Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 9/2022 (28 Februarie 2022)

Etichete 3D invizibile pentru identificarea obiectelor.

Când descărcați fișiere muzicale de pe Intrern, puteți obține informații suplimentare, cum ar fi numele melodiei, genul, artistul sau producătorul. Același lucru este valabil și pentru descărcarea fotografiilor, care pot include informații despre ora, data sau locația în care a fost făcută fotografia. Aceste soluții l-a determinat pe un doctorand în cadrul Departamentului de Electronică și Informatică de la MIT, Mustafa Doga Dogan, să se întrebe dacă inginerii ar putea crea o soluție similară pentru obiectele fizice. Ideea a fost puțin abstractă la început, dar după apariția unui smartphone cu infraroșu din 2020, a devenit posibilă. Capacitatea infraroșului de a vedea prin unele materiale invizibile, s-a dovedit a fi o caracteristică deosebit de utilă.
Videoclip ce demonstrează conceptul de marker pe diverse obiecte care sunt invizibile ochiului uman
Conceptul inventat de Dogan a fost numit de acesta „InfraredTags”. În locul codurilor de bare standard plasate pe produse, care pot fi îndepărtate ușor, sau devin ilizibile în timp, etichetele discrete invizibile sunt plasate în interiorul obiectelor realizate cu o imprimantă 3D standard. Anul trecut, Dogan a petrecut câteva luni încercând să găsească o varietate potrivită de plastic prin care să poată pătrunde lumina infraroșie. După o căutare amplă, a dat peste un filament de plastic personalizat produs de o mică companie germană. Apoi a folosit un spectrofotometru la laboratorul de știință a materialelor al MIT pentru a examina proba. El a descoperit că era opac la lumina vizibilă, dar transparent sau translucid la lumina infraroșie. Următorul pas a fost să experimenteze crearea de etichete pe imprimantă.
O opțiune a fost producerea codului prin tăierea micilor goluri de aer în stratul de plastic pentru a înlocui 0 și 1. Un altul, presupunând că imprimanta disponibilă ar putea face față, a fost să folosească două tipuri de plastic, primul care permite trecerea luminii vizibile, iar al doilea pe care este scris codul opac. Aceasta din urmă s-a dovedit a fi o soluție mai bună deoarece putea oferi mai mult contrast și, în același timp, putea fi mai ușor de citit cu camerele infraroșu. Etichetele în sine pot consta din coduri de bare familiare care prezintă informații într-un format liniar, unidimensional. Opțiunile bidimensionale, cum ar fi codurile QR pătrate și așa-numitele etichete ArUco, pot conține mai multe informații în aceeași zonă. Echipa MIT a dezvoltat o „interfață cu utilizatorul” software care specifică exact cum ar trebui să arate eticheta și unde ar trebui să apară într-un anumit obiect. Mai multe etichete pot fi plasate în același obiect, ceea ce va face de fapt mai ușor accesul la informații atunci când privirea este blocată din anumite unghiuri. Dogan și colegii săi au creat mai multe prototipuri, inclusiv pahare cu coduri de bare gravate în interiorul pereților acestora sub o carcasă de plastic de un milimetru care poate fi citită de camerele IR. De asemenea, au creat un prototip de router Wi-Fi cu etichete invizibile care dezvăluie numele rețelei sau parola în funcție de unghiul din care este privit. Au făcut un controler circular ieftin pentru jocuri video, care este complet pasiv, fără componente electronice. Există doar un cod de bare (etichetă ArUco) în interior. Jucătorul rotește pur și simplu roata la dreapta sau la stânga, iar o cameră cu infraroșu ieftină (20 $) poate determina orientarea jucătorului în spațiu. Deci posibilitățile de utilizare a acestui concept pot fi foarte mari.

Modul Signal T2-MINI pentru hotel.

Modul hotel este o funcție practică pentru receiverele DVB-T2 care vă permite să blocați posibilitatea modificării oricăror parametri în meniu. Când este activată, utilizatorul poate vizualiza doar lista de canale, poate schimba programul, poate schimba coloana sonoră și poate regla volumul. Toate celelalte funcții rămân blocate și necesită schimbarea unei parole predefinite. În modul hotel, receptorul începe cu canalul 1 (din versiunea software DIPOL_V5.2.1.28). Poate fi folosit pentru difuzarea programului publicitar al hotelului pe acest canal. Modul hotel este extrem de util în hoteluri, spitale și alte facilități unde receptorul poate fi folosit de multe persoane.
Receiverul Signal T2-MINI A99313 montat pe spatele televizorului
Receiverul Signal T2-MINI A99313 poate fi montat pe spatele televizorului cu doi suporți de montare cu adeziv E950230/E950231 și șoricei/coliere E952054. Standurile pot fi folosite si pentru aranjarea estetica a cablurilor. Tunerul astfel montat se afla la 9 mm distanta de televizor, ceea ce garanteaza o buna ventilație. Înălțimea totală de montare nu depășește 25 mm, datorită căruia este posibil să prindeți cu ușurință televizorul pe perete folosind orice suport LCD, fără riscul de a deteriora receiverul.

Fibră cu montare direct în pământ.

DAC, Cablurile cu Acces Direct (DAC) pot fi îngropate direct fără utilizarea unor țevi de protecție suplimentare, deși sunt expuse factorilor externi: înghețul și dezghețul solului, mișcări cauzate de șocuri ciclice cauzate de ex. trecerea mașinilor, pătrunderea apei fluviale în pământ etc. Cablurile DAC au o manta din polietilena spumata (HDPE). Drept urmare, sunt rigide și foarte rezistente la deteriorări mecanice (rezistență la strivire 4000N). Două tije FRP de 0.9 mm protejează suplimentar cablul împotriva ruperii. Aceste cabluri au așa-numitele Construcție Water Block (WB), adică blocarea fluxului intern de apă de-a lungul cablului.
Fibră optică de îngropat Fibertechnic DAC Z-XOTKtcdD 2 fibre  singlemode 9/125 G.657A1 Corning
Fibră optică de îngropat Fibertechnic DAC Z-XOTKtcdD 2 fibre singlemode 9/125 G.657A1 Corning L79202

Cablurile DAC oferite de DIPOL***, în ciuda designului lor robust, sunt ușor de pregătit pentru sudură, singurul lucru necesar este stripperul Ideal L5922 pentru deschiderea sigură a tubului central. O pereche de clești este suficientă pentru a tăia teaca exterioară și un clește combinat pentru a cresta fibra pe lungul tijelor FRP.
Citiți mai multe despre acesta și despre alte tipuri de cabluri cu fibră optică în Ghidul nostru pentru cabluri cu fibră optică.

Calcularea timpului de arhivare și a lățimii de bandă necesare.

Storage and Network Calculator este un software Hikvision care vă permite să alegeți hard disk-ul pentru DVR, în funcție de timpul de stocare necesar. De asemenea, calculează lățimea de bandă pentru numărul selectat de camere. Rezoluțiile acceptate variază de la CIF (352 x 288 px) la 12 MP (4000 x 3000 px), și suportă următoarele metode de compresie: H.265+, H.265, H.264+, H.264.
Un exemplu de utilizare a Storage and Network Calculator. Pentru numărul selectat de camere și parametrii de codare, este necesar un hard disk de 6 TB pentru a stoca înregistrările timp de 14 zile.
Software-ul este foarte ușor de utilizat și intuitiv. Mai întâi, selectați sistemul de culoare „PAL” sau „NTSC”. Apoi, în câmpul „Număr canal”, specificați numărul de camere care vor fi adăugate la DVR împreună cu parametri precum codare, rezoluție, nr. fps și tipul scenei. După selectarea parametrilor de codare, calculatorul va seta automat o rată de biți sugerată. După adăugarea camerelor, sunt disponibile cele trei file: „Space Given”, „Time Given” și „Bandwidth”. În fila „Space Given”, după introducerea capacității hard disk-urilor și selectarea duratei de backup, se vor da informații pentru câte zile vor fi stocate înregistrările. În fila „Time Given”, puteți introduce numărul de zile pentru care urmează să fie stocate înregistrările pentru a primi informații despre capacitatea discului necesară. În fila Bandwidth sunt furnizate informații despre lățimea de bandă necesară pentru camere.

Diagrama unui sistem de videointerfon IP pentru o vilă cu trei etaje.

O diagramă a sistemului de videointerfon Hikvision IP pentru o vilă este prezentată mai jos. Sistemul se bazează pe stația de poartă IP Villa DS-KV8113-WME1(B) G73639 cu un singur abonat, cu o cameră încorporată de 2 MP și două relee pentru controlul porții și a wicket-ului. Monitoarele DS-KH6320-WTE1 G74001 echipate cu interfață Wi-Fi sunt instalate pe trei etaje și configurate în modul extensie. Asta înseamnă că atunci când butonul de apel de pe stația de poartă este apăsat, toate monitoarele vor suna în același timp. Când se răspunde la un apel de la oricare dintre monitoare, celelalte vor fi deconectate. Switch-ul Ultipower N299851 cu 4 porturi PoE care acceptă 802.3af/at este utilizat pentru a alimenta stația de ușă/poartă și monitoare. Sistemul este conectat la Internet prin routerul Mercusys AC12G N2933. Wicket-ul este controlat cu ajutorul yalei electromagnetice Bira S12U G74220 cu zăvor/încuietoare din oțel cu o gamă de reglare de 4 mm, potrivit pentru alimentare de 12 VAC sau VDC. Este furnizat cu sursa de alimentare de 12 VDC M1820.

Sertizare mai precisă a mufelor RJ-45.

DIPOL oferă acum mufe EZ RJ-45 (cat. 5e J2012_100 și cat. 6 J2013_100). Semnul lor distinctiv este o buclă pe fire individuale care permite o sertizare mai rapidă și mai eficientă. Mufa trebuie sertizată și conductoarele ieșite prin mufă se taie și sertizează cu cleștele dedicat E7911.
Mufe RJ-45 Cat.5e EZ Passthrough [100buc.]
Mufă RJ-45 Cat.5e EZ Passthrough [100buc.] J2012_100
Mufe RJ-45 Cat.6 EZ Passthrough [100buc.]
Mufă RJ-45 Cat.6 EZ Passthrough [100buc.] J2013_100
Pregătirea mufei pentru sertizat
Cleşte sertizor mufe EZ (RJ45, RJ12/11) passthrough cu tăiere fire
Cleşte sertizare mufe EZ passthrough (RJ45, RJ12/11) cu tăiere fire E7911
Mufa are un sistem de fixare în clește ce împiedică ieșirea din clește. Contactele individuale au vârfuri ascuțite, ușor distanțate, lipite direct de izolația firelor individuale, asigurând o conexiune fiabilă și durabilă.

Produse noi în oferta Dipol

Cameră IP DeepinView Hikvision iDS-2CD7A26G0/P-IZHSY (C) K05910 este o cameră IP profesională Hikvision din seria DeepinView concepută pentru a identifica plăcuțele ANPR. Face parte din nouă generație în care funcția de recunoaștere a plăcuței de înmatriculare este susținută de algoritmul de inteligență artificială AI. După ce un obiect este definit ca o mașină, sunt identificate plăcuțele de înmatriculare, ceea ce se traduce printr-o eficiență mai mare.
Cameră IP DeepinView Hikvision iDS-2CD7A26G0/P-IZHSY (C) K05907 este o cameră IP profesională Hikvision din seria DeepinView concepută pentru a identifica plăcuțele ANPR. Face parte din nouă generație în care funcția de recunoaștere a plăcuței de înmatriculare este susținută de algoritmul de inteligență artificială AI. După ce un obiect este definit ca o mașină, sunt identificate plăcuțele de înmatriculare, ceea ce se traduce printr-o eficiență mai mare.
Hikvision DS-1271ZJ-140 Suportul M5119 este dedicat pentru camerele HIKVISION. Realizat din aliaj de aluminiu, permite instalarea camerei dome pe tavan.

Merită citit:

Introducerea semnalului Unicable/dSCR în sistemul multiswitch. În prezent, există o gamă variată de receivere de satelit disponibile. Aproape toate suportă sistemul SCR/Unicable compatibil cu EN50494 și/sau EN50607 folosind tehnologia pe un singur cablu. Cel mai mare avantaj al acestei soluții este posibilitatea de a construi sisteme ramificate, ca în cazul televiziunii terestre. Nu este necesar ca instalația să fie de tip stea. Asta înseamnă că sistemul de televiziune terestră poate fi adaptat cu ușurință la recepția și distribuția semnalului de la satelit (ținând cont de limitarea numărului de utilizatori conectați la un multiswitch)...>>>mai mult