cu predecesorul său MPEG-4/AVC. Este deja folosit în mai multe țări din întreaga lume. Până acum, specificația tehnică DVB acoperea conformitatea cu codificarea HEVC doar pentru rezoluții de până la 4K.
Pe termen lung, rezoluția video 8K va folosi un codec video și mai eficient pentru utilizatorul final. Acesta este obiectivul principal al lucrărilor actuale DVB privind codificarea video de ultimă generație, care este de așteptat să aducă elemente suplimentare pentru specificația DVB în 2022. Disponibilitatea actuală a codec-ului HEVC care acceptă imagini 8K va permite flexibilitate în implementări și va facilita utilizarea serviciilor între dispozitive.

Avantajele instalări fibrei optice în instalațiile CATV/SAT.

Instalațiile RTV/SAT cu locația pe acoperișul clădirii sunt expuse în mod deosebit la supratensiuni cauzate de descărcările fulgerelor. În ciuda împământării corespunzătoare a tuturor componentelor sistemului, unele dispozitive suferă daune nereparabile. Merită subliniat faptul că nu numai dispozitivele incluse în instalație sunt expuse la supratensiuni, ci și, în cazuri extreme, dispozitivele de consum, cum ar fi receiverele de satelit sau televizoarele. Cablul de fibră optică asigură o izolare excelentă împotriva supratensiunii. Asta înseamnă că orice încărcare indusă în vecinătatea antenelor se va opri la transmițătorul optic instalat chiar în spatele lor - elementele rămase ale instalației sunt protejate 100%.
Efectele supratensiunilor în instalațiile RTV/SAT pot fi foarte costisitoare.
Utilizarea fibrelor optice elimină această problemă.
Putem instala fibra optică împreună cu cabluri de cupru destinate transmiterii altor semnale sau surse de alimentare (rezistență 100% la interferențe electromagnetice). Diagrama de mai jos prezintă un exemplu de instalație optic-cupru care permite transmiterea semnalelor TV/SAT.
Antenă de satelit offset TELMOR 120 TT Standard (alb)LNB QUATRO Inverto BLACK Ultra 0.2dBTransmitter optic TERRA OT501W (SAT/DVB-T, 6dBm)Antena TV UIF DIPOL 44/21-48 DVB-T2 Tri Digit de mare câștigPatchcord fibră SC/APC-FC/APC singlemode ULTIMODE PC-523 (1m, G.652D, 9/125) Terminal box pentru fibră optică ULTIMODE TB-02HMultiswitch TERRA MV-932 (2xSAT+CATV, 32 ieşiri, amplificat, telealim., CLASS A)Receiver optic TERRA OR501W (QUATRO + DVB-T2/CATV/FM)Splitter satelit Terra SD-504 (class A)Multiswitch Terra MV-524 (1xSAT+CATV amplificat, 24 ieşiri, telealimentat, CLASS A)Multiswitch Terra MV-516 (1xSAT+CATV amplificat, 16 ieşiri, telealimentat, CLASS A)Terminal box pentru fibră optică ULTIMODE TB-02HFibră optică abonat FTTH singlemode (2xG.657A1, LSZH, interior, metalfree)Splitter optic 1:4 ULTIMODE SO-4-7A (G.657A, SC/APC)Patchcord fibră SC/APC-SC/APC singlemode ULTIMODE PC-522S2 (1.5m, G.657.A2, 9/125)
Proiectul presupune implementarea unei instalații multiswitch cu magistrală de fibră optică într-o clădire multifamilială formată din 3 scări de bloc coloane au 13 etaje, ultima rampă are 4 etaje. Există 4 apartamente la fiecare etaj, la care trebuie să conectați un cablu de semnal RTV/SAT.

Ieșiri video independente în NVR-urile Hikvision.

NVR-urile Hikvision, în funcție de model, au ieșiri HDMI și VGA pe care imaginea poate fi afișată independent sau în paralel (aceeași imagine pe ambele ieșiri). În cazul ieșirilor independente, pentru fiecare dintre ele, puteți seta o vizualizare diferită și puteți atribui orice camere conectate la monitor dintr-o anumită fereastră. În prezent, toate modelele de NVR-uri disponibile în oferta DIPOL au cel puțin două ieșiri independente, pe lângă NVR-urile din seria DS-7600NI-K1, de ex. K22044 DS-7604NI-K1(B) și K22045 DS-7604NI-K1/4P(B). Unele DVR-uri au ieșire BNC suplimentară în standardul CVBS, de ex. K22097 DS-7608NXI-I2/S, unde imaginea poate fi setată și independent, dar rezoluția maximă a acestei ieșiri este limitată la 704x576p.
Switch PoE ULTIPOWER 2216af (16xRJ45/PoE-802.3af, 2xRJ45-GbE/2xSFP)Camera IP Hikvision DS-2CD2046G2-I (4 MP, 2.8mm, 0,003lx, IR up to 30m, WDR, H.265, AcuSense)NVR 4K 16 canale Hikvision DS-7616NXI-I2/S (160 Mbps, 2xSATA, 4xAcuSense, VGA, HDMI, BNC, H.265)Monitor LCD de 23,6 Monitor LCD de 23,6
Diagrama sistemului de monitorizare cu utilizarea a două monitoare
conectat la ieșiri video independente

Îți construiești o casă? Alegeți-vă fibra optică.

Când proiectați sau construiți o casă, se discută mult despre realizarea corectă a cablări pentru instalațiile de joasă tensiune. Cu toate acestea, este recomandată utilizarea cablurile potrivite în exterior într-un stadiu incipient. De regulă, în afară de cablurile electrice, acestea vor fi cabluri torsadate (de exemplu, pentru videointerfon, camere de supraveghere, echipamente pentru sisteme smart home etc.).
În stadiul lucrărilor de construcție, merită să ne gândim și la îngroparea fibrei optice, care poate fi folosită de furnizorul de internet. De la an la an, infrastructura de fibră optică din zonele mai puțin urbanizate crește sistematic. Se construiesc sute de kilometri de rețele aeriene, deținute atât de municipalități, cât și de operatori mai mari și mai mici. Este foarte probabil ca, dacă nu imediat, infrastructura de fibră optică să fie construită în vecinătatea casei în construcție în viitorul apropiat.
Dulap RACK SIGNAL 19 inch (6U 180mm, îngust)Fibră optică de îngropat Fibertechnic DAC Z-XOTKtcdD 2 fibre  singlemode 9/125 G.657A1 Corning
Cablul de împământare L79202 este o soluție ieftină, fiabilă și simplă. Două fibre G.657A1 singlemode vor permite furnizarea serviciilor de internet sau alte servicii.
Datorită îngropări cablului și cu puțină bunăvoință a furnizorului de servicii, este posibil să se evite trecerea cablului aerian peste teren, care nu numai că va strica estetica generală, dar trebuie și tras în jos pe lânga marginea casei - pe fațada exterioară sau în interiorul clădirii. Îngroparea fibrei optice în pământ și aducerea ei în clădire, care este punctul de întâlnire al tuturor cablajelor aflate deja în faza de construcție, va da roade în viitor.

Modul de extindere al rețelei de Internet.

Switch-ul PoE ULTIPOWER 0064afat N29978 este un dispozitiv de tip desktop care asigură o transmisie smoth a rețelei de Internet. Are 6 porturi RJ45 care acceptă negocierea automată a vitezei de conectare. Patru dintre ele acceptă Power over Ethernet (PoE). switch-ul detectează automat dispozitivele PD compatibile cu standardul IEEE 802.3af sau 802.3at și le alimentează. Acest lucru vă permite să extindeți raza de acțiune a rețelei în locuri în care nu există acces la prize sau power line-uri și unde este nevoie amplasarea AP-urilor, camere IP, telefoane IP etc. Este necesar ca puterea totală maximă a dispozitivelor alimentate sa nu depășească 65W.
Switch-ul are funcția Extend mode (activată de un întrerupator de pe carcasă), care permite alimentarea dispozitivelor PoE conectate cu un traseu de maximum 250 de metri a unui cablu de rețea. După activarea acestei funcții, porturile PoE dezactivează negocierea automată a vitezei de conectare și setează în mod automat 10 Mb/s (porturile uplink încă funcționează la 10/100 Mb/s).
Exemplu de diagramă de aplicare a Switch-ului PoE ULTIPOWER 0064afat 6xFE (4xPoE), 802.3af/at 65W N29978

Produse noi în oferta Dipol

Cameră IP dome TP-Link VIGI C400P-4 K1153 este dedicata lucrării în sisteme de supraveghere bazate pe NVR-ul K2508. Este echipat cu un senzor CMOS de 1/2.7" cu o rezoluție de 3 Mp și un iluminator IR cu o rază de acțiune de până la 30m, asigurând vizibilitate corectă în absența luminii. Are o lentilă cu o distanță focală fixă ​​de 4 mm și un unghi de vizualizare de 92° Carcasa de calitate cu protecție IP67 protejează camera împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile. Camera poate fi alimentată într-un mod convențional 12 VDC sau prin PoE (compatibil cu standardul 802.3af).
Cameră IP dome Hikvision DS-2CD2143G2-I K00909 este ideală pentru sistemele de supraveghere bazate pe NVR-uri. Este echipat cu un senzor CMOS de 1/3" cu o rezoluție de 4 Mpix și un iluminator IR realizat în tehnica EXIR cu o rază de acțiune de până la 30m, asigurând vizibilitate corectă în absența luminii. Dispune de o lentilă cu distanța focala fixa de 2.8 mm si un unghi de vizualizare de 103° apartine seriei EasyIP 2.0 Plus cu tehnologia AcuSense bazata pe algoritmul Deep Learning.
===DVR Hikvision HD-TVI cu 8 canale iDS-7208HUHI-M2/A M75538 este un dispozitiv modern conceput pentru înregistrarea imaginilor de la camere cu o rezoluție de până la 5 MP). Are canale multistandard ce vă permit să înregistrați imagini de la camere HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS și IP. Rezoluția maximă de înregistrare este de 8 Mp la 8 fps. Alte rezoluții suportate sunt: ​​5 Mp la 12 fps, 3 Mp la 18 fps și 1080p/720p/VGA/WD1/4CIF/CIF la 25 fps.

Merită citit:

De ce folosim cablul torsadat în exterior? De ce merită să folosiți cablu torsadat de exterior. Cablurile de telecomunicații pentru exterior au cel mai adesea o manta din polietilenă (PE). Acest material este mai dur și are o rezistență mecanică mai mare în comparație cu clorură de polivinil (PVC) utilizată la producerea cablurilor interne. Totuși, ceea ce este la fel de important, acest material este mult mai rezistent la razele UV și, prin urmare, durata de viață a cablurilor externe expuse la lumina soarelui este mult mai lungă în comparație cu cablarea internă care funcționează în aceleași condiții...>>>mai multe
Efectul utilizării unui cablu torsadat de interior pe exteriorul clădirii.
Cabluri de telecomunicații cu rezistență la foc