COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr 21/2022 (23.05.2022)
Baterii "active" cu litiu. Cercetătorii de la SLAC (Stanford Linear Accelerator Center) și de la Universitatea Stanford au descoperit o modalitate de a „anima” bateriile cu litiu, astfel încât durata de viață a acestora să fie crescută semnificativ. În timpul ciclului bateriei cu litiu, între electrozi se formează mici zone de litiu inactiv, reducând capacitatea bateriei de a menține încărcarea. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că ar putea face ca acest litiu „inactiv” să se apropie spre unul dintre electrozi până când se activează, inversând procesul parțial nedorit. Adăugarea acestui pas a încetinit degradarea bateriei testate și a prelungit durata de viață a acesteia cu aproape 30%.
Animația arată cum încărcarea și descărcarea unei celule de testare a bateriei cu litiu face ca o insulă de metal litiu „inactivă” sau deconectată să se miște înainte și înapoi între electrozi. Mișcarea înainte și înapoi a ionilor de litiu prin electrolit creează zone de încărcare negativă (albastru) și pozitivă (roșie) la capetele insulei, care schimbă locurile pe măsură ce bateria se încarcă și se descarcă. Litiul metalic se acumulează la capătul negativ al insulei și se dizolvă la capătul pozitiv. Această creștere și dizolvare constantă provoacă mișcarea înainte și înapoi văzută aici. Cercetătorii de la SLAC și Stanford au descoperit că adăugarea unui pas scurt de descărcare de curent ridicat imediat după încărcarea bateriei face ca zona insulei să crească spre anod sau electrodul negativ. Reconectarea la anod readuce la viață litiul inactiv din insulă și prelungește durata de viață a bateriei cu aproape 30%.///
A great deal of research is currently being done on ways to make batteries that are lighter in weight, longer in life, safer, and charge faster than the lithium-ion technology currently used in cell phones, laptops, and electric vehicles. Particular emphasis is being placed on the development of lithium-metal batteries, which can store more energy per volume or mass. In electric cars, for example, next-generation batteries could increase mileage per charge and take up less space in the trunk. Both types of batteries use positively charged lithium ions that move back and forth between electrodes. Over time, some of the lithium metal becomes electrochemically inactive, forming isolated islands of lithium that no longer connect to the electrodes. This results in a loss of capacity and is a particular problem with lithium-metal technology and fast-charging lithium-ion batteries.
Telecomandă pentru DVR-urile auto Protect. Atunci când alegeți o locație pentru instalarea DVR-urilor auto, trebuie luate în considerare atât siguranța (inaccesibilitatea), cât și posiblitatea de control a DVR-ului. Prin urmare, DVR-urile sunt adesea instalate, de exemplu, în portbagajul mașinii sau în alte locuri inaccesibile și invizibile. În acest caz, problema este controlul funcționării DVR-ului. Telecomanda pe fir Protect LED KL-1 M80103 este utilizată pentru monitorizarea stării DVR-ului (6 LED-uri) și servește ca extensie IR.
Panoul Kl-1 cu LED-uri indicatoare
Telecomanda M80103 vine echipată un cablu cu o lungime de 4 metri cu un conector cu 4 pini. Este compatibilă cu DVR-urile Protect 115 M80115 și Protect 116 M80116 – pentru aceste DVR-uri este necesară tăierea conectorul din fabrică al panoului și să faceți manual conexiunea cu conectori necesari DVR-ului. Vezi mai jos schema de conectare:
Telecomanda KL-1 cu LED-uriConexiunea din DVR
AlbRS485B
Roșu12V OUTPUT
VerdeRS485A
NegruGND
Panoului de control PROTECT LED KL-1 M80103 cu conector realizat corespunzător pentru conectarea la DVR
DVR-ul Protect M80218 este pregătit de utilizare:
Panoul PROTECT LED KL-1 M80103 conectat la DVR-ul Protect 218 M80218
Receiver T2-MINI DVB-T2 HEVC - soluție ideală pentru hoteluri. În prezent, cea mai populară sursă de televiziune folosită în majoritatea pensiunilor și hotelurilor mici este televiziunea digitală terestră DVB-T. Recepția televiziunii digitale terestre nu necesită încheierea de contracte sau plata taxelor de retransmisie. Singura taxă pe care o unitate hotelieră este obligată să o plătească este așa-numita Taxa de abonament RTV, adică o taxă pe deținerea unui televizor sau radio, colectată de Poșta Poloneză. Din păcate, nu orice televizor este adaptat pentru standardul DVB-T2 / HEVC. DIPOL oferă o soluție optimă din punct de vedere economic și ușor de implementat pentru această problemă. Una dintre soluțiile interesante sunt receptoarele DVB-T2 Signal T2-MINI A99313 dedicate hotelurilor.
Tampoane de montare lipicioase /10 buc. ambalaj/
Receptorul Signal A99313 montat pe spatele televizorului folosind două suporturi de montare E950230/E950231 și cleme de cablu E952054. Picioarele pot fi folosite și pentru aranjarea ordonată a cablurilor. Receptorul astfel instalat rămâne la 9 mm distanță de televizor ceea ce asigură o bună ventilație. Înălțimea totală de instalare nu depășește 25 mm ceea ce face posibilă agățarea cu ușurință a televizorului pe un perete folosind orice suport LCD, fără riscul de a deteriora peretele sau receptorul în sine.
Caracteristicile principale importante ale receiver-ului Signal T2-MINI necesare sistemelor hoteliere:
  • Signal T2-MINI este alimentat cu 5V de la portul USB al televizorului. Într-o astfel de situație, pornirea televizorului pornește și receptorul. Datorită acestui fapt, receptorul și cablurile conectate la acesta pot fi ascunse în spatele televizorului. Când televizorul este oprit, tunerul nu consumă energie electrică.
  • Telecomanda inclusă cu Signal T2-MINI permite controlul simultan al receptorului și al televizorului (după o procedură simplă de programare a telecomenzii) Televizorul poate fi pornit și oprit, reglați volumul și modificați intrarea video. Acest lucru elimină necesitatea de a utiliza două telecomenzi. În cazul pierderii telecomenzii tunerului, doar telecomanda poate fi achiziționată.
  • Signal T2-MINI are o funcție de modul hotel . Când este activat, utilizatorul poate doar să răsfoiască lista de canale, să schimbe programul, să schimbe coloana sonoră și să ajusteze volumul. Toate celelalte funcții rămân blocate, iar modificarea lor necesită introducerea unei parole predefinite. Clientul avand la dispozitie telecomanda tunerului nu va deprograma televizorul sau tunerul.
  • Signal T2-MINI are funcția de export și încărcare a listei de canale și a setărilor tunerului de pe o memorie USB Așa că trebuie să programați doar un tuner, aranjați lista de canale în funcție de dvs. propriile cerințe, faceți o copie a datelor și încărcați în fiecare în câteva secunde următorul tuner.
Videointerfon IP Hikvision - asignare buton releu în monitorul din interior. La videointerfoane, este uneori necesar să se instaleze o semnalizare suplimentară care să informeze pe cel de la poartă că cineva a răspuns și a deschis ușa. Un exemplu poate fi un sistem într-o hală de producție zgomotoasă, folosirea lui de catre un surd sau dorința de a instala semnalizare în afara casei, astfel înc în grădină să observi că a venit cineva. Monitorul video interfon DS-KH6320-WTE1 are două relee încorporate care pot fi activate atunci când începe să sune după apăsarea butonul de apel. Aceste relee pot funcționa în mod monostabil temporizat (1-180 s) sau bistabil. Timpul de funcționare și modul de funcționare al fiecărui releu pot fi configurate individual. De exemplu, un releu poate fi conectat la un semnal acustic cu un timp de funcționare de 5 s, iar la celălalt o indicație optică cu un timp de funcționare de 60 s. Releele pot fi conectate cu butonul de apel folosind aplicația iVMS-4200, la setările de la distanță ale monitorului din secțiunea: Intercom -> Calling Linkage. Selectați opțiunea Activare și selectați releul care va fi activat în momentul apelării. Configurarea modului de funcționare a releelor ​​și a timpului de funcționare este posibilă direct de pe monitor.
Construiți o casă? Gândiți-vă la fibra optică! Când proiectați sau construiți o casă, se vorbește mult despre planificarea corectă a cablajului pentru instalațiile de joasă tensiune. Cu toate acestea, este adesea uitată pozarea cablurilor potrivite în exterior într-un stadiu incipient. De regulă, acestea vor fi, în afară de cablurile electrice, cabluri de rețea (de exemplu, pentru videointerfon, camere de supraveghere, elemente ale sistemului smart home etc.).
Încă din stadiul incipient al lucrărilor de construcție, merită să ne gândim și la îngroparea fibrei optice în pământ, pentru a fi folosită de furnizorul de internet în viitor. De la an la an, infrastructura de fibră optică din zonele mai puțin urbanizate crește. Sute de kilometri de rețele aeriene sunt în construcție, deținute atât de municipalități, cât și de operatori mai mari și mai mici. Este foarte probabil ca, dacă nu imediat, infrastructura de fibră optică să vină și în vecinătatea casei în construcție.
Fibră optică direct îngropabilă Fibertechnic DAC Z-XOTKtcdD 2J 9/125 ITU-T G.657A1 2.5kN
Cablul de fibră optică îngropabil L79302 este o soluție ieftină, fiabilă și simplă. Două fibre G.657A1 singlemode permit furnizarea de internet și televiziune prin fibră optică de la orice operator local.
Cu cablul îngropat în pământ și cu puțin efort din partea furnizorului de servicii, este posibilă evitarea trecerii cablului aerian peste teren, ceea ce nu afectează doar aspectul general, ci trebuie și pozat pe partea laterală a casei, pe fatada exterioară sau în interiorul clădirii. Îngroparea fibrei optice în pământ în timpul fazei de construcție și aducerea acesteia în dulapul multimedia, care este punctul de întâlnire al tuturor cablurilor, va da roade în viitor.
Cum alimentăm camere IP prin PoE pe cabluri de până la 250 m? Switch-ul PoE ULTIPOWER 0064afat N29978 este un dispozitiv desktop care asigură transmisia de date în rețea. Are 6 porturi RJ45 care acceptă negocierea automată a vitezei conexiunii. Patru dintre ele furnizează Power over Ethernet (PoE). Switch-ul detectează automat dispozitivele PoE compatibile IEEE 802.3af sau IEEE 802.3at și le alimentează corespunzător. Acest lucru face posibilă extinderea razei de acțiune a rețelei la locații fără prize și unde trebuie să fie amplasate puncte de acces, camere IP, telefoane IP etc. Puterea totală maximă a dispozitivelor alimentate nu trebuie să depășească 65 W.
Switch-ul are funcția Extend mode (activată de comutatorul de pe carcasă) pentru alimentarea PoE a dispozitivelor conectate pe cabluri UTP/FTP cu lungimi de până la 250 de metri. Când este activat, porturile PoE dezactivează negocierea automată a vitezei de conectare și se setează ferm la 10 Mbps (porturile uplink continuă să funcționeze la 10/100 Mbps).
Exemplu de utilizare a unui swithc PoE ULTIPOWER 0064afat 6xFE(4xPoE), 802.3af/at 65W
Produse noi în oferta Dipol
Switch gigabit 8 porturi TP-Link LS1008G
Switch-ul Gigabit desktop TP-Link LS1008G cu 8 porturi este o soluție perfectă pentru rețelele de calculatoare mici și mijlocii. Are funcție Auto MD/MDIX care permite instalatorului să uite de nevoia de a utiliza cabluri crossover. LS1008G este pe deplin compatibil cu majoritatea dispozitivelor de rețea, cum ar fi computere, imprimante și televizoare. Dispozitivul are multe utilizări și este o soluție excelentă de rețea care poate fi folosită în cămine, case sau întreprinderi mici.
Cablu coaxial 75 ohmi Tri-Shield DIPOLNET RG-6 Cu E1215_500 cu clasă de ecranare A+ cu miez de cupru de 1,13 mm este dedicat atat instalatiilor individuale cât și celor colective. Poate fi utilizat cu succes în instalațiile de televiziune digitală terestră DVB-C, radio FM/DAB și sisteme multiswitch (TV terestră DVB-C și TV prin satelit DVB-S/S2).
DVR 4 canale Hikvision iDS-7204HUHI-M1/S(C) M75534 este un DVR cu 4 canale, multi-standard, capabil să înregistreze de la camere: HD-TVI, AHD, CVBS și IP. În modul standard, 4 camere analogice pot fi conectate la intrările BNC și 1 cameră IP (până la 8 MP). Dacă un canal analog nu este utilizat, dezactivarea acestuia în meniu adaugă suport pentru o nouă cameră IP. Când toate canalele analogice sunt dezactivate, pot fi conectate 5 camere IP.
Merită citit:
Cum afectează temperatura funcționarea bateriei Temperatura nominală de funcționare a bateriilor fără întreținere variază și, în funcție de model, este de obicei între 20 și 25°C. Lucrul la alte temperaturi afectează performanța acestora.
Pe măsură ce temperatura scade, capacitatea celulelor scad, astfel că iarna apar, de exemplu, probleme la pornirea unui motor de mașină. Cu toate acestea, dacă bateria nu este descărcată complet, temperaturile scăzute sau chiar de îngheț nu ar trebui să o deterioreze. Lucrul la temperaturi ridicate duce la o reducere semnificativă a duratei de viață a acestora. Aceasta este înjumătățită pentru fiecare creștere susținută a temperaturii cu 8°C peste valoarea nominală. Asta înseamnă că, de exemplu, o baterie cu o temperatură nominală de 25°C funcționată la 33°C va reține 50%, iar la 41°C doar 25% din durata de viață proiectată. >>>articol complet
Baterie Emu cu tehnologie AGM (Absorbent Glass Mat).
Elementele întunecate sunt plăci de plumb, în timp ce cele ușoare sunt straturi de fibră de sticlă îmbibate în electrolit.
Aparat pentru sudarea fibrei optice AI-9 / AI-8C
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.