Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 2/2022 (10 Ianuarie 2022)

LG a rezolvat problema clarități imaginii la televizoarele OLED.

Noul tip de matrice a fost denumit OLED.EX. Se distinge prin unghiuri mai largi de vizualizare, luminozitate și calitate mai bună a imaginii. Noile televizoare se vor lansa la CES 2022. Deși tehnologia OLED este pilonul de bază al televizoarelor de pe piață, încă nu poate concura cu televizoarele QLED în ceea ce privește luminozitatea și paletei variate de culori. LG susține că poate îmbunătăți luminozitatea cu 30% folosind deuterium (un izotop al hidrogenului).
Deuteriul este un izotop natural. Este cunoscut pentru utilizarea sa în reactoare nucleare ca componentă a unui compus numit oxid de deuteriu, sau așa-numita „apă dură”.
Matricea realizată din tehnologie OLED EX oferă o gamă mai largă de culori față de tehnologia utilizată în prezent.
LG va folosi, de asemenea, algoritmi noi pentru a stabiliza pixelii OLED, astfel încât televizorul să afișeze imaginea pixelilor cu precizie. Acest lucru va avea ca rezultat scene luminoase și întunecate mai clare. Noua tehnologie folosită pentru crearea matricelor va crește, de asemenea, posibilitatea de utilizare în proiectoare - marginea din jurul display-ului s-ar putea micșora de la 6 mm la 4 mm.

Introducerea semnalului Unicable/dSCR în sistemul multiswitch.

În prezent, există o gamă variată de receivere de satelit disponibile. Aproape toate suportă sistemul SCR/Unicable compatibil cu EN50494 și/sau EN50607 folosind tehnologia pe un singur cablu. Cel mai mare avantaj al acestei soluții este posibilitatea de a construi sisteme ramificate, ca în cazul televiziunii terestre. Nu este necesar ca instalația să fie de tip stea. Asta înseamnă că sistemul de televiziune terestră poate fi adaptat cu ușurință la recepția și distribuția semnalului de la satelit (ținând cont de limitarea numărului de utilizatori conectați la un multiswitch).
Antenă de satelit offset TELMOR 120 TT Standard (grafit)LNB QUATRO Inverto HOME Pro 0.3dBAntena TV UIF DIPOL 44/21-48 DVB-T2 Tri Digit de mare câștigAntenă TV FIF DVB-T2 + radio DAB : DIPOL 7/5-12 (7 elemenți)Sumator de catarg Terra DC015L (VHFI/II+FM-VHFIII-UHF)Amplificator multiswitch satelit Terra SA-51 (5 intrări, class A, cu sursă)Tap satelit Terra SD-515 (15 db, class A)Multiswitch cascadabil Uni-cable dSCR: Terra SRM-543 (clasa A, cale terestră TV activă)Multiswitch Terra MV-512 (1xSAT+CATV amplificat, 12 ieşiri, telealimentat, CLASS A)Multiswitch dSCR Terra SRQ-540 (AGC, class A, cale terestră activă)Multiswitch Terra MV-512 (1xSAT+CATV amplificat, 12 ieşiri, telealimentat, CLASS A)Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)
Diagrama de mai sus prezintă un sistem multiswitch hybrid. Sistemul tradițional RF/SAT a fost completat cu noi tipuri de multiswitch dSCR/Unicable: SRQ-540 Terra cu AGC R80540 și SRM-543 Terra cu AGC R80543 permițând împărțirea semnalului RF/SAT folosind un splitter. Multiswitch-urile obișnuite au 4, 8, 12, 16, 24 și 32 ieșiri. În acest caz, semnalul nu poate fi împărțit la ieșirea multiswitch-ului de un splitter standard (bandă de operare: 5-2400 MHz) din cauza comunicării bidirecționale între dispozitive (tuner-multiswitch). Serviciul multi-room necesită, de asemenea, cabluri separate pentru a fi conectate la fiecare decodor. O soluție la această problemă este utilizarea multiswitch-urilor dSCR/Unicable.

Stație de exterior pentru videointerfonul IP Hikvision.

DS-KV6113-WPE1(B) este o stație de ușă compactă pentru 1 abonat pentru sistemul de videointerfon IP Hikvision cu cititor RF ID Mifare încorporat. Datorită dimensiunilor sale compacte, acest model este ideal pentru instalarea în locuri cu spațiu limitat, de ex. pe coloane înguste. Stația de ușă este echipată cu un iluminator IR cu o rază de acțiune de până la 3m pentru a asigura vizibilitatea pe timp de noapte. Poate comunica cu stația prin cablu UTP sau prin Wi-Fi în absența cablului dedicat. Stația este dotată cu un releu pentru poartă sau yală electromagnetică. Un avantaj incontestabil al acestei stații de ușă este că, după conectarea acestuia la Internet, operarea prin intermediul unei aplicații mobile, redirecționarea apelurilor sau deschiderea porții de la distanță, sunt posibile fără a instala un monitor suplimentar.
Stație de poartă DS-KV6113-WPE1(B) G73624

Comunicație în rețea cu UPS-ul CyberPower.

Cardul SNMP este un card de management de la distanță care utilizează Protocolul de gestionare a rețelei (SNMP), un protocol standard pentru colectarea și organizarea informațiilor despre dispozitivele gestionate în rețelele IP. Poate fi instalat în dispozitive echipate cu un slot corespunzător. Se găsește cel mai adesea în modelele concepute pentru instalare într-un rack de 19 inchi: N9702, N9706, N9716. Când este conectat ca dispozitiv plug-and-play, permite utilizatorilor să monitorizeze și să controleze unul sau mai multe sisteme UPS din orice locație, precum și să efectueze sarcini de gestionare, inclusiv oprirea programată, pornirea sau repornirea.
Cardul SNMP și slotul în care este instalat
Interfața de utilizator intuitivă, bazată pe web, acceptă notificări automate de evenimente prin e-mail, SNMP trap, Syslog și mesaje text pentru a notifica problemele de alimentare și pentru a permite utilizatorului să ia măsuri imediate.
interfața configurabilă bazată pe web
Utilizatorul poate găsi rapid informații relevante despre starea dispozitivului, poate configura setările avansate și poate efectua un test al bateriei prin interfața web.

Programe de sudură pentru splicerele Signal Fire.

Instalatorii întreabă adesea dacă aparatele de sudură Signal Fire AI-8C L5870 și AI-9 L5875 sunt capabile să sudeze fibre de diferite standarde: G.652D, G.657A1, G.657A2, G.657B3 sau OM2, OM3, OM4 etc.
Splicerele Signal Fire au trei programe de sudură: SM (singlemode), MM (multimode) și program Auto (automat). În cadrul unui program dat, de ex. SM, este posibilă sudura fibrei din orice standard. Pr arată că aceleași fibre și diferite pot fi îmbinate cu rezultate foarte bune (de exemplu, G.652D cu G.657A2). În mod similar, programul MM va permite sudarea oricăror fibre multimode. Modul Auto permite sudarea atât fibrelor monomode, cât și multimode fără a modifica setările de sudură. Acest lucru este convenabil, în timp ce performanța splice-ului poate, dar nu trebuie să fie, mai slabă.
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-8C (cu trusă de unelte)
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-9 / powermetru + sursă laser încorporate (cu trusă de unelte )
Signal Fire AI-8C L5870 și AI-9 L5875 sudează fibre optice de standarde diferite. Ceea ce este important, daca se incearcă conectarea a diferite tipuri de cabluri de fibră optică (singlemode și multimode), se va semnala incompatibilitatea fibrelor.
Modelele mai scumpe de sudură fibră optică de la alți producători pot avea programe individuale dedicate standardelor specifice de fibră. Cu toate acestea, după cum arată practica instalatorului, utilizarea acestora nu afectează sau nu are un efect major asupra îmbinării. Din acest motiv, majoritatea utilizatorilor optează pentru modul automat.

Cablu cat.5e cu clasa Cca de rezistență la foc.

Cablul NETSET U/UTP cat.5e E1415_500 este în conformitate cu directiva CPR și îndeplinește standardul european EN 50575, care stabilește cerințele de performanță în condiții de incendiu, metode de testare și evaluarea cablurilor ca materiale de construcție.
Conform instrucțiunilor Asociației Inginerilor Electricieni din Polonia, cablul CPR de clasă Cca trebuie instalat în afara căilor de evacuare, în următoarele clădiri:
  • Clădiri rezidențiale sau locuințe
  • Clădiri înalte (25 până la 55m) și zgârie-nori (peste 55m) deasupra nivelului solului sau clădiri rezidențiale cu peste 9 - 18 etaje
  • Camere cu mai mult de 50 de persoane sau camere cu persoane cu mobilitate redusă
  • Cămine de bătrâni, spitale, creșe, grădinițe.
  • Clădiri comerciale, magazine, mall-uri.
Cerințele pentru utilizarea cablurilor cu o clasă specifică de reacție la foc într-un anumit tip de clădire ar trebui să se bazeze pe o analiză de risc realizată de proiectantul instalației sau pe alte documente oficiale și legale. Clasa de reacție la foc a cablurilor și a altor conductoare instalate pe căile de evacuare nu trebuie să fie mai mică de B2ca-s1b, d1, a1. Prin urmare, DIPOL recomandă cablul NETSET U/UTP cat. 6 B2ca-s1a-d1-a1 E1615_500.
Cablu U/UTP Cat5e NETSET Cupru integral, rezistenţă la foc Cca s1a,d1,a1 rolă 500m
Cablu NETSET U/UTP cat. 5e CCa s1a,d1,a1 E1415_500

Produse noi în oferta Dipol

Suport TV Signal LPA49-466 (37
Suport TV reglabil Signal LPA49-466 37"-90" E93167 este utilizat la montarea pe un perete a unui monitor sau televizor LCD/plasmă. Sarcina maximă de încărcare este 60 kg. Suportul se poate înclina foarte uşor între +5o ... +15o grade fără ajutorul unor instrumente adiţionale și rotirea în plan orizontal până la 120o iar distanţa până la perete poate fi reglată între 69 şi 635 mm.
Receiver Ariva T75 Ferguson DVB-T2 HEVC H.265 A99324 este un receiver DVB-T2 universal pentru recepția televiziunii terestre. Receiverul acceptă cele mai recente standarde de codificare video H.265 HEVC și audio Dolby Digital Plus E-AC3, compatibile cu cele mai recente standarde europene pentru transmisia televiziunii terestre. Datorită dimensiunii reduse se potrivește perfect în orice spațiu din jurul televizorului.
Cameră IP dome Hikvision DS-2CD2743G2-IZS (4 MPix, 2,8-12 mm MZ, 0,005 lx, IR max. 40 m, WDR, H.265, Audio, AcuSense)
Camera IP dome Hikvision DS-2CD2743G2-IZS (4 MP, 2,8-12 mm MZ, 0,005 lx, IR până la 40 m, WDR, H.265, Audio, AcuSense) K02817 face parte din seria EasyIP 2.0 Plus, ce implementează tehnologia AcuSense, cu algoritm de învățare profundă. Datorită acestui fapt, pentru evenimente de detecție, mișcăre și analiză VCA (trecerea liniei virtuale, detectarea intruziunilor) există un filtru care permite clasificarea obiectelor ca om/vehicul și vă permite să ignorați toate celelalte evenimente cauzate de obiecte care nu se încadrează în aceste grupe (ploaie, animale, mișcarea copacilor, cădere frunze etc.). Dacă filtrul nu este selectat orice detecție de mișcare va declanșa alarma.

Merită citit:

Cum să alegi repeater-ul GSM/LTE potrivit? Repeater-ul este folosit pentru a amplifica semnalul GSM, DCS, 3G, LTE în interior. Amplificatorul trebuie conectat la antena externă îndreptată către turnul operatorului de telefonie și una la antena internă, care va distribui semnalul amplificat...>>>mai mult
RACK board - sistem de montaj vertical în cabinete RACK
Sistem de montare verticală în dulapuri RACK de 19".