SUPORT TEHNIC
Newsletter
Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 14/2022 (4 Aprilie 2022)
Meta-display extensibil fără distorsiuni. Institutul Coreean de Mașini și Materiale (KIMM) a dezvoltat cu succes prima tehnologie de meta-afișaj extensibil din lume, care poate fi extinsă la 25% din dimensiunea sa originală fără distorsiuni ale imaginii. Departamentul de Nano-Mecanica al KIMM cercetează tehnologia micro-LED din 2008. Rezultatul a fost obținut prin utilizarea tehnologiei pentru proiectarea și fabricarea metamaterialelor cu proprietăți mecanice unice care nu se găsesc în natură. Majoritatea materialelor extensibile, cum ar fi cauciucul, prezintă o contracție în lățime atunci când sunt întinse longitudinal, ceea ce duce la o schimbare a raportului de aspect. Acesta a fost și cazul display-urilor flexibile. Imaginea a devenit distorsionată.
Când un meta-display este întins longitudinal, este întins și lateral în același raport, astfel încât imaginea proiectată poate fi extinsă fără distorsiuni.
Sursa: Institutul Coreean de Mașini și Materiale (KIMM).
Sursa: Institutul Coreean de Mașini și Materiale (KIMM).
Dr. Bongkyun Jang a declarat că echipa sa a rezolvat problema fundamentală a distorsiunii imaginii în afișajele extensibile. El și echipa sa va încerca să comercializeze tehnologia meta-display, astfel încât să poată fi aplicată în diferite produse electronice în viitorul apropiat. Este de așteptat ca tehnologia nou dezvoltată meta-display să contribuie la diferențierea platformei pentru dispozitivele electronice mobile, cum ar fi telefoanele mobile și tabletele.
Cum recepționăm semnalul DVB-T2 într-un sistem cu receivere DVB-T/MPEG-4? Până la sfârșitul anului 2022, va fi introdus un nou standard de difuzare a televiziunii terestre, numit DVB-T2/HEVC în întreaga Uniune Europeană. Introducerea noului standard de difuzare nu ar trebui să necesite schimbarea antenei de recepție, dar poate fi necesară schimbarea direcției antenei sau să modernizezi sistemul TV, dacă televizoarele nu acceptă standardul DVB-T2 cu codec HEVC (cunoscut și ca H.265 sau MPEG-H partea 2) iar pendtru audio codecul E-AC-3 (cunoscut și ca Dolby Digital Plus sau DD+). În timp ce în cazul unui sistem mic cu unul sau mai multe televizoare nu ar trebui să existe nicio problemă (este suficient să cumpărați un decodor DVB-T2/HEVC care este conectat prin ieșire HDMI), poate fi o problemă destul de mare pentru un număr mai mare de TV-uri, în special în pensiuni, hoteluri. Imaginile de mai jos arată măsurarea semnalului DVB-T2 cu utilizarea analizorului ST-5150 Signal R10842 și schimbarea standardului pentru sistemul DVB-T2.
Imaginile de mai sus arată rezultatul măsurării semnalului DVB-T2/HEVC efectuată cu analizorul Signal ST-5150 folosind antena DIPOL 28/5-12/21-60 DVB-T/T2 A2810. Măsurătorile au fost efectuate pe canalul 27 (frecvență: 522 MHz). Semnalul are PWR = 72 dBµV și MER = 30.5 dB. Astfel de valori permit recepția fără probleme a televiziunii terestre pe orice televizor. În plus, analizorul ST-5150 R10842 are un tuner încorporat care permite monitorizarea continuă a canalului setat în standardul DVB-T2/HEVC.
Instalarea unui sistem TV care permite recepția semnalului DVB-T2/HEVC și conversia acestuia în standardul DVB-T/H264. Semnalul de la antena DIPOL 28/5-12/21-60 DVB-T/T2 A2810 a fost distribuit cu splitter-ul R60106 către 6 receivere DVB-T2/HEVC. Apoi semnalul la rezoluție Full HD (1920x1080-30p) se conectează la modulatoarele WS-7992 R86702 și WS-7990 R86704 și este modulat la DVB-T COFDM. O astfel de schemă permite distribuirea a 6 programe DVB-T2.
Când decideți să utilizați fibră multimode, rețineți că distanţa de funcţionare pentru 10 Gbps este limitată. Cel mai uzual standard de fibră MM, OM2 permite transmisia la o viteză de 10 Gbps pe o distanță de maxim 82m, adică mai puțin decât cablul UTP din cupru categoria 6A certificată pentru viteza respectivă (100m conform standardului 10GBASE-T). Acest lucru poate fi foarte dificil pentru proiectanții de rețele sau antreprenorii care nu acordă atenție standardului de fibră utilizat.
Când utilizați module multimode SFP+ 10 Gbps în rețea (de exemplu L1425),
instalatorii ar trebui să adapteze standardul de fibră la distanța de transmisie
instalatorii ar trebui să adapteze standardul de fibră la distanța de transmisie
Standardele mai înalte de fibră multimodală, adică OM3 și OM4, permit transmisie de 10 Gbit/s pe distanțe de: 300 m și, respectiv, 500 m. Alegerea depinde de distanţa de transmisie. Fibra OM3 este o alegere bună și din perspectiva dezvoltării rețelelor locale, deoarece oferă conexiuni cu viteze de 40 Gbps și 100 Gbps la distanțe de 100m.
Salvarea pozelor pe NVR-urile Hikvision din seria I. NVR-urile Hikvision din seria I, de exemplu DS-7608NI-I2 K22083 au capacitatea de a face capturi ale imaginilor camerei conform unui program, sau declanșate de un eveniment de alarmă. Pentru declanșarea programată, este posibilă setarea intervalului de timp de la 3 secunde la 24 de ore. Pentru declanșarea evenimentului, puteți seta ora și frecvența pentru realizarea capturilor post-eveniment. Fotografiile vor fi făcute folosind al doilea flux. Acestă variantă poate fi folosită, de exemplu, pentru a crea un istoric al progresului construcției. Dacă setați programul să înregistreze continuu în toate zilele, capturile vor fi făcute la intervalul specificat timp de 24 de ore pe zi. Este posibil să definiți până la 8 intervale de timp pentru fiecare zi a săptămânii și să selectați metoda de realizare a capturilor (continuu, detecție la mișcare, evenimente etc.) pentru fiecare interval.
Configurarea ”Capturii programate” pentru NVR-ul DS-7608NI-I2 K22083
Testarea cablului de rețea. Tester-ul FS8117 N70511 este folosit pentru a măsurara: continuitatea cablului, lungimea cablului, atenuarea perechilor individuale, tensiunile PoE și distanța până la locația defecțiunii cablului. Permite detectarea defecțiunilor de mufare al cablului UTP/STP, cablurilor telefonice și cele coaxiale. În plus, testerul FS8117 este echipat cu un localizator avansat de perechi torsadate. Se bazează pe o tehnică unică care combină generarea atât a tonurilor analogice, cât și a celor digitale, permițând o acuratețe semnificativ crescută în localizarea mănunchiurilor de cabluri. Sensibilitatea ridicată permite căutarea cablurilor chiar și sub tencuială până la adâncimea de 100 cm. Funcția „Find Port” pentru localizarea rapidă a unui port într-un dispozitiv de rețea, funcție găsită doar la testerele de rețea avansate.
Una dintre cele mai utile funcții ale testerului este căutarea dispozitivelor în rețea. Odată ce adresarea rețelei este setată corect, testerul caută toate dispozitivele active. Această funcție este utilă atunci când se adresează unui dispozitiv nou. După verificare, instalatorul poate testa dacă o anumită adresă IP nu este utilizată în rețea. O altă funcție utilă este verificarea vitezei conexiunii (10/100/1000 Mbps) dintre tester și, de exemplu, un switch pentru a testa instalarea corectă a cablului sau mufelor.
Tester-ul de rețea FS8117 N7051
++Carcasă AWO301 24/TRP80/DS PULSAR+++ Carcasa G6119 este proiectată pentru montarea plăcii panoului de control și a modulelor suplimentare opționale. | ||
Fibră optică Fibertechnic DAC Z-XOTKtcdD 2F 9/125 ITU-T G.657A1 2.5kN L79302 este proiectată pentru instalarea direct în pământ. Cablul are o manta HDPE cu rezistență mare la strivire (2500 N). Cablurile din această manta sunt, de asemenea, rezistente la temperaturi scăzute. Se folosesc atât în implementarea ultimului traseu către cutiile FTTH, cât și în orice instalație în care este necesara realizarea de legaturi îngropate fără posibilitatea amenajarii unei protecții suplimentare cum ar fi copexul. | ||
Merită citit:
Amplificarea semnalului LTE. Repeter-ul Signal GDW-505 A6777 este folosit pentru amplificarea semnalului EGSM, GSM, DCS, WCDM, și LTE pentru interior. Dispozitivul este ideal pentru locurile în care semnalul este slab și nun este posibilă efectuarea apelurilor sau utilizarea datelor mobile pe telefonul mobil. Un exemplu poate fi un loc situat departe de emițător sau o clădire cu pereți groși, pivnițe (cafenele) sau ferestre moderne cu geamuri acoperite cu compuși metalici...>>>mai multe
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI