Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 3/2022 (17 Ianuarie 2022)

Nou record de viteză pentru rețeaua 6G.

Cercetătorii de la Purple Mountain Laboratories din Nanjing, China au efectuat teste de transmisie a datelor atingând o viteză record de 206.25 Gb/s. Testele au fost efectuate folosind o bandă de frecvență de 360-430 GHz. Potrivit cercetătorilor, transferul de date prin rețelele 6G poate fi de aproximativ 10-20 de ori mai rapid decât prin rețelele 5G. Recordul actual al vitezei de transfer de date pentru rețelele 5G este de puțin peste 8 Gbps.
Studiul a fost realizat în cadrul unui proiect guvernamental special, în colaborare cu Universitatea Fudan și operatorul de telecomunicații China Mobile. Testele urmăresc să pună bazele pentru tehnologia 6G.
Chinezii sunt lideri în ceea ce privește tehnologia 6G
Cercetătorii de la Purple Mountain au descoperit că lățimea de bandă de la 300 GHz la 3 THz poate permite viteze de transmisie de la 100 Gbps la 1 Tbps. Profesorul You Xiaohu de la laboratorul Nanjing a subliniat că astfel de viteze vor fi fundamentale pentru soluții precum AR (realitatea augmentată) și VR (realitatea virtuală). Transmisia Terahertz poate fi utilizată pe scară largă pentru comunicațiile în spațiu, cum ar fi între sateliți sau în timpul comunicațiilor satelit-pământ.

Tastatură numerică modulară pentru videointerfonul Hikvision.

Tastatura DS-KD-KP G73668 este dedicată videointerfonului Hikvision IP 2-Wire. Poate fi folosită pentru a apela abonatul dorit sau pentru a introduce codul de acces. Pentru a apela un apartament, introduceți numărul acestuia și confirmați cu tasta #. Pentru a utiliza funcția introducere cod, trebuie mai întâi să programați în stația de poartă sau în stația interioară. Stația de poartă poate stoca până la 16 coduri unice formate din 4-6 cifre. Pentru a deschide yala folosind codul programat, introduceți codul #set code# folosind tastatura. Dacă la stația interioară este setat un cod individual, care poate avea 6 cifre, deschiderea necesită introducerea secvenței #numărul apartamentului, setare cod#.
Modul Hikvision DS-KD-E cititor de carduri EM 125 kHz (videointerfon gen.2)
Tastatura numerică G73668 dedicată videointerfoanelor IP și 2-wire de la Hikvision

Măsurarea semnalului DVB-S2 folosind tehnologia Wideband.

Pentru a asigura recepția optimă a semnalului satelit, mulți utilizatori optează pentru instalarea antenei de satelit fără ajutorul unui instalator. De fapt acest lucru nu este o sarcină ușoară pentru un utilizator fără experiență, și ajustarea corectă a antenei este un factor cheie asupra recepției semnalului satelit. Dacă semnalul satelit este transmis către mai multe receivere, se folosesc LNB quattro legat la un multiswitch. Astfel de sistem necesită 4 cabluri coaxiale.
Analizor TV DVB-T/T2/C și satelit DVB-S/S2 ST-5150 cu tuner incorporat
Analizorul ST-5150 R10842 măsoară semnale prin satelit DVB-S2, terestru DVB-T2 și prin cablu DVB-C.
Ce putem face dacă nu putem instala cele 4 cabluri de la LNB la multiswitch? Cea mai recentă soluție bazată pe un LNB Wideband permite reducerea numărului cablurilor, de la patru la două. LNB-ul utilizat în sistemele multiswitch care funcționează în tehnologia Wideband, spre deosebire de standardul LNB-urilor quatro, are două ieșiri de semnal (polarizare H/V). Un sistem bazat pe un satelit necesită doar două cabluri coaxiale de la LNB la multiswitch. Modelul GT-WB1 A98222 se bazează pe un singur oscilator local de 10.41 GHz, oferind performanțe excelente pe tot intervalul de frecvență 290...2340 MHz. GT-WB1 A98222 funcționează cu un multiswitch-ul TERRA SRM522 R80522. Cum aliniem cu precizie antena de satelit în acest caz? O soluție ideală este utilizarea analizorului Signal ST-5150 R10842 capabil să măsoare semnale în tehnologia Wideband.
Cum orientați antena de satelit și măsurați puterea semnalului – Partea a II-a
Videoclipul de mai sus arată cum să configurați LNB-uri Wideband și Unicable cu analizorul Signal ST-5150

Cablu torsadat – ecranare.

Utilizarea ecranării electrice face ca semnalul transmis prin firele interne să fie mai puțin sensibil la interferențe externe și minimizează emisia de interferențe RF. Cu toate acestea, utilizarea cablurilor ecranate necesită cunoașterea principiilor de ecranare și de împământare.Principiul de bază al ecranării este împământarea corectă a ecranării la ambele capete ale cablului.
---Structura cablului S/FTP CAT 7 E1626.

Fiecare pereche este ecranată cu folie de aluminiu, toate perechile sunt ecranate cu o plasă de ecranare:---
1 - cablu alb-albastru/albastru
2 - cablu alb-maro/maro
3 - cablu alb-verde/verde
4 - cablu alb-portocaliu/portocaliu
5 - împământare
6 - Rip-cord
7 - ecranare din aluminiu
8 - manta
9 - plasă de ecranare

Copie de rezervă a înregistrărilor de pe HDD-ul WD Purple.

Înregistrările importante stocate pe hard disk-urile DVR-urilor pot necesita o copie de rezervă suplimentară. Pentru hard disk-urile WD Purple, este disponibilă o versiune dedicată, gratuită a software-ului Acronis True Image WD Edition. Programul vă permite să faceți ușor și rapid o copie de rezervă (clonare) a hard diskului.
Acronis True Image WD Edition rulează pe sistemele de operare Windows XP SP3, Windows 7 SP1, Windows 8/8.1 și Windows 10.
Rețineți că computerul trebuie să aibă cel puțin un HDD WD pentru a instala și rula Acronis True Image WD Edition.
Interfața de utilizare a programului Acronis

Sistem supraveghere pe fibră optică - topologie în serie.

Una dintre întrebările cel mai frecvent adresate de instalatori este despre posibilitatea conectării a mai multor camere pe stâlpi pe un singur cablu de fibră optică. Este posibil pentru instalatorii mai experimentați,dotați cu echipamente adecvate.
Cablul care trece prin puncte trebuie să aibă un număr adecvat de fibre - cel puțin 2 fibre pentru fiecare punct. De exemplu, 5 stâlpi vor avea nevoie de cel puțin 10 fibre, deci utilizarea unui cablu de 12J (cu 12 fibre), sau, pentru redundanță, a unui cablu de 16J sau 24J. Cu toate acestea, o redundanță excesivă nu este recomandată.
Una dintre opțiuni atunci când trageți un cablu de mai multe fibre prin mai multe cabluri este tăierea acestuia pe stâlp, separarea a două fibre pentru conectarea la dispozitivul de transmisie și sudarea fibrelor ce vor merge la următorul stâlp. Toate acestea ne conduc la următoarele concluzii:
  • cu cât numărul de fibre redundante este mai mare, cu atât este nevoie de mai multă muncă suplimentară, deoarece instalatorul trebuie să sudeze toate fibrele,
  • la primul stâlp, instalatorul trebuie să sudeze toate fibrele,
  • la ultimul stâlp, instalatorul trebuie să sudeze doar fibrele care leagă punctul.
Schema de sudare pentru fibra de 12J și cinci stâlpi CCTV - total de 38 de splice-uri
Abordarea care presupune tăierea fibrelor pentru a le suda s-ar putea dovedi a fi inutilă, dar mulți instalatori cu aparate de sudură rapide și profesionale aleg această opțiune, deoarece este independentă de structura cablului. Cablul este tăiat, iar fibrele sunt sudate; fără a ține cont de armarea acestuia sau de diametrul tubului central. În plus acest lucru permite utilizarea majorității casetelor de sudură disponibile pe piață.
Vederea unui decupaj făcut cu echipamentul MSAT L5925
Instalatorii care optează să nu taie și să sudeze fibrele pot alege o metodă care necesită puțin mai multă experiență. Cu instrumentul MSAT-5 L5925, puteți să faceți o incizie în tubul de fibră optică și apoi să scoateți fibrele dorite pentru un anumit punct al camerei și să le sudați cu pigtail-uri. Celelalte fibre rămân apoi intacte. Rețineți totuși, că această metodă poate să nu funcționeze cu orice tip de fibră optică. Aflați mai multe în Biblioteca noastră.

Produse noi în oferta Dipol

Camera IP 8Mp Hikvision DS-2CD2083G2-I (2.8mm, 0,005lx, IR max. 40m, WDR H.265, AcuSense)
Cameră bullet Hikvision DS-2CD2083G2-I K03407 face parte din seria EasyIP 2.0 Plus, ce implementează tehnologia AcuSense, cu algoritm Deep Learning. Datorită acestui fapt, pentru evenimente de detecție, mișcăre și analiză VCA (trecerea liniei virtuale, detectarea intruziunilor) există un filtru care permite clasificarea obiectelor ca fiind om sau vehicul și vă permite să ignorați toate celelalte evenimente cauzate de obiecte care nu se încadrează în aceste grupe (ploaie, animale, mișcarea copacilor, cădere frunze etc.). Dacă filtrul nu este selectat orice detecție de mișcare va declanșa alarma. Camera este echipată cu un senzor CMOS de 8 MP și 1/2.8” și un iluminator IR bazat pe tehnologia EXIR cu o rază de până la 40m pentru a asigura o vizibilitate corespunzătoare în condiții de lumină scăzută. Are un obiectiv fix de 2.8 mm cu un unghi de vizualizare de 107°.
Cameră IP Hikvision DS-2CD2T83G2-2I (8 MPix, 2.8 mm, AcuSense, IR 60m, 0.005lx, WDR H.265)
Cameră IP bullet Hikvision DS-2CD2083G2-I K03407 face parte din seria EasyIP 2.0 Plus, ce implementează tehnologia AcuSense, cu algoritm Deep Learning. Datorită acestui fapt, pentru evenimente de detecție, mișcăre și analiză VCA (trecerea liniei virtuale, detectarea intruziunilor) există un filtru care permite clasificarea obiectelor ca om sau vehicul și vă permite să ignorați toate celelalte evenimente cauzate de obiecte care nu se încadrează în aceste grupe (ploaie, animale, mișcarea copacilor, cădere frunze etc.). Dacă filtrul nu este selectat orice detecție de mișcare va declanșa alarma. Camera este echipată cu un senzor CMOS de 8 MP și 1/2,8” și un iluminator IR bazat pe tehnologia EXIR cu o rază de până la 60 m pentru a asigura o vizibilitate adecvată în condiții de lumină scăzută. Are un obiectiv fix de 2.8 mm cu un unghi de vizualizare de 107°.
Cameră IP dome Hikvision DS-2CD2743G2-IZS (4 MPix, 2,8-12 mm MZ, 0,005 lx, IR max. 40 m, WDR, H.265, Audio, AcuSense)
===Cameră IP dome Hikvision DS-2CD2066G2-I(C) K02817 aparține celei de-a doua generații de camere cu tehnologie AcuSense, caracterizată de randament bun în filtrarea alarmelor false. Camera funcţionează cu NVR/DVR-uri IP şi este echipată cu un senzor CMOS de1/2.4" cu o rezoluție de 6 Mp și un iluminator cu infraroșu cu o rază de 40m, ce furnizează o iluminare bună pe timp de noapte. Are un obiectiv fix cu o distanță focală de ​​2.8 mm cu unghi de vizualizare 105°.

Merită citit:

Introducerea semnalului Unicable/dSCR în sistemul multiswitch. În prezent, există o gamă variată de receivere de satelit disponibile. Aproape toate suportă sistemul SCR/Unicable compatibil cu EN50494 și/sau EN50607 folosind tehnologia pe un singur cablu. Cel mai mare avantaj al acestei soluții este posibilitatea de a construi sisteme ramificate, ca în cazul televiziunii terestre. Nu este necesar ca instalația să fie de tip stea. Asta înseamnă că sistemul de televiziune terestră poate fi adaptat cu ușurință la recepția și distribuția semnalului de la satelit (ținând cont de limitarea numărului de utilizatori conectați la un multiswitch)...>>>mai mult
Sistem hibrid multiswitch
Repeatere FAQ - GSM, DCS, 3G
Amplificator 4G pentru casă