SUPORT TEHNIC
Newsletter
Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 12/2022 (21 Martie 2022)
Tranzistoarele sunt elemente de bază utilizate în construcția circuitelor integrate. Au trei fire: sursa (unde curentul electric intră în tranzistor), dren (punctul în care curentul electric iese din tranzistor) și poarta (controlează fluxul de curent). Lungimea porții este cel mai important parametru care determină dimensiunea circuitului. Tranzistoarele de azi se bazează pe siliciu, dar odată cu miniaturizarea tunelul cuantic a devenit o problemă văzută ca sărirea electronilor și funcționarea defectuoasă a circuitului. Prin urmare, cercetătorii au folosit bisulfură de molibden (MoS2), un alt material semiconductor. Acest lucru a dus la o structură atomică extrem de subțire. Electrozii sursă și de scurgere sunt benzi de metal în contact cu bisulfura de molibden, în timp ce poarta a fost construită folosind o foaie de grafen. A fost aranjat în așa fel încât structura cu un atom este responsabilă de fluxul de curent. Când poarta este în stare de alimentare, lățimea sa este de numai 0,34 nm, ceea ce este aceeași cu cea a stratului de grafen. Pentru a vă face o idee despre dimensiunea despre care vorbim: diametrul unui fir de păr este între 80.000 și 100.000 de nanometri.
Structura unui tranzistor de 0.34 nm. Negru este stratul de siliciu (nu este implicat în funcționarea tranzistorului), galben este dioxid de molibden, albastru este grafen, roșu este stratul de aluminiu/oxid de aluminiu. A - source, B - gate, C - drain.
Tranzistorul în sine este atât de simplu încât nu poate face nicio lucrare utilă, dar ansamblurile mari de tranzistori fac posibilă efectuarea diferitelor operații matematice. De exemplu, procesoarele de astăzi sunt compuse din miliarde de tranzistori. Dezvoltarea calculatoarelor este determinată de creșterea vitezei acestora, care la rândul său este legată de creșterea numărului de tranzistori. Reducerea dimensiunii tranzistorului ne permite să construim computere și mai rapide și mai eficiente din punct de vedere energetic. Cu toate acestea, este o cale lungă de la prezentarea unui tranzistor funcțional până la utilizarea acestuia într-un produs finit.
De ce este importantă calibrarea unui splicer? Calibrarea unui splicer de fibră optică implică ajustarea puterii și temperaturii arcului electric generat în conditiile actuale de mediu. Un arc reglat corespunzător permite realizarea unor sudurii corecte, atât în ceea ce privește atenuarea, cât și rezistența. Prin urmare, calibrarea trebuie efectuată întotdeauna înainte de sudura propriu-zisă – la începutul lucrării sau în cazul unor condiții de schimbare a mediului (de exemplu, o scădere bruscă a temperaturii rezultată de sudura în interiorul unei clădiri și lucrările ulterioare în exterior).
Aparatele de sudură mai scumpe sunt echipate cu senzori de presiune și temperatura care permit calibrarea automata în timp real. Aparatele mai uzuale necesită o calibrare manuală care poate dura câteva minute. Neefectuarea calibrării nu indică întotdeauna o sudură greșită .În același timp, există riscul ca sudura să nu fie corectă din punctul de vedere al atenuării, sau temperatura scăzută la încălzire, în timp sudura se poate rupe, chiar și dupa câteva ore.
Aparatul de sudură fibră optică Signal Fire AI-9 L5875 se bazează pe metoda standard de calibrare – fibrele plasate în compartimentul de sudură sunt supuse arcurilor electrice succesive. Fibrele sunt topite, iar software-ul de îmbinare măsoară și analizează distanța pentru sudura. Pe baza măsurării, se determină parametrii de arc corespunzători.
Calibrarea aparatului Signal Fire este efectuată prin selectarea opțiunii "Arc Calibration" în apletul de administrare. Când fibrele sunt introduse în camera de sudare a aparatului și carcasa este închisă, procesul de calibrare va începe automat La final, aparatul se va comuta automat în modul normal, ex.: este pregătit pentru suduri de fibră optică normale.
În perioada de iarnă, instalatorii trebuie să acorde o atenție deosebită pregătirii corespunzătoare a echipamentului de sudură înainte de a începe lucrul. Un aparat de sudură lăsat peste noapte în mașină nu este pregătit pentru sudură: datorită posibilității aburiri camerei, acesta nu poate focaliza corect fibra optică. Pentru a evita astfel de probleme, instalatorii ar trebui să se asigure că dispozitivele de sudură sunt depozitate în condiții de temperatură adecvate.
Splicerul Signal AI-9 L5875
Montarea unui sistem CaTv/SAT pe fibră optică. Dipol oferă MR-9xx și MV-9xx Muliswitch-uri TERRA pentru vilă, proiectate în conformitate cu cerințele sistemelor TV/SAT, asigurând recepția semnalului de la doi sateliți. Soluția oferită este destul de populară, printre altele, pe piețele poloneze, britanice, germane și australiane. Multiswitch-urile avansate TERRA sunt renumite pentru sistemele SAT mai mari din Polonia din 2004. Calitate construită, stabilitatea parametrilor și rata de defecțiuni foarte scăzută fac din aceste echipamente alegerea corectă chiar și pentru cei mai exigenți clienți. DIPOL vinde produse TERRA din 1996. Garanția de 4 ani a fost extinsă din martie 2013.
///Diagrama CaTv/SAT arată un exemplu de sistem multiswitch optic-cupru pentru doi sateliți. Semnalele TV prin satelit și CaTv au fost furnizate prin cabluri coaxiale către transmițătorul optic OT501W A9872. Apoi, cablarea cu fibră optică (1 fibră pentru 1 transmițător optic) a înlocuit cele 9 cabluri pentru multiswitch. Aceasta solutie poate fi folosită în clădiri mari cu distanțele între locații de cateva zeci de metri sau când multiswitch-urile si dispozitivele de abonat necesita protecție împotriva eventualelor supratensiuni cauzate de fulger în vecinatatea antenei. Receptoarele optice OR501W A9877 efectuează conversia inversă a sistemului. În aval de receptoarele optice, sunt amplasate multiswitch-uri MV-932L R70832, de unde începe cablarea abonatului. În spatele receptoarelor optice se află multiswitch-uri MV-932L R70832, de la care pleacă cablarea abonatului.
Conectorii RJ45 pot fi sertizaţi pe cablul UTP destinat unei reţele 100Base-T în două modalităţi:
- T568B (varianta mai uzuală)
- T568A
Prin sertizarea ambelor capete ale unui cablu folosind una dintre cele două variante de mai sus se va obţine un cablu de tip straight-through sau patch cable (cablu patch). Acestea sunt folosite pentru conectarea calculatoarelor şi diferitelor periferice la echipamentele de reţea (switch-uri/routere/AP-uri). Dacă în schimb la sertizare se folosec ambele variante, va rezulta un cablu tip crossover, pentru conexiunea directă între două calculatoare.
Mufarea cablului conform standardului T568A. Cablu „straight”.
Mufarea cablului conform standardului T568B. Cablu „straight”.
Mufarea conform standardelor T568B și T568A.
Un cablu cu o astfel de configurație a conectorului este cunoscut sub numele de cablu crossover utilizat pentru conectarea a două PC-uri.
Un cablu cu o astfel de configurație a conectorului este cunoscut sub numele de cablu crossover utilizat pentru conectarea a două PC-uri.
Activarea regulilor în camerele IP Hikvision. Când configurați evenimente de bază (de exemplu, detecția mișcării) sau evenimente inteligente (de exemplu, linie virtuală, zonă de intruziune), este util să activați regulile în cameră. În acest fel obiectele în mișcare și regulile stabilite sunt vizibile în imagine, ceea ce face întreaga configurație mai ușoară. De exemplu, linia virtuală desenată este marcată cu albastru, iar obiectele în mișcare cu verde. Când un obiect îndeplinește criteriul de trecere a liniei, atât linia virtuală, cât și marcajul obiectului devin roșii. Pentru a activa afișarea regulilor, după conectarea la o cameră, accesați tab-ul Configuration -> Local.
Controlul camerelor PTZ prin USB cu panoul de control. Pentru camerele PTZ, este posibil să controlați de la distanță poziția camerei și zoom-ul optic. Asta înseamnă că operatorul poate muta camera în orice punct și poate mări sau micșora zoom-ul. Controlul este posibil direct de la DVR sau de la distanță printr-un browser sau aplicații client – atât pentru un computer cât și pentru telefon. Dacă operatorul trebuie să miște frecvent camera, cel mai convenabil mod este să o controleze folosind un panou de control.
Cea mai simplă unitate de control, DS-1005KI M77921, se conectează la DVR prin interfață USB. Primul pas în configurare este pornirea modului USB pe panou (două LED-uri sunt aprinse). După conectarea la DVR, este posibil să controlați camerele. Doar selectați numărul camerei pe care doriți să o controlați pe tastatura numerică și apăsați butonul din stânga al joystick-ului - aceasta activează controlul PTZ. Camera poate fi controlată prin mișcarea joystick-ului în aceeași direcție și rotind butonul pentru a mări sau micșora. Panoul poate fi conectat și la un computer unde controlul camerelor este realizat de software-ul client. În acest caz, activați modul tastatură operator – un LED de control se va aprinde.
Fibertechnic DAC Z-XOTKtcdD 2J 9/125 ITU-T G.657A1 2.5kN Cablul de fibră optică L79302 este proiectat pentru instalare directă în pământ. Cablul are o manta HDPE cu rezistență mare la strivire (2500 N). Cablurile cu o astfel de manta sunt, de asemenea, rezistente la temperaturi scazute. Poate fi folosit pe ultimul kilometru al unui sistem FTTH, precum și în orice instalație care necesită conexiuni în pământ, unde nu pot fi folosite protecții din copex. | ||
Mufă RJ-45 Cat.6 tool-lessJ20091 este realizată pentru mufarea rapidă a cablului torsadat. Designul fără scule permite asamblarea rapidă fără a fi nevoie de unelte dedicate. Terminalele sunt asigurate împotriva alunecării firelor din conexiune. Marcajele de culoare ale ghidajului cablului fac munca de instalare mai ușoară și mai rapidă. | ||
Router wireless TP-Link Archer C80 MU-MIMO AC1900 N3268 vă permite să creați conexiuni de rețea pe fir sau Wi-Fi de mare viteză. Este conceput pentru firme mici și uz casnic. Utilizează tehnologia MU-MIMO asigurând o eficiență de transmisie fără precedent, făcând posibilă transmiterea video HD, comunicații VoIP și jocuri online. Există un buton de activare Wi-Fi Protected Setup (WPS) pe carcasa elegantă a dispozitivului pentru a activa o conexiune care utilizează mecanismul de criptare WPA2 pentru a vă proteja rețeaua de amenințările externe. | ||
Merită citit:
Transmisie HDMI 4K prin cablu UTP. Extenderul HDMI la UTP Signal 4K60 cu USB ipcolor H3643 permite transmisia semnalului HDMI pe distanțe lungi utilizând un cablu UTP cat. 6 sau superior. Dispozitivul transmite o imagine fără pierderi care acceptă HDMI 2.0, HDR (bandă de 18 Gbps), DTS. În plus, are un cablu prelungitor USB integrat...>>>mai multe
Exemplu de instalare a extenderului HDMI H3643
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI