Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 1/2022 (3 Ianuarie 2022)

Inteligența artificială începe să înțeleagă relațiile dintre obiecte.

Când o persoană privește obiectele aflate in fata sa , percepe relațiile dintre ele, începând cu modul de asezare al acestora sau pozitionarea intre ele. De exemplu, pe biroul din fața ecranului monitorului se află un telefon, iar pe partea stângă a acestuia un laptop. Omul nu se întreabă ce coordonate are un obiect dat. Fără a cunoaște pozițiile relative ale obiectelor, un robot conceput să asiste în bucătărie, de exemplu, ar avea dificultăți în executarea unei comenzi de tipul „ ridică cuțitul din partea stângă a aragazului și așează-l pe o masă de tocat”. În efortul de a rezolva această problemă, oamenii de știință de la MIT au dezvoltat un model care înțelege relațiile de bază dintre obiectele dintr-o scenă. Acest model reprezintă relațiile individuale pe rând și apoi le combină pentru a descrie întreaga scenă. Acest lucru vă permite să generați imagini mai precise din descrierile de text, chiar dacă scena conține mai multe obiecte aranjate în relații diferite între ele. Acest tip de soluție poate fi utilizat în situațiile în care roboții industriali trebuie să efectueze sarcini complexe, în mai multe etape, cum ar fi stivuirea articolelor într-un depozit sau asamblarea dispozitivelor. De asemenea, vă aduce mai aproape de a fi capabil să învățați mașinile și să le integrați în mediul dvs. la fel cum fac oamenii.
În partea dreaptă a imaginii este imaginea finală care a fost generată din descrierea textului
Algoritmul oamenilor de știință poate genera o imagine a unei scene pe baza unei descrieri textuale a relației dintre obiecte, de exemplu, „o masă de lemn la stânga unui taburet albastru, o canapea roșie la dreapta unui taburet albastru”. Sistemul descompune aceste propoziții în două părți mai mici care descriu fiecare relație individuală ("masă de lemn în stânga scaunului albastru" și "canapea roșie în dreapta scaunului albastru") și apoi modelează fiecare parte separat. Aceste piese sunt apoi combinate într-un proces de optimizare care generează o imagine a scenei. Împărțind propozițiile în bucăți mai scurte, pentru fiecare relație, sistemul le poate combina în moduri diferite, astfel încât să se adapteze mai bine la descrierile scenelor pe care nu le-a văzut până acum. Sistemul funcționează și invers, unde ținând cont de imagine, poate găsi descrieri de text care se potrivesc cu relațiile dintre obiectele din scenă. În plus, acest model poate fi folosit pentru a edita o imagine prin rearanjarea obiectelor din scenă pentru a se potrivi cu noua descriere.
Cercetătorii și-au comparat modelul cu alte metode de învățare profundă cărora li s-au oferit descrieri textuale pentru a genera imagini ale obiectelor corespunzătoare și ale relațiilor lor. În fiecare caz, modelul lor a depășit metodele de bază. Oamenii au fost, de asemenea, rugați să judece dacă imaginile generate se potrivesc cu descrierea originală a scenei. În cele mai complexe exemple, în care descrierile au conținut trei rapoarte, 91 la sută dintre participanți au spus că noul model s-a descurcat mai bine.
Deși primele rezultate sunt încurajatoare, cercetătorii ar dori să vadă cum funcționează modelul lor în imagini mai complexe din lumea reală, cu zgomot de fundal și obiecte care se întunecă reciproc. Ei sunt, de asemenea, interesați să-și încorporeze modelul în sistemele robotice, permițând robotului să deducă relațiile dintre obiectele din filme și apoi să aplice aceste cunoștințe pentru a manipula obiecte.

Amplificatoare semnal CATV pentru acasă - banda 700 MHz.

Unul dintre elementele esențiale pentru semnalul din rețelele de cablu sunt amplificatoarele de bandă largă. Sarcina lor de bază este să amplifice semnalul RF în așa măsură încât să fie posibilă distribuția ulterioară a acestuia (compensarea pierderilor pe elementele pasive ale rețelei - cablare, splitere, prize). Amplificatoarele de bandă largă sunt dispozitive care permit transmiterea de semnale înainte (către abonat) și invers (de la abonat) - dacă alegeţi model cu canal revers.
Implementarea tehnologiei 5G în banda 700 MHz, utilizată anterior de televiziunea digitală terestră DVB-T2, a forţat extinderea ofertei DIPOL cu noi modele de amplificatoare cu filtru LTE 700 integrat. Banda de operare pentru aceste amplificatoare este limitată sus la frecvența de 694 MHz.
ProdusHS-004TMA-049THA-131THA-205R65
  R81004 R81049 R81131 
CodR81004R81049R81131R82307
Bandă frecvențe [MHz]88-230
470-694
88-108
174-230
470-694
88-6945-65
47-862
Nivel maxim de ieșire [dBμV]121115122115
Amplificare [dB]36-39/39-4430/343627/36
Canal reverseNONONODA
Câștig canal
reverse [dB]
---27/-4
Filtru LTE700DADADANO

Componentele principale ale unui videointerfon IP modular.

Videointerfonul modular IP din gen. a II-a Hikvision se caracterizează prin funcționalitate ridicată și opțiuni de extindere. Stația de poartă poate fi asamblata în diferite moduri în funcție de necesități. O parte esențială a stației de ușă modulară este modulul principal cu o cameră. Modulul de afișare arată informații despre starea stației de poartă. Acesta informează apelantul despre acțiunea de apel sau dacă ușa a fost deschisă, permite selectarea contactului de apel din lista de clienți (max. 500). Dacă este necesară o funcționalitate de blocare cu cod, atunci trebuie instalată o tastatură care să permită deblocarea uși și să selecteze numărul abonatului. Dacă utilizatorul dorește să deschidă ușa folosind brelocuri RFID, trebuie adăugat un astfel de cititor. O stație de ușă poate fi extinsă cu până la 8 module suplimentare (1 modul principal + 8 module suplimentare) pentru funcționalități diferite în funcție de cerințe.
Modul principal cu module de extindere în sistemul IP
Videointerfon IP DS-KD8003-IME1 (modular)
Modulul principal
DS-KD8003-IME1/EU
G73652
Modul Hikvision DS-KD-E cititor de carduri EM 125 kHz (videointerfon gen.2)
Modul cititor de carduri EM 125 kHz
DS-KD-E
G73660
Modul Hikvision DS-KD-M cititor de carduri Mifare (videointerfon gen.2)
Modul cititor de carduri Mifare 13,56 MHz
DS-KD-M
G73662
Modul Hikvision DS-KD-IN cu afișaj (videointerfon IP gen.2)
Modul indicator
DS-KD-IN
G73664
Modul Hikvision DS-KD-KK 6 butoane (videointerfon IP gen.2)
Modul listă nume
DS-KD-KK cu 6 butoane
G73666
Modul Hikvision DS-KD-KP cu tastatură pentru videointerfon IP
Modul tastatură numerică
DS-KD-KP
G73668
Modul afișaj Hikvision DS-KD-DIS (3.5
Modul de afișare 3.5"
DS-KD-DIS
G73670
Modul mască Hikvision DS-KD-BK pentru videointerfoane
Modul blank
DS-KD-BK
G73672

Cum se transferă lista dispozitivelor gestionate de iVMS-4200 pe un alt PC?

Dispozitivele gestionate de software-ul client se află pe o listă specială care, împreună cu alte setări iVMS-4200, poate fi transferată între diferite computere. Funcţie utilă la updatarea versiunii IVMS-4200.
Pentru a genera un fișier de configurare, faceți clic pe butonul Meniu principal și selectați System → Export Configuration File din meniu.
iVMS-4200 este un software client dedicat managementului și supravegherii sistemelor de securitate Hikvision, DVR sau NVR (IP, TurboHD), videointerfoane, control acces, set top box etc. Software-ul vă permite să monitorizați toate sistemele, oferind imagini de la camere IP, redare de la distanță a înregistrărilor, configurare de la distanță, gestionarea evenimentelor de alarmă, transmisie audio bidirecțională, suport pentru hărți electronice, înregistrare pe un HDD și multe altele. Aplicația poate gestiona 256 de dispozitive și poate afișa imagini de la 64 de camere pe 4 monitoare.

Cum să alegi repeater-ul GSM/LTE potrivit?

Repeater-ul este folosit pentru a amplifica semnalul GSM, DCS, 3G, LTE în interior. Amplificatorul trebuie conectat la antena externă îndreptată către turnul operatorului de telefonie și una la antena internă, care va distribui semnalul amplificat. Criteriile de selectare a amplificatorului adecvat sunt prezentate mai jos.
  • Prima informație importantă de știut înainte de a cumpăra un amplificator este tipul de bandă pe care doriți să îl amplificați:
   • GSM, EGSM - aceasta banda este prezentă în oraș și în afara orașului. Datorită amplificării acestei benzi, puteți vorbi și transmite date (Internet) prin intermediul rețelei mobile.
   • DCS - această bandă este prezentă în principal în oraș datorită suportării unui număr mare de terminale conectate.
   • WCDMA (3G) - această bandă există în oraș și permite transmiterea rapidă a datelor (internet mobil (HSDPA), apeluri video și alte servicii 3G).
   • LTE - această bandă permite transmiterea rapidă a datelor (internet mobil (LTE), apeluri (VoLTE)).
  • O altă informație importantă este mărimea zonei ce necesită amplificare:
   • Pentru semnal GSM:
    • mai puțin de 300m 2, atunci dispozitivul potrivit este repetorul Signal GSM-305 A6765,
    • peste 300m 2 și mai puțin de 800 m 2, utilizați repetorul Signal GSM-505 A6775 cu mai multe antene interne A741001,
    • mai puțin de 1200m 2, atunci dispozitivul potrivit este repetorul Signal GSM-1205 A6785,
    • mai mult de 1200 m 2, apoi trebuie folosit repetitorul Signal GSM-1205 A6785 cu antene interne A741001.
   • Pentru semnalele GSM, DSC, 3G, LTE (Semnal GDW-505 A6777), ce acoperă 500m 2 este disponibil cu o antenă internă.

Tipuri de conectori de fibră optică: APC și UPC.

Conectorii pentru fibră optică singlemode sunt disponibili în două versiuni de tăiere a ferulei: APC (Angled Physical Contact) și UPC (Ultra Physical Contact). La conectorii UPC, fața ferulei este plată, în timp ce la APC, fața conectorului este polișată la un unghi de 8 grade. Datorită acestei soluții, atunci când lumina trece dintr-o ferula în alta, reflexia luminii este mult mai mică, ceea ce are un efect pozitiv asupra parametrilor de transmisie.
Adesea, dispozitivele de transmisie necesită utilizarea unui anumit tip de prelucrare al ferulei. Utilizarea altora decât cele recomandate are ca rezultat o atenuare mult mai mare a conexiunii și, în cazuri extreme, poate deteriora conectorul din dispozitiv sau conectorul cablului. Verificaţi întotdeauna ce tip de conector doriți să utilizați pe dispozitiv. Dacă cablul de fibră optică este terminat cu versiunea greșită a mufei, se poate folosi un patchcord ca piesă de legătură sau o soluție mult mai elegantă bazată pe utilizarea unui adaptor.
Adaptor optic SC/APC tată - SC/UPC mamă
Dacă dispozitivul necesită un conector SC/APC (verde), iar cablul se termină cu un conector SC/UPC (albastru), puteți utiliza adaptorul L4401. Dacă este opusul, utilizați adaptorul L4402.
Alte versiuni de adaptoare hibride sunt disponibile aici.

Produse noi în oferta Dipol

Antena TRANS-DATA 5G DZ7
TRANS-DATA 5G DZ7 Antenă externă A741009 omnidirecțională, realizată pentru a îmbunătățirea semnalul 5G/LTE. Antena are un câștig de 3-5 dBi în benzile: 617-960, 1710-2700 și 3300-4200 MHz, perfectă pentru recepția semnalului de telefonie mobilă.
Cameră IP Hikvision DS-2CD2686G2-IZS(C) (8 MP, 2.8-12 mm MZ, 0,003 lx, IR max. 60 m, WDR, IK10, H.265, AcuSense)
Cameră IP bullet Hikvision DS-2CD2T43G2-2I K05264 aparține celei de-a doua generații de camere bazate pe tehnica AcuSense, caracterizate printr-o eficiență și mai mare în filtrarea alarmelor false, este ideală pentru sisteme de monitorizare bazate pe NVR. Camera este echipata cu un senzor CMOS de 1/1.8" cu o rezolutie de 8 Mp și un iluminator infraroșu cu o rază de acțiune de până la 60m, asigurând vizibilitate corecta în absența luminii. Unghiul de vizualizare este de 108-46° Obiectivul focalizează automat când distanța focală este mărită.
Kit video interfon DS-KIS703-P din gen. II-a de la Hikvision G73306 este un kit complet de videointerfon Hikvision cu 2 fire din gen. a 2-a, care include stația de interfon DS-KV8103-IMPE2, DS-KH6320-WTPE2, carcasă de protecție montată pe suprafață și sursă de alimentare. Pentru a alimenta sistemul, conectați sursa de alimentare DC 24V la monitor. Stația de ușă este alimentată de la monitor iar dispozitivele sunt conectate direct de la o magistrală cu 2 fire. Yala electrică poate fi alimentată direct de la stația de ușă folosind o ieșire dedicată DC 12V.

Merită citit:

Signal Fire AI-8C sau AI-9 - ce model alegem?Una dintre cele mai frecvente întrebări de la instalatorii care trebuie să cumpere un splicer de fibră optică este. Ce model să aleg?. Signal Fire oferă două modele de splicer: AI-8C L5870 și AI-9 L5875.
Aceste aparate de sudură nu diferă în ceea ce privește modul de funcționare, utilizare și configurare. Ambele modele sudează fibrele în același mod, iar configurarea acestora se face folosind un smartphone cu aplicația "Signalfire2”. Diferența dintre cele două modele este aspectul și capacitățile suplimentare ale modelului AI-9 în ceea ce privește verificarea sudurii fibrei optice...>>>mai mult***https://www.dipolnet.ro/inf_dipo_2021_42.htm#06***
Cum aleg cea mai bună antenă pentru LTE/4G?
Ce antenă aleg pentru LTE/4G?