Nr. 42/2021 (20 Decembrie 2021)
Bateriile cu regenerare automată din mașinile electrice.
Startup-ul Israelian StoreDot a anunțat dezvoltarea unui sistem de reparare automată a celulelor din bateriile utilizate de vehiculele electrice.Compania și-a brevetat propriul proces de regenerare celulară. Detaliile de funcționare a sistemului nu sunt cunoscute, dar conform asigurărilor producătorului, detectarea celulelor deteriorate și regenerarea acestora va avea loc automat, chiar și atunci când vehiculul este în uz. Întregul sistem este compus dintr-un sistem de management al bateriei (BMS) special programat care verifică starea celulelor individuale și gestionează sistemele responsabile de repararea acestora. O celulă deteriorată, care, de exemplu, se supraîncălzește sau are o capacitate mai mică, poate fi regenerată.
Întregul proces va rula „in the background” fără a fi nevoie să se oprească. Acest lucru va contribui la creșterea durabilității celulelor, al căror preț constituie o parte semnificativă din costul vehiculului. Abordarea problemei degradării bateriei poate fi cheia dezvoltării pieței vehiculelor electrice.
O altă problemă care afectează „electricitatea” este procesul lung de încărcare a bateriei. Cu toate acestea, se pare că compania StorDot a făcut progrese tehnologice adecvate în acest domeniu, întrucât a anunțat recent că este prima din lume care începe producția în masă de celule XFC (Extreme Fast Charge). Acestea sunt celule litiu-siliciu cu un timp de încărcare extrem de scurt - o baterie de la 0 la 80% poate fi încărcată în 10 minute și se caracterizează printr-o densitate mare de energie - 300 Wh/kg. Cu o încărcare atât de rapidă, durata de viață este limitată la 700 de cicluri și poate că procesul de regenerare menționat mai sus va crește semnificativ acest număr. Celulele sunt deja testate de producătorii de baterii și vehicule electrice.
Gama de suporți TV Signal.
Alegerea unui suport pentru prinderea unui televizor pe perete se rezumă la luarea în considerare a celor trei caracteristici: greutatea suportată, dimensiunea și standardul de montare. Cel mai important criteriu este greutatea suportată, deoarece afectează direct siguranța receiverului și a persoanelor din jurul acestuia.Fiecare dintre suporții prezentați în tabelul de mai jos pot fi reglați orizontal. Cu toate acestea, datorită structurii și soluțiilor de construcție utilizate, un astfel de aranjament se poate dovedi instabil. Televizorul se poate înclina spre stânga sau spre dreapta când îi ajustați poziția. Este cazul solutiilor mai ieftine destinate setarii permanente a televizorului. Pentru cei care doresc să ajusteze poziția receptorului, de exemplu, în funcție de faptul că este privit din spatele unei mese sau de pe o canapea, recomandăm suporții LPA16-444AX E93164 și LPA49-466 E93170.
Datorită faptului că televizoarele de dimensiuni mari (55 inchi și mai mult) devin din ce în ce mai populare în fiecare an, merită o atenție deosebită suportul E93170, de care puteți agăța un receptor cu o diagonală de până la 90 de inchi și o greutate de pana la 65 kg.
Modernizarea sistemului de videointerfon folosind kit-ul Hikvision DS-KIS703-P.
DS-KIS703-P G73306 este un kit de videointerfon Hikvision ce funcționează într-un sistem 2-wire, acesta este potrivit pentru modernizarea unui sistem de videointerfon existent, fără a fi necesară înlocuirea cablului. Setul include un monitor de 7", care este alimentat cu 24 VDC de la o sursă de alimentare externă. Monitorul comunică cu stația de ușă și o alimentează prin 2 fire. Stația de ușă are două relee pentru a controla yala și poarta de la intrare. Un mare avantaj al statiei este că dispune de o ieșire separată de 12 VDC dedicată pentru alimentare. Monitorul este echipat cu o interfață Wi-Fi folosită la conectarea cu un router pentru a acces la Internet sau pentru integrarea cu un sistem de monitorizare situat în rețeaua locală. Operarea la distanță a sistemului, cum ar fi redirecționarea apelurilor sau controlul de la distanță al releelor, este posibilă folosind aplicația din cloud și smartphone Hik-Connect. Kit-ul este dedicat spațiilor cu un singur apartament și nu permite extinderea ulterioară folosind stații de ușă sau monitoare suplimentare.Conceptul de utilizare al kitului de videointerfon Hikvision DS-KIS703-P G73306.
UPS Selector de la Cyberpower.
Fondată în SUA în 1997, CyberPower Systems Inc. proiectează și produce dispozitive de alimentare neîntreruptibilă (UPS) de înaltă calitate***www.dipolnet.ro/cyberpower--producer,search-4315***. Pentru a facilita alegerea unui produs pentru utilizatori, compania a oferit un UPS Selector, care vă permite să selectați sursa de alimentare de rezervă ce răspunde nevoilor instalației. Selectorul vă permite să specificați parametrii solicitați cel mai frecvent și să filtrați dispozitivele disponibile în ofertă.Parametri de filtrare:
- Power Load - suma puterii active a dispozitivelor conectate [W]
- Capacitate rezervată - sarcina maximă UPS în raport cu puterea activă nominală [%]
- Timp de funcționare - timp de lucru [min]
- Tensiune - domeniu de tensiune de funcționare [V]
- Factor de formă - tip de carcasă
- Topologie - arhitectura de lucru:
- Standby - dispozitivele conectate sunt alimentate direct de la rețea, iar când nu există tensiune, sunt comutate la UPS
- Line-interactive - dispozitivele conectate sunt alimentate de UPS, care are grijă de parametrii de bază ai sursei de alimentare
- Conversie dublă online - UPS-ul efectuează conversie completă AC → DC →AC, furnizând tensiune de ieșire cu parametrii dați.
HDBitT: HDMI over IP.
HDbitT (High-Definition Digital Bit Transmission Technology) este un protocol utilizat în transmiterea profesională a imaginii și al sunetului de înaltă calitate printr-o rețea IP. Permite transmisia audio/video la rezoluții de până la 4Kx2K @ 60Hz prin cabluri de rețea, instalație electrică, fibră optică, cabluri coaxiale sau wireless.HDbitT este un standard care asigură conectivitate „all in one” - protocolul permite transmiterea semnalului video și audio 4K, precum și transmiterea semnalelor de control RS232, IR și USB.
Cele mai importante avantaje ale HDbiT:
- distanța la care poate fi transmis semnalul poate depăși 100m,
- HDbitT acceptă funcții precum CEC, EDID și HDCP,
- suport pentru multe medii de transmisie, cum ar fi cablu torsadat, cablu coaxial, fibră optică, rețea electrică, rețea wireless,
- posibilitate de securizare a transmisiei cu protocolul AES,
- utilizarea rețelei de calculatoare existente pentru transmiterea semnalului,
- compresie eficientă utilizată pentru a economisi lățimea de bandă în rețea,
- dispozitive plug and play,
- suport pentru conexiuni punct-la-punct și punct-la-multipunct.
Dispozitive care acceptă protocolul HDbitT:
- H3606 Convertor HDMI la IP + extensie telecomandă,
- H3606R Convertor HDMI la IP + extensie telecomandă - receptor,
- H3608 Convertor HDMI la fibră optică + extensie telecomandă,
- H3613 Convertor HDMI la IP cu cablu prelungitor USB,
- H3613 Convertor HDMI la IP cu cablu prelungitor USB - receptor,
- H3614 Semnal convertizor HDMI la IP (multicast) v4.0,
- H3614R Semnal (multicast) Convertor HDMI la IP - receptor v4.0.
Schema de utilizare al extenderului HDMI + USB prin IP H3613
Aceste aparate de sudură nu diferă în ceea ce privește modul de funcționare, utilizare și configurare. Ambele modele sudează fibrele în același mod, iar configurarea acestora se face folosind un smartphone cu aplicația "Signalfire2”. Diferența dintre cele două modele este aspectul și capacitățile suplimentare ale modelului AI-9 în ceea ce privește verificarea sudurii fibrei optice.
Modelul AI-9 L5875 este echipat cu un modul powermetru optic și un detector optic VFL. Primul permite măsurarea nivelului de putere a semnalului optic (cu condiția ca pe cealaltă parte să fie utilizată sursa de lumină adecvată), cel de-al doilea permite diagnosticarea de bază a fibrei și a cablurilor prin introducerea de lumină vizibilă în fibră.
Integrarea ambelor elemente în carcasa aparatului de sudură este, pe de o parte, o soluție bună, deoarece evită necesitatea de a avea trei dispozitive separate. Pe de altă parte, cei care efectuează măsurători des sau doresc să poată separa lucrările de sudare de lucrările de măsurare (efectuate în paralel de o altă persoană) ar trebui să decidă să cumpere modelul AI-8C, și separat Powermeter-ul și Detectorul optic.
Receiver digital terestru și cablu DVB-T2/C Opticum AX LION NS A99323 recepționează canale distribuite de rețeaua televiziunii digitale terestre cu tehnologia H.265/HEVC și H.264/MPEG-4 cu Dolby Sunet Digital Plus. Este echipat cu un port USB și un afișaj digital pe panoul frontal. Portul USB vă permite să înregistrați canalele TV pe stick și să redați fișiere multimedia precum: mp3, MKV și XviD. Receiver-ul oferă o calitate excelentă a imaginii atât în standard SD cât și HD. | ||
Receiver DVB-T2 Ferguson Ariva T75 HEVC H.265 A99324 este un receiver DVB-T2 pentru televiziunea terestră. Receiver-ul acceptă cea mai recentă codare video H.265 HEVC și codare audio Dolby Digital Plus E-AC3 în conformitate cu cele mai recente standarde europene pentru transmisia de televiziune terestră. Forma mică, estetică a receptorului se va potrivi perfect în orice spațiu din jurul televizorului. | ||
Cablu NETSET BOX U/UTP cat. 6, exterior, PE cu gel 500m E1611_500 este cablul torsadat de cea mai buna calitate destinat instalatiilor profesionale în condiții de exterior. Învelișul exterior este realizat din polietilenă (PE) rezistentă la radiațiile UV și umiditate. Centrul cablului este cu gel, care împiedică pătrunderea apei în interiorul cablului. Cablul este destinat instalațiilor subterane în canal cablu. | ||
Merită citit:
Ieșiri video independente pentru NVR-urile HikvisionNVR-urile Hikvision, în funcție de model, au ieșiri HDMI și VGA care pot afișa aceeași imagine independent sau în paralel. În cazul ieșirilor independente, pentru fiecare dintre ele, puteți seta o vizualizare diferită și puteți atribui orice cameră conectată la monitor dintr-o anumită fereastră...>>>mai multe