Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

No. 5/2022 (31 Ianuarie 2022)

Chipset-uri inteligente de la SONY.

SONY lansează două chipseturi: IMX636 cu o rezoluție de 0.92 MP și IMX637 cu o rezoluție de 0.33 MP. Nu impresionează prin mărimea rezoluției, dar pot filtra evenimentele care au loc în cadrul observat de cameră. Luați în considerare, de exemplu, o minge în mișcare, cazul unui senzor de imagine tradițional, atât mingea, cât și fundalul neschimbat sunt înregistrate la intervale determinate de numărul de cadre pe secundă. Senzorii de mișcare bazați pe evenimente (EVS) permit o ieșire de mare viteză, cu latență scăzută, prin faptul că fiecare pixel detectează în mod asincron modificările de lumină și trimit datele diferențiale numai după ce le combină cu informații despre coordonate și sincronizare.
Cipurile de acest tip pot fi utilizate în sistemele de recunoaștere pentru a crește eficiența livrării datelor, ideale pentru diverse aplicații din sectorul industrial, cum ar fi detectarea obiectelor în mișcare rapidă, monitorizarea echipamentelor, analiza de detectare a mișcării și recunoașterea imaginilor. Un exemplu în acest sens este detectarea scânteilor produse în timpul proceselor de sudare sau tăierea metalelor. Senzorii pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea producției într-o varietate de aplicații cu care se confruntă senzorii de imagine bazați pe cadru, precum și susținerea fluxurilor de lucru bazate pe experiența umană. Pentru a face față diverselor aplicații, senzorii sunt echipați cu filtre speciale pentru eliminarea datele inutile pentru un eveniment, cum ar fi flash-ul unui LED care probabil nu este unui obiect în mișcare.

Tehnologia miniaturizată de la SONY, bazată pe o structură de senzor de imagine CMOS suprapusă, folosind o joncțiune Cu-Cu pentru a realiza conexiunea între matricea de pixeli și circuit, a creat cel mai mic pixel cu factor de umplere ridicat din industrie la 4.86 microni. Producția în masă a senzorilor IMX636/637 va începe în mai 2022.

Trimiterea de mesaje abonaților prin videointerfoane Hikvision IP.

Aplicația iVMS-4200 vă permite să trimiteți mesaje abonaților selectați. Este util în sistemele mai complexe, deoarece vă permite să transmiteți rapid informații importante tuturor utilizatorilor (notificări despre defecțiuni, activități de întreținere sau probleme legate de management). Mesajele pot fi trimise după configurarea sistemului, crearea unei organizații, adăugarea de utilizatori autorizați și atribuirea acestora la stația interioară individuală (completând informațiile abonaților). Pentru a face acest lucru, după pornirea aplicației iVMS-4200, accesați tab-ul:
  • Access Control->Video Intefon->Notificare, select Add iar în tab-ul Send to selectați abonații
După completarea opțiunilor disponibile (subiectul mesajului, tipul, fotografia, conținut) confirmați cu butonul Send, mesajul va fi afișat pe monitoarele abonaților indicați.
Imagine a ferestrei pentru trimiterea de mesaje către abonații selectați ai sistemului de video interfon IP folosind aplicația iVMS-4200 (v3)
###03##Standardul DVB-T2/HEVC. Eliberarea benzii de 700 MHz și reorganizarea multiplexurilor TV terestre DVB-T2 (reorganizarea frecvenței) de către țările UE pentru nevoile operatorilor de telefonie mobilă (Serviciile 5G) este, de asemenea, asociată cu trecerea de la standardul actual DVB-T2/H.264 (MPEG4/AVC) la standardul DVB-T2/HEVC (H.265). Doar televizoarele sunt capabile să decodeze acest standard și să recepționeze corect programele TV. Modelele mai vechi de televizoare nu sunt echipate cu un decodor DVB-T2 și pot afișa doar imagini codificate conform standardului de codificare video vechi. După trecerea la standardul de transmisie DVB-T2/HEVC, acele televizoare nu vor mai „recunoaște” conținutul difuzat și va trebui achiziționat un receiver extern. DIPOL a introdus 2 modele de recievere DVB-T2/HEVC: Signal T2-MINI A99313 și Signal T2-BOX A99314.
Receiverul DVB-T2 Signal T2-MINI A99313 dedicat celor care doresc să ascundă receptorul în spatele televizorului. Acest receptor, fiind unul dintre puținele de acest fel de pe piață, are un senzor infraroșu cu LED care indică starea dispozitivului pe cablul atașat, astfel încât să poți controla un receptor care este invizibil.
Receptor Signal T2-BOX A99314
Cel mai mare avantaj al receiver-ului Signal T2-MINI este dimensiunea sa compactă și alimentarea de la portul USB al televizorului sau orice adaptor de alimentare USB extern. Dispozitivul rămâne practic invizibil pentru utilizator atunci când este conectat direct la intrarea HDMI a televizorului. receiver-ul este perfect pentru televizoarele montate pe perete și vă permite să plasați dispozitivul în așa fel încât să se potrivească între televizor și perete sau un suport. Singurul lucru de reținut este să asigurați o ventilație adecvată dispozitivului. Ascuns în spatele televizorului, receiver-ul primește semnale de control de la telecomandă printr-un senzor infraroșu plasat pe un cablu scurt. Pentru ca dispozitivul să funcționeze corect, în infraroșu, senzorul trebuie atașat la panoul frontal al televizorului.
Receptor Signal T2-BOX A99314
Receiver-ul Signal T2-BOX este un dispozitiv multifuncțional într-o cutie mică și elegantă. Panoul frontal al Signal T2-BOX are un afișaj LED alfanumeric care arată numărul programului urmărit în prezent și modurile de operare, LED IR și conector USB.

Descărcare automată a înregistrărilor de pe DVR mobil prin rețeaua WiFi.

Companiile care se ocupă cu transportul de mărfuri și persoane, livrări sau colectarea deșeurilor decid adesea să utilizeze monitorizarea video și să înregistreze parametrii unității. Înregistrările sunt stocate local pe discurile DVR-ului. Astfel de discuri au o capacitate limitată, iar modul de utilizare a DVR-ului provoacă un risc mare de deteriorare a suporturilor de date. Este o idee bună să descărcați periodic datele fără a fi nevoie să mutați discurile. Acest lucru se poate face prin intermediul rețelei radio.
DVR-ul mobil Protect 218 M80218 are un modul WiFi dual band de 2,4 și 5 GHz încorporat. Suportă standardele IEEE 802.11 a/b/g/n/ac. Acest lucru permite înregistrărilor de la DVR să fie încărcate automat pe serverul de înregistrare. Vehiculul, la sosirea la depozit, se conectează la rețeaua WiFi unde rulează serviciul de server de înregistrare (este inclus software IVMS gratuit). Sincronizarea înregistrării este automată. Dispozitivul este echipat cu două antene care măresc și mai mult stabilitatea și viteza de transmitere a datelor către server.

Switch de 2,5 Gbps pentru rețeaua de acasă.

Switch-ul TL-SG108-M2 N30212 de la TP-Link are 8 porturi care funcționează la 2,5 Gbps pentru a profita din plin de potențialul de rețea multi-gigabit. Dispozitivul oferă o capacitate de comutare de 40 Gbps. Produsul este conceput pentru a construi o rețea acasă și la birou pentru a asigura transferuri mari prin LAN.
Exemplu de utilizare pentru un switch de 2,5 Gbps
O rețea LAN rapidă și eficientă acasă este ideală dacă aveți conținut media privat, cum ar fi fotografii și videoclipuri, stocat pe o unitate NAS (Network Attached Storage). Viteza de 2,5 Gbps va permite accesul fără probleme la întreaga bibliotecă, cu posibilitatea de a transmite conținut la cea mai înaltă rezoluție. În plus, vitezele de până la 2,5 Gbps nu necesită cablu Cat. 6.

De ce fibre multimode?!

În ciuda popularității uriașe a fibrelor optice singlemode, fibrele multimode sunt încă pe piață și sunt utilizate în aplicații selectate. În teorie, fibrele multimode sunt considerate „mai puțin rezistente la viitor” – pe distanțe scurte și medii nu sunt capabile să se potrivească cu fibrele singlemode în ceea ce privește debitul, în timp ce pe distanțe mai mari de 2 km nu sunt deloc folosite din cauza fenomen de așa-numită dispersie modală. plus, se dovedește că cablurile multimode, în ciuda limitărilor de capacitate, sunt mai scumpe decât cablurile singlemode. Acest lucru se datorează faptului că miezul de fibre multimode, având structură în gradient (indicele de refracție se modifică și nu este omogen ca în miezul de fibre singlemode), este mai complex și, prin urmare, mai costisitor de fabricat. Deci, de ce să folosiți fibre multimode?
Destul de neobișnuit este faptul că, cablarea multimode este adesea folosită în centre de calcul pentru a conecta dulapuri care conțin echipamente de operator. Laserele speciale și cele mai recente standarde de fibre multimode (OM4, OM5) funcționează bine acolo pentru transmisii de mare capacitate pe distanțe scurte. Mai mult, atunci când extind sistemele implementate cu câțiva sau mai mulți ani în urmă, instalatorii decid adesea să folosească același tip de cablare – nu are rost să-l schimbi dacă funcționează.
Alte motive pentru alegerea cablurilor multimode includ opinia populară că acestea sunt mai ușor de sudat (datorită miezului mai mare). Acest lucru a încetat să mai fie valabil cu mult timp în urmă - în era aparatelor de sudură cu centrare a miezului de precizie, dimensiunea miezului nu mai contează. Conform altor teorii, cablurile multimode ar trebui folosite pentru distanțe scurte și cabluri singlemode pentru distanțe lungi (> 2 km). Nici acest lucru nu mai este valabil în epoca în care dispozitivele singlemode oferite pot funcționa fără probleme pe link-uri de orice lungime.
Impactul unui fir de praf în cazul fibrelor optice multimode şi singlemode
Utilizarea cablurilor cu fibre multimodale pare a fi rezonabilă atunci când sistemul este instalat în condiții de mediu dificile, de ex. în instalaţii industriale unde există riscul de expunere la praf sau murdărie. Miezul mai mare al unei fibre multimodale este benefic aici – aceeași contaminare (vezi figura de mai sus) va avea un impact negativ mult mai mare asupra transmisiei într-o fibră singlemode (miez de 9 μm) decât în fibra multimode (miez de 50 μm). Această diferență poate să nu devină evidentă în îmbinarea fibrelor, în care operatorul are grijă de curățenie și reduce influența factorilor externi. Cu toate acestea, poate fi important într-un tablou de distribuție și la conectarea, deconectarea sau recablarea echipamentelor, dacă instalatorul nu reușește să curețe în mod corespunzător fața ferulei a conectorului.

Produse noi în oferta Dipol

Suport TV Signal LPA49-466 (37
Suportul TV Signal LPA49-466 (37"-90", reglabil și rotativ) E93170 a fost conceput în special pentru cazurile în care un televizor sau monitor ar trebui reglat ușor (înclinare & pivotare). Signal LPA49-466 LP59-46T permite utilizatorului să regleze ecranul în 3 planuri. Sarcină max.: 65 kg. Suportul permite o reglare ușoară (fără instrumente) a înclinării în intervalul +5o ... +15o și rotația orizontală în interval de 120o. Este posibil să nivelați televizorul în -3 ... +3o. Televizorul poate fi montat între 69 si 635 mm faţă perete.

Receiver Signal T2-BOX DVB-T2 HEVC Receiverul A99314 primește gratuit canale TV digitale terestre difuzate în DVB-T2 folosind tehnologia de codificare video HEVC (H.265/MPEG-H) și H.264/MPEG-4 cu audio Dolby E-AC-3. Acest receptor este una dintre cele mai ieftine soluții care le permite utilizatorilor televizoarelor mai vechi echipate cu headend DVB-T MPEG-4/H.264 să primească DVB-T2 HEVC (H.265/MPEG-H).
Cameră IP dome Hikvision DS-2CD2743G2-IZS (4 MPix, 2,8-12 mm MZ, 0,005 lx, IR max. 40 m, WDR, H.265, Audio, AcuSense)
Camera IP dome 4 MP Hikvision DS-2CD2743G2-IZS (4 MP, 2.8-12 mm MZ, 0.005 lx, IR up to 40 m, WDR, H.265, Audio, AcuSense) K02817 face parte din seria EasyIP 2.0 Plus, care implementează tehnologia AcuSense bazată pe algoritmul Deep Learning. Prin urmare, în cazul evenimentelor de detectare a mișcării și analizei VCA (trecerea unei linii virtuale, detectarea intruziunii) există un filtru care vă permite să clasificați obiecte de tip om/vehicul și să filtrați toate celelalte evenimente care nu îndeplinesc criteriul ( ploaie, plimbări de animale, copaci în mișcare, frunze care cad etc.). Dacă filtrul nu este selectat, evenimentele vor fi tratate neclasificat, ca în soluțiile anterioare.

Merită citit:

Înălțimea incorectă a cleaver-ului ca motiv pentru taierea proastă a fibrei optice Pregătirea corectă a capetelor fibrelor optice este baza pentru îmbinarea reușită a fibrelor. Chiar și cel mai bun și mai scump dispozitiv de îmbinare nu va putea conecta corect fibrele murdare sau tăiate incorect. Din acest motiv, grija pentru curățenia instrumentelor pentru fibră optică este extrem de importantă. Un cleaver pentru fibră optică bună, curata si bine reglata garanteaza taierea corecta si precisa a fibrelor...>>>mai mult
Un exemplu de rezultat prost cauzat de poziția prea înaltă a lamei.
Fața de capăt a fibrei este zimțată. O trăsătură caracteristică a fibrelor despicate cu o lamă așezată prea sus este deteriorarea miezului fibrei (în zona luminoasă).
Construction Products Regulation (CPR)<br /> noi standarde pentru cabluri
Cabluri B2CA cu rezistenta ridicată la foc