Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr 22/2022 (03.06.2022)

China, liderul 5G.

Pe 17 mai este Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale. Referindu-se la această sărbătoare internațională, China a anunțat că a reușit să construiască cea mai mare rețea de bandă largă de servicii mobile din lume, cu tehnologia 5G și rețeaua de fibră optică dominantă în ea. Totodată, s-a comunicat că, calitatea serviciilor prestate în rețelele menționate mai sus a atins cele mai înalte standarde globale.
Procentul de utilizatori care pot beneficia de conexiuni pe bază de fibră a crescut de la mai puțin de 10% în 2012 la o valoare de 94,3% în 2021. Guvernul chinez a sprijinit recent construcția de rețele de fibră optică în peste 130.000 de orașe și sate importante și construcția de stații de bază 5G în 60.000 de zone rurale, crescând acoperirea în bandă largă în aceste zone de la mai puțin de 70% la 100%. Mai mult, rețeaua 5G a devenit o tehnologie cheie în internetul industrial din China și este utilizată pe scară largă în 45 de sectoare majore ale economiei naționale, inclusiv cercetare și dezvoltare, proiectare, producție, marketing și alte servicii.
China a construit aproape 1,6 milioane de stații de bază 5G în toată țara, reprezentând peste 60% din numărul total al acestora.
Investiția Chinei în dezvoltarea tehnologiei 5G în 2021 a ajuns la 184,9 miliarde de yuani sau aproximativ 29 de miliarde de dolari. Aceasta reprezintă până la 45,6% din investiția totală în industria telecomunicațiilor. Numărul de utilizatori 5G este estimat să depășească 560 de milioane până în 2023. Fiecare 10.000 de oameni din țară vor fi deserviți de peste 18 stații de bază 5G.

Distribuția semnalului DVB-C și DVB-S/S2 prin fibră optică.

Proprietarul unui mare complex rezidențial a plasat o comandă pentru un sistem de distribuție a semnalului de televiziune digitală DVB-C și standarde DVB-S satelit / S2. Sistemul urma să acopere 5 locații. Instalația TV ar distribui semnalul DVB-C de la un furnizor FTTH local și 15 programe de satelit FTA sub forma unui multiplex digital DVB-C. În acest scop, a fost aleasă o soluție pe echipamentele TERRA.
Antena TV UIF DIPOL 44/21-48 DVB-T2 Tri Digit de mare câștigAntenă TV FIF DVB-T2 + radio DAB : DIPOL 7/5-12 (7 elemenți)Antenă de satelit 110 cm Famaval TRX-EL 110 gri inchisLNB QUATRO Inverto HOME Pro 0.3dBSursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)Multiswitch Unicable cascadabil dSCR Terra SRM-522 (290...2340MHz, class A, CATV pasiv)Sursă de alimentare TERRA UP413 (12V/4.5A, pentru module Terra)Amplificator multicanal PROFINO Revolution 6710 FM-DAB/VHF-2xUHF Johansson programabilSplitter optic Terra so414 (1x4)Transmodulator DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - 8xDVB-T (COFDM) TERRA TDX-480 (FTA)Transmitter CATV optic TERRA mo418 4D31 (1x6dBm, 1310nm)Splitter CATV 3 căi - Signal R-3 (5,2 dB, 5-1000 MHz)Tap 8-căi: Signal O-8 (5-1000 MHz)Priză TV radio îngropată GAR-TVP8/RS5 (terminală)Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)
Diagrama sistemului optic și din cupru pentru 5 blocuri cu distribuție a semnalului DVB-C (CATV și 8 multiplexuri de la transmodulatorul tdx-480 R81621). O parte din semnalul sursă a fost alocată subrețelei locale (cladirea cu camera de service). Fibrele optice singlemode au fost conectate la clădirile rămase.
Pentru a asigura distribuția semnalelor TV de cea mai bună calitate posibilă și pentru a egaliza nivelurile de semnal la intrarea sistemului, antreprenorul a decis să utilizeze amplificatorul programabil multi-bandă PROFINO Revolution 6711 R89062. Recepția și distribuirea programelor prin satelit este posibilă cu ajutorul transmodulatorului tdx-480 R81621. Configurația modulelor prezentate în diagramă permite recepția a 16 programe satelit în calitate Full HD de la 8 transpondere.
Semnalul DVB-C pregătit pentru distribuție este transmis către alte clădiri prin fibră optică singlemode. Transmițătorul optic mo418 4D31 R82522 cu o putere laser de 6 dBm a fost folosit în acest scop. Mai mult, splitter-ul optic so414 R82527 este montat pe aceeași șină DIN R82538 pentru a împărți semnalul în patru căi optice. Transmițătorul este alimentat de sursa de alimentare DR-60-12 12V/4.5A R82532. Conversia inversă a semnalului din mediul optic în cupru se realizează în clădiri prin nodurile optice TERRA OD-005P R81760. Nivelul maxim al semnalului la ieșirea nodului este de 107 dBµV, ceea ce permite ca semnalul TV să fie distribuit la câteva zeci de prize R62120 fără a fi nevoie de amplificatoare suplimentare. Într-o astfel de configurație a dispozitivelor cu fibră optică, semnalul DVB-C poate fi transmis la o distanță de până la 12 km.

Verificarea dublă a drepturilor de acces la înregistrări.

Operatorul sistemului de monitorizare accesează cel mai adesea DVR-ul printr-un cont cu drepturi limitate. De obicei, el are dreptul de a vizualiza imaginea curentă de pe camere, iar vizualizarea arhivei necesită autentificarea cu un cont cu privilegii mai mari.
Hikvision a introdus funcția de verificare dublă a accesului la creșterea temporară a drepturilor. Dacă operatorul dorește să acceseze înregistrările, sunt necesare acreditări suplimentare (create special în acest scop). El rămâne conectat la contul său, dar obține acces temporar pentru a vizualiza înregistrările.
Funcția de verificare dublă funcționează atât pentru acces local, cât și la distanță (prin intermediul unui browser și iVMS-4200). Se aplică pentru navigarea și arhivarea înregistrărilor.
Ferestra de setări de verificare dublă în sistemele CCTV Hikvision
Exemplu de verificare dublă

Imagine exemplu de la camere ColorVu.

DS-2CD2087G2-L K03195 este o cameră IP compactă din seria EasyIP 4.0 de la Hikvision care combină două tehnologii cheie, ColorVu și AcuSense. Tehnologia AcuSense mărește eficiența sistemului de supraveghere prin eliminarea alarmelor false și neplăcute prin filtrarea obiectelor umane/vehiculului. Cu tehnologia ColorVu, camera poate captura imagini color non-stop, păstrând în același timp detalii importante de identificare. Camera are un obiectiv cu deschidere F1.0 care furnizează senzorului de 4 ori mai multă lumină în comparație cu o cameră convențională cu un obiectiv cu deschidere F2. Combinat cu un senzor mare de 1/1.2", oferă imagini luminoase și color în aproape orice condiții. Este echipat și cu un iluminator LED cu lumină albă care se poate aprinde automat în locații foarte întunecate. Mai jos aveți o imagine de la cameră înregistrată în timpul zilei și noaptea.
Vedere cameră ColorVu pe timp de zi
Vedere cameră ColorVu pe timp de noapte cu iluminat stradal

Înlocuirea electrozilor și curățarea lentilelor în splicerele SignalFire.

Electrozii în splicer-urile cu fibră optică necesită înlocuire periodică. De obicei, intervalele de înlocuire depind de numărul de cicluri de sudură și de calibrări efectuate. Pentru Splicerele Signal Fire L5870 și L5875, durata de viață estimată a electrozilor este de 3.000 de suduri. Instalatorul primește un set suplimentar de electrozi împreună cu splicerul.
Se poate dovedi că electrozii trebuie înlocuiți puțin mai devreme. Un simptom al uzurii este incapacitatea de a realiza o sudură corectă, chiar dacă arcul este calibrat - de obicei zona de sudură este ingustata sau fibrele nu se conecteaza deloc. Vârfurile electrozilor folosiți sunt rotunjite, spre deosebire de cele noi, ascuțite.
Electrozii SignalFire sunt extrem de ușor de înlocuit; operația nu trebuie să fie efectuată la un centru de service specializat. Pur și simplu scoateți carcasa, deșurubați cele două șuruburi și înlocuiți electrozii vechi cu cei noi. Electrozii se introduc în suportul de plastic pentru a asigura poziția lor corectă în splicer;nu există riscul de a greși.
Înlocuirea electrozilor în splicer este o oportunitate excelentă pentru a curăța dispozitivul, în special lentilele camerei de sub electrozi. Puteți folosi alcool IPA, bețe de bumbac și șervețele fără praf pentru curățare. Imaginea arată lentila murdară după un an de utilizare a splicerului (2.700 de îmbinări).
După înlocuirea electrozilor cu alții noi, nu uitați să-i activați folosind aplicația SignalFire2. Veți avea nevoie de codul dat pe ambalaj pentru activare. Activarea este esențială pentru a utiliza splicerul. Acest lucru garantează că instalatorii folosesc numai electrozi dedicați, în loc de înlocuitori care pot cauza probleme atât în timpul înlocuirii (capacuri din plastic care nu se potrivesc), cât și în timpul funcționării (durată de viață diferită).

Transmisie fără pierderi a semnalului HDMI prin cablu UTP.

Majoritatea convertoarelor HDMI comprimă semnalul, provocând pierderea calității semnalului recepționat pe partea receptorului. DIPOL oferă noul convertor H3644 ce folosește standardul ipcolor, care asigură o calitate video aproape fără pierderi.
Când utilizați convertoare H3644, nu există nicio întârziere a semnalului (video și sunet) la intrarea și ieșirea kitului. Acest lucru este deosebit de important atunci când doriți să utilizați controlul de la distanță al dispozitivelor prin cablul de prelungire USB încorporat.
Caracteristici cheie:
  • Transmisie printr-un singur cablu Cat.5/5e/6 6/6A/7,
  • Viteză de transmisie de până la 18 Gbps,
  • Imagine 4Kx2K 60Hz,
  • Fără întârzieri,
  • Suport pentru DTS, Dolby,
  • Suport pentru canalul de retur audio (ARC) și S/PDIF,
  • Cablu prelungitor USB.
Schemă de utilizare

Produse noi în oferta Dipol

NVR 4 canale Hikvision DS-7104NI-Q1/M(C) (40 Mbps, 1xSATA, VGA, HDMI, H.265)
Hikvision DS-7104NI-Q1/M(C) este un NVR Hikvision modern aparținând seriei economice Q. La recorder pot fi conectate maximum 4 camere IP cu o rezoluție de până la 4Mpix . 1 port SATA vă permite să conectați un hard disk cu o capacitate maximă de 6 TB. NVRul este echipat cu ieșiri paralele HDMI/VGA care afișează aceeași imagine. Porturile USB încorporate vă permit să conectați o unitate flash USB sau un disc extern și să copiați înregistrările.
NVR 8 canale Hikvision DS-7108NI-Q1/M(C) (60 Mbps, 1xSATA, VGA, HDMI, H.265)
Hikvision DS-7108NI-Q1/M(C) este un NVR Hikvision modern aparținând seriei economice Q. La recorder pot fi conectate maximum 8 camere IP cu o rezoluție de până la 4Mpix . 1 port SATA vă permite să conectați un hard disk cu o capacitate maximă de 6 TB. NVRul este echipat cu ieșiri paralele HDMI/VGA care afișează aceeași imagine. Porturile USB încorporate vă permit să conectați o unitate flash USB sau un disc extern și să copiați înregistrările.
Cutie joncțiuni îngropabilă 1/1 in/out pentru 4 suduri
Doza de suduri FO ===GFP-2F-S L56040 îngropabilă pentru fibre optice tip DAC. Este proiectată pentru 2 cabluri cu un diametru exterior nu mai mare de 6,5 mm. Datorită dimensiunilor sale mici, este perfectă pentru rețele de televiziune și internet tip FTTH. Este prima alegere atunci când este necesară repararea cablurilor DAC. Poate fi folosită direct în sol, în puțuri, canale de cabluri, buncăre de rezervă pentru cabluri, precum și în instalații de exterior. Doza are orificii de montare care permit instalarea pe suprafețe plane.

Merită citit:

Construiți o casă? Gândiți-vă la fibra optică! Când proiectați sau construiți o casă, se vorbește mult despre planificarea corectă a cablajului pentru instalațiile de joasă tensiune. Cu toate acestea, este adesea uitată pozarea cablurilor potrivite în exterior într-un stadiu incipient. De regulă, acestea vor fi, în afară de cablurile electrice, cabluri de rețea (de exemplu, pentru videointerfon, camere de supraveghere, elemente ale sistemului smart home etc.)....>>>articol complet
Cablul de fibră optică îngropabil L79302 este o soluție ieftină, fiabilă și simplă. Două fibre G.657A1 singlemode permit furnizarea de internet și televiziune prin fibră optică de la orice operator local.
Aparat pentru sudarea fibrei optice AI-9 / AI-8C