Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 17/2022 (25 Aprilie 2022)

Noul circuit integrat deschide calea pentru sistemele de telecomunicații de mare putere.

În ciuda progreselor enorme care au fost făcute recent în circuitele intergrate fotonice cu niobat de litiu, de la piepteni de frecvență la convertoare de frecvență și modulatoare, integrarea laser a rămas încă o provocare majoră. Rețelele de telecomunicații cu rază lungă de acțiune, conexiunile la centrele de date optice și sistemele fotonice cu microunde folosesc lasere pentru a genera un mediu optic, care, la rândul său, este utilizat pentru transmiterea datelor. Aceste lasere sunt cel mai adesea elemente independente de pe placa imprimată a dispozitivului, cu excepția modulatorilor responsabili de controlul adecvat al luminii. Ca urmare, totul este mai scump de produs, mai puțin eficient și mai puțin stabil. Această barieră a fost depășită de oamenii de știință de la Harvard John A. Paulson School of Engineering and Applied Sciences (SEAS) în colaborare cu partenerii Freedom Photonics și HyperLight, care au dezvoltat primul laser complet integrat de mare putere pe un cip cu niobat de litiu, deschizând astfel calea pentru sisteme de telecomunicații de mare putere, spectrometre integrate, teledetecție optică și conversie eficientă a frecvenței pentru rețele cuantice.
Laserul bazat pe un cip a fost combinat cu un modulator electro-optic de niobat de litiu de 50 GHz pentru a construi un transmițător de putere și viteză mare. Pe lângă transmisie bună, un proces de fabricație cu costuri reduse și relativ simplu joacă un rol cheie aici.
Oamenii de știință au folosit lasere mici, dar puternice, cu feedback intergrat în chip. Pe chip, laserele sunt amplasate în șanțuri mici sau săpate în caneluri în niobat de litiu și furnizează până la 60 mW de putere optică în lungimi de undă realizate pe aceeași platformă. Oamenii de știință au combinat lasere cu un modulator electro-optic de niobat de litiu de 50 GHz pentru a construi un transmițător de putere și viteză mare. Integrarea laserelor plug and play de înaltă performanță va reduce semnificativ complexitatea și costurile energetice ale viitoarelor sisteme de comunicații. Prin combinarea dispozitivelor cu niobat de litiu cu peliculă subțire cu lasere de mare putere, folosind un proces prietenos cu industrie, a fost făcut un pas cheie către rețele de transmițătoare și rețele optice scalabile, cu costuri reduse și de înaltă performanță. În viitor, echipa își propune să crească puterea și scalabilitatea laserului pentru și mai multe aplicații.

Receiver T-2 MINI într-un hotel - totul cu doar o telecomandă.

Cu apariția noului standard DVB-T2, marea majoritate a instalațiilor de televiziune din hoteluri vor necesita modernizare. Standardul actual pentru televiziunea terestră în majoritatea țărilor din Europa este DVB-T (Digital Video Broadcasting - Terrestrial) cu codificare video MPEG-4 (H.264 / AVC) și codificare audio Dolby Digital Plus (E-AC-3). De câțiva ani, în Europa a fost implementat un nou standard pentru difuzarea televiziunii digitale terestre DVB-T2/HEVC. Numai televizoarele capabile cu noul standard vor putea să recepționeze corect programele de televiziune difuzate. Multe receptoare DVB-T utilizate nu sunt echipate cu un decodor DVB-T2 și pot afișa doar o imagine codificată conform standardului mai vechi de codare video: AVC (cunoscut și ca H.264 sau MPEG-4 partea 10). Aceste receivere, după introducerea standardului de transmisie DVB-T2/HEVC, nu vor mai „recunoaște” conținutul difuzat și va fi necesară achiziționarea unui decodor extern pentru ele.
DIPOL a pregătit mai multe soluții pentru hotelurile care nu sunt echipate cu televizoare adaptate la noul standard. Una dintre soluțiile interesante sunt receptoarele DVB-T2 Signal T2-MINI cu telecomandă universală pentru învățare.
Videoclipul de mai jos arată procesul de configurare a receptorului și a telecomenzii într-un sistem hotelier. Setările pot fi descărcate pe un stick de memorie USB și încărcate pe toate receiverele instalate.
Signal T2-MINI T2-MINI receiver receives free DVB-T2 digital terrestrial TV channels broadcast in HEVC (H.265/MPEG-H) and H.264/MPEG-4 video coding technology with Dolby E-AC-3 audio.

Distribuția semnalului GSM.

În sistemele cu mai multe etaje, semnalul care vine de la un repeter GSM trebuie împărțit. Splitter-ul GSM este folosit pentru a distribui semnalul GSM amplificat către antenele de interior. Funcționează la frecvențe de la 800 la 2500 MHz și are o impedanță de 50 ohmi.
În funcție de instalație, pot fi utilizate următoarele modele de splitter:
  • A6812 cu două ieșiri
  • A6813 cu trei ieșiri,
  • A6814 cu patru ieșiri.
Numărul și tipul splitterelor depind de puterea semnalului de ieșire al repetorului GSM. Este rezultatul mai multor factori, printre alții: puterea semnalului în afara clădirii, câștigul antenei exterioare, atenuarea cablurilor și conectorilor și câștigul amplificatorului. Cea mai bună regulă generală este să folosiți un splitter cu două căi în cazul unui semnal puternic în afara unei clădiri, folosind repetorul GSM-305. Pentru GSM-505 A6775 este posibil să folosiți 2-3 antene, în timp ce pentru GSM-1205 A6785, semnalul poate fi ramificat chiar și la 4-5 antene. Raza semnalului amplificat de la fiecare antenă este de aproximativ 8-9 m (excluzând obstacole precum pereții).
Diagrama de mai jos arată instalarea folosind splitter-ul cu trei ieșiri A6813 pentru a conecta antene interioare la fiecare etaj al clădirii.
Patch cord RF N-tata - N-tata (5m RF-5 50 ohmi)Cablu N-tată - N-tată (10m RF-5)Antena GSM/3G: TRANS-DATA DW3-AAntena GSM/3G: TRANS-DATA DW3-AAntena GSM/3G: TRANS-DATA DW3-ASplitter GSM/3G/WLAN (800-2500MHz) tripluRepeater GSM SIGNAL GSM-1205 1200m2 (fără alimentator)Alimentator 9 VCC, 3A (2.1 / 5.5 mm) WT48-0903000-TAntena GSM/3G: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5
Instalarea splitterului într-un sistem GSM

Conectarea cablului de fibră optică în cutia de joncțiune din apartament.

Când un cablu de fibră optică este adus la cutia de joncțiune a apartamentului, conectarea acestuia nu este mereu una profesională. Acest lucru se datorează în principal trei factori: utilizarea unor cutii electrice, instalatori nefamiliarizați cu acest tip de cuti și, în final, economii.
Ca o soluție profesională la această problemă, DIPOL oferă un nou tip de mini cutii de fibră optică: FTTH DIN L5315. Permite conectarea unui cablu cu fibră optică de până la 12 mm în diametru (cablurile de abonat tipice au un diametru de aproximativ 3 mm), cu maximum 4 fibre. De obicei, este un cablu cu două fibre conectate cu pigtail-uri L35522 prin două adaptoare L4222. Cutia este ieftina si usor de instalat.
Caracteristica specială a cutiei L5315 mini FTTH DIN este suportul integrat pentru instalarea șinei TS35/DIN. Este potrivită pentru cutii și dulapuri care asigură acest mod de montare a dispozitivelor. Atunci când este folosită în cutii cu o placă de montare tipică, cutia este o alternativă excelentă la tăvile de îmbinare folosite adesea în astfel de situații.

Este posibil să controlați a treia și a patra ușă în sistemul de interfon video Hikvision IP cu o singură stație de ușă?

În funcție de model, stațiile de interfon video Hikvision IP/2-Wire au până la două ieșiri releu dedicate controlului wicket și poarta de intrare. Deși un modul suplimentar de controler DS-K2M061 poate fi conectat la stațiile de ușă prin magistrala RS-485, acest modul vă permite să înlocuiți a doua ieșire a releului din stația de ușă pentru a crește securitatea deschiderii, în loc să adăugați o ieșire suplimentară. O soluție la această problemă poate fi utilizarea ieșirilor releu în monitorul video portieră, de ex. DS-KH6320-WTE1 G74001, cu condiția ca monitorul să fi fost prevăzut cu cablare suplimentară pentru o astfel de integrare. Monitorul are două ieșiri releu care pot fi setate mono sau bistabile. Activarea ieșirilor din GUI și configurarea monitorului se face în fila Setări ->Setări avansate -> Setări de ieșire. Ieșirile pot fi setate pentru un anumit timp (1-180s) sau până când sunt dezactivate de către utilizator. După activarea ieșirilor, în fereastra principală a monitorului va apărea o pictogramă, permițându-vă să introduceți opțiunile de control. Ieșirile vor fi vizibile și din aplicația Hik-Connect.
Imaginea de mai sus prezintă butoanele utilizate pentru a controla ieșirile releului vizibile în sistem. Ieșirile sunt disponibile dacă sunt prezente fizic pe monitor. Configurația de mai sus a fost testată cu versiunea de firmware a monitorului 2.1.34 build 211118

Produse noi în oferta Dipol

Switch PoE TP-Link TL-SX3016F 16xSFP cu management N30122 este un switch avansat pentru gestionarea traficului de rețea. Cu acces ușor la funcțiile de configurare, controlul traficului de rețea devine mult mai simplu decât înainte. Opțiunile de gestionare disponibile includ interfața de linie de comandă (CLI), sesiunile Telnet, SNMP și management prin browser web. Switch-urile Gigabit gestionate oferă o stabilitate și eficiență foarte ridicată a operațiunilor, caracteristicile de bază cerute de administratorii de rețea. Funcționarea fiabilă a rețelei este susținută și de protocolul spanning tree, QoS și caracteristicile robuste de securitate a transmisiei.
DVR 4 canale Hikvision DS-7204HUHI-K1/E(S) (5 MP, 12fps, H.265, HDMI, VGA)
DVRV Hikvision DS-7204HUHI-K1/E(S) M75506 este un DVR cu 4 canale, multistandard ce suportă standardele: HD-TVI, AHD, CVBS și IP. În modul standard, 4 camere analogice pot fi conectate la intrările BNC și 2 camere IP (până la 8 MP). Dacă un canal analog nu este utilizat, dezactivarea acestuia în meniu adaugă suport pentru o nouă cameră IP. Când toate canalele analogice sunt dezactivate, pot fi conectate 6 camere IP.
DVR Hikvision DS-7208HUHI-K1/E(S) (8 canale, 8 MP, 8 fps, H.265, 4xAcuSence, HDMI, VGA)
DVR Hikvision DS-7208HUHI-K1/E(S) M75507 este un DVR cu 8 canale, multistandard ce suportă standardele: HD-TVI, AHD, CVBS și IP. În modul standard, 8 camere analogice pot fi conectate la intrările BNC și 2 camere IP (până la 8 MP). Dacă un canal analog nu este utilizat, dezactivarea acestuia în meniu adaugă suport pentru o nouă cameră IP. Când toate canalele analogice sunt dezactivate, pot fi conectate 10 camere IP.

Merită citit:

Clasele de inflamabilitate a cablurilor - emisie de fum dens. Cablurile și alte produse folosite în construcții sunt supuse evaluării în ceea ce privește reacția la foc. Se estimează că 60% până la 80% din numărul total de decese în incendii sunt cauzate de otrăvire, asfixiere sau incapacitatea de a evacua rapid din zona periculoasă. Se cere ca materialele utilizate pentru echipamentele de constructii, inclusiv firele, cablurile și alte elemente legate de instalația electrică și teletehnică, să funcționeze corespunzător în condiții normale de utilizare a instalației, precum și în condiții de pericol de incendiu. Unul dintre parametrii cheie care determină clasa de inflamabilitate a unui cablu este capacitatea acestuia de a nu emite fum opac, coroziv și toxic. Acest lucru se traduce direct în posibilități mai mari în contextul, printre altele, eliminarea intoxicări și evacuarea eficientă în timpul unui incendiu...
>>>mai multe
Comparația emisiilor de fum dens în cabluri cu LSZH (LS0H) și manta din PVC. Graficul arată transmisia luminii (%) și timpul emisiei de fum dens (min).
Repeatere FAQ - GSM, DCS, 3G
Amplificarea semnalului 4G pentru vilă