Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 20/2022 (16 Mai 2022)

Record pentru profunzimea câmpului.

Cercetătorii de la Institutul Național de Standarde și Tehnologie din SUA (NIST) au dezvoltat o cameră cu nanofotoni cu o lentilă bifocală care are o adâncime de câmp record. Distanța la care camera poate genera imagini clare, de înaltă rezoluție, variază de la 3 cm la 1.7 km.
Cercetătorii și designerii s-au inspirat din ochii trilobiților, artropode care au locuit în mări în urmă cu aproximativ 530 până la 250 de milioane de ani. Organul lor de vedere era compus din câteva mii de unități independente cu propriile lor cornee, cristalin și celule sensibile la lumină. Dalmanitina socialis a fost deosebit de interesantă deoarece producea ansambluri de lentile cu indici diferiți de refracție – o lentilă superioară cu o umflătură centrală din calcit și o lentilă inferioară din compus organic. Corpul s-ar putea concentra simultan la distanțe extreme, permițându-i să caute simultan hrană și să patruleze în apele pentru prădători la distanțe mai mari de un kilometru.
Schema ochilor trilobiților care au inspirat camera.
Lentila superioară cu umflatura centrală a fost formată din calcit, cristalinul inferioară dintr-un compus organic.
Oamenii de știință au decis să creeze lentile similare cu ochii trilobiților. Acest lucru a fost posibil prin tehnica lentilelor plate numite meta lentile. Ele constau din milioane de stâlpi mici (aproximativ 600 nm înălțime) din dioxid de titan. Nanumplerile funcționează la nivelul sublungimilor de undă - împrăștie și captează lumina cu mare precizie, prin urmare sunt capabile să definească faza, spectrul, polarizarea și modalitatea luminii. Aceasta este o diferență majoră în comparație cu lentilele standard care utilizează fenomenul de refracție și propagare a luminii vizibile prin optica din sticlă. Acestea vă permit să înregistrați intensitatea lumini, dar nu și direcția acesteia.
Nanoppilarii sunt aranjați perpendicular pe obiect și pe senzor și aliniați în așa fel încât fiecare să transmită lumină prin diferite zone ale lentilei. La extreme, o parte din lumina care intră trebuie să treacă prin partea mai lungă, iar altele prin partea mai scurtă a stâlpului. Pe calea mai lungă, lumina trece prin mai mult material și, prin urmare, este deviată mai mult. Pe celălalt perete se întâmplă invers. Nanoppilarii deviază lumina astfel încât obiectele îndepărtate (1.7 Km) precum și obiectele din apropiere (câțiva centimetri) să fie focalizate pe un singur plan. Următorul pas este folosirea algoritmilor de rețea neuronală pentru a corecta defectele apărute la distanțe intermediare (neclaritate, aberație cromatică). Imaginea finală este clară și lipsită de aberații pe întreaga gamă de adâncime a câmpului de câteva sute de metri.
Această tehnică modernă de imagistică se află în stadiile incipiente ale testării, dar ar putea fi o descoperire în sistemele de imagistică, fotografia standard, imagistica 3D, microscopia optică și sistemele de viziune artificială.

Cum afectează temperatura funcționarea bateriei

Temperatura nominală de funcționare a bateriilor fără întreținere variază și, în funcție de model, este de obicei între 20 și 25°C. Lucrul la alte temperaturi afectează performanța acestora.
Pe măsură ce temperatura scade, capacitatea celulelor scad, astfel că iarna apar, de exemplu, probleme la pornirea unui motor de mașină. Cu toate acestea, dacă bateria nu este descărcată complet, temperaturile scăzute sau chiar de îngheț nu ar trebui să o deterioreze. Lucrul la temperaturi ridicate duce la o reducere semnificativă a duratei de viață a acestora. Aceasta este înjumătățită pentru fiecare creștere susținută a temperaturii cu 8°C peste valoarea nominală. Asta înseamnă că, de exemplu, o baterie cu o temperatură nominală de 25°C funcționată la 33°C va reține 50%, iar la 41°C doar 25% din durata de viață proiectată.
Baterie Emu cu tehnologie AGM (Absorbent Glass Mat).
Elementele întunecate sunt plăci de plumb, în timp ce cele ușoare sunt straturi de fibră de sticlă îmbibate în electrolit.
Pentru a obține durata de viață maximă a unei baterii tampon:
  • instalați bateria departe de dispozitivele care sunt surse de căldură (de exemplu, transformator, radiator),
  • păstrați cel puțin 1.5 cm spațiu în jurul bateriei și folosiți dispozitive cu orificii de ventilație pentru a asigura circulația liberă a aerului,
  • utilizați ventilație eficientă, naturală sau forțată,
  • utilizați un circuit de încărcare cu compensare de temperatură pentru tensiunea de încărcare dacă se presupune că temperatura de funcționare va depăși 25°C.

Configurarea modulatoarelor digitale TERRA cu dispozitive mobile.

Modulatoarele TERRA MHD003P R86105 și MHD004P R86106 pot fi configurate prin browser-ul Google Chrome (pentru Android și Windows) și aplicația WebBLE GreenParkSoftware (pentru iOS). Asocierea și stabilirea comunicării între dispozitive (smartphone, tabletă, laptop) și modulator se face fără fir prin Bluetooth. Pentru a activa comunicația wireless Bluetooth a modulatorului, țineți apăsate simultan butoanele „+” și „-” la conectarea la priza de perete de 230 VAC, până când LED-ul verde începe să clipească. Apoi rulați browserul Google Chrome și introduceți adresa: mhd.mydtv.live. De asemenea, modulatoarele TERRA pot fi configurate în mod standard folosind butoanele „+” și „-” și afișajul situat sub capacul care face parte din carcasă.
Simplă și intuitivă, configurația permite utilizatorilor să configureze rapid toți parametrii necesari
Modulator HDMI - COFDM (DVB-T) TERRA MHD-101
Modulatoarele digitale DVB-C MHD003P R86105 și MHD004P R86106 pot fi setate cu ajutorul butoanelor sau folosind conexiunea Bluetooth prin browser-ul web
Modulatoare HDMI-->DVB-C sunt ideale pentru sisteme unde conținutul din una sau două surse este furnizat mai multor televizoare.

Sincronizarea timpului în batch pentru dispozitivele Hikvision.

Aplicația iVMS-4200 permite sincronizarea în batch dispozitivele care au fost adăugate în aplicație. Setarea incorectă a orei poate cauza multe probleme. În cazul sistemelor CCTV poate îngreuna determinarea orei exacte a unui incident, iar în cazul sistemelor video de intrare poate provoca probleme cu funcționarea corectă a tag-urilor conform unui program. Sincronizarea se poate face în mai multe moduri, cum ar fi atunci când adăugați la o aplicație sau când vă conectați direct la un dispozitiv. Pentru o actualizare în serie a orei în iVMS-4200, după adăugarea dispozitivelor, accesați: Meniu -> Tool -> Sincronizare batch pentru timp.
Sincronizare de timp în batch pentru dispozitivele Hikvision care utilizează iVMS-4200

Cutii pentru distribuția fibrei optice - instalarea fibrei în apartamente.

În cazul rețelelor FTTH din apartamente, conceptul predominant este de a asigura fiecărui apartament un cablu separat de fibră optică, care vine din camera de telecomunicații/server. O astfel de abordare are avantajele sale, primul dintre acestea fiind simplitatea – cablurile de abonat sunt așezate în paralel cu alte cabluri multimedia (cabluri coaxiale și cabluri de Internet) într-o topologie în stea. Îmbinarea se face doar pe capetele fibrelor și are loc în apartamente și camera tehnică.
O alternativă la soluția de mai sus este topologia cu fibră optică bazată pe utilizarea cablului trunchi multifibră, cuple/cutii intermediare și cabluri de abonat pe tronsoanele care duc direct la apartamente. Avantajele unei astfel de soluții includ în primul rând:
  • îmbinare a fibrelor semnificativ mai rapidă și mai ușoară în camera tehnică datorită unui număr redus de cabluri (același număr de fibre, dar mai puține cabluri înseamnă o îmbinare mai rapidă),
  • împărțirea rețelei în segmente elimină problema numărului mare de cabluri care intră/ies din cabinetul principal – mai ușor de implementat, mult mai puțin spațiu necesar în puțuri,
  • preț – un cablu 24J este mai ieftin decât douăsprezece cabluri 2J,
  • posibilitatea de a utiliza cabluri mufate cu conectori din cauza divizării traseelor cablurilor în secțiuni mai scurte.
Distribuție de cutii de fibră optică în clădire - idee de instalare bazată pe magistrale de multifibră
Dezavantajul acestei soluții este, dacă nu sunt utilizate cabluri mufate din fabrică, este necesară cuplarea intermediară în cutiile de joncțiuni.

Transmisia semnalului HDMI și USB pe fibră optică.


Ori de câte ori vizualizarea și controlul DVR-ului trebuie efectuate dintr-o cameră la distanță (de exemplu, camera tehnică), este necesar să se transmită semnale HDMI și USB. Dacă distanța cablului nu depășește 100m, convertoarele H3613 pot fi utilizate și conectate cu un cablu de Internet cat. 5e.
Dacă distanța depășește 100m, utilizatorul trebuie să folosească un dispozitiv activ, de ex. switch-ul N29915, pentru a extinde semnalul cu încă 100m. Cu toate acestea, în cazul unor astfel de conexiuni este mai bine să folosiți cablu de fibră optică. Lungimea maximă a cablului de fibră optică depind de media convertoarele utilizate și poate fi de până la 40 km în cazul media convertoarelor Ultimode L10025.
Extender HDMI+ USB over IP Signal (100m, UTP, multicast)Extender HDMI+ USB over IP Signal (100m, UTP, multicast)
Schema de utilizare a media convertoarelor H3613 pe fibră optică

Produse noi în oferta Dipol

Cuplă orizontală pentru fibră DAC GFP2FS L56040 este proiectat pentru două cabluri cu diametrul exterior care nu depășește 6.5 mm. Datorită dimensiunilor sale reduse, este o soluție excelentă pentru cablarea rețelei FTTH. Este îmbinarea perfectă pentru repararea fibrei de îngropat DAC. Poate fi folosit direct în pământ, în puțuri, canale de cabluri, și de asemenea, în cablarea exterioară. Îmbinarea are orificii de montare pentru a permite instalarea pe suprafețe plane.
Amplificator de canal WWK Alpha+ Telmor R89864 este proiectat pentru instalațiile de antene colective pentru recepționarea televiziunii digitale terestre DVB-T2 în blocuri, vile, hoteluri, pensiuni, case de vacanță, școli, spitale etc. Amplificatorul este dedicat condițiilor dificile de recepție a semnalelor terestre cu nivele diferite de semnal.
Kit optic Triax OTX 1310 SAT/RTV A9860 este utilizat pentru instalarea fibrei optice în rețelele de SAT. Folosind kitul puteți crea sisteme care permit transmiterea semnalelor din satelit SAT, terestre DVB-T2 și radio FM/DAB. Această tehnologie se distinge prin atenuare și interferență scăzută și, cel mai important, permite transmiterea semnalelor pe distanțe lungi.

Merită citit:

***Cum dezarmăm alarma unui NVR?
www.dipolnet.ro/inf_dipo_2022_18.htm#02>>>mai multe***www.dipolnet.ro/inf_dipo_2022_18.htm#02***
Cum se conectează semnalul de la panoul de control Satel Integra 32 la o intrare de alarmă a DVR-ului, folosind un releu
Cabinete Rack - Gamă variată de produse