Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 13/2022 (28 Martie 2022)

Linia de asamblare asistată de robot poate accelera ritmul descoperirii de noi tehnologii.

Procesul de creare a noilor tehnologii de oamenii de știință, comparat cu un inginer cu ideea unei mașini noi, care va fi interesat să experimenteze cu timpul pentru a petrece ore pe baza elementelor de bază. Posibilitatea de a realiza un ecran elastic sau un nou panou solar datează de la descoperirea unei noi generații de materiale despre proprietăți neobișnuite la scara atomică. Cu toate acestea, în categoria materialelor 2D, care este considerată una dintre familiile cu cea mai rapidă creștere din industria electronică, oamenii de știință trebuie să fie întotdeauna capabili să creeze fiecare material potențial nou pe care îl puteți testa. Cercetată de oamenii de știință de la Universitatea din Chicago, Universitatea Cornell și Universitatea din Michigan, Badania prezintă o metodă inovatoare de producere a nanomaterialelor.
Cercetătorii de la Universitatea din Chicago au creat o metodă pentru a accelera căutarea de noi materiale potențiale pentru electronice și alte aplicații.
Domeniul materialelor 2D implică stivuirea foilor care sunt fiecare doar câțiva atomi groși. Când straturile sunt atât de subțiri, chiar și materialele obișnuite prezintă adesea noi proprietăți surprinzătoare. De exemplu, carbonul prezintă brusc supraconductivitate, capacitatea de a conduce electricitatea fără pierderi, atunci când două straturi sunt stivuite vertical la un unghi „magic”. Oamenii de știință sunt deosebit de interesați de așezarea diferitelor tipuri de materiale 2D. S-a descoperit recent că prin așezarea straturilor în moduri diferite, interacțiunea dintre ele poate fi modificată și poate fi creată o nouă fizică cu adevărat interesantă. Un astfel de proces de descoperire este lent, deoarece cercetătorii trebuie mai întâi să asambleze meticulos aceste combinații și să le testeze una câte una.
Cercetătorii de la Universitatea din Chicago au decis să rezolve această problemă creând ceva ca o linie de producție minusculă. Cu toate acestea, au întâmpinat unele probleme, deoarece fiecare parte a procesului de fabricație a prezentat provocări diferite. În primul rând, cercetătorii au trebuit să găsească o modalitate de a tăia cu precizie foile în formele exacte pe care și le-au dorit, ceea ce este dificil de făcut curat fără a le rupe sau a le deteriora. Prin experimentare, au descoperit o tehnică de a produce modele pe suprafețe mari cu o precizie foarte mare, fără a contamina materialul. O altă provocare a fost crearea unei „mâne” robot capabile să manevreze aceste foi extrem de delicate. Au venit cu o „mână” făcută din polimeri moi care se dezintegrează atunci când sunt expuse la căldură sau la lumină ultravioletă. Odată ce foaia este poziționată cu precizie, mâna se dizolvă și foaia cade la loc. Cu această soluție, cercetătorii pot programa acum linia de asamblare adecvată care creează o structură de material cu zeci de straturi diferite. În doar câteva minute, linia de asamblare în sine creează o probă pregătită pentru testare ulterioară. Pe lângă faptul că este precis, întregul sistem oferă posibilități extinse de reglare și rotire a fiecărei foi în unghiuri diferite. Automatizarea acestui proces, care inițial părea inimaginabil de dificil, va accelera foarte mult ritmul descoperirii.

TV prin satelit DVB-S2 sau terestru DVB-T2 pentru vilă.

Sistemele bazate pe multiswitch-uri sunt profesionale și este cea mai simplă modalitate de a furniza TV terestră (FM/DAB și DVB-T2) și semnale satelit (DVB-S2) către mai mulți abonați. Utilizatorul final este cel care decide ce programe să vizioneze prin achiziționarea receiverului de satelit corespunzător sau prin semnarea unui contract individual cu unul dintre furnizorii de platforme digitale. Produsele TERRA, dedicate utilizării sistemelor SMATV, sunt în primul rând echipamente de top, acoperite de o garanție de patru ani. Sistemele TV bazate pe acele componente garantează o recepție excelentă a semnalului pentru mult timp.
Într-una dintre locuințele din Cracovia, sistemul multiswitch a fost instalat cu echipamente TERRA, permițând distribuția semnalului TV prin satelit și terestru.
De la două transmițătoare optice TERRA A9872 au fost trase câte două cabluri de fibră la fiecare scară. Toate căile au fost aduse la receiverele optice TERRA A9877. Receptoarele optice sunt urmate de următoarele componente: amplificatorul SA-91L R70901, splitter-ul SD-904 R70523 și multiswitch-ul MV-932L R70882.

Amplificarea semnalului LTE.

Repeter-ul Signal GDW-505 A6777 este folosit pentru amplificarea semnalului EGSM, GSM, DCS, WCDM, și LTE pentru interior. Dispozitivul este ideal pentru locurile în care semnalul este slab și nun este posibilă efectuarea apelurilor sau utilizarea datelor mobile pe telefonul mobil. Un exemplu poate fi un loc situat departe de emițător sau o clădire cu pereți groși, pivnițe (cafenele) sau ferestre moderne cu geamuri acoperite cu compuși metalici.
Instalarea repetorului Signal GDW-505 A6777:
  • alegeți un loc în afara clădirii unde semnalul GSM este recepționat corect,
  • montați antena exterioară (A741031) astfel încât să fie orientată spre turnul GSM,
  • alegeți o locație pentru instalarea repetitorului undeva în interiorul clădirii pentru a amplasa antena interioară în partea centrală a clădirii/holului/camerului care urmează să fie acoperit,
  • verificați dacă distanța dintre antenele exterioare și interioare este de cel puțin 10 m,
  • instalați repetorul GDW-505 departe de sursele de căldură, asigurând răcirea corespunzătoare a dispozitivului,
  • verificați corectitudinea conexiunilor firelor dintre repetitor și antene (prizele antenei externe și interne sunt marcate corespunzător),
  • conectați sursa de alimentare la priza de 230 VAC.

Fibră optică rezistentă la foc.

Sistemele multimedia din clădirile publice și în multe cazuri și din clădirile rezidențiale se bazează pe cabluri cu rezistență crescută la foc. Acesta este cazul fibrei din clasa B2ca.
DIPOL oferă fibra optică Prysmian IC-ROUND 02J7A2 L7002 care poate fi folosită cu succes atât în vile - ca și cablu ce leaga o cutie de joncțiuni cu camera de telecomunicații, cât și în alte facilități - de ex. ca un cablu care conectează elementele de rețea Ethernet active (switch-uri, routere, media convertoare etc.)
Fibră optică universală Prysmian IC-ROUND 02J7A2 2E 9/125 B2ca ( G.652.D 9/125 um, LSZH, gel)
Structura cablului:
1. Teaca
2. Teaca din aramidă
3. Microtub
4. Fibră optică
Cablurile din clasa B2ca sunt denumite cabluri ignifuge. Cablul de fibră optică prezentat mai sus oferă o rezistență mecanică ridicată. Fibrele de aramidă oferă, de asemenea, o protecție împotriva rozătoarelor.

Crearea unei liste white sau black cu plăcuțele de înmatriculare folosind camera DS-2CD2A25G0/P-IZS.

Camera DS-2CD2A25G0/P-IZS K05906 proiectată pentru identificarea plăcuțelor de înmatriculare poate fi folosită, de exemplu, pentru a controla o barieră de intrare într-un complex de locuințe. Camera poate funcționa autonom sau împreună cu un DVR. Dacă funcționează autonom, aceasta poate importa o listă de plăcuțe de înmatriculare (așa-numita listă albă/neagră), unde după detectarea unei plăcuțe de ex: din lista albă, unul dintre cele două relee din cameră poate fi activat, permițând deschiderea barierei. Importul și exportul listei este posibil după conectarea la cameră în Configurare -> Trafic rutier -> Lista neagră și Lista albă. După ce accesați fila, exportați lista cu butonul Export pentru a o salva cu extensia .xls. Editați conform instrucțiunilor din fișier, adică introduceți numărul de ordine, introduceți numărul plăcuței de înmatriculare, specificați dacă plăcuța trebuie să fie în lista albă (1) sau neagră (0), specificați data de expirare a plăcuței de înmatriculare. După importarea listei, setarea programului de armare și atribuirea unei ieșiri de releu adecvate listei, detectarea plăcii adăugate va duce la deschiderea barierei. Camera poate importa o listă cu până la 10.000 de plăcuțe de înmatriculare.
Lista cu plăcuțele de înmatriculare înregistrate
Lista plăcuțelor de înmatriculare după import

Care este distanța maximă de transmisie prin PoC?

PoC sau Power over Coaxial, este un sistem ce permite transmisia semnalui video HD-TVI și al alimentării pe același cablu. Pentru transmisie pot fi utilizate cabluri coaxiale sau cablu UTP minim cat.5e (cu un video balun). Pentru a obține o rază de transmisie adecvată, sunt necesare cabluri de înaltă calitate, cum ar fi Triset sau Netset. Graficul de mai jos arată distanța maximă de transmisie:
Distanța maximă de transmisie prin PoC
 interiorexteriorPoC.afPoC.at
RG-6E1015E1017
200 m100 m
UTP cat. 5eE1408E1410100 m50 m

Produse noi în oferta Dipol

Receiver SIGNAL T2-BOX DVB-T2 HEVC A99314 recepționează canalele TV digitale terestre difuzate în standardul DVB-T2 folosind noul codec video HEVC (H.265/MPEG-H) și H.264/MPEG-4 cu audio Dolby E-AC-3. Acest receiver este unul din cele mai ieftine soluții pentru televizoarele mai vechi care sunt echipate cu tuner DVB-T MPEG-4/H.264 să recepționeze DVB-T2 HEVC (H.265/MPEG-H).
Detector de gaz și monoxid de carbon Zamel CTG-02 G9584 este utilizat pentru monitorizarea continuă a concentrației de monoxid de carbon, gaz natural și propan-butan din aer. Atunci când este detectată o concentrație periculoasă de gaze, dispozitivul activează o alarmă acustică și optică. Afișează nivelul de concentrație și tipul de gaz detectat pe afișajul LCD. Este alimentat de la rețea (alimentator inclus), poate fi alimentat și de la baterie.
Switch PoE 8 porturi P-Link TL-SL1311MP 802.3af/at + Uplink gigabit 2xRJ45+1xSFP
Switch PoE TP-Link TL-SL1311MP 8xFE(8xPoE+)802.3af/at + 3xGE N29928 este un dispozitiv desktop care asigură o transmisie fluidă a rețelei de Internet la viteze 10/100/1000 Mbps. Are 8 porturi 10/100 Mbps care acceptă Power over Ethernet (PoE+ 802.3af/at). Switc-ul detectează automat dispozitivele compatibile PD cu standardul IEEE 802.3af sau IEEE 802.3at și le alimentează. În plus, dispozitivul are un port SFP de 1000 Mbps și două porturi Ethernet 10/100/1000 Mbps.

Merită citit:

Măsurarea semnalului DVB-T2/HEVC în instalațiile TV. Prima țară europeană care a transmis oficial DVB-T2 a fost Marea Britanie. Testul transmițătorului TV a fost efectuat de BBC Research & Development în Iunie 2008. În prezent, în Uniunea Europeană, semnalul DVB-T2 este difuzat în Austria, Cehia, Germania, Belgia, Croația, România și Franța (se preconizează oprirea emisiilor DVB-T abia în 2024). Emisiile TV în ambele standarde: DVB-T și DVB-T2 sunt realizate de radiodifuzori din Marea Britanie, Italia și Țările Scandinave. În aceste țări, nu există o dată limită pentru dezactivarea semnalului în standardul DVB-T. În Polonia, trecerea de la DVB-T la DVB-T2 urmează să aibă loc până pe 30 iunie 2022.... >>>mai multe
Videoclipul de mai sus prezintă măsurarea semnalului DVB-T2/HEVC cu analizorul ST-5150 R10842
Aparatele de sudură fibră AI-9/AI-8C