Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 11/2022 (14 Martie 2022)

Electricitate din aer.

Oamenii de știință de la Universitatea din Florida de Sud au dezvoltat o antenă care ar putea reprezenta un pas important în dezvoltarea recuperării energiei din undele radio generate în rețelele mobile sau conexiunile Bluetooth. Această tehnică are potențialul de a furniza energie fără fir senzorilor, LED-urilor și altor dispozitive simple, cu putere redusă.
În jurnalul Optical Materials Express, cercetătorii raportează că testele de laborator ale noii antene arată că poate „recolta” 100 de microwați de putere. O astfel de putere este suficientă pentru a alimenta dispozitive simple. Acest lucru a fost posibil deoarece metamaterialul din care este făcută antena absoarbe perfect undele radio.
Oamenii de știință au încercat să capteze energie din undele radio de mult timp, dar a fost dificil să obțină suficientă energie pentru a fi utilizabilă. Acest lucru se schimbă datorită dezvoltării metamaterialelor și numărului tot mai mare de surse externe de energie RF disponibile, cum ar fi rețelele mobile, Wi-Fi, GPS sau Bluetooth.
Design antenă cu diode încorporate în cablaj
În laborator a fost testat un dispozitiv de 16 cm pe 16 cm. În timpul testelor, puterea și frecvența sursei radio au fost modificate în intervalul 0.7 - 2.0 GHz. Oamenii de știință au demonstrat capacitatea antenei de a procesa 100 microwați putere din undele radio la o intensitate de doar 0.4 microwați pe centimetru pătrat (acesta este cazul, de exemplu, când BTS-ul operatorului este la 100m distanță). De asemenea, un telefon mobil foarte aproape de antene emite suficientă energie pentru a alimenta, de exemplu un LED.
Deoarece antena din versiunea sa actuală este mult mai mare decât majoritatea dispozitivelor care ar putea alimenta, oamenii de știință lucrează la reducerea acesteia. Ei ar dori, de asemenea, să creeze o versiune care să poată colecta energie din mai multe tipuri de unde radio simultan, astfel încât să poată fi câștigată și mai multă energie.

Măsurarea semnalului DVB-T2/HEVC în instalațiile TV.

Prima țară europeană care a transmis oficial DVB-T2 a fost Marea Britanie. Testul transmițătorului TV a fost efectuat de BBC Research & Development în Iunie 2008. În prezent, în Uniunea Europeană, semnalul DVB-T2 este difuzat în Austria, Cehia, Germania, Belgia, Croația, România și Franța (se preconizează oprirea emisiilor DVB-T abia în 2024). Emisiile TV în ambele standarde: DVB-T și DVB-T2 sunt realizate de radiodifuzori din Marea Britanie, Italia și Țările Scandinave. În aceste țări, nu există o dată limită pentru dezactivarea semnalului în standardul DVB-T. În Polonia, trecerea de la DVB-T la DVB-T2 urmează să aibă loc până pe 30 iunie 2022.
În Polonia, TVN și operatorul Emitel testează transmisia de televiziune în standardul DVB-T2/HEVC. Prin urmare, a fost posibilă măsoarea semnalului și să se testeze capacitățile analizorului Signal ST-5150 R10842.
Cum orientați antena de satelit și măsurați puterea semnalului – Partea a III-a
Videoclipul de mai sus prezintă măsurarea semnalului DVB-T2/HEVC cu analizorul ST-5150 R10842

Determinarea codurilor de deschidere pentru wicket în sistemul modular de videointerfon IP Hikvision.

După conectarea modulului cu tastatură DS-KD-KP G73668 la stația de poartă DS-KD8003-IME1 G73652 sau DS-KD8003-IME2 G73644, este posibil controlul primul releu din stația de poartă folosind coduri pre-programate. Prin intermediul aplicației iVMS-4200 pot fi setate până la 16 coduri publice direct la stație, iar la stația de poartă și în fiecare monitor 1 cod privat din 6 cifre. Pentru a deschide poarta cu codul programat, pe tastatură trebuie introdusă următoarea secvență: # set code #. În cazul codului privat transmis la stația de interior deschiderea are loc după introducerea secvenței: # număr apartament, cod fix #. După adăugarea dispozitivelor la iVMS-4200, codurile sunt setate în următoarele locații:
  • stație ușă/poartă: Remote configuration -> Access Control -> Password Settings
  • monitor: Remote configuration -> Permission Password, și pentru Password type, selectați Unlocking password
Fereastra pentru setarea parolelor pentru stația de ușă
Fereastra pentru setarea parolei private

Metoda de măsurare recomandată în sistemele optice TV/SAT.

Verificarea semnalului optic în diferite puncte dintr-o instalație TV bazata pe fibre optice este un aspect important care elimina multe probleme potențiale la începerea instalării. O caracteristică specifică a sistemelor care utilizează transmițătoare optice cu intrare DVB-S2 și DVB-T2 este prezența a două lungimi de undă în legătura cu fibră optică: 1310 nm și 1550 nm. Acest lucru are un impact direct asupra metodei de efectuare și interpretare a măsurătorilor efectuate cu Powermetru optic GRANDWAY FHP2B04 L5822.
Transmitter optic TERRA OT501W (SAT/DVB-T, 6dBm)
Transmițătorul optic OT501W TERRA A9872 transmite un semnal cu o putere de 6 dBm pe lungimile de undă 1310 nm și 1550 nm.
Conectând powermetru direct (de ex. folosind un patchcord scurt) la transmițătorul prezentat în fotografia de mai sus, pe ecran, în locul celor 6 dBm așteptați, vom obține o indicație apropiată de 9 dBm - indiferent dacă aparatul este setat pentru 1310 nm sau 1550 nm. Acest lucru se datorează faptului că powermetru optic se bazează pe detectoare de bandă largă și nu sunt echipate cu filtre suplimentare. Ele sunt, desigur, calibrate astfel încât atunci când se selectează o anumită lungime de undă în opțiuni, se face o indicație adecvată, atâta timp cât lumina acestei lungimi de undă ajunge la detector. Caractersticile acestor dispozitive are consecințele sale:
  • în instalațiile în care semnalul este generat pe o lungime de undă (de exemplu, 1310 nm), prin setarea aparatului pentru o altă valoare de transmisie, de exemplu, 1550 nm, instalatorul va observa rezultatul măsurării pe ecran. Cu toate acestea, nu va fi potrivit. Cel corect poate fi obținut numai la setarea contorului la măsurarea de 1310 nm;
  • în instalațiile în care se folosesc două lungimi de undă, dispozitivul poate să măsoare una dintre ele, dar el le măsoară pe ambele, iar rezultatul este suma ambelor măsurători - una corectă si una incorectă. Prin urmare, în exemplul unei instalații cu emițător de 6 dBm pe ecran, indiferent de lungimea de unda selectată, vom observa 9 dBm - un semnal de două ori mai puternic (cu 3 dB mai mult) decât era de așteptat.
Sistemele optice de televiziune TERRA au o caracteristică unică. Receptoarele utilizate în ele au diplexoare WDM, ai căror conectori se află în afara carcasei receptorului. Datorită acestui fapt, instalatorul are posibilitatea de a măsura corespunzător nivelul semnalului optic la intrarea receptorului (trebuie luate în considerare doar aproximativ 0.5 dB de atenuare a diplexorului în sine) pentru fiecare dintre cele două lungimi de undă: 1310 nm și 1550 nm.
Receiver optic TERRA OR501W (QUATRO + DVB-T2/CATV/FM)
Receiver optic OR501W TERRA A9877. Pe exteriorul carcasei sunt vizibili doi conectori diplexori, permițând măsurarea semnalului de 1310 nm și 1550 nm cu powermetru de bandă largă.

Serviciul DynDNS

Dacă dorim să pornim un server, de exemplu cu un site web sau cu camere de supraveghere, disponibil pe Internet, și nu avem o adresă IP fixă, este necesară o adresa publică dinamică de la serverul DHCP, trebuie să folosim serviciul DDNS (Dynamic Domain Name System).
Clienții conectați la Internet nu au adesea o adresă IP publică fixă, dar aceasta se schimbă destul de des. În acest caz, utilizatorul nu se poate conecta direct la această locație de la distanță. În salvare vine serviciul DDNS care, la fel ca DNS, are o bază de date cu intrări ale domeniului și relația adresei numerice, dar poate fi actualizat oricând de către proprietarul domeniului (un serviciu/aplicație dedicat instalat pe echipamentul clientului informează server DDNS despre schimbarea adresei). Datorită acestui lucru, serverul poate fi accesat sub un singur nume fix, indiferent de adresa IP pe care o are în prezent. Din acest motiv, puteți comunica cu serverul doar folosind adresa de domeniu tradusă de serverul DDNS (dacă nu cunoaștem adresa numerică actuală a serverului, dar nu știm niciodată cât timp va fi valabilă).
Diagrama ilustrativă a comunicării într-un singur ciclu între client și server fără adresă IP permanentă prin DDNS. Data viitoare când adresa este schimbată, aceasta se va repeta.
1.Adresa mea IP este 83.17.30.134
2. Am schimbat IP-ul: dipol.no-ip.org este acum 83.17.30.134
3. Care este adresa IP actuală pentru dipol.no-ip.org?
4.dipol.no-ip.org este acum 83.17.30.134
5. Bună ziua, 83.17.30.134 trimite-mi site-ul tău
6. Aici este site-ul meu

Vă rugăm să rețineți că poate dura puțin timp între schimbarea adresei IP de către serverul DHCP și detectarea acestui fapt de către program sau router, iar apoi, atunci când informațiile de actualizare sunt trimise către serverul DDNS, durează aproximativ o minut înainte ca serverul să scrie aceste date pe serverul DNS. Trebuie să țineți cont de posibilitatea ca atunci când adresa IP se schimbă, serverul să fie indisponibil câteva minute.

Produse noi în oferta Dipol

Testerul de cablu FORSCHER FS-8117 N7051 este utilizat pentru a măsura continuitatea cablului, lungimea cablului, atenuarea perechilor individuale, tensiunile PoE și distanța până la locul întreruperii cablului. Permite detectarea erorilor de conexiune pentru cablurile UTP/STP, cabluri telefonice și coaxiale. În plus, testerul FS8117 este echipat cu un localizator avansat de perechi de cablu. Operația se bazează pe o tehnică unică care combină generarea atât a tonurilor analogice, cât și a celor digitale, ceea ce permite creșterea semnificativă a preciziei în localizarea fasciculelor de cabluri. Sensibilitatea ridicată vă permite să căutați fire și sub tencuială până la o adâncime de 100 cm.
Switch gigabit 48 porturi TL-SG1048 TP-Link rackabil 19 inch
Switch TP-Link TL-SG1048 48xGE N299391 este perfect în rețelele mici de calculatoare și rețelele colective. Are funcția Auto MDI/MDIX care permite instalatorului să uite de problema conexiunilor „straight” sau „crossover”. Viteza switch-ului este de 96 Gb/s și utilizează lățimea maximă de bandă. Un tabel MAC de 16.000 de adrese asigură scalabilitate chiar și în rețelele mari.
Switch PoE TP-Link TL-SG1210MP 10xGE (8xPoE) 802.3af/at N29932 este un dispozitiv desktop care asigură o transmisie fluidă a rețelei. Vă permite să faceți conexiuni la viteza de 10/100/1000 Mb/s. Are 8 porturi 10/100/1000 Mb/s care acceptă Power over Ethernet (PoE + 802.3af/at). Switch-ul detectează automat dispozitivele PD compatibile cu standardul IEEE 802.3af/at și le alimentează cu energie. În plus, dispozitivul are un port SFP 1000 (combo) Mb/s și două porturi Ethernet 10/100/1000 Mb/s.

Merită citit:

Signal Fire – splicing FTTH. Signal Fire Splicerele se dovedesc a fi perfecte în conexiunile cu fibră optică în sistemele terminale al fibrei optice, adică la conexiunile pentru clientul final. Aceste splicere sunt utilizate în mod deosebit de către instalatorii care efectuează sudarea fibrei optice pentru apartamente, ce constă în conectarea fiecărui apartament cu o casetă de telecomunicații prin intermediul unui cablu de fibră optică singlemode...>>>mai multe
Sudarea fibrei optice și montarea acesteia în cutia de joncțiuni
Cablu coaxial TRISET 75 ohmi (clasa A ++, B2CA,  120dB, 1.05 / 4.6 / 6.9) 500m
Cablu coaxial pentru ieșirile de urgență