Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 6/2022 (7 Februarie 2022)

Transmisia de televiziune prin rețeaua 5G – reducând decalajul DVB-I.

Organizația DVB și 5G Media Action Group (5G-MAG) au semnat un acord de cooperare pentru a implementa comercial servicii de televiziune bazate pe tehnologia de rețea 5G. Organizația 5G Media Action Group reunește industriile media și TIC pentru a asigura colaborarea pe piața implementării soluțiilor în cadrul ecosistemului global 5G. Ca urmare a acordului semnat între cele două organizații, s-a format un Joint Task Force (JTF) care va demara activități legate de combinarea sistemelor 5G și soluțiilor DVB. Cheia acestui lucru este tehnologia DVB-I, care funcționează ca un nivel de serviciu universal pentru a facilita colaborarea între distribuitorii DVB și operatorii de rețea 5G. Aceasta este o altă mare realizare în tranziția standardului DVB la soluții orientate spre Internet, unde serviciile DVB-I și streamingul DVB-DASH sunt tehnologii de bază. Ținând cont de faptul că rețelele 5G și standardele sale ulterioare vor crește puternic în anii următori, pare clar că realizările DVB în televiziunea digitală pot constitui baza ca instrument universal pentru livrarea media.
Transmisia 5G și DVB este testată pe scară largă pe mai multe piețe și contexte. Cercetătorii caută configurații care să facă posibilă comercializarea ideii. Aspectele juridice, de afaceri, tehnologice și similare sunt importante.

Receiver Signal T2-MINI-DVB-T2/HEVC dedicat hotelurilor.

Receiverul Signal T2-MINI A99313 recepționează canale gratuite difuzate in televiziunea digitala terestra DVB-T2 cu codare imaginii HEVC (H.265/MPEG-H) și H.264/MPEG-4 cu audio Dolby E-AC-3. Acest tuner este una dintre cele mai bune soluții care permite utilizatorilor televizoarelor mai vechi cu tuner digital terestru DVB-T MPEG-4/H.264 să recepționeze canale DVB-T2 HEVC (H.265/MPEG-H). Designul și software-ul bine gândit nu generează probleme tipice pentru receptoarele DVB-T2, ceea ce i-a descurajat efectiv pe proprietarii de hotel să folosească această soluție.
Cel mai mare avantaj al receiverului Signal T2-MINI este dimensiunea sa compactă și alimentarea de la portul USB al televizorului sau orice adaptor de alimentare USB extern. Dispozitivul rămâne practic invizibil pentru utilizator atunci când este conectat direct la intrarea HDMI a televizorului. Receiverul este perfect pentru televizoarele montate pe perete și vă permite să plasați dispozitivul în așa fel încât să se potrivească între televizor și perete sau un suport. Singurul lucru de reținut este să asigurați o ventilație adecvată dispozitivului. Ascuns în spatele televizorului, receiverul primește semnale de control de la telecomandă printr-un senzor infraroșu plasat pe un cablu scurt. Pentru ca dispozitivul să funcționeze corect, în infraroșu, senzorul trebuie atașat la panoul frontal al televizorului. Telecomanda inteligentă inclusă permite controlul tunerului și televizorului.
Caracteristicile distinctive ale receiverului SIGNAL T2-MINI:
 • +DVB-T2 standard de recepție TV terestră
 • HEVC (H.265 /MPEG-H) suport pentru codificare
 • Recepția audio în standardul MPEG-2 Audio și Dolby E-AC-3
 • +Mod hotel
 • Funcția HDMI CEC – pornirea tunerului pornește televizorul și vice versa (atunci când utilizați alimentarea cu curent alternativ)
 • + Copierea listei de programe
 • +Alimentare de la portul USB TV sau adaptorul de alimentare A9940
 • Universal, învățarea telecomenzii
 • Semi-Twin Tuner – este posibil să înregistrați un canal și să vizionați altul în același timp, cu condiția să fie pe același multiplex
 • Meniu multilingv: poloneză, engleză, germană, cehă, maghiară, slovacă, croată, portugheză, italiană
 • Recepția canalelor de înaltă definiție (înaltă definiție)
 • Suport temporizator programabil
 • Suport teletext și subtitrare
 • Suport pentru numărul de canal logic (LCN).
 • +Posibilitatea de a schimba manual ordinea programelor și numerotarea
 • Suport teletext și subtitrare
 • Ghid electronic de programe (EPG)
 • Funcția PVR Ready
 • Schimbare de timp
 • Player multimedia
 • Cap DVB cu sensibilitate foarte mare (30 dBμV)
 • Emisii scăzute de căldură (carcasa se încălzește până la max. 40oC)
 • Când televizorul este oprit, receiverul nu folosește electricitate!

Curățarea conectorilor de fibră optică.

Atenuarea este principala problemă a transmisiei semnalului pe distanțe lungi. Pentru fibrele optice, atenuarea poate depinde de diverși factori, cum ar fi precizia sudurilor sau depășirea razei minime de îndoire a fibrei. Deseori se întâmplă însă ca, în ciuda conexiunii și cablajului corect, atenuarea căii optice să fie încă prea mare.
Ceea ce este un factor de atenuare adesea uitat și neglijat este murdăria de pe fața ferulei conectorului sau adaptoarelor de fibră optică. Se întâmplă să fie principalul și singurul motiv pentru problemele de transmisie a semnalului.
Curățător conectori fibră optică Neoclean-E3 (SC, FC, ST, E2000)
Cu dispozitivul automat NANOCLEAN-E3 L59161 puteți curăța conectorii cu ferulă de 2,5 mm. Pentru conectorii cu ferulă de 1,25 mm este dedicat modelul E1 cu codul L59162.
DIPOL oferă două dispozitive universale ale renumitului brand japonez NTT. Sculele NANOCLEAN L59161 și L59162 fac posibilă curățarea componentelor de mai sus. Avantajul cheie al acestei soluții este capacitatea de a curăța conectorii pigtail conectați la panoul frontal al unui tablou de distribuție fără a fi nevoie să îi scoateți din adaptor. Conectorul este conectat din interior, iar dispozitivul de curățare din exterior, pentru a curăța în același timp fața ferulei și manșonul adaptor. Cu un vârf adecvat, NANOCLEAN poate fi folosit pentru a curăța ferulele din conectorii din exteriorul adaptoarelor.
Echipamentele NTT asigură o calitate și eficiență mare. După aproximativ 750 de cicluri de curățare, cartușul trebuie înlocuit. Aceste echipamente ar trebui să intereseze majoritatea instalatorilor de rețele de fibră optică - în special cei care trebuie să furnizeze rapoarte de măsurare după punerea în funcțiune a sistemelor cu fibră optică.

Supravegherea unei locuințe cu camerele Hikvision din seria EasyIP Lite.

Diagrama de mai jos prezintă un sistem de monitorizare a unei locuințe bazat pe camere IP Hikvision DS-2CD1043G0-I K17665 EasyIP Lite cu compresie H.265. Camerele sunt echipate cu senzori de imagine cu o rezoluție de 4 MP și o distanță focală fixă ​​asigurând un unghi larg de vizualizare de 100°. Acest model folosește LED-uri cu infraroșu în tehnologia EXIR 2.0 care permite iluminarea uniformă a zonei pe timp de noapte. NVR-ul DS-7604NI-K1 (B) K22044 este utilizat pentru înregistrarea evenimentelor. switch-ul PoE cu 6 porturi N299781 a fost folosit pentru a stabili comunicația între dispozitive și pentru a alimenta camerele. NVR-ul folosește unitatea hard disk WD Purple M89270 cu o capacitate de 2 TB. Suportul compresiei H.265 de către NVR și camere permite stocarea înregistrărilor de până la 11 zile la 25 fps. Pentru a accesa sistemul din rețeaua locală și externă, NVR-ul a fost conectat la routerul TP-Link Archer C6 N3255. La nivel local, imaginile vor fi afișate pe monitorul Hikvision DS-D5022QE-E M2922. Cu suportul cloud Hik-Connect de către dispozitivele Hikvision, accesul de la o rețea externă este extrem de ușor și nu necesită cunoștințe avansate despre problemele de rețea.
Switch PoE ULTIPOWER PRO0064afat (65W, 6xRJ45 incl. 4xPoE 802.3af/at, PoE Auto Check)Router TP-Link Archer C6 AC1200 (gigabit, dual band), (4x10/100/1000 Mbps)HDD WD PURPLE WD20PURZ 2TB (3.5NVR 4K 4 canale Hikvision DS-7604NI-K1 (40Mbps, 1xSATA, VGA, HDMI, H.265/H.264)Camera IP Hikvision DS-2CD1043G0-I (4MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR up to 30m, H.265/H.264)Doză montaj Hikvision DS-1280ZJ-XS (pentru camere Hikvision dome şi bullet)Monitor LED 21.5 inch Hikvision DS-D5022QE-E (HDMI, VGA)
Folosind patru camere de 4 MP (2560 x 1440 px), înregistrare continuă la 25 fps, compresie H.265 și un profil selectat pentru complexitate medie a scenei, înregistrările de pe hard diskul de 2 TB vor fi păstrate timp de aproximativ 11 zile.

Autentificare WiFi prin Facebook.

Cu serviciul Facebook Wi-Fi, clienții tăi se pot conecta la rețeaua ta WiFi folosind contul lor de Facebook. Pentru a obține acces gratuit la rețea, clienții trebuie să se înregistreze într-o anumită locație (adică să-și marcheze prezența la o anumită companie pe Facebook), astfel încât să fie vizibilă pentru prietenii lor. Fiecare client, la autentificare, este redirecționat automat către pagina de Facebook a acelei companii.
Conectare la rețea WiFi folosind serviciul Facebook WiFi
Cu acest serviciu, clienții nu trebuie să ceară o parolă pentru a accesa rețeaua și afacerea câștigă unele beneficii de marketing. Pentru a crea o rețea WiFi cu această funcționalitate (metoda de autentificare) ar trebui să aveți puncte de acces compatibile cu serviciul Facebook WiFi. În cazul DIPOL, acestea sunt dispozitive din seria TP-Link Omada SDN.
Access point Wireless TP-Link EAP620 HD 802.11ax AX1800, PoE
Access point Wireless TP-Link EAP620 HD 802.11ax AX1800, PoE N25691

Produse noi în oferta Dipol

DVR digital mobil Protect 218 (4 x 1080p, H.265, 25 fps, 1 slot HDD/SSD, GPS, Wi-Fi, RJ-45) M80218 este un DVR mobil cu 4 canale conceput pentru utilizare în autocare, autobuze, tramvaie, metrou, vehicule de companie și de pasageri și vehicule speciale, adică camioane, mașini de poliție, mașini de închisoare sau militare și ambulanțe. Construcția sa asigură rezistență sporită la vibrații și șocuri.
Receiver TV digital terestru SIGNAL T2-BOX DVB-T2 HEVC A99314 primește canale gratuite difuzate în DVB-T2 în tehnologia de codificare a imaginii HEVC (H.265/MPEG-H) și H. 264/MPEG-4 cu sunet Dolby E-AC-3. Acest tuner este una dintre cele mai bune soluții ce le permite celor ce folosesc televizoare mai vechi, echipate cu un headend TV digital terestru DVB-T MPEG-4/H.264, să recepționeze DVB-T2 HEVC (H.265/MPEG-H).
Cameră IP dome Hikvision DS-2CD2743G2-IZS (4 MPix, 2,8-12 mm MZ, 0,005 lx, IR max. 40 m, WDR, H.265, Audio, AcuSense)
Cameră IP dome Hikvision DS-2CD2743G2-IZS (4 MPix, 2,8-12 mm MZ, 0,005 lx, IR max. 40 m, WDR, H.265, Audio, AcuSense) K02817 face parte din seria EasyIP 2.0 Plus, care implementează tehnologia AcuSense bazată pe algoritmul Deep Learning. Prin urmare, în cazul evenimentelor de detectare a mișcării și analizei VCA (trecerea unei linii virtuale, detectarea intruziunii) există un filtru care vă permite să clasificați obiecte de tip om/vehicul și să filtrați toate celelalte evenimente care nu îndeplinesc criteriul (ploaie, animale, copaci în mișcare, frunze care cad etc.). Dacă filtrul nu este selectat, evenimentele vor fi tratate neclasificat, ca în soluțiile anterioare.

Merită citit:

Trimiterea de mesaje abonaților prin videointerfoane Hikvision IP. Aplicația iVMS-4200 vă permite să trimiteți mesaje abonaților selectați. Este util în sistemele mai complexe, deoarece vă permite să transmiteți rapid informații importante tuturor utilizatorilor (notificări despre defecțiuni, activități de întreținere sau probleme legate de management). Mesajele pot fi trimise după configurarea sistemului, crearea unei organizații, adăugarea de utilizatori autorizați și atribuirea acestora la stația interioară individuală (completând informațiile abonaților)...>>>mai mult
RACK board - sistem de montaj vertical în cabinete RACK
Sistem de montare vertical in cabinete RACK de 19"