Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 19/2022 (9 Mai 2022)

Alimentare prin transmisie Wireless.

În aprilie 2022, Laboratorul de Cercetare Navală din S.U.A. a efectuat un test al unui sistem de transmisie a energiei fără fir prin transmisia a 1.6 kW putere pe o distanță de 1 kilometru. Acest rezultat a fost obținut folosind radiația cu microunde. Ideea de a transmite energie pe distanțe lungi fără fir există de peste un secol. Electricitatea este transformată în microunde (10 GHz) care sunt apoi focalizate într-un fascicul îngust.
Proiectul Safe and Continuous Power Beaming – Microwave (SCOPE-M) a fost testat în două locații. Primul este câmpul de cercetare al armatei americane de la Blossom Point, Maryland, iar al doilea este Massachusetts Institute of Technology (MIT).
Proiectul pentru microunde cu transmisie de putere continuă și sigură (SCOPE-M).
SCOPE-M este construit cu mii de antene în bandă X (8-12.5 GHz). Fiecare dintre aceste antene este conectată la o mică diodă de redresare care transformă microundele pe care le primește în electricitate. În Maryland, echipa a transmis 1.6 kW de putere cu puțin peste 1 km. Important este că radiațiile sunt sigure pentru oameni și animale.
Soluția SCOPE-M ar putea fi folosită pentru a transmite energie de la marile centrale solare orbitale pentru a furniza energie electrică pe pământ. Cu toate acestea, o aplicație mai reală de care este interesat Departamentul de Apărare al SUA este transferul de energie direct către bazele de câmp unde sunt staționați soldații, eliminând nevoia livrări de combustibil.

Cablu coaxial TRI-SHIELD RG-6 A+ cu un conductor central de 1.13 mm.

Sistemele de televiziune sunt instalații cu mai multe cabluri, pot fi instalate câteva zeci de cabluri unul lângă altul. Deoarece cablarea acoperă întreaga clădire, lungimea cablurilor poate ajunge până la 100 de metri. În astfel de situatii este foarte important să se foloseasca cabluri coaxiale ecranare clasa A sau A+ și conductorul central sa fie din cupru cu un diametru de cel puțin 1 mm. Ecranarea eficientă elimină probabilitatea de diafonie a cablului. Constă în inducerea semnalelor nedorite în cablurile adiacente. Se manifestă pe ecran prin interferența imaginii: imagine pixelată sau înghețare, așa cum apare în cazul unui semnal slab sau de calitate scăzută. Cablul coaxial de calitate ar trebui să asigure pierderi de inserție reduse și eficiență ridicată de ecranare. Asumarea riscului de a poza un cablu cu parametri neverificați poate duce la necesitatea înlocuirii întregului cablaj la scurt timp după pozarea acestuia și duce la nerespectarea termenului de livrare al lucrării.
Cablu coaxial Tri-Shield DIPOLNET RG-6 la tambur de 500m.
DIPOL oferă un nou tip de cablu coaxial Tri-Shield, la prețuri accesibile, DIPOLNET RG-6 E1215_500 dedicat atât pentru antene individuale, cât și pentru sistemele CATV.
Cablu coaxial Tri-Shield DIPOLNET RG-6 clasa A+ E1215 cu conductor central de cupru cu un diametru de 1.13 mm și triplu ecranat (prima folie Al/PET/Al + 77% tresă + a doua folie Al/PET/Al).

De ce sunt importante informațiile despre serverele DNS pentru echipamentele din rețea?

Pentru a schimba adresele IP publice (externe) din format numeric într-un format de domeniu, se utilizează DNS (Domain Name System). Prin urmare, nu este nevoie să vă amintiți adrese sub forma 62.121.130.38 - este suficient să vă țineți minte adresa mult mai familiară a site-ului www.dipolnet.ro.
Traducerea numerelor în domeniu este efectuată de un server DNS corespunzător căruia dispozitivul trimite o cerere de traducere. După primirea unui răspuns cu o adresă numerică, gazda stabilește conexiunea cu serverul corespunzător.
Adesea, la configurarea dispozitivelor de rețea (atribuirea manuală a unei adrese IP), adresa serverului DNS este uitată. Majoritatea dispozitivelor de rețea, cum ar fi switch-urile sau AP-urile, vor funcționa „aproape” normal. Problema care poate apărea în acest caz este lipsa sincronizării. Acest lucru se datorează faptului că adresa serverului NTP este de obicei dată sub formă de domeniu. Lipsa sincronizării orei duce la înregistrarea incorectă în log.
Dacă adresa serverului DNS nu este furnizată în dispozitive precum NVR-uri, problemele vor fi mult mai vizibile. De regulă, se vor manifesta la prima încercare de a se conecta la DVR dintr-o rețea externă. Această conexiune va necesita traducerea corectă a adreselor serverelor asociate cu implementarea serviciilor în așa-numitul „cloud”. Fără cunoștințe despre serverul DNS, acest lucru nu va fi posibil, ceea ce la rândul său va face imposibilă conexiunea cu DVR-ul.
Prezentare generală a unei proceduri de comunicare între client și server folosind adrese DNS.

1. Care este adresa IP a site-ului www.dipolnet.ro? (interogați serverul DNS 8.8.8.8)
2. www.dipolnet.ro este 62.121.130.38.
3. Bună ziua, 62.121.130.38! Trimite-mi site-ul tău.
4. Aici este site-ul meu.


Cum reparăm fibra optică defectă?

Fibra optică www.dipolnet.ro/6867.htm*** (Direct Access Cables) este un cablu ce poate fi îngropat direct în pământ fără a fi nevoie de țevi de protecție. Aceste cabluri sunt folosite practic în fiecare rețea a instalațiilor de fibră optică - de la instalații locale de supraveghere până la conexiunea directă a clientului.
Cablurile DAC pot fi deteriorate (rupte) din cauza lucrărilor de împământare efectuate în zonă sau a alunecărilor de teren, înghețare ce depășesc parametrii de rezistență ai cablului.
Cel mai bine este să înlocuiți cablul deteriorat. Dacă nu există o astfel de posibilitate, se poate suda o secțiune scurtă a cablului între capetele rupte ale cablului. Desigur, este necesar să folosiți două cuple pentru a proteja punctele de conectare. Aceste îmbinări ar trebui să fie cât mai strânse posibil. Se pot folosi sigilii suplimentare - pe lângă cele oferite implicit.
maginea de mai jos arată un exemplu de utilizare a unui cuplaj de reparații L56040 pentru conectarea a două fibre DAC. Cuplajul are o etanșare din cauciuc și un capac cu șuruburi pentru a asigura o etanșeitate ridicată. Este indicat să protejați capacele de cauciuc de pe intrările de cablu, mai ales atunci când utilizați cabluri cu diametru maxim de 5 mm.
Cuplă pentru repararea conexiunii fibrei optice DAC L56040

Actualizarea modulelor suplimentare conectate la stația video Hikvision IP/2-Wire.

Modulele suplimentare conectate la stațiile de ușă modulare DS-KD8003-IME1 G73205 sau DS-KD8003-IME2 G73304 pot fi actualizate de la stația de ușoară principală folosind aplicația iVMS-4200. După ce ați adăugat stația de ușă principală la aplicația client iVMS-4200 cu module conectate corespunzător, mergeți la setările stației de ușă principală, apoi: System -> Maintenance-> Upgrade. După selectarea tab-ului modulului Display (modul de afișare) sau Sub modules (alte module suplimentare), indicând legătura către firmware-ul descărcat anterior și confirmând cu Actualizare butonul, proces de actualizare.
Tab-ul pentru actualizarea stației de ușă principală, a modulului de afișare și a altor module

Produse noi în oferta Dipol

Switch gigabit 8 porturi TP-Link LS1008G
Switch TP-Link LS1008G 8xGEN299382 este utilizat pe scară largă în rețelele mici de calculatoare. Are funcția Auto MDI/MDIX care permite instalatorului să uite de problema conexiunilor „straight” sau „cross”. LS1008G este pe deplin compatibil cu majoritatea dispozitivelor de rețea, cum ar fi computere, imprimante sau televizoare. Dispozitivul are multe utilizări și este o soluție excelentă de rețea care poate fi folosită în cămine, case sau firme mici.
Cablu coaxial Tri-Shield DIPOLNET RG-6 Cu 75 Ohm E1215_500 cu clasa de ecranare A+ si conductorul intern de 1.13 mm este dedicat atât antenelor individuale cât și sistemelor CATV. Poate fi folosit pentru distribuția de transmisii DVB-T2, FM/DAB, DVB-S2 (și în sisteme multiswitch).
DVR Hikvision iDS-7204HUHI-M1/S(C) M75534 este un DVR cu 4 canale, multi-sistem, capabil să înregistreze imagini de la camere: HD-TVI, AHD, CVBS și IP. În modul standard, 4 camere analogice pot fi conectate la intrările BNC și 1 cameră IP (până la 8 MP). Dacă un canal analog nu este utilizat, dezactivarea acestuia în meniu adaugă suport pentru o nouă cameră IP. Când toate canalele analogice sunt dezactivate, pot fi conectate 5 camere IP.

Merită citit:

Cum alimentăm un dispozitiv IP fără PoE utilizând un cablu de rețea? Când un dispozitiv IP, de ex. o cameră, care nu suportă standardul PoE 802.3af/at, trebuie instalată într-un loc în care este tras doar un cablu de rețea, există o problemă cu alimentarea acesteia...>>>mai multe
Aparat pentru sudura fibrei optice AI-9 / AI-8C