Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 4/2022 (24 Ianuarie 2022)

Lentile de contact cu realitate augmentată.

InWith a dezvăluit primele lentile de contact electronice din lume la CES2022. Sunt moi ca lentilele obișnuite, dar au electronice încorporate care pot îndeplini o varietate de funcții. Viziunea producătorilor este că lentilele se conectează la un smartphone sau alt dispozitiv și afișează mesaje și informații în timp real. De exemplu, conducând o mașină veți vedea informații din navigație, cum ar fi un viraj sau o limită de viteză, a fi într-un magazin va afișa informații despre un anumit produs etc. Așa este construit sistemul de realitate augmentată.
Designul dispozitivelor electronice portabile trebuie să ofere confort în utilizare. Sistemele moderne sunt construite pe bază de semiconductori cristalini (de obicei siliciu și germaniu). Sunt foarte rigide și nu cedează la întindere sau îndoire. Rezistoarele și condensatorii nu sunt o problemă, dar microcontrolerele și procesoarele sunt o problemă. În plus, suprafața disponibilă este foarte limitată, așa că este și mai dificil să le plasezi pe cea mai sensibilă parte a corpului uman, adică ochiul. În plus, spațiul disponibil este foarte limitat și umed. InWidth are componente electronice integrate pe substratul de hidrogel utilizat pentru construcția lentilelor. Făcând acest lucru, ei au confirmat că integrarea electronicelor în lentile este posibilă. Ceea ce nu au arătat a fost vreo tehnică de a afișa ceva, iar acesta este un alt pas în dezvoltarea acestui tip de dispozitiv. Producătorul a încercat, de asemenea, să testeze siguranța utilizării, lucru care este de așteptat să fie confirmat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente în cursul acestui an. Dacă reușesc efectiv să stăpânească construcția display-urilor pe un astfel de material, suntem în fața unei alte revoluții pe piața electronicelor.

Pornire automată a monitorizării în direct atunci când vă conectați la un DVR Hikvision prin browser.

Când vă conectați la un DVR Hikvision prin browser, redarea automată a previzualizării live este dezactivată în mod implicit. Previzualizarea poate fi activată pentru toate camerele de fiecare dată din fereastra principală și poate fi specificat tipul de flux redat. În configurația locală, după conectarea la DVR, este posibilă activarea redării automate în direct. De asemenea, este posibil să specificați tipul de flux din care urmează să fie afișate camerele în timpul redării automate (flux principal sau auxiliar). Această configurație se aplică browserului specific care rulează pe computer. Setările pot fi modificate după conectarea la DVR în tab-ul Configuration -> Local.
Vizualizarea ferestrei de configurare pentru redarea automată a imaginilor live după conectarea la DS-7608NXI-I2 Hikvision DVR prin intermediul unui browser web

Televiziune digitală terestră DVB-T2 – filtrare în bandă de 700 MHz.

Tehnologia 5G este viitorul cel mai apropiat al pieței de telecomunicații. Cu toate acestea, pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesară o infrastructură adecvată și alocarea benzilor RF. În majoritatea țărilor UE, se lucrează pentru organizarea spectrului radio și pentru a pune la dispoziție benzile planificate pentru serviciile de telecomunicații. În acest scop, țările UE vor trebui să elibereze banda de 700 MHz și să reorganizeze multiplexurile terestre DVB-T (frequency refarming) pentru nevoile operatorilor de telefonie mobilă (servicii 5G), precum și în legătură cu trecerea la standardul de difuzare DVB-T2/HEVC. Sistemele TV terestre puse în funcțiune în anii precedenți sunt complet imune la interferența de la transmițătoarele LTE. Canalele TV cu cea mai înaltă frecvență cu numerele 49 și 50 sunt cele mai predispuse la interferențe. Imaginea de pe ecranul televizorului se poate îngheța, pot apărea dungi și pătrate colorate (cadru de imagine). Pentru a exclude interferența transmițătorilor LTE la recepția DVB-T/T2, au fost dezvoltate și brevetate filtre speciale interne și externe.
Filtru LTE de interior Signal R49601
LTE 700 Rejection Filter TERRA TF001 (mast mount) R81009
Rețineți că toți utilizatorii de televiziune terestră sunt în pericol, de asemenea, cei care primesc programe pe canale mult mai mici decât cele menționate mai sus. Semnalul puternic de la transmițătoarele LTE poate suprasolicita amplificatoarele plasate în antene, făcând efectiv imposibilă recepția televiziunii. Filtrele care elimină semnalele nedorite ar trebui folosite chiar în spatele antenei și înaintea amplificatorului, dacă există.


Înălțimea incorectă a cleaver-ului ca motiv pentru taierea proastă a fibrei optice.

Pregătirea corectă a capetelor fibrelor optice este baza pentru îmbinarea reușită a fibrelor. Chiar și cel mai bun și mai scump dispozitiv de îmbinare nu va putea conecta corect fibrele murdare sau tăiate incorect. Din acest motiv, grija pentru curățenia instrumentelor pentru fibră optică este extrem de importantă. Un cleaver pentru fibră optică bună, curata si bine reglata garanteaza taierea corecta si precisa a fibrelor.
Înainte de a continua cu reglarea înălțimii cleaver-ului, este bine să aflați dacă lama din unealtă este setată prea sus sau prea jos. Desigur, se poate întâmpla ca instalatorul să nu poată determina acest lucru în timpul evaluării inițiale. O bună practică este atunci să coborâți sau să ridicați în mod deliberat lama în pozițiile extreme. După ce ați atins una dintre pozițiile extreme, coborâți/ridicați treptat lama pentru a seta poziția optimă. Efectul fiecărei modificări a înălțimii trebuie verificat pe afișajul dispozitivului de îmbinare. Este important să faci asta pentru două fibre. De asemenea, se poate întâmpla ca fibra să arate bine pe o parte și pe cealaltă nu. De asemenea, este important să strângeți toate șuruburile de stabilizare după schimbarea înălțimii.
Mai multe sfaturi despre cum să poziționați corect lama găsiți în articolul Cum tăiați fibre optice cu un cleaver? - reglarea lamelor.
Un exemplu de rezultat prost cauzat de poziția prea înaltă a lamei.
Fața de capăt a fibrei este zimțată. O trăsătură caracteristică a fibrelor despicate cu o lamă așezată prea sus este deteriorarea miezului fibrei (în zona luminoasă).
Un exemplu de rezultat necorespunzător cauzat de poziția puțin prea joasă a lamei.
Fibra nu este despicată pe toată secțiunea transversală (vizibil un „cuișor”). Forma și dimensiunea „cuișoarelor” pot varia, desigur.
Omada SDN – platformă pentru configurarea și controlul infrastructurii de rețea TP-Link. Platforma Omada integrează dispozitive de rețea precum puncte de acces, switch-uri și gateway-uri. Oferă un management complet al întregii rețele de la nivel de cloud. Sistemul vă permite să creați o rețea foarte scalabilă, controlată complet de un singur sistem. Acest lucru are ca rezultat conexiuni fără fir și cu fir, care sunt esențiale în ospitalitate, educație, comerț cu amănuntul, birouri și multe alte industrii.
Beneficiile utilizării Omada SDN:
 • Tehnologie de diagnosticare a rețelei bazată pe AI:
  • permite analiza potențialelor probleme de rețea,
  • trimite sugestii de optimizare a rețelei,
  • ajută la localizarea surselor de interferență, alertează și notifică utilizatorii și implementează soluții pentru a spori securitatea rețelei,
  • asigură performanțe stabile și reduce semnificativ interferența Wi-Fi prin ajustarea automată a setărilor canalului și a puterii de transmisie a punctelor de acces din apropiere (conectate într-un sistem Omada).
 • Monitorizare ușoară și inteligentă a stării rețelei:
  • tabloul de bord ușor de utilizat este foarte util pentru monitorizarea continuă a stării rețelei, verificarea lățimii de bandă a rețelei și a nivelurilor de trafic,
  • jurnalele de acces cu statistici de rețea, alerte și avertismente,
  • reprezentarea grafică a topologiei rețelei permite profesioniștilor din IT să diagnosticheze rapid orice problemă de conectivitate.
 • securitate completă a rețelei:
  • TP-Link Omada separă resursele de gestionare a rețelei de datele utilizatorului, astfel încât traficul generat de utilizator să nu fie procesat în cloud pentru o mai bună protecție a confidențialității utilizatorului,
  • creare de conexiuni VPN,
  • firewall de rețea,
  • filtrare URL/IP/MAC,
  • criptare WPA3 avansată,
  • pagina de bun venit pentru utilizatorii conectați prin WiFi.
Controller EAP TP-Link Omada Cloud Controller OC200
Controller EAP TP-Link Omada Cloud Controller OC200 N2560

Produse noi în oferta Dipol

DVR mobil Protect 2018 M80218 este proiectat pentru a fi montat în interiorul cabinei unui vehicul, de ex. sub scaun, într-un torpedo etc. Cablurile de alimentare trebuie conectate la baterie și la contact (similar radio), astfel încât dispozitivul să înceapă automat înregistrarea video și audio simultan cu punerea contactului. Circuitul de alimentare este protejat de o siguranță de 5 A care protejează împotriva absorbției excesive de curent și a arderii cablajului în cazul unei defecțiuni. În mod implicit, DVR-ul funcționează până când sursa de alimentare este oprită cu cheia de contact, cu excepția cazului în care funcția de oprire întârziată (funcționează pentru un timp specificat după oprire) sau o funcție de programare este activă. DVR-ul are, de asemenea, propria sa alimentare de rezervă și funcționează încă aproximativ 8 secunde pentru a salva toate datele în siguranță.
Camera IP ColorVu Hikvision DS-2CD2047G2-LU(C) (4 MPix, 2,8 mm, 0,0005 lx, lumină albă 40 m, Audio, AcuSense)
DS-2CD2047G2-LU(C) K03119 este o cameră IP compactă din seria EasyIP 4.0 de la Hikvision care combină două tehnologii cheie: ColorVu și AcuSense (a doua generație). Cu tehnologia ColorVu, camera poate captura imagini color non-stop, păstrând în același timp detalii importante de identificare. Tehnologia AcuSense mărește eficiența sistemului de supraveghere prin eliminarea alarmelor false și neplăcute prin filtrarea obiectelor umane/vehiculului. Camera este echipată cu un senzor CMOS de scanare progresivă de 1/1,8” cu o rezoluție de 4 MP, cu o sensibilitate foarte mare și capacitatea de a capta imagini în condiții de lumină scăzută.
NVR 8 canale Hikvision DS-7608NI-K1(C) (80 Mbps, 1xSATA, VGA, VGA, HDMI, BNC, H.264)
NVR Hikvision DS-7608NI-K1(C) K22067 este un NVRIP modern cu 8 canale care înregistrează imagini de la camere IP cu o rezoluție de până la 8 MP. Este echipat cu ieșiri paralele HDMI/VGA care afișează aceeași imagine. Un port SATA permite conectarea hard disk-urilor cu o capacitate de până la 8 TB. Dacă memoria este plină, se declanșează suprascrierea automată pentru a preveni pierderea celor mai recente date. Porturile USB încorporate vă permit să conectați o unitate flash USB sau un disc extern și să copiați anumite fragmente pe suporturi de date externe.

Merită citit:

Sistem supraveghere pe fibră optică - topologie în serie. Una dintre întrebările cel mai frecvent adresate de instalatori este despre posibilitatea conectării a mai multor camere pe stâlpi pe un singur cablu de fibră optică. Este posibil pentru instalatorii mai experimentați,dotați cu echipamente adecvate...>>>mai mult
Schema de sudare pentru fibra de 12J și cinci stâlpi CCTV - total de 38 de splice-uri
Construction Products Regulation (CPR)<br /> noi standarde pentru cabluri
Cabluri TRISET – adaptate cerințelor