Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 7/2022 (14 Februarie 2022)

Utilizarea căldurii irosite.

Cercetătorii de la Universitatea Penn State din SUA și Laboratorul Național de Energie Regenerabilă au dezvoltat un generator termoelectric flexibil. Generatorul special se înfășoară în jurul suprafețelor fierbinți, cum ar fi țevi sau cabluri, transformând căldura pierdută în electricitate.
"O mare parte din căldura de la energia pe care o consumăm este irosită, adesea direct în atmosferă”, a spus Shashank Priya, vicepreședinte asociat pentru cercetare și profesor în ingineria materialelor din Penn State. "Nu am avut modalități rentabile de a capta și de a transforma căldura în energie utilă. Cercetările noastre oferă această oportunitate."
Generator termoelectric flexibil.
Sursă: https://www.psu.edu
Dispozitivul dezvoltat va fi ușor de instalat, fără a fi nevoie de fixare permanentă. Generatorul termoelectric va folosi efectul Seebeck – un fenomen termoelectric care constă în formarea unei forțe electromotoare într-un circuit care conține două metale sau semiconductori atunci când joncțiunile lor se află în medii cu temperaturi diferite. Cu cât această diferență este mai mare, cu atât forța electromotoare devine mai puternică, ceea ce duce la o creștere a capacității unui astfel de generator. Echipa de cercetători a dezvoltat un nou proces de fabricație pentru a produce dispozitive flexibile care oferă putere și eficiență ridicată.
În studiu a fost folosită țeava de evacuare a unui vehicul. Generatorul a prezentat o densitate de energie cu 150% mai mare decât alte astfel de soluții de pe piață. A fost creată și o versiune mai mică a generatorului de 23 cm2 care a obținut un rezultat mai bun cu 115%, atingând nivelul puterii de ieșire de 56.6 W. Universitatea nu a informat dacă a început discuții cu privire la producția acestui nou tip de generator.

Sistem satelit multiswitch – merge si cu DVB-C.

Conceptul de stea pentru instalarea cu sisteme multiswitch în blocuri este o soluție distribuție a semnalelor TV. Instalarea constă în montarea și distribuția unui traseu de 9 cabluri către scările clădirii, iar apoi distribuirea semnalelor de la trasee pe fiecare etaj folosind splittere ce conectează multiswitch-urile. Permite construirea sistemelor TV cu o gamă variată de extinderi.
Într-una dintre casele din Krakow, sistemul multiswitch a fost instalat pe baza echipamentelor TERRA.
Pe acoperișul unei clădiri a fost montat un catarg de antenă, pe care s-a montat o antenă satelit de 120 cm, asigurând recepția semnalelor de la doi sateliți: Hotbird 13°E și Astra 19.2°E. Pentru televiziunea prin cablu DVB-C s-a folosit un provider local de posturi TV. Amplificatorul SA-91L R70901 cu opt intrări de satelit a fost folosit pentru a amplifica și egaliza semnalele IF pentru cele 8 polarizări. Semnalele au fost apoi distribuite prin splittere SD-904 R70523 către multiswitch-urile MV-916L R70866, fiecare alimentat de amplificatorul de linie SA-91L R70901. Carcasele turnate pentru echipamentele de la TERRA (class-A) garantează un nivel ridicat de ecranare.

Activarea protocolului ONVIF pentru camerele IP Hikvision

Camerele IP Hikvision pot funcționa cu DVR-uri Hikvision sau cu un DVR de la alt producător folosind protocolul ONVIF (Open Network Video Interface), dacă protocolul Hikvision nu este implementat. În mod implicit, acest protocol este dezactivat pentru camerele IP vândute în prezent. Pentru a activa ONVIF, conectați-vă la cameră și accesați Configuration -> Network -> Advanced Settings -> Integration Protocol, Enable Open Network Video Interface. Pe lângă activarea acestuia, trebuie creat și un utilizator ONVIF. După întreaga procedură, trebuie să reporniți camera, numai atunci va fi posibilă adăugarea la DVR.
Procedura de activarea a protocolului ONVIF și adăugarea unui utilizator pentru o cameră IP Hikvision


Sudarea fibrelor optice - Verificare VFL

Aparetele de sudură Signal Fire Ai-9 au un locator de fibră VFL încorporat. Acest dispozitiv generează lumină vizibilă cu o lungime de undă de 650 nm (culoare roșie), permițând verificarea inițială a sudurii efectuate. După ce scoatem un pigtail din ambalaj, utilizatorul conectează mufa la priza VFL, în timp ce capătul liber al fibrei este sudat de fibră. După sudare, este posibil să se genereze lumină vizibilă folosind butonul „650” de pe partea din față a aparatului de sudură. Persoana de la celălalt capăt al legăturii verifică dacă lumina ajunge la celălalt capăt al fibrei.
Un fapt interesant este că splicerele Signal Fire pot suda atunci când lumina vizibilă deja se propagă în fibră. Posibilitatea sudării cu VFL depinde de sistemul mecanic al aparatului de sudură precum și de software. Unele aparate nu pot efectua această măsurare. Această caracteristică poate fi utilă atunci când lumina vizibilă este introdusă în mai multe fibre folosind un splitter optic pe o parte a conexiunii (folosind un VFL dedicat - astfel încât să nu fie nevoie să comutați sursa de lumină și o comunicare constantă cu persoana ce sudează), iar sudarea se execută pe cealaltă parte.
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-9 / powermetru + sursă laser încorporate (cu trusă de unelte )
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-9 / powermetru + sursă laser încorporate (cu trusă de unelte )
Splicerul Signal Fire Ai-9 L5875 are un modul VFL încorporat. Datorită acestui fapt, este posibil să conectați pigtail-uri sudate direct la modul, apoi să efectuați sudarea și să verificați conexiunea.

Switch PoE cu management pentru instalațiile IP CCTV

Switch-ul PoE TL-SG1428PE N299691 este dedicat construirii unei rețele de supraveghere folosind funcții de bază ale celui de-al doilea nivel, cum ar fi. de exemplu, separarea unei rețele virtuale (VLAN) numai pentru camere.
Un exemplu de creare a unei rețele separate pentru monitorizarea IP
Switch-ul este echipat cu 24 de porturi PoE+ 10/100/1000 Mb/s conforme cu standardele 802.3at/af. Porturile pot furniza o putere totală de 250W (max. 30W/port). Acest lucru vă permite să alimentați mai multe AP-uri wireless sau camere IP. În plus, switch-ul este echipat cu 4 porturi uplink - 2x RJ-45 10/100/1000 Mb/s și 2x SFP 1000 Mb/s.
Switch PoE TP-Link Easy Smart TL-SG1428PE N299691

Produse noi în oferta Dipol

HDD 3.5" WD Ultrastar 10TB SATA3 WUS721010ALE6L4 3.5", M89331 a fost dezvoltat pentru utilizare standard sau servere. Unitatea are viteza lucrează la 7200 rpm. 6 Gb/s Interfață SATA.
Senzor de monoxid de carbon și gaz Zamel CTG-02 G9584 este utilizat pentru monitorizarea continuă a concentrației de monoxid de carbon, gaz natural și propan butan în aer. Atunci când este detectată o concentrație periculoasă de gaze, dispozitivul activează o alarmă acustică și optică, precum și afișează nivelul de concentrație și tipul de gaz detectat pe afișajul LCD. Este alimentat de la rețea (adaptor de alimentare inclus), dar are și o sursă de alimentare de urgență a bateriei.
Breloc de proximitate Mifare 13.56 MHz S303BNR-BE albastru G74964 se caracterizeaza prin design elegant si dimensiuni reduse. Are un inel care îi permite sa fie atașat de chei. Funcționează perfect în orice sistem care utilizează tehnologia RFID de 13.56 MHz.

Merită citit:

Supravegherea unei locuințe cu camerele Hikvision din seria EasyIP Lite. Diagrama de mai jos prezintă un sistem de monitorizare a unei locuințe bazat pe camere IP Hikvision DS-2CD1043G0-I K17665 EasyIP Lite cu compresie H.265. Camerele sunt echipate cu senzori de imagine cu o rezoluție de 4 MP și o distanță focală fixă ​​asigurând un unghi larg de vizualizare de 100°. Acest model folosește LED-uri cu infraroșu în tehnologia EXIR 2.0 care permite iluminarea uniformă a zonei pe timp de noapte. NVR-ul DS-7604NI-K1 (B) K22044 este utilizat pentru înregistrarea evenimentelor...>>>mai mult
Repeatere FAQ - GSM, DCS, 3G
Repeater 4G pentru casă